Komentari

nacrtani.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Bugenvilija

    Zanimljivo. Signal je intrigantan, pitam se hoće li velki američki maheri otkriti o čemu je riječ.

    avatar

    10.09.2007. (20:53)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Pratim Cassini već par godina i ovo što je izneseno na toj stranici je puka laž. Ekipica je uzela NASA-inu simulaciju (filmić imena 61980main_PIA06410-Sounds-movie) na kojoj se vidi kako sonda prelazi ravninu prstenova, pri čemu se pojačava pucketajući zvuk koji je rezultat udaranja mikročestica u sondu, pri čemu se stvaraju mali oblačići plazme. Bilo je i do 680 udaraca u sekundi tijekom prelaženja ravnine prstenova. Opisali su to kao udaranje leda po limenom krovu, a i jest tako. Nema nikakve veze s nikakvom inteligencijom.
    Što se tiče snimki koje je valjda pravio Hubble, predstavljaju slike u umjetnom spektru. Saturnovi prstenovi nisu homogeni, te se u pojedinim dijelovima spektra EM zračenja neki dijelovi vide, a neki ne vide. Ovo izgleda kao vidljivo zadebljanje unutar slabo vidljivog prstena, a ne kao nekakav brod. To bi bilo toliko veliko da bi se zamijetilo i sa Zemlje.
    Što se tiče ovih fotografija koje izgledaju staro, mislim da je to namještaljka. Ni prvi ni zadnji put da "UFO siteovi" izmišljaju "dokaze".

    Kad se govori o ovim stvarima, linka se na NASA-u, ne na neke fanatične stranice koje NLO-ove vide u lentikularnim oblacima i sličnim pojavama...

    Još ću se raspitati oko ovih slika sa stručnijom osobom.

    avatar

    10.09.2007. (22:58)    -   -   -   -  

  • nacrtani

    Nažalost, nikakvo lupkanje po sondi. Sonda je bila predaleko u trenutku kada su počeli primati tu emisiju radiovalova.

    Dodao sam apdejt i link na NASA-u.

    avatar

    11.09.2007. (00:22)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Sličan zvuk je zabilježen i iz dubina Titana.

    avatar

    11.09.2007. (01:57)    -   -   -   -  

  • vanilla

    choco :)
    aaggrrr... istina ili ne, dovoljno je da meni srce počne brže kucati. MAdaj.... Jednom me jedan lanac sreće koji sam pročitala tolko prepao da se tjedan dana nisam u zrcalo gledala jer sam stvarno mislila da će nekakva curica izaći i ubiti me. (da se izjasnim, bila je to prijetnja ako ne pošaljem dalje)
    ... a ja se volim gledati u zrcalo. :)
    ništa, idem ja stavit foliju na glavu da mi E.T.-jevi ne mogu čitat misli. hehe. :)

    avatar

    11.09.2007. (13:27)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Onda je to drugi zvuk namontiran na isti filmić. U svakom slučaju, to su radioemisije zbog toga što Saturn ima vrlo snažno magnetsko polje, pa kad Sunčev vjetar naleti na magnetosferu, čestice počnu odašiljati radiovalove. Evo baš piše:
    The radio waves are closely related to the auroras near the poles of the planet.
    Letjelica se očito miče, i to prilično brzo, pa je sjekla kroz područja intenzivnih radioemisija.
    Ovo nije baš spektakularno, zanimljiviji je veliki šesterokutni oblak koji se vrti na jednom polu i za kojeg se trenutno rade modeli da se objasni kako do takvog oblika točno dolazi.

    Što se tiče onih "NLO-ova", još čekam analizu.

    avatar

    12.09.2007. (15:27)    -   -   -   -  

  • podravec

    Sadako pitanje. Da li cekas nalaze direktno od NASA-e? Obavezno javi cim ih dobijes.

    avatar

    14.09.2007. (10:06)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Ne, nisam pitao NASA-u, nego jednog stručnjaka iz Hrvatske. Ove slike u lažnim bojama (ove sa strelicama) ne predstavljaju nikakve izvanzemaljske brodove već su upravo zgušnjenja u prstenovima. Da su izvanzemaljski brodovi već bi sve vijesti rastrubile, to budite sigurni. Još se ne zna točan mehanizam nastanka zgušnjenja, ali je posve sigurno da su to dijelovi prstenova. Ako rastrube nestanak zemlje s nečije oranice, onda bi i dokaz inteligentnog života izvan Zemlje.
    A ove slike s "cigarama" su nečija zafrkancija. Nije ni prvi ni zadnji put da "UFO believers" editiraju slike i onda ih izbacuju u javnost, vičući o izvanzemaljcima.
    Extraordinary claims demand extraordinary proof - i u tome nema ničeg loše. Logično je.

    avatar

    14.09.2007. (11:18)    -   -   -   -  

  • nacrtani

    Neka ti bude. Recimo da to jest ono što kažeš.
    No, ne slažem se s tobom da bi mediji to rastrubili, jer pun je YouTube snimki, a rijetko koja je objavljena u bilo kojem mediju. Ljudi u Americi već duže slikaju, snimaju i prijavljuju razne letjelice, od onih crnih trokuta, preko okruglih orbova, pa do stvarno bizarnih objekata. Neka je 10% od svih tih prijava stvarno NLO, to bi već trebao biti materijal za medije.
    Mediji će uvijek objavljivati ono što vlast potvrdi, oni su ionako samo njihovi glasnogovornici za nas, stoku sitnog zuba. Ne postoji više istraživačko novinarstvo. Možda pokoji freelancer, al' njegove radove ionako neće ni jedna velika kuća objaviti.
    Tako da, za sada možemo buljiti u YouTube i možemo samo nagađati što se iznad naših glava odvija. Ja sam osobno, s frendom bio svjedok nadljetanja nekakvog NLO-a. U stvari izgledao je kao malo veća, jako sjajna zvijezda, koja se najednom počela kretati i nestala velikom brzinom kao da je nikada nije ni bilo. Šteta što nisam imao neku kameru, a i da sam imao, sumnjam da bih tako brzo stigao reagirati.

    Evo jedan interesantan trailer, o brisanju objekata na mjesecu od strane NASA-inih stručnjaka. Ne možeš reči da to nije neki dokaz, kada se fino vidi da je ljudska ruka brljala po snimkama. Zbog čega bi to radili, ako nije skrivanje nečega od očiju javnosti (a tako i - medija)

    Google video: Lunar base towers

    avatar

    14.09.2007. (13:23)    -   -   -   -  

  • nacrtani

    A glede NLO-a, ima jedan interesantan događaj čiji su svjedoci piloti Japanskog zrakoplova, o susretu sa ogromnim letečim objektom iznad Aljaske 1986. godine. Na žalost piloti jako rijetko svjedoče o takvim događajima, jer postoji opasnost od gubljenja letačke dozvole, nakon što ih doslovce proglase - ludima.

    Evo i tog slučaja: Japanese Airliner: Alaska Bound UFO

    I na kraju, napokon je jedna vojska javno objavila prisutnost NLO-a. Meksički airforce je pratio 11 NLO-a, vidljivih u IC spektru. Doduše, kažu da to nije prvi puta da su ih vidjeli, ali je prvi puta da su odlučili tu vijest objaviti.

    Mexican Air Force - UFO

    avatar

    14.09.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Ne kažem da NLO ne postoji kao fenomen. NLO je neindetificirani leteći objekt.
    Ponavljam, neidentificirani. To ne znači da su unutra izvanzemaljci. Može značiti bilo što. Osobno ostajem otvoren saznanjima, ali ne i budalaštinama i paranoji. I ne negiram postojanje života izvan Zemlje, pa ni inteligentnog života. Dapače, vjerojatnost je velika za takav scenarij.

    Samo govorim da je ono oko Saturna obično zadebljanje u prstenovima. Premda se čine glatki, vrlo su kompleksni. Imaju one žbice, satelite-pastire koji drže neke prstenčiće, zadebljanja i slično. O Saturnovim prstenovima imamo još puno toga naučiti.

    avatar

    14.09.2007. (14:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...