Komentari

adwocatusdyabolly.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • agnie

    Mislila sam da ću ovo jutro naći optimističniji post..:o))
    Ali mi je uz sve to drago bilo uočiti onu jednu krajnje realnu notu.....sviđa mi se takav "Autor".....
    Ugodan radni dan ti želim.

    avatar

    28.09.2007. (08:16)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Ovo s Dozvolom ti je super ideja! Ja ti potpišem peticiju za takvo što!... Al još bih nešto htjela komentirati (toliko si plodonosan s postovima da mi pobjegnu bar dva posta prije nego nešto lucidno složim, tssss). Koliko mogu razaznati, trese te nešto jako i snažno. I opet svodiš neke račune, i zaredale su te inventura te rekapitulacija... Sigurna sam da je nešto veliko u pitanju. Što god to bilo, tko god izazvao u tebi ovu lavinu, vjerujem da ćeš uspješno "preživjeti" ovo razdoblje. Jer, ona o kojoj pišeš kao Savršenoj, zaslužila te u svakom pogledu! Htjela bih reći da su ti kriteriji visoki, ali ne želim da to zazvuči negativno. Samo znam, onog trena kad Savršena bude bila konkretna osoba (a sve upućuje da se nešto valja iza brda), imat će superlativne osobine. A takvu si i ti zaslužio!!!!

    avatar

    28.09.2007. (10:22)    -   -   -   -  

  • Adwocatus Dyabolly

    @ Agnie - jednom kada nastupi otrježnjenje, nameće se pitanje da li će okrutni realizam ikada više prepustiti pijedestal pod navalom euforičnosti i optimizma... ionako sam, po dubokom životnom uvjerenju, liječeni optimist i davnorazočarani idealist... hvala ti, mila... I tebi ugodan ostatak dana, i nadasve, ugodan i miran vikend... :))
    @ Pjesmo - hvala!!! točno si pogodila, trese me... i to sve u šesnaest, pa čak i u sedamnaest i tako naprijed... :)) i neka me trese... tako mi i treba... :))) ne, ne smatram svojom negativnom karakteristikom to što si postavljam izuzetno visoke kriterije i teško dosežne ciljeve... dapače... želim se boriti samo za ono posebno i za one posebne ljude koji to, u svakom slučaju i zaslužuju... Pozdrav... želim ti miran i ugodan vikend :))

    avatar

    28.09.2007. (11:16)    -   -   -   -  

  • dva

    ja ni kad sam bila najzaljubljenija nisam pjesmu napisala..Lastane, ima li nade za mene?
    :)))))))))
    ozbiljno, nisam nikad pjesme pisala. Zato mi sad sudba udijeli Pjesmu, pa njoj pišem skoro svaki dan :), eto, i to je super, zar ne

    ne znam čemu onaj dio: "Takav sam kakav sam... ili me prihvatite ili me odbacite... svjestan sam da me svi ne mogu voljeti, niti bih to želio... Ja bih na to rekao: c'est la Vie (a legendarni Franci Blašković bi jamačno dodao: mona mi, mona ti...)
    . Mislim, ko voli - nek izvoli? jel tako Mikiii?tako je Šefeee! :)) pa ja mislim da svi mi koji zalazimo ovdje kod tebe i dolazimo zato što nam se sviđa kako pišeš.

    ajd, ugodan ti vikend želim :))

    avatar

    28.09.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    Svidjelo mi se sa visokim kriterijima, onaj koji me sada zove svojom ženom jednom je sebi postavio takve, zadovoljila sam većinu istih, kaže on, a sam ga pitala jel postoji nešto što nije očekivao, kaže da nije očekivao da sam dobra...dobio za to poljubac i pitu od jabuka...Jedan bitan segment je isti glazbeni ukus...meni se posrećilo, a ti si dokaz da ih još takvih šetalo svijetom...

    avatar

    28.09.2007. (15:17)    -   -   -   -  

  • pivorockburek

    hm... očekivao sam se kako bi mogao izgledat ovaj blog po sadržaju, i to me pozitivno obradovalo:) a i načinu kojim su pisani postovi totalno su me oduševili..pogotovo ovaj sad ..a tek sam krenuo čitat i mislim da ću ima itekako šta.......

    dobroje ono o teenagerima;) cool

    e da neće kiša dugo....

    pozdrav

    avatar

    28.09.2007. (15:26)    -   -   -   -  

  • L.I.T.O.

    Predivan izbor glazbe ta pjesma mi je jedna od omiljenih
    iako ne patim baš za starom muzikom ali volim je osluhnuti s vremena
    na vrijeme i zadivljuje kako su S and B bezvremeni od savršenih stihova
    do koreografije i kostimografije video spotova
    ni danas ih se čiovjke ne posrami staviti ovdje na blogoland.
    Duhovite su tvoje teorije o dozvolama za zaljubljivanje
    veoma simpatične :))
    A pjesnički uratci odaju talent pjesnika!
    Bilo bi mi drago da nastaviš sa poezijom
    i bilo bi jako zanimljivo pratiti te kako se razvijaš iz ciklusa
    u ciklus.Zapravo primjetila sam već i ranije da imaš puno
    poezije u prozi u svojim proznim radovima
    imaš ono što se zove oči pjesnika.
    Pozdrav veliki dragi!

    avatar

    28.09.2007. (16:03)    -   -   -   -  

  • MadDog

    Iako su nam zlatna doba bila u otprilike isto vrijeme, tada, kao okorjeli "hevime(n)talac" nisam baš kibio te stvari... tek kasnije sam skužio da nije dobro samo ono što "praši"...
    A što se pak tiče Dozvole... trebalo bi tinejdžerima uvesi Omladinu, lijepo ih organizirati... joj, pa ja sam nazadan, ja bi njih, mala (i sve samo ne)'slatka' čudovišta natrag u mrak komunizma (tko li je upalio svjetlo da mi je znati).. .ali tako bi ih se držalo pod kontrolom... vidi kako sam ja bio držan pod kontrolom, pa kak' sam dobro ispal! ;-)

    avatar

    28.09.2007. (20:08)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Taj period svog života zovem "crna faza". Sve što je tada nastalo je tako nesavršeno... i patetično.... ali kad već bacamo te stare karte na stol... evo i od mene jedna. ;)

    SAMO ČOVJEK...

    Tko ti može izliti suzu iz tužna oka?
    SAMO ČOVJEK!!!
    Tko ti može raniti dušu do neizreciva bola?
    SAMO ČOVJEK!!!
    Tko ti može posuti put trnjem i veseliti se pri tom?
    SAMO ČOVJEK!!!
    **********
    Tada sjedneš pored bistrog planinskog potoka
    sa tužnim odgovorom na svoja pitanja...
    Uroniš pogled u dubinu prirodne čistoće
    i tada na dnu ugledaš "MUTU"...
    koja se nježno poput djetinjstva smiješi
    i bistro zažubori:

    Tu suzu tvoju,
    ranjenu dušu,
    poljuljanu nadu
    i tužnu samoću
    odagnati i izliječiti može
    SAMO ČOVJEK!!!

    avatar

    28.09.2007. (21:25)    -   -   -   -  

  • Adwocatus Dyabolly

    @ 2majko - ima nade za tebe... itekako ima... :)) u potpisu: Lastan, v.r. :))
    @ Sanja - glazbeni ukus je svakako bitan, no meni nije presudan... možda zbog toga što slušam vrlo šarenu glazbu... od AC/DC do Wagnera i pok. Zawinula; uz nekoliko vrlo isključivih izuzetaka... :)) hehehe... :))
    @ PRB - dobrodošao!... tnx... :))
    @ Lepršava igro - draga Igro... hvala ti na svemu, a prije svega hvala ti na emocijama koje su se razbudile čitajući tvoje pjesme :)))
    @ MadDog - hehehe... vidim, ne napuštaju te pakleni planovi i originalne ideje rekonkviste SKOJ-a, SSRN-a (ali i sličnih kratica...)
    a propos tvoje glazbene hmmm... recimo to provenijencije... jedna very short story: srednja škola, profesorica iz nekog opskurnog tehničkog predmeta nam kaže: "Evo, idući sat idemo pogledati izložbu 'Tito - metalac' "; naravno... mi smo riknuli od smijeha, naravno... njoj nije ništa bilo jasno...
    pozdrav :))
    @ Ima jedan svijet - i ja sam taj period zvao crnim, ali sada, kad poglegam s vremenske distance... kada se situacija iskristalizirala, kada se sve ono što je bilo ružno poništilo i nestalo u zaboravu... shvaćam da je to bilo moje Zlatno Doba... i iskreno se nadam novome :))
    hvala ti što si s nama podijelila svoju pjesmu :))

    avatar

    01.10.2007. (11:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...