Komentari

guzvara.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • slatko grko

    Nijesam vegerarijanac,nemam vok,a i neke stvari nemam pojma što su,ali u ponedjeljak idem kupit vok i pokušat ću napravit nešto od tvojih recepata,doduše sad je tek jedan ali nadam se i drugima,moja djeca ne vjeruju nego u meso,ja u ribu ali sve više nastojim jest povrće,pa ćemo viđet.

    avatar

    29.09.2007. (16:46)    -   -   -   -  

  • Nessa C.

    Ja sam apsolutno za. Nadam se ovdje naći puno bozmesnih recepata, ali sa jeftinim i lakodostupnim namirnicama. Stvarno volim životinje i osjećam se licemjeno kad ih jedem, no meso jedem iz nekoliko razloga:
    1. Muža nema šanse da odvratim od mesa, kad pečem njemu, miriše i meni, stoga nema šanse da pojedem samo prilog (recimo znam nam skuhati kelj, njemu uz njega dam i meso, al sama ga tada ne jedem, no nemrem baš svaki dan kuhat čušpajze, mislim, mogu, al ih nemrem svaki dan jesti :)),
    2. Moja je seka dosta dugo bila vegetarijanka - do dana kad joj je doktorica rekla da se doslovno raspada zbog nedostatka bjelančevina - svakakve su je boleštine napale, pao joj je imunitet... pa me, poučena njenim iskustvom, prilično strah upuštat se u te vode. Mislim da čak i imam jednu vegetarijansku kuharicu, al kako si rekla - namirnice su ili nepoznate, ili teško nalažljive ili skupe.
    Nemam para za egzotične i skupe namirnice, a vegetarijanska prehrana bi trebala biti jako dobro izbalansirana.
    Zato, samo daj! Mami me! :)
    Miriše na još!

    avatar

    29.09.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Tedy kuha?!!! Curke, a može se netko izvana ugurati s nekim svojim njaminostima? Inače? Mogla bih u vegetarijance, mogla bi i Mikica, ali muški ne! Nije mi praktično... jednom, kad narastem, možda! :D

    avatar

    29.09.2007. (20:57)    -   -   -   -  

  • Tedica

    @ Slatko grko, postat ću recepte koje spravljam bez nekih svemirskih sastojaka. ribu jedem i ja.
    @ Nessa, ovo što pišeš za seku je izoliran slučaj, nadam se da ne vjeruješ zbilja u to da su vegetarijanci nezdravi?! a izbalansiran prehrana je potrebna svima, ne samo vegetarijancima.
    @ Lorna, bezobraznice jedna :( Tedi kuha, dadada. Možeš i ti postati recepte naravno, predbilježi se mejlom pa će uredništvo odobriti ili ne, hehehehehe.

    avatar

    30.09.2007. (11:40)    -   -   -   -  

  • Nessa C.

    Ne, ne, ne... ne vjerujem ja da su svi vegetarijanci nezdravi, niti sam to htjela reči. Navela sam primjer kako to izgleda kad se ne pripremiš ozbiljno na prelazak na drugačiju prehranu i na drugačiji način života. Odbaciti meso, zapravo, vrlo je jednostvano, no, ako brineš za svoje zdravlje, to nije dovoljno. Ona je imala dobru i čvrstu volju, no nije imala love, pa si je morala sastvaljati ručak od namirnica koje su kupovale mama i starija seka, a sve to je rezultiralo narušavanjem njenog zdravlja.
    Ja, kao i ona, često nemam ideja ni za ručak s mesom i zapravo vrtim par jela. Kad bih iz njih skroz izbacila meso, našla bih se u istoj situaciji kao i ona. Zato ti i kažem da ovdje navališ s vegetarijanskim receptima - imaš dvije potencijalne kandidatkinje, jer ću seki prosljeđivati recepte - pa ako za početak barem smanjimo unos mesa, već smo nešto napravile, zar ne?

    avatar

    01.10.2007. (08:12)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Ma krasno, po običaju krivo čitam :))))!

    avatar

    01.10.2007. (08:29)    -   -   -   -  

  • lu-lu

    Imam vok, ali otac me toliko terorizira sa njime da ga odbijam i raspakirati, iako... kupila mi mami lijepi i skupi, a mužo navaljuje... tko zna možda ja skuham nešto u voku (moža baš ovo bude prvo) :)
    Lorna, naravno da može. Pošalješ nekoj od nas na mail recept ili kak se već dogovorimo

    avatar

    01.10.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • Nessa C.

    Ne čitaš krivo, ja zaboravim napisati neke informacije :)

    avatar

    01.10.2007. (12:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...