Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • stefica

    Dje me nadje..nema me sto godina pa dodem na ovakav biser..nego kako sad komentirat ovo posli dobre vecere i case vina ;-) Moram odma rec, a vidim da si ti isto reka, al' ova studentska predstavnica nema pojma sta prica.OVDE ko oce studirat moze, drzavni faksevi su duzni primit SVE, naravno da ima kriterija, pa tako postoji neka vrsta prijemnoga koja nije ka nas di svaki faks ima svoje predmete, nego se ispitiva znanje engleskoga i matematike i po rezultatu te se stavi na pocetka ili na kraj. Recimo ja sam po tome tribala uzet 15 kredita (unita u californiji) engleskoga, a Amer koji zna pricat triba samo 6 .Dalje, krediti. Ah di bi nama bija kraj da smo ka amerika po tome, vidi cistu recunicu, neka godina odlicnog faksa dode oko $20,000, uzmes kredit da zavrsis za advokata recimo, mucis se 4 godine plus 2 law school, i kad zavrsis, pocetna placa ti je $160,000 (bez bonusa)! ko nebi! I znam sta pricam jer jedna prijateljica mi je upravo to napravila... I ne znam di je ova predstavnica nasla 50% ljudi koji ne studira ovde, mozda ih i ima, ali samo zbog vlastite linosti, a ne zbog nemogucnosti..pa ovde je bolje bit siromasan nego imat nesto..ne samo da ti plate skolarinu nego ti daju i za knjige i dzeparac, o tome da imas i tutore ne triba ni govorit.Ovde je dobit kredit za skolovanje VRLO LAKO, jedino im trebas poslat papir da ides na taj i taj faks, a kamata je vrlo niska, prije par godina je bila 2%, i to pocinje tec od dana kad zavrsis faks, a otplacivat pocnes kad nades posa. I ovo znam iz iskustva!! I zasto pobogu u emisije ovakvog tipa ne zovu nekog studenta koji je studira ovde nego sve neke rekla-kazala..sta mene ne zovu ;-))

    avatar

    03.10.2007. (02:44)    -   -   -   -  

  • prof

    Živio ZR!

    Komentar jedne najobičnije profe, koja radi u jednoj najobičnijoj hrvatskoj OŠ, u jednom najobičnijem novozagrebačkom kvartu i provodi najobičniju glupost zvanu HNOS, naravno za neobično uobičajenu mizernu plaću glasio bi:
    ........Tresla se brda rodio se miš.............(i to onaj kojemu je sudbina predodredila smrt nakon neuspjelog znanstvenog pokusa)

    ...........Miševi u školstvu stvarno umiru jer im mačke ne dopuštaju da si otplešu, makar jedno malo kolce.
    Ne mislim, naravno, da bi mi obični šljakeri u cijelom ovom sustavu mogli sami nešto promijeniti, ali ovih je pokusa stvarno previše. (....i za miševe)
    Ok...neko bi rekao .....pa što tu radiš ak ti nije dobro.....ali mnogi u školi rade, ne zato da im bude dobro, da zarade hrpetinu love koju će onda uložiti u neke dionice....ili si priušti npr. ljetovanje preko sindikata...............već iz čistog volontarizma i nade da se svijet može učiniti ljepšim mjestom za život. Dakako, uz onu "misli globalno, djeluj lokalno. I nije bitno što pri tome neki od nas, onako usput, dobiju polugom ili u boljem slučaju, nešto mekšom letvom po glavi ili leđima. Naravno, mačketine se pritom samo nakratko pojave, slikaju i sve zaborave.
    Ipak, ja ću i sutra jedva čekati da vidim one male slatke glavice u koje se štošta može ubaciti i sa veseljem gledati kako napreduju..................proci ce i HNOS i BOLOGNA a riba će i dalje smrdjeti i od repa i od glave.....................no jeli rep u vrtiću a glava na sveučilištu mačke će i dalje pokušavati dokučiti...........

    Živjeli učenici i učitelji!!!

    avatar

    03.10.2007. (02:57)    -   -   -   -  

  • A. Martinez

    Pozdrav Zvone! Samo par ispravaka, vise tehnicke prirode: UCLA i UC Berkeley su kampusi jednog sveucilista, University of California (znaci nije Berkeley dio UCLA). Ima jos kampusa, npr UC San Diego, UC San Francisco, UC Santa Barbara itd. Kako su kampusi po mnogo toga neovisni, a i vrlo su heterogeni po pitanju specijalizacije, uglavnom se tretiraju odvojeno u raznim rangiranjima. Tako je na Top 500 UC Berkeley 4., UCSD 13. itd.

    Inace, pohvale za zanimljive analize i konstruktivne prijedloge!

    avatar

    03.10.2007. (06:38)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Evo, ovako: Ministarstvo reklo prelazimo na Bolognu al' vam ne damo ni lipe više od onog što primate. Ako ideš na mentorski tip rada onda u najmanju ruku nedostaje profesora i prostorija.
    Sveučilišni profesori ne rastu na grani, a ni zidovi se ne grade sami. O onim suptilnijim potrebama kojima se znatno upotpunjava kvaliteta neću ni govoriti. Vlasi na vlasti misle da je dovoljno promijeniti opanak za postizanje cilja.

    avatar

    03.10.2007. (07:21)    -   -   -   -  

  • montelupo

    S obzirom da eto ostvarujem vlastitu egzistenciju na jednom od tradicionalno najkaotičnijih fakulteta najstarijeg Sveučilišta u zemlji (čitaj: ono čudo preko ceste, pa malo niz Lučićevu), imam samo jedno pitanje za provoditelje Bologne: zašto pobogu niste kupili licencu nekog američkog ili kojeg već uspješno ORGANIZIRANOG sveučilišta (kao što je to učinjeno na CEU u Budimpešti)? Jedan od osnovnih problema reforme je što su Rvatine išli sve ispočetka izmišljati, sustav od nule...i naravno da sad u hodu niš ne štima, jer osnovna ideja za cijelo visoko obrazovanje nije dovoljno jasna. Umjesto da lijepo kupiš osnovni sustav, koji je već provjeren i štima i onda te prazne kućice popunjavaš sadržajem koji želiš. I vrli se znanstvenici lijepo bave vlastitim poslom, istraživanjem i prenošenjem znanja, a ne bodovnom politikom i tumačenjem odredbi o padanju ili ne padanju godine. Sad ostaje pitanje zašto su se Rvatine pravili pametni...al o tome nećemo, jel tako Zvone?

    avatar

    03.10.2007. (08:24)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @A. Martinez - hvala na klarifikaciji :-)

    avatar

    03.10.2007. (10:04)    -   -   -   -  

  • file

    Slažem se sa stavom "Ako si dobar, moći ćeš studirati". Pametni i vrijedni naći će svoje mjesto kad-tad.

    avatar

    03.10.2007. (11:38)    -   -   -   -  

  • Čudovište iz Jarunskog jezera

    mislim sve je to OK, samo zašto se niko ne ugleda na primjer iz Siera Leonea gdje se studenti za neuspjeh na ispitu bacaju u kavez gladnim lavovima ? Ne mislite li da bi takav model pridonio zaživljavanju Siera Leonskog procesa i u nas ?

    avatar

    03.10.2007. (20:13)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @Tajni obožavatelj - paaa, , to je jedna ideja za razmisliti :-)))). Al' ko bi nabavija toliko gladnih lavova koliko ima loših i lijenih studenata u Hrvatskoj ;-)

    Di si Dalibore kućo stara ! Vidim, imaš blogova ko blata ;-))) Al' jedan je babun ...

    avatar

    03.10.2007. (20:55)    -   -   -   -  

  • Red Hot Chili Pepperssssssss

    ej---fora---blog---
    aj---svrati----i----komaj----
    -------pozzzzzz--------

    avatar

    05.10.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • Red Hot Chili Pepperssssssss

    ?????????????????????????pozzzzzzz??????????

    avatar

    05.10.2007. (20:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...