Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • halter skelter

    Ove bež salonke s bordo potpeticom i prozirnim potplatom su, da se izrazim u duhu vremena, prejebene.

    avatar

    14.10.2007. (23:09)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Sve je počelo 1979., kad je tada šesnaestogodišnji Christian Louboutin u prolazu pored pariškog Muzeja oceanske umjetnosti primjetio znak kojim ...

    ... se mole posjetiteljice da svojim petama ne grebu drveni pod ispred muzeja.

    Taj znak potaknuo ga je na razmišljanje o ženskim cipelama i skiciranje ženskih cipela s uvučenim kopčama po svim svojim bilježnicama. Vrlo brzo se opsesija pretvorila u posao – prve cipele koje je sam izradio dijelio je plesačicama u Folies Bergères, za čim je uslijedilo pripravništvo kod Romansa i honorarna suradnja kod Chanela, Yvesa Saint-Laurenta i drugih. Zanat je konačno usavršio 1988. kod Rogera Viviera, legendarnog Diorovog dizajnera (zvanog "Fragonard cipela" i "Faberge obuće") koji je obuvao Elizabetu Drugu, Avu Gardner, Beatlese... Sređujući Vivierovu zbirku, Louboutin je imao prilike držati u rukama neke od najlegendarnijih cipela dvadesetog stoljeća: dijamantne salonke Marlene Dietrich, cipele nošene na krunidbi iranskog šaha i druge, što mu je i dan-danas izvor ponosa i velike inspiracije. U samostalni posao Christian Louboutin krenuo je 1992., otvorivši prvi pariški butik pod svojim imenom. Vrlo brzo su njegove cipele, s karakterističnim potplatima od crvene lakovane kože, dospjele na noge najpoznatijih i najelegantnijih žena današnjice.
    Christiana Louboutina obožavaju Catherine Deneuve i Caroline od Monaca (njegove osobne prijateljice), Angelina Jolie (naročito modele s kristalnom petom), sestre Olsen, Nicole Kidman, Cameron Diaz, Gwyneth Paltrow, Gwen Stefani, Tina Turner, Halle Berry...
    Nekad neprikosnoveni Jimmy Cho i Manolo Blahnik morali su se zadovoljiti drugim i trećim mjestom. Naime, njujorški Institut za luksuz sproveo je anketu među 715 bogatih žena (prosječna godišnja zarada 219.000 dolara, u prosjeku ukupno "teške" 2.2 milijuna), i među njima omiljenim cipelama Christian Louboutin završio je uvjerljivo na prvom mjestu, a nekad neprikosnoveni Blahnik razvikan u "Seksu i gradu" te najagilniji brand Jimmy Choo bili su tek drugi i treći.

    avatar

    14.10.2007. (23:38)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Joy everlasting fostereth
    The soul of all creation,
    It is her secret ferment fires
    The cup of life with flame.
    ’Tis at her beck the grass hath turned
    Each blade towards the light
    And solar systems have evolved
    From chaos and dark night,
    Filling the realms of boundless space
    Beyond the sage’s sight.
    At bounteous Nature’s kindly breast,
    All things that breathe drink Joy,
    And birds and beasts and creeping things
    All follow where She leads.
    Her gifts to man are friends in need,
    The wreath, the foaming must,
    To angels — vision of God’s throne,
    To insects — sensual lust.

    But enough poetry! I am in tears; let me cry. It may be foolishness that everyone would laugh at. But you won’t laugh. Your eyes are shining, too. Enough poetry. I want to tell you now about the insects to whom God gave ‘sensual lust.’

    To insects — sensual lust.

    I am that insect, brother, and it is said of me specially. All we Karamazovs are such insects, and, angel as you are, that insect lives in you, too, and will stir up a tempest in your blood. Tempests, because sensual lust is a tempest worse than a tempest!
    Ljepota je strašna, jeziva stvar! Strašna je jer je nitko još nije dokučio niti će to kada moći, zato što Bog stalno stavlja pred nas nove zagonetke. U ljepoti se susreću dvije suprotne obale a oprečnosti istodobno postoje. Ja nisam učen čovjek, brate, ali o ovome sam puno razmišljao. Zbilja, tajnama nema kraja! Mnogo je u životu nepoznanica za čovjekova nejaka pleća. Rješavamo ih kako znamo i umijemo i opet smo na suhome. Ljepota! Nepodnošljiva mi je pomisao da čovjek plemenitog srca i uzvišenog uma, koji se zaputio u život s idealom Madone u srcu, završi u Sodomi. Još je strašnije što se čovjek kojemu je Sodoma u srcu, ne odriče lako ideala Madone i što u dubini duše može poludjeti od istinske čežnje za ljepotom, kao u doba mladenačke nevinosti. Da, široko je ljudsko srce, preširoko. Volio bih da nije tako. Sam vrag zna što sve to znači! Ono što je razumu mrsko i sramotno, često je u srcu milo i drago. Ima li ljepote u Sodomi? Vjeruj mi, mnogim ljudima je Sodoma lijepa. Jesi li znao za tu tajnu? Ono što me užasava je to što ljepota nije samo zastrašujuća, već i puna tajni. Bog i vrag tu se bore, a bojno polje im je ljudsko srce. Ali, ljudsko srce želi pričati samo o vlastitom bolu.
    (Dostojevski, Braća Karamazovi)

    avatar

    15.10.2007. (05:25)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Ne znam ... meni su visoke pete srodne kukcima. Nikada ih nisam (visoke pete) smatrao erotičnima; zbog njih sam odustao od gledanja porno filmova. A kukce ne mogu spojiti s požudom, to je sisavačka furka. Pete me straše i asociraju na neželjenu stranost. (Opa, znači ima i željena!) Asociraju me na proteze, šizofrenične kiborge i ucrvane androide. U Imeldinom ormaru za cipele zalegli se žohari, oni sitni za koje nisi siguran bi li ih se trebao bojati ili ih tretirati kao oveće tekuti.
    Eto, to je taj svijet u kojem se Dijete nađe kad mu sruše kućicu na drvetu, kad mu oboli omiljena plišana životinja, kad se zaboravi pokriti po glavi prije spavanja. Radikalni gubitak bliskosti sa svime što postoji u ključujući njega samog.
    To što izjeda Karamazova je prekrasno, ali danas djeluje kao science fiction. Danas to dobivamo s cjepivom - i tko zna što još! Kad smo već kod teorija zavjere - Dostojevski planskii izložen svjetlosnim senzacijama (logorske vatre naložene mladicama baobaba) kako bi obolio od epilepsije,; kasnije, isfabricirana ona lažna zavjera, Dostojevski lažno strijeljan kako bi trauma od njega napravila dubokoumnog pisca.

    avatar

    15.10.2007. (09:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Dostojevski i Tolstoj nisu postojali. To su samo kodna imena operacija Ohrane. Te tajne operacije služile su kulturnom imperijalizmu Carske Rusije. Vrlo je jednostavno razokriti prevaru: Do100jevski; Tol100j! Kuiš?

    avatar

    15.10.2007. (14:32)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    I onda neka netko kaze da Dimirij Karamazov nije najvolsebniji lik Dostojevskog. Koji Aljosa, koji Ivan. Oduvijek me fascniralo to sto je Dostojevski Karamazove zamislio kao prvi dio trilogije o Aljosi, medjutim se visa sila pobrinula da ostatak ne napise, tako da je sve sto imamo ne roman o svoj braci, nego roman o Dimitriju. Tako je znaci moralo biti i jedino je tako ispravno. Aljosa i Ivan su sporedne uloge. Oduvijek sam prezirala one idiotske podjele dimitrij tijelo, ivan intelekt, aljosa duh. Dimtrij has it all. Ono sto je u idiotu razbio na miskina i rogozina, a u zlim dusima sabio u stavrogina, u karamazovima napokon destilira u dimitrija, "vatreno srce" iz nemanjina komentara. Kakav sjajan kit!

    avatar

    15.10.2007. (16:29)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ah, Grušenjka, Grušenjka, Dimba je bog! Te dače, te breze, ta votka, te strasti...te ikone!
    Kukci, mi smo Karamazovi kukci, moja Njetočka!
    Vama je i dalje važno to Srce kao Harmagedon - jest, i ja bih tu uzjahao kao što znadete, na St.Crispin's day - a ja nažalost tulim i tulim o kukcima: to je strašna tajna, tu je srce tame, možda vatreno, no pretamno kao Tamna noć Ivana od Križa: oluja u krvi, to je to: Još je strašnije što se čovjek kojemu je Sodoma u srcu, ne odriče lako ideala Madone i što u dubini duše može poludjeti od istinske čežnje za ljepotom, kao u doba mladenačke nevinosti!

    avatar

    15.10.2007. (17:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...