Komentari

misakvecernji.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • trapavi

    eto i ja da bum jenput prvi!! bravo šokre, baš si genijalac, samo mi reci kak ti je uspjelo pomaknut termin NRZ u utorak i to ranije nek inače?? a i opet, zakaj su preksinoć dali reprizu "gledanja na daljinu"???

    avatar

    28.09.2007. (00:17)    -   -   -   -  

  • doxbox

    Ovo nije niti suptilno, kamoli subliminalno. Krešo, hvala za preporuku!

    avatar

    28.09.2007. (05:34)    -   -   -   -  

  • Big Brother Video

    :) BBVideo

    avatar

    28.09.2007. (06:25)    -   -   -   -  

  • domoljubni

    gle...

    od tih subliminalnih poruka najbolje prolaze one direktne: orbit smanjuje ph u vašim ustima. ariel savršeno čisto, somat pere i bez predpranja....

    i tako u nedogled...

    avatar

    28.09.2007. (11:26)    -   -   -   -  

  • brutalka

    isssssssssssssssss e tek sad sam skužila među onim biljkama riječ sex!
    onak gledam gledam, i skužim konačno, hahahaha
    kako su ih zakamuflirali, stari moj!

    avatar

    28.09.2007. (11:38)    -   -   -   -  

  • ja

    ja jos uvijek nemogu skuzit rijec sex medu onim biljkama !!

    avatar

    28.09.2007. (12:50)    -   -   -   -  

  • Catma

    Evo ja se srdačno zahvaljujem na nagradi...šta da kažem...ne mogu odoljeti dobrom stripu :)!
    I da, čitala sam Nexus , ali i surfala po Netu u potrazi za temom jer mi je izuzetno interesantna.Rezultat otkrivanja subliminalnih porukica u reklamama, crtićima i sl. je taj da ih nakon nekog vremena puno lakše i brže uočiš,pa kako Krešo piše samim time si puno manje povodljiv i pod utjecajem istih.Nije istina da najviše djeluju one " direktne", dapače - što su bolje sakrivene i lupaju na iracionalno i nesvjesno - to im je snaga veća.
    Zahvaljujem što je spomenut i " Klub boraca" u kojem se zaista nalazi nekoliko "prostih sličica" koje sam uočila kad je bio prikazan na TV-u i niš mi jasno nije bilo,čak sam mislila da to mora da je maslo nekog diverzanta s HTV-a :))!...no kao što je spomenuto - sam Fincher je bio autor koji se poigrao s percepcijom...

    avatar

    28.09.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • dejan

    kako objasnit da na mene ne djeluju nikakve poruke? nemam nikakvih potreba, niti seksualnih, niti prema određenim prehrambenim artiklima, odjevnim predmentima, tv programu i stvarima uopće. o čemu se tu radi?

    avatar

    28.09.2007. (16:53)    -   -   -   -  

  • subliminalna

    Moram se sloziti da mi se neki od odabranih primjera uopce ne cine kao subliminalne poruke jer je pitanje interpretacije odredjenih slika, a na nekima nije ni potrebno stavljati subliminalne poruke jer vec motiv sam po sebi asocira (primjer onog tipa u hlacama-i bez tog uda ja samo na njega mislim :) )....

    Ona slika sa biljkama mi takodjer nije primjer subliminalne poruke jer je u pitanju slika poput perceptivnih varki...

    Vjerujem da puno primjera ide po Fincherovom principu zaje..ncije pa seksualne subliminalne poruke ubacuju da bi se dobro zabavili i nasmijali na racun drugih, vjerujem da je tu rijec i kod crtica (ne mogu zamisliti da bi se netko namjerno izlozio milijunskoj odsteti zbog nepodobnog sadrzaja niti mogu zamisliti da bi takav sadrzaj imao ikakvog efekta na djecu kojoj je spolnost drukcije izrazena od obicnog nagona na sto subliminalne poruke idu)...

    meni su zanimljivi oni primjeri subliminalnih poruka na audio snimkama za samopomoc (kod prestanka pusenja, ili za samopouzdanje :)) e to je marketing...

    avatar

    29.09.2007. (10:08)    -   -   -   -  

  • neazess

    Slažem se, naravno, da kad se jednom otkrije djelovanje tako nečega kao što su subliminalne poruke mogućnosti manipulacije postaju beskonačne. Ako je za vjerovati nekoj od teorija zavjere (u što nisam uvjerena, ali me ne bi niti previše iznenadilo) onda je ovo idealan način za manipulaciju masama. Druga mogućnost je da si sami to radimo što nije nimalo svjetlije...upravo suprotno (a i teže je prihvatiti kao ideju jer bi podrazumijevalo odgovornost).
    Kako god bilo moram reći da, ma koji motivi bili u pozadini, svakako smo mi ti koji to "pušimo" jer smo prestali promatrati ono što nam se svakodnevno servira - sa dozom kritičnosti. I da, imaš potpuno pravo - već samo znanje o postojanju takvih načina manipulacije nas istovremeno štiti od njih. Zato pozdravljam svaki ovakav post :)).

    avatar

    29.09.2007. (14:49)    -   -   -   -  

  • Ssss...

    A što ako je to sa subliminalnim porukama, barem se tako nadam, posebice što se tiče onih seksualnih u crtićima, zapravo slučajno. Hoću reći, možda osoba koja radi na crtanju animiranih likova nesvjesno ubacuje svoja podsvjesna "razmišljanja" u crteže. Malo sam to zakomplicirala, ali kontate što mislim. Kao npr. neki tzv. "energetski vampiri". Oni su samo obični ljudi koji hodaju kroz život i pitaju se zašto im se stalno događaju neki bedovi, a zapravo oni crpe tuđu energiju, truju druge ljude svojom negativom i u biti kreiraju sami sve svoje bedove, ne kontajući uoće da sav taj bed potiče od njih samih. Sad sam i samu sebe zabedirala, ali nije bed :-))

    avatar

    29.09.2007. (22:01)    -   -   -   -  

  • arheologinja

    dugo te nisam čitala, ispiti i te sheme pa sam nadoknadila propušteno...znam da je prošla tema aforizama,ali ima jedna predobra finta na koju sam naišla dok sam proučavala filozofiju, konkretnije filozofsku antroplogiju, zbog natjecanja u srednjoj... originalna teorija čovjeka, barem meni, kada se svi toliko pitaju o podrijetlu čovjeka... Meni se ova ideja originalna i moram je napisati! "Čovjek je manifest bolesti života." Sada nisam sigurna više tko je to napisao, sjećam se da smo imali za antroplogiju u literaturi Casirera, Schelera i Luwitha (mogući tipfeler, jbga)... Nisam više u filozofskim vodama pa ako netko zna tko je autor od ove trojice neka piše. Po sjećanju bih rekla da je Max Scheler!

    avatar

    29.09.2007. (23:04)    -   -   -   -  

  • maja

    Možda sam sve krivo shvatila, ali nije mi jasno na koji način trebaju ti skriveni, subliminalni pimpeki djelovati. Nekoliko ih je na slikicama gore... Jel trebaju djelovati na žene, na muškarce, na oboje...i na koji zapravo način???
    Možda imam predrasudu, ali nekako sam navikla da se žensko tijelo eksponira u komercijalne svrhe jer je primamljivo (barem je to generalni stav), ali taj muški detalj (pimpek) baš i nije ideal ljepote. Ili se to autori reklama jednostavno poigravaju s malim ljudima...?
    Trebam li sada na omotu od sladoleda tražiti takve slike i trebaju li muški posumnjati u svoju heteroseksualnost ako otkriju da im najdraži sladoled ima subliminalni pimpek nacrtan na omotu sladača? ;)
    Iiiiii... Hoćete li, gospodine Krešo, posjetiti predavanja gospodina Crema?

    avatar

    29.09.2007. (23:26)    -   -   -   -  

  • Greensnake

    Eh, stvarno si duboko ušao u ovu temu sa subliminalnim porukama. Normalno da se može dosta toga reći o raznim stvarima, no beskonačne teme mogu se voditi o bilo čemu. Probaj u nekom budućem postu govoriti o putovanju kroz vrijeme (ako već nisi). Tu bi se dalo dosta toga reći. Baš sam neki dan naišao na jednu epizodu ST Voyagera u kojoj su putovali kroz vrijeme. Malo je teže provesti i 1 dan a kamoli 30 bez gledanja tv-a ili interneta.

    avatar

    29.09.2007. (23:42)    -   -   -   -  

  • anon

    Pitate se zasto forsiraju sex, sex i sex? U subliminalnim porukama, cak i crticima za djecu? A ionako nas ima previse na planeti? Pa evo vam jedan hint: ORGON (seksualna energija). Mi ga nismo svjesni ali ga proizvodimo. Netko je nasao nacin da ga i koristi ;)
    Problem overpopulacije se lako rijesi - rat. Pogine ih dosta, financijski netko dobro zaradi, a ponovo su nam utrli strah u kosti (strah=kontrola). Vise musica ubijeno jednim potezom ;)

    avatar

    30.09.2007. (11:31)    -   -   -   -  

  • koraljkica

    interesantan mi je taj paradoks, od svukud nas bombardiraju sexom a da se gol proseces zagrebom dobio bi kaznu za remecenje javnog reda i mira.

    avatar

    30.09.2007. (14:53)    -   -   -   -  

  • anon

    @koraljkica: popusila bi ti i nesto drugo osim kazne da se gola proseces Zagrebom :)

    avatar

    30.09.2007. (16:37)    -   -   -   -  

  • Anonimus

    Odličan post, kao i većina tvojih emisija. Ustvari to je jednio što i pratim na televiziji.
    Dobro si ušao u tematiku uz mnogo primjera. Tehnika za 5,kao i tema koja je stvarno intrigantna. Samo tako nastavi.

    avatar

    30.09.2007. (17:57)    -   -   -   -  

  • Sex, pubertet i stvarnost

    A činjenica je da se gotovo svugdje pojavljuju poruke koje motiviraju na sex...:D Sjećate se one reklame za Gavrilović Zimsku salamu? Gdje ta salama visi između golih ženskih grudi? Ajme, ajme... Sjećam se kako mi je uvijek bilo neugodno dok sam sa starcima u autu prolazila pored te reklame... Svaka čast na toj temi... No mene jako zanima kada će post o gmazovima... Eto kao što vidiš, napravila sam novi blog, ne vjerujem da je po tvom ukusu, ali govori i govorit će o svijetu mladih kroz mene... Barem o jednom dijelu, jer po onome što sam ja istražila, dosta je mladih djevojaka koje bi se mogle naći u mojim budućim postovima...

    avatar

    01.10.2007. (11:19)    -   -   -   -  

  • Dream Catcher

    HEj!

    Ja si nekak mislim da mozda nije sve tako crno i bas sve u nekoj od teorija zavjere. Ovo je mozda sve najobicnije sprdanje onih koji su zaduzeni za reklame, postaviti neku sliku o kojoj zna ta osoba i eventualno koji kolega, dragi sef odobri ojbavljivanje i onda se svi SUPER sprdaju iz toga!!! I mozda se natjecu tko ce sto uspjeti podvaliti a da se ne skuzi. Nesto slicno kao one fore sa Easter Eggs: http://www.eeggs.com/ mozda tome pripadaju i ove sve reklame. Dakle ne gledam to ko' subliminarnu poruku nego ko zajeb*** samih tvoraca razlicitih prozivoda. Nu, nije da ne vjerujem da reklame sa subliminarnim porukama ne postoje, takve je vjerujem puno teze uociti od ovih koje su dane tu. http://www.eeggs.com/faq.html have fun!

    pozzzzzzzz!!

    avatar

    01.10.2007. (13:33)    -   -   -   -  

  • Sidious

    Subliminalne poruke, regresivna hipnoza, vjerska čudesa, nova otkrića kvantne fizike, svjedočanstva i snimke nlo-a, egzorcizmi, piramide, stare civilizacije, ljudi sa neobičnim sposobnostima, chemtrailsi, skrivanje štetnosti gmo-a i drugih supstanci koje koristimo u svakodnevnom životu, nove ickove teorije, uklete kuće, nova otkrića alternativne medicine, neobjašnjivi fenomeni stubišta iz Santa Fe-a i igrališta starih Maya pokazuju nam da se nalazimo u svijetu koji je sve samo ne znanstven. Možda su neke od tih stvari naslijeđe kapitalizma, jedna od njegovih crnih strana. No smatram, naša najveća greška je što mislimo da znamo, dok smo u biti "slijepi u svemiru". Ako mislite da je vrijeme Galilea daleka prošlost živite u velikoj zabludi, ljudi koji će biti nosioci epohalnih otkrića žive među nama i veoma vjerojatno su ismijavani od strane većine, samo zbog ljudskog ega koji obrambenim mehanizmima poput skepticizma pokušava zaštiti ono što misli da posjeduje. Znanstvenici koji mijenjaju svijet nisu oni koji će na neku nevjerojatnu činjenicu reći -Nemoguće, to su znanstvenici koji će se pitat Kako je to moguće... velika je to razlika.. ISkreno smatram da sve gore navedeno može biti "znanstveno" objašnjeno i da samo naše neznanje to svrstava u sferu nemogućeg ili neobjašnjivog..

    avatar

    01.10.2007. (22:48)    -   -   -   -  

  • Matea

    Jel moguće ikako da mi pošalješ pjesmu Pepermint od Fantoma na mail nokia6630@net.hr
    bila bi ti jako zahvalna

    avatar

    02.10.2007. (01:35)    -   -   -   -  

  • distorzija stvarnosti

    ej, bok... da ironija bude veća, a teorija urote sve očitija, upravo sam pronašao još jednu skrivenu poruku na omotu Maxellovog CD-a - slova "52X" izgledaju kao "SEX", ili je to moj zagađeni um tako zaključio :D. Vidim da imaš hrpetinu komentara, ali ako stigneš, pogledaj post na mom blogu pod naslovom "Up to 52X - subliminal". :)

    Btw. super su mi ovi članci.. Nekad sam se više bavio tom tematikom, ali htio sam zadržati prijatelje i rodbinu oko sebe, pa sam krenuo lakšim putem :D

    Lijep pozdrav!

    avatar

    02.10.2007. (21:12)    -   -   -   -  

  • felix...

    Čudi me da u reklami za cigarete nitko nije primijetio način na koji su izvučene cigarete iz desne kutije,a koje nedvojbeno asociraju na šaku(znak ispruženoga srednjega prsta).Redovito se isti pattern pojavljivao na svim reklamama za cigarete.

    avatar

    03.10.2007. (10:28)    -   -   -   -  

  • PoPoBoo

    Ovo je jedna subliminalna poruka, gledaj dobro...
    .
    .
    .

    avatar

    03.10.2007. (12:56)    -   -   -   -  

učitavam...