Komentari

inovator.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • inovator

    Ja imam ideju za inovaciju, samo što nemam znanja za njenu realizaciju. Ideja je sljedeća:
    Regulacija brzine kretanja vozila pomoću GPS sustava. Dakle pošto je GPS sustav opremljen velikom vrstom podataka dodalo bi mu se i ograničenja brzina na pojedinim prometnicama. Takav sustav bi se spojio sa brzinomjerom u automobilu, a on sa papučicom gasa. Kako bi to izgledalo u praksi; netko naprimjer vozi po Zagrebu i ne može nigdje voziti brže nego što je dopušteno u toj zoni-ulici. Ovo bi spriječilo divljanje nekih po ulicama a i smanjilo broj smrtnih slučajeva,najčešće pješaka. Za zone van gradskih naselja ga ne bih preporučio jer kad bi se vozilo po propisima vožnja od Splita do Zagreba bi trajala umjesto 7h oko 17h. Eventualno da se upozori na prekoračenje dopuštene brzine i na nadolazak tzv, crnih točaka gdje su česte nesreće i pogibelji.

    avatar

    05.10.2007. (15:43)    -   -   -   -  

  • Adam Dell

    :) Ja bih te prvi u top stavio da mi to ugradis u auto. :) Ideja je super, ali moras gledat i psiholoski/socioloski ucinak na populaciju. A tu na zalost propada. :( Jednostavno je stvar u tome da postoje oni koji divljaju na cesti i oni koji vole malo brze potegnut (ja recimo vise volim sa 80 proc neki zeznutiji zavoj, nego 180 opicit na autoputu).

    Dakle, nema smisla svima postavljat ogranicenja radi nekolicine koji ih uporno i neodgovorno krse. Ta divljanja se mogu puno bolje sankcionirati malo ozbiljnijom policijom i drasticnim kaznama, a to u ovoj drzavi nece zazivjeti.

    BTW., radije pronadji nacin kako izraditi cestovne mape koje imaju odredjene parametre maksimalne visine, nagiba ceste i slicne, jer se takve stvari daju puno bolje prodati, a imam informaciju da jedino Njemacka i Francuska imaju izradjene takve mape. Kad su specijalni tereti u igri, vjeruj mi, svatko bi volio imati takvu autokartu u djepu. Uostalom, poslo si mi mejl sa onim biserom koji je zablokiro labudicu ispod onog mosta. :)

    avatar

    06.10.2007. (00:46)    -   -   -   -  

  • Punban

    jos vise iznenadeni kada krcmar volontirala informacije refurbished laptops

    avatar

    29.09.2009. (22:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...