Komentari

supermama44opet.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Euro

    nekada je sama skola kriva za to nasilje..
    pozdrav

    avatar

    19.10.2007. (13:08)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Istina je da je nacin na koji je reagirala tvoja curica nije ispravan, ali isto tako ova malena sto je prisluskivala, pa jos i pocastila sa ruznim rijecima nije dobro postupila.Treba im obadvijema biti pouka, u svakom slucaju ne dozvoli da tvoju malu tretiraju kao iskljucivo glavnog krivca, bila je izazvana, samo sto rekcija nije bila bas najprimjerenija , ali ona to sada i sama zna!

    avatar

    19.10.2007. (15:21)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    jebi ga, šta da si bila na drugoj strani??? onda bi post drugačije zvučao... sorry draga, ali malo straha ne škodi. ne možeš reći da će mala u drugoj situaciji drugačije reagirati.. znači, nije naučila ništa... nije sad da te pljujem - ja sam prije dvije godine bila na "informativnom razgovoru" između razrednice, male štreberice (bez njenih roditelja), mog sina - jelte nasilnika (jer je ovu gdje god je stigao šutirao, dok ga je ova 13-14 godišnjakinja provocirala) i mene. Mali je u startu dobio neke zabrane i soljenje pameti o tome da ju ne tuće već da ju ostavi na miru. Poslije se stvar smirila. Naravno da sam razumjela njegov stav (i kratke živce jednog pubertetlije), ali što se ne smije - ne smije se...

    avatar

    19.10.2007. (22:33)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Nemam što pametovat,ne odobravam nasilje ali u svakom slučaju odobravam stat iza svog djeteta,ja sam u svakoj situaciji stala uz moje a doma bi dobili jezikovu juhu.

    avatar

    19.10.2007. (23:45)    -   -   -   -  

  • fanny

    A to je znači - tvoja priča...
    Dakle, ja svoju godinama učim da ne vraća - fizički. I ponekad mi je žao zbog toga, jer da je koji put vratila, imala bi mira i od onog koga je prasnula i od onih koji su gledali.
    Neki dan mi dođe kući iz škole i veli da je sad najnovija fora da se trči po razredu (cure međusobno) i udaraju jedna drugu iz sve snage po - guzici. (!!). Veli ona da je sjela u klupu i nije ustajala dok se ove nisu primirile. Tako je jednostavnije... I što da kažem na to. Sjedi u klupi da je ne mlate po guzici. A ja kažem, zašto bi ti sjedila (osim ako ti se stvarno sjedi), ali koja te udari - zvizni i ti nju, pa joj više neće pasti na pamet. Uostalom, stvarno ponekad moraš vratiti, ma što god mislio o pedagoškoj strani tog vraćanja.
    Shvačam da ti je žao, i da su ti je ova nastavnica digla tlak, meni se to već nekoliko puta dogodilo. Izvuci to kako najbolje znaš. Teško je bit pametan kad se o vlastitom djetetu radi. Objektivan je biti najteže, jer - srce nije kamen :) Ali zapamti, uvijek najlošije prolaze - pacifisti, čim više popuštaju, gore dobivaju nazat.
    Pusa mamek :)

    avatar

    20.10.2007. (00:19)    -   -   -   -  

  • ana

    "djetetu treba ljubav najviše onda kad je ne zaslužuje".... samo, malo je nas koji to možemo dati u datom trenutku. jedini način na koji učimo Življenje je - činiti greške. kod nas se greške kažnjavaju (što je dokazano kao nedjelotvorno) umjesto da djecu učimo kako da poprave stvar.

    avatar

    20.10.2007. (07:41)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Ne volim nikakvo nasilje, pogotovo nakon što sam se vratio iz rata, ali da li su ovako
    postupili i kad onoga paljenja upaljačem, i lomljenja ruke i drugih slučajevima o
    kojima smo čitali. I za djecu iz naselja kod Omišlja. Pozdraw

    avatar

    20.10.2007. (13:22)    -   -   -   -  

  • gugo

    potrebno je učiniti sve da se osujeti i spriječi bilo kakav vid nasilja,koje ničemu nesluži a jako često završava zlom...

    avatar

    20.10.2007. (20:12)    -   -   -   -  

  • katrida

    ..........ja sam izgubljena u vremenu i prostoru, i svijetom odraslih, a kad vidin da su dica još gora od svojih roditelja......, inače ni ja neznam spletkariti, rugati se ..i stvarno neznam kako se obraniti od šporkog jezika - nego upornog lajavca opizditi šakon uglavu....moji sinovi su mirni i nisu upadali u" skandale".......ali imala san prilika da su mi dolazili na vrata, radi mog pacifizma-pravo kaže fanny - pa sam te ljude morala poslat u mp3, pokazat im da sam ipak dite splitskih ulica........digli bi mi pozdrav, ali bi nakon misec dana obračali mi se sa vi , uz dužno poštovanje....jer, jeben ti mater, ne možeš doć meni jedinoj na vrata, ako je 15 dječaka igralo na balun, ajde obiđi sve roditelje od te djece pa meni, zadnjoj, dođi na vrata.......

    avatar

    20.10.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Ako se vodi borba protiv nasilja onda svi učitelji i nastavici moraju proći tečajeve duže od par sati, škola mora imati ekipu od psihologa, pedagoga i socijalnog radinka ... koji bi prvo morali podučiti učitelje ispravim reakcijama, pa tek onda krenuti dalje...

    avatar

    21.10.2007. (09:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...