Komentari

fratar.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • sapere aude

    Pozdrav.
    Slažem se s tobom šta se tiče kvantitete zvanja, ja ću spomenuti kvalitetu jer ona ide uz kvantitetu ( i tako ovaj moj komentar postaje ekonomski usmjeren :-))
    No ozbiljno, bitno je ono o čemu si ti razgovarao s jednim fratrom, tema - koliko je vaše svjedočanstvo vjerodostojno....
    To ja samu sebe upitam često, koliko je moje svjedočanstvo vjerodostojno (mene kao laikinje, vjernice...)
    Lako je reć krivo je društvo, mediji koji vode mlade na krivi put, ali nama je grijeh ako stojimo kao pasivni promatrači (svjedočanstvo je tu bitno, volja da se mladima, svim ljudima pokaže i ona druga strana, pravi put)
    Npr. Jeruzalemske žene su oplakivale Isusa, onako iz udaljenosti (pasivno),ali tako mu nisu ništa pomogle, niti pokazale ljudima gdje su srcem, bilo tko može plakat radi sažaljenja.
    Veronika je premda su svi oko nje pljuvali (grdili) Isusa odlučila, ja ću mu pomoći, prišla mu je, pokušala mu je pomoći. Svjedočila je kome vjeruje, ne samo osječajem ili mišlju već djelom.
    Lako je meni pričati s ljudima koji su mišljenja kao i ja i raspravljati o drugim krivcima.
    A gdje je tu korak naprijed, svjedočenje onima kojima treba biti primjer?
    Ne želim ti zauzeti previše prostora na blogu pa ću tu stati s komentiranjem.

    avatar

    09.09.2007. (23:22)    -   -   -   -  

  • framinko

    Nikada necu zaboraviti kada smo se u nasoj blagovaonici na Kaptolu sastali s Generalom i kada smo se ponopsno predstavljali, sretbni sto nas ima. Kao da smo ocekivali njegovu reakciju na toliki broj kandidata, a on je tada rekao jednu lijepu i pametnu stvar.
    Nesto ovako: "dragomi je da vas je toliko, ali nemojte zaboraviti da je situacija u svijetu, ne samo na zapadu, takva da vrlo brzo i vi mozete uci u taj krug onih koji izumiru..." U biti, ti sto lebdis, pazi da ne posrnes.

    Nakon mjesec dana na La Verni i nije mi posebno cudno sto zvanja nema jer nema ni autenticnosti u krscanskom zivotu.
    - Ispovjednici su se zalili da ljudi neznaju sto je to grijeh, pa dolaze u ispovjedaonicu pricati o kulinu banu.
    - Znalo se da trebam uciti jezik, ali su me braca postavila za stol s meksikancima i crncima jer talijani bas i nisu bili za "mjesovite stolove"
    - Imaju hrpu mlade skolovane brace koja se ne zele rediti jer su skuzili i to otvoreno kazu da su tako slobodniji...
    - Liturgija je savrsena, ali nema osjecaja za Presveto, pa ti je sve badava, barem meni.
    - na hodniku ce se stoput pozdraviti s osmjehom od uha do uha a u blagovaonici sjedis na zadnjem mjestu, cesto puta sam i niko se nesjeti reci: brate pridruzi nam se vislje. pa bar to pise u Evandjelju...

    Mozda sam malo prekritican, ali tamo mi je bilo predobro jer sam si zacrtao dobar program, a da sam se oslonio na gostoprimstvo pobjego bi drugi dan... Tamo taman i da hoces biti fratar, izgubi ces snagu za durat dalje... Ja bar znam da svakom bratu i magistru mogu reci sve, bice dima, ali nema sminke i iskrenost je prije ljubaznosti. a to je vazno...
    A MI SMO VEC SADA TOLIKO BLIZU SVEMU TOME

    avatar

    16.09.2007. (21:06)    -   -   -   -  

  • fartello

    blizu smo, ali jos nismo, fala Bogu. treba cuvat ovo nase sto jos imamo, drugacije nemozes!

    avatar

    20.09.2007. (14:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...