Komentari

myhiddengarden.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Tedica

    Zapravo me užasno nasekirao ovaj članak i da nisam na poslu uhvatila bi se za sise... Toliko razmišljam o djetetu ali onako idilično, ni približno slično ovome što opisuješ :(
    Sad komentar: pa ne znam, nemam iskustva ali vjerojatno sve ima svoje prednosti i mane, zamišljam da bih bila užasnuta da mi odmah nakon poroda daju dijete na 24-satnu brigu, bilo bi me užasno strah.

    avatar

    10.10.2007. (11:12)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Htjela sam reći, možda nedovoljno jasno, da se bojim poroda i zato mi malo pozli od priča iz rodilišta, bez obzira koliko one pozitivne bile, to zato što sam kukavica, a gle me kolka sam :-/

    avatar

    10.10.2007. (11:28)    -   -   -   -  

  • CHOCO

    Hvala ti na ovom postu, svakako ću ga se sjetiti kad ostanem trudna... što se peseka tiče ne mogu ih udomiti, ali ću proslijediti dalje... pusa

    avatar

    10.10.2007. (12:32)    -   -   -   -  

  • Šima

    Slažem se stobom, svaka žena bi trebala imati pravo odlučivanja, moja kuma je iza poroda dva dana u komadu spavala (to neću komentirati dalje), a neke jedva čekaju da uzmu svoje dijete.
    Što se tiče rodilišta, ima ih svakakvih. u mom gradu postoji rodilšte iz snova, sobe sa po tri kreveta i uz svaki krevet krevetić za bebu. Svaka soba ima svoju kupaonicu, osoblje odlično, ali se ove godine zatvara zbog malog broja poroda , tako da će sve žene ići rađati u Split, ležati po hodnicima dok im se između krevetića budu šetali štakori.

    avatar

    10.10.2007. (13:13)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Sestra moje prijateljice je bila u rodilištu u kojemu su bebe sa majkama u sobama (Osijek) i iskustva su joj užasna. Ona, naime, obožava svog sina i divna je mama, ali je pričala kako je nakon poroda bila užasno premorena, iscrpljena, a beba pored nje joj je tu iscrpljenost samo povećavala. Nije normalno spavala jer se trzala na svaki šum, bojeći se jel s bebom sve u redu.
    Zatim, kad počne plakati jedna beba, zaredaju se sve. Bila je i šivana dolje pri porođaju, otežano je hodala, boljelo ju je, a svako malo se dizala da uzme bebu.
    Zatim, isprva nije imala mlijeka, a sestre nikako da dođu i kažu joj što da konkretno učini, samo su ponavljale da će mlijeko doći, dok je beba u međuvremenu urlala od plača i gladi, opet budeći ostale bebe, što se pretvaralo u prave male simfonije zvukova koje su ometale mame.
    Pri otpustu je bila umornija nego na samom porođaju, došla je kući na rubu snaga, a tek tada je bilo potrebno da bude pri sebi i posveti se bebi.
    Tim više što o osječkim sestrama vlada grozno mišljenje s kojim se slažem jer sam i sama ležala 4 puta u osječkoj bolnici pa vjerujem tim pričama, sumnjam da je na ginekologiji išta drugačije.
    Uglavnom, postoje prednosti i mane i jednog i drugog načina, a ja bih uvela proizvoljnost: mame koje žele bebe kraj sebe, neka im se dopusti, a one koje preferiraju bebe odvojeno, neka ih se odvoji. Ne vidim drugo pametnije rješenje da bi svi bili zadovoljni :o)
    I da, dobra tema, za naslovnicu :o)

    avatar

    10.10.2007. (15:03)    -   -   -   -  

  • just-a-woman

    Ne znam kako ću ja roditi jednog dana, jer kad slušam iskustva svojih prijateljica o porodu, meni dođe slabo, pa nemam pojma kako ću ja to izvesti jednog dana, kad na samu priču padam u nesvijest. :)
    Ne zvuči mi to baš tako idilično da novorođenče 24 sata bude uz majku u prvim danima. Ne znam, ali s obzirom da će sljedećih nekoliko mjeseci biti nerazdvojni (majka i dijete) nije li potrebno da tih prvih dana majka prođe neko, minimalno, vrijeme prilagodbe ... Naravno, uz puno bolju njegu nego u ovim našim bolnicama!

    avatar

    10.10.2007. (19:47)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Pa, uz dijete i majku, barem prva 24 sata bi trebao biti još netko :-)).

    avatar

    10.10.2007. (20:06)    -   -   -   -  

  • Suputnica

    lijepo si sve to izlozila.
    nedavno, dok sam lezala na ginekologiji, cimerica me uputila u svoje radjanje i to kako je uzela apartman u bolnici koji doplatis. odmah sam rekla - to cu i ja. i jos stojim pri tome. ako ikad budem radjala, mislim da mi nece biti tesko izdvojiti 1200kn za 3 dana u komfornoj sobi nakon mukotrpnog radjanja (tako ja to zamisljam), a tamo je divna pogodnost da ti dijete donose kad ti zelis, kao i odnose. tako da mislim da ce to rijesiti moje probleme (ako stvari budu iste sto se tice bolnickih pravila) i zbog toga ne brinem oko ove problematike...

    avatar

    10.10.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • Bandita

    Ovo što je predložila Suputnica, čini se super.

    Iskustva s rađanjem nemam pa ne mogu ništa reći konkretno. S jedne strane imam osjećaj ako budem rodila da ću htjeti dan i noć gledati u svoje dijete čim izađe iz mene, a s druge strane kad se sjetim da to znači totalnu iscrpljenost, pospanost, premorenost - ne zvuči tako idilično.

    avatar

    11.10.2007. (10:04)    -   -   -   -  

  • 4pištolja

    nema djece u mene... ;)

    avatar

    12.10.2007. (00:47)    -   -   -   -  

  • Vražja posla

    Vidiš, baš bih mogla mamu pitati što ona misli o tome. Gle, možda ću zvučati sebično, ali i ja bih se možda voljela na neko vrijeme odmoriti. Pogotovo nakon napornog poroda. Doduše, ne znam kako je to roditi i biti mama, pogotovo prvi put, pa sad ne mogu o tome suditi.
    Nego, kaže moja majka da su moju seku skoro zamijenili u rodilištu i da je ona sestre jedva uvjerila da su joj donijeli krivo dijete. Eto, sad sam mogla imati brata. :-)

    avatar

    12.10.2007. (22:22)    -   -   -   -  

  • kisica

    Ja sam definitivno da bebe budu odmah sa majkama. Cula sam i ja onu reklamu i bas mi je medena. Zasto djeca nebi bila sa majkama?

    avatar

    14.10.2007. (01:05)    -   -   -   -  

  • lu-lu

    Ja sam do nedavno mislila da djeca jesu stalno sa mamom, sve drugo mi je ne logično

    avatar

    15.10.2007. (09:14)    -   -   -   -  

  • O.K.

    nisam još rodila, no moja sestra je i ona je bila 24 sata s bebom, ja si isto mislim kak je išla na tuširanje i WC no nikad je nisam pitala, mislim da nije imala nikakvih problema s tim

    avatar

    15.10.2007. (19:19)    -   -   -   -  

  • Njofra

    jako dobar post :)

    avatar

    16.10.2007. (18:31)    -   -   -   -  

  • Nisam ja odavde

    Ono što meni nije jasno je sljedeće: kako to da je kod nas toliki problem ono što je vani (govorim o zapadnom svijetu) već desetljećima uobičajena praksa ? Jel to zato što nitko tako ne brine i pazi kao mi (moš mislit!) ili jednostavno inzistiramo na nečemu što nema nikakve osnove ? Inače ja sam uvijek za slobodu izbora, ona koja želi 24 sata bit s bebom nek bude, ona koja bi odspavala i odmorila nek joj bude dozvoljeno. Prije svega mislim, napravimo rodilišta u kojima će se osjećati ko ljudska bića.

    avatar

    24.10.2007. (15:07)    -   -   -   -  

  • nababy

    za Mame: supper kul forum www.baby.hr/forum

    avatar

    23.11.2007. (23:14)    -   -   -   -  

  • angelus-art

    "Inače ja sam uvijek za slobodu izbora, ona koja želi 24 sata bit s bebom nek bude, ona koja bi odspavala i odmorila nek joj bude dozvoljeno. Prije svega mislim, napravimo rodilišta u kojima će se osjećati ko ljudska bića."
    Potpisujem u potpunosti!
    Meni je super bilo imati bebija kod sebe ali bome ne po noći ....Moraš se odmoriti poslje poroda pobogu, a ja sam rodila uveće kasno....

    avatar

    22.11.2009. (02:23)    -   -   -   -  

  • Branko Stojković, Bjelova

    U EMISIJI "OČI U OČI" TV-Z1 NAŠLA SU SE ČETIRI STARA SENILCA

    Što je ostalo od HDZ-ove i SDP-ove ideologije?

    Sve priče u Hrvatskoj baziraju se još na tome: "Tko je veči Hrvat od koga?" Iza tih priča ne ostaje ništa, ostaju samo jalovi i isprazni govori. Gledajući televizijsku emisiju "oči u oči" 8. veljače 2010. godine, svi mogli smo vidjeti još jednu od takvih rasprava. Voditelj emisije dr.Zdravko Tomac, bivši SDP-ovac i bivši podpredsjednik ratne vlade demokratskog jedinstva, ugostio je svoja tri ratna druga: dr.Franju Gregorića (HDZ), predsjednika ratne vlade demokratskog jedinstva, prof.dr.Milana Ramljaka (HDZ), bivšeg veleposlanika u Beču, i podpredsjednika ratne vlade, te i dr.Davorina Rudolfa, akademika. U emisiji bilo je glavno to "pričam ti priču", tako da oni su se opravdavali od grijeha i zla što su nam ostavili u naslijeđe stvaranja "nove Hrvatske".

    To nije obečana sloboda, to je zatočeništvo

    No, na što sam htio reagirati - a to je: "Nakon Franje Tuđmana Hrvatska nema državnika - između ostalog izjavio je Tomac, i to: "zašto oko naših rasprava i održanih foruma nema rasprava, nego vlada tama i tišina?" U Tomćevoj emisiji mi smo se naslušali hvalospjeva o Tuđmanu. I opravdanja za koje oni nisu krivi, jer oni su se zalagali... Zanimljivo je spomeniti, da svi oni koji su u Drugom svjetskom ratu poubijaji največi broj Hrvata, sada su največi Hrvati. Teror koji svakodnevno mi doživljavamo od takvih partizanskih i komunističkih (preobučenih) skupina, koje haraju i dalje Hrvatskom. Ja ne moram ovdje govoriti o tome kako Hrvatska je uništena, zadužena i pokredena zemlja. Nego jedino što ovdje mogu reči - da pozivam sve Hrvate da izađu na ulicu i da zajedno pokažemo građanski neposluh. Pitam: Tko tim bivšim "komunjaram" omogućuje i dalje emisije - s kojima nas i dalje zaglupljuju. Te lažu nam o životnim principima...

    Sotonski uništitelji zovu vas - da probate njihov čarobni napitak

    Tako je danas 10. veljače 2010., u srijedu, kada sam uključio svoj tv-prijemnik i stao listati programe. Na trećem programu RTL-a vidim jednu vradžbinsku ženu, koja proriće sudbinu. Prebacim televizijski kanal dalje na OTV-e, vidim neku drugu ženu kako gata iz "Tarot karata" i lijeći... Ona nudi savijete i ljubavne razvrzlame... Meni osobno sve to izgleda kao "teški sotonizam". Dan i noćno ti "šarlatani" od gledatelja i slušatelja uzimaju skupe telefonske impulse i dogovaraju iscjeljiteljske tretmane za izlječenje. Listajući tako tv-e programe vidim da od ranog jutra nude svoje prevarne i skupe usluge. Nitko neće da upotrebi Kazneni zakon, odnosno Članak 244., za nadriliječništvo. Bolnice su pune bolesnika, jer bolnice su još jednine firme koje dobro rade. Zna se - odaskle toliko ljudi je bolesno u Hrvatskoj. Jer ljudi dozvolili su da budu predmet manipulacije na svim podrućjima. Jesmo li mi Hrvati spali na to - da nas zavađaju neki morbidni i bolesnici, kod kojih - oni drugi još i gori bolesnici traže spas. Pitam se: Što je to Bože došlo na svijet? Da naša Hrvatska je toliko bolesna zemlja. Da mi gledamo u svojim stanovima i kućama gatare i vraćare kako putem telefona oni nude pomoć. Sve to kvari djecu i mlade ljude...No, sve je to sramota za narod i vlast. Nemoguće je, da su Hrvatski ljudi čišeni mozga.

    Je su li Hrvati poludjeli do kraja?

    Tako gledam i HRT-ovu emisiju "među nama" gdje je bio gost novo-izabrani predsjednik RH, dr.Ivo Josipović. Tema emisije bila je "pravda i pravednost", upravo slogan - preko kojega je Josipo došao do najviše funkcije u državi. Ivo Josipović cijelo vrijeme je objašnjavao voditeljici a ujedno i pričao gledateljima o Kaznenom zakonu i kaznenijm sankcijama. On je mlataro rukama (to tako rede nesigurni ljudi kad govor), ispalo je, da u emisiji on je bio dirigent. Ivo je gladnom i nezaposlenom narodu objašnjavao "slovo zakona". Tko je gledao tu emisiju mogao se je i sam uvjeriti, o mlaćenju "prazne slame". U emisiji doktor Ivo Josipović nije odgovorio, tj. definirao "što je to - pravda i pravednost". Voditeljica emisije uvrstila je neke arhivske snimke i komentare, odnosno nekoliko poznatih stručnjaka odgovorilo je na to pitanje. Ali to nije ni približno ono, što nam je Josipović SDP-ovac prićao u svojoj izbornoj predsjedničkoj kampanji. Koji nam je sa sigurnošču sigurno obećao da će "zacrvenjeti Hrvatsku". Eto, Ivo Josipović je profesor i doktor koji zna - on se ne crveni što - njegov slogan "pravda i pravednost" je bio lažan. I dalje se obmanjuje i krade i međusobno dijelipljen "lova". Od obećanja o uređenju i stvaranju Hrvatske nije ostalo ni "H".

    BJELOVAR / CROATIA
    10. VELJAČE 2010.

    HRVATSKI POKRET ŠTIT
    Branko Stojković
    brankostojkovic152@yahoo.com
    095/814-82-90, 091/797-65-56
    http://istinazanarod.blog.hr
    http://mesomeso.blog.hr

    avatar

    30.06.2010. (11:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...