Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Herostrat

    Aba Nemanja, draže mi je kad ovako rovariš, tako si bliže i nama, svom priprostom puku koji te štuje do obožavanja :)
    Okani se Žižeka i te elitističke intelektualne mastrubacije i daj nam krvi, krvi ...dični moj i prevedoljubivi Nemanjo ;)

    avatar

    27.09.2007. (08:53)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    Care, znam da je Milan drag čovjek (i meni je), ali uzmi u obzir i činjenicu da i meni i tebi tu na kvartu iz vodovoda curi neispravna voda. To se, ofkors, događa i u zemljama EU, ali tamo ljude na to na vrijeme upozore. Bandi i Šostar su znali za ovo, ali su odlučili zatajiti. Da je ovo SAD, grad bi jučer propao zbog najava tužbi ljudi kojima je oštećeno zdravlje.

    avatar

    27.09.2007. (08:57)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Znam stari, ali i ti znaš onu drugu stranu priče: jebe se izdavaču i za tebe i za sve ljude dobre volje i moguće lošega zdravlja! Ovaj je tekst čekao pogodan trenutak, pa je tek onda ugledao svjetlo dana, kao oružje u borbi protiv SDP-a, a ne kao pravdoljubivo izvješće o katastrofalnom radu gradske uprave. Tek kad je procjenjeno da stvari s rejtingom HDZ-a idu po zlu te bi se jedino izravnim napadom na Bandijerasa u Zagrebu moglo popraviti der Stand der Dinge, evo ti teksta koji Gradonačelnika denuncira kao faraona koji žrtvuje bezmalo nevažne niže gradske činovnike kao da smo u Tenochtitlanu. Vileni, niš ja tebi ne predbacujem, pa ni Lordu Voldemorutu: sve je to striktli biznis, samo, jebiga, i ja se evo malo bavim novinarstvom, tek da pokažem kaj je novinarstvo - znam da ti to itekako poštuješ i cijeniš (ne velim to ironicno ni cinično, da se sad ne osjetiš pogođen).
    Dakle: Sandi je rekel: "Jebomupaskosti, pa nisam vam ja 400 milja - toliki je proračun ozbiljnih račundžija, Vileni - šenkal u ove četriri godine mandata bambadave, je l' tako!? Tako je! E, pa sad, calen bite. Idemo, jebeš Milana, i Stipe se slaže da je Milentije dal svoje, ajmo, zovi onog malog, kak se zove, Malića, tako je, on je tamo najbolji, a, uostalom, on ionako to već ima valjda gotovo o svima nama, samo je pitanje kad bute koji dossier pustili. Znam ja Nino da ti jedva čekaš da i meni održiš zadušnicu, vjerojatno Mali ima takvih deset tekstova i o meni, ali, to bute još malo pričekali, kaj ne?", reče Sandi i potapše perzijskog mačeka po ćilimu.
    Je l' tako bilo, ili nekak drukčije? Slično?

    avatar

    27.09.2007. (09:09)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hvala Hero, jeste, malo sam se odalečio od svog naroda, ali saću ja da napišem Obznanu. Vaistinu, došlo je vreme da između mene i moga naroda ne bude posrednika!

    avatar

    27.09.2007. (09:30)    -   -   -   -  

  • markiz

    Čemu kupovati Globus kad imamo nezavisni dnevnik "Vaseljena"?
    Svi ste vi novinari sumnjivi. Međusobno se tračate i zabijate noževe u leđa pa se onda čudite zašto vam je skraćen životni vijek. Konjoglavom vilenjaku dajem još pet godina (oklade primam do ponoći).

    avatar

    27.09.2007. (09:30)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Neka posrednika premili Nemanjo. U suprotnom, tko će tumačiti znakove? Evo ti mene, ja sam oduvijek volio nositi jaram. Kako drugačije upozoriti na opasnosti od recentnih nabukodonozora?

    avatar

    27.09.2007. (09:46)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Cool, Hero, od danas si ti ovlašteni too much Vaseljene.

    avatar

    27.09.2007. (09:51)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Herostrata za egzegetičara Vaseljene?? Ovoj časti ni u snu se nadati nisam smio.... na kitu me Slave nabio... ;)

    avatar

    27.09.2007. (09:53)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    E, jebiga, Hero, pa ti bi odmah hljeba povrh pogače! Tebi je samo do slave, vidim ja!

    avatar

    27.09.2007. (10:07)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Ovako nekako: Da sam slave od Slave, bilo bi i slave. ;)

    avatar

    27.09.2007. (10:39)    -   -   -   -  

  • markiz

    Griješiš Herostrate. Tekst ide ovako:
    "Da sam Slave, dao bih ti glave!"

    avatar

    27.09.2007. (10:50)    -   -   -   -  

  • aklfnhadfdasf

    Ozbiljnije teme, nemoj zamjeriti Nemo - pasteam ti svoj kometntar sa Željkovog bloga, valjda te neće razljutiti.. "Hvala na odgovorima, još jedno pitanje - u emisiji 2u9 prije, otprilike dvije godine, gostovao je Butković koji je, kada su se dotakli teme organiziranog kriminala, rekao da posjeduje citavu dokumentaciju operacije tajnih službi "Magla", koju ce objaviti "uskoro" u Jutarnjem listu. Kako inace kupujem Jutarnji, pratio sam od tada još pozornije njegove tekstove, ali i tekstove ostalih novinara koji pisu o org. krim. u Hrvatskoj, ali nisam nasao nista osim spomena u kolumni "On the record" od 22.10.2005. (Povratak gangstera) da je Željko Gloub, po informacijama i forenzickim dokazima proizaslim iz te operacije, ubojica Ibrahima Dedića. Nešto slično mi se (opet) čini da si ti rekao u ovoj Latinici, kada si Dedicevo ubojstvo povezao sa Knezijskom skupinom? Dakle, znas li zasto Butkovic do danas nije objavio niti jedan dokument, zasto ih koristi kada je potrebno? Da li u glasilima EPH jos traje ona Nobilo-Pavic direktiva da se ne dira u Hrvoja? Hm....." napisi nesto u vezi ovoga..

    avatar

    27.09.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ti si strašno bojažljiv i diskretan čovjek, a htio bi da ti pričamo strašne priče o opasnim temama! Pusti stari, nije to za tvoje srce. Ipak, evo egzoteričnih informacija:
    Butković je napisao prije posljednjih predsjedničkih izbora da će objaviti dokumentaciju operacije "Magla". Tada je to izgledalo kao pritisak na Stipu. Izgledao, velim. Jer, ništa nije kao što izgleda, zar ne, unatoč tome što su Butkovićeve formulacije bile izravna prijetnja Stipi Mesiću! Pročitejte tekstove i vidjet ćete i sami.
    Bilo kako bilo, od tih se ludosti odustalo - do kraja kampanje "Jutarnji" je bio sasvim korektan. Ne bih čak kazao snishodljiv ili pristran - ne, nego upravo korektan.
    Zašto o toj temi "Jutarnji list" nikada kasnije nije pisao, ne znam. Ne radim u EPH, pa ne znam.
    Zanimljivo bi bilo znati i to otkud ta dokumentacija Butkoviću, kao i to što se događa kad novinar u RH kaže da ima dokumentaciju s oznakom državne tajne, ali, budući da su mediji u Hrvatskoj uglavnom sredstvo specijalnog rata, to onda sva ta pitanja bivaju nevažna i deplasirana.
    Ipak, da uzmem u zaštitu novinare EPH, ali, paradosalno, zbog tijeka vremena i Tomislava Karamarka, te 2005. u 2u9 je Butkoviću bilo postavljeno i ovo pitanje: Vratimo se pomicanju fokusa sa sadržaja na formu, dakle s pitanja jesu li novinari neprijatelji države na pitanje nezakonitosti praćenja novinara. Karamarko, sadašnji šef POA-e, podnio je kaznenu prijavu protiv tjednika "Globus" zbog odavanja državne tajne. Riječ je o tekstu o Prezentaciji "Informacije…". Jelena Lovrić kaže da je posrijedi obrat, tj. da je sada "jedini cilj otkriti kako je špijunski uradak dospio u javnost". U isto vrijeme, "Globus" objavljuje novu seriju dokumenata, nove dokaze o špijuniranju novinara, dokumente o operaciji "Blok", naime. Igor Alborghetti piše: "No prošlog petka navečer preplavio me jadnaki osjećaj gađenja kao i prije četiri godine. U rukama sam držao tridesetak stranica različitih dokumenata POA-e o novinarima Globusa iz ljeta 2003….". Naravno, nije jedini cilj otkriti kako je špijunski uradak dospio u javnost, no, građane svakako zanima kako špijunski uradci kontinuirano dospjevaju u javnost. Kako to da u jeku afere koja postulari obavještajno-medijsku spregu dokumenti POA-e opet dospjevaju u javnost? Treba li sada Tomislav Karamarko dati ostavku? Ili postoji nekav rat u obavještajnom sustavu Hrvatske: jedni lifraju dokumente, a drugi istražuju gdje curi? Konačno, ako pak dokumenti naših obavještajaca završavaju u novinama posredstvom stranih službi, onda je POA nedužna, onda ona samo radi svoj posao!?
    Vidiš ti stari moj kako je sve to složeno!

    avatar

    27.09.2007. (12:04)    -   -   -   -  

  • markiz

    Dobio sam informaciju od Marka Cigoja iz Globusa da će na patologiji uskoro biti objavljeni tajni dokumenti operacije "Magda".

    avatar

    27.09.2007. (12:48)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Zanimljivo, vidiš, ja sam dobio od Je li bora? Šimpanze informaciju da se zbog "Magle" u Koranskoj ne nazire kraj problemima oko odluke kako podržati Sanadera, a ne zamjeriti se Milanoviću!
    Ma(g)da je Milanović teško i s pravom Europapress holdingu zamjerio tekst nekakvog Milenha Jergosa Seljose o Zombrleovom razumjevanju onih koji su iz ovih ili onih razloga morali u one, naime ustaše.
    Ja pak izražavam svoje nerazumjevanje za sve one koji su nakon rata morali u ove, naime udbaše!
    Ti pak mudro šute i ovako rezoniraju: Oprostil si ti nama kaj smo mi bili to kaj jesmo, ali nismo mi tebi kaj to nisi bil i ti!
    I to ti je ukratko povijest Hrvatske.
    .

    avatar

    27.09.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • skaska

    Egzegezu bum delala ja, s lulekima.

    avatar

    27.09.2007. (14:10)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Z abšmajclanim lulekima, pače!

    avatar

    27.09.2007. (16:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...