Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • cveba

    ...a fucking Hell good position, niko ti nis nemre, well done !

    P.S. ..a drugi neka nose kako im ga skroje ( N.B. dijelom jedan od najboljih stihova ovog podneblja koji su skovani u zadnjih pedesetak godina ).

    avatar

    26.10.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Veliki Ludd za zakon ne mari / Žale se oni, a ne znaju kako / Do svega ovog uopće je došlo /
    I zašto smo svi nesretni tako / Bahati tlače slabe al neka / Kad Ludd se uhvati svojega mača / Slabiji će doći na svoje / I nikad više njihova plača //
    A kad on počne lomit mašine / Ne bira način niti metodu / Koristi prirodne elemente / Paklenu vatru ledenu vodu / Mogu im dati tjelesnu stražu / Mogu ih čuvat iza tri brave / On će ih stići danju i noću / Razbit, polomit, doći im glave

    avatar

    26.10.2007. (19:10)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    RAF (Rote Armee Fraktion)- "teroristichka organizacija", chije je tvrdo jezgro /Führerschaft/, nakon vishegodishnjeg muchenja izolacijom, gladju i nepriznavanjem njene politichke dimenzije, pre tachno trideset godina po ljudskom kalendaru ubijeno u Stammheimu- u to doba najsigurnijem zatvoru BRD- najbolji je primer u korist Hallove tvrdnje u posleratnoj istoriji agresivnog kapitalizma.
    danas je , u atmosferi kapitalisticke groznice Abendlanda, u kojoj njegova "slobodna gradjanshtina" pliva kao riba u vodi, jedan novi, suvremeni RAF nezamisliv: sama mogucnost jednog novog RAF-a bice opipljiva i ispitiva tek kroz eventualnu nuzdu bitka.

    Das Abendland= Za-pad, zemlja vecheri; vecher- svrshetak dana i prilaz /prelazak ka/ noci, vreme prelaska i vreme pripreme za jutro /za novo/- da li se Das Abendland uopshte moze pojmiti kao priprema za novi pochetak ili tek kao odgadjanje iz nemoci radi odrzanja statusa quo kontrole?- odgadjanje dogadjanja/

    RAF-zbivanje je dobar primer za rovitost istine-tj. za to da je istina /bitka/ u osnovi nepostojana, jer Chovek lishen istine zahteva istinito- da li ce povijesni chovek ikada ovo shvatiti kao bezdan chitave svoje (do)sadashnje povijesti, istorije ili priche?

    da li se moze biti protiv nechega- tj. da li se uopshte moze biti za neshto /u (do)sadashnjem zbivanju nichega/?

    avatar

    26.10.2007. (19:53)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    RAF /die Rote Armee Fraktion-
    ("teroristichka organizacija"* chije je tvrdo jezgro, pre tachno 30 godina po ljudskom kalendaru- prethodno umoreno izolacijom, gladju, i nepriznavanjem njihovih dubokih politichkih motiva od strane establishenta- nadjeno mrtvo u Stammheimu, na sedmom spratu u to doba najsigurnijeg zatvora u okviru BRD , tvrde-na-ushima jurisdikicje tiranije privremenog i stalnonadgradjujuceg Zakona-Sile -

    vs.

    Bundes Republik Deutschland,

    izgradjena na rushevinama porozne nazi-drzave, povijesnim centrifugalnim ubrzanjem stvorenog Treceg Rimskog Carstva, od njegovog vec datog ljudkog potencijala: bash kao shto su i kuce od istih, josh uvek iskoristivih cigli napravljene, tako je i BRD u institucionlnom svakodnevlju bila napravljena od uprljanih i prashnjavih nazi-kadrova na odluchujucim pozicijama.

    jedan od boljih primera stigmatizacije, koji govori u korist Hallove teze - pritom, na najvishem drzavnom nivou: u okviru kojega se svemoguci organ gonjenja - udarna pesnica drzave - pokazao kao masivno pipav i spetljan u institucionalnom bavljenju RAFom kao zbivanjem stvarnosti; u atmosferi permanentne kapitalistichke groznice, u kojoj slobodna gradjanshtina Abendlanda /chitaj: working class hero/ pliva kao riba u vodi: kao davljenik ili ogluhli sanjach u svojoj svetrajnoj mori:

    *Das Abendland= zemlja vecheri; vecher, svrshetak jednog dana istorije, i prelazak ka noci: vreme prelaska ka, i vreme pripremanja za: jutro. jutro kao neshto novo... postavlja se pitanje: da li odgadjanje dogadjanja radi odrzavanja statusa quo kontrole moze ovde biti posmatrano kao neshto novo- ne u shizmoidealisticnom smislu?

    */klasifikacija ovde pod znacima navoda jer potiche od istih onih koji su baveci se institucionalno RAFom trudili da joj poreknu politichku dimenziju/

    ps. malopre sam pisao josh, ali mashina je sve odnela u dzanu- u bespovrat bezdana- ah da, sada se secam: naime

    da je istina u samom osnovu nepostojana, jer Chovek zahteva lishen istine Istinu: da li ce , osim toga, chovek ikada biti u stanju da ovaj bezdan, beztlo koje chini temelj sve (do)sadashnje istorije, (koja mora da nije istina bitka, kako nam to sugerira stari nazi chika-heidegger).

    da li , suochen ovim, chovek uopshte moze biti protiv nechega, tj. za neshto /zbivanje nichega(?!)/

    da li ima mesta konfliktu?- toliko o rafu, koji je, mora mu se priznati, dovoljno veshto igrao skrivenost istine da bi se vinuo do tachke u kojoj je mogao biti na visini, ochi u occhi sa, skratimo, Velikim Bratom, kako se to danas vec banalno kazze- u sivome nebu shto nadkriva- i daleko je od njega- tu-bitka.

    avatar

    26.10.2007. (21:34)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..Igra, ti bi opet trebao malo studirati doktora Freuda, ono o omashkama, nemre ti se samo tako dogoditi dva puta u dva tjedna da isto ( naime ) stisesh..:-)

    avatar

    26.10.2007. (23:29)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    ..Igra, ti bi opet trebao malo studirati doktora Freuda, ono o omashkama, nemre ti se samo tako dogoditi dva puta u dva tjedna da isto ( naime ) stisesh..:-)

    avatar

    27.10.2007. (07:52)    -   -   -   -  

  • plurabelle

    ..Igra, ti bi opet trebao malo studirati doktora Freuda, ono o omashkama, nemre ti se samo tako dogoditi dva puta u dva tjedna da isto ( naime ) stisesh..:-)

    A sad nešto sasvim novo. Drugačija perspektiva pornografije:

    Do not look at porn

    avatar

    27.10.2007. (13:23)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    zene, ponavljate se.

    avatar

    27.10.2007. (14:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...