Komentari

marinianis1.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Kolegica Mica

    ne zamaraj se time što je socijalno prihvatljivo, danas je to izmješan pojam trenda življenja i pojedinačnih proizvoljnih odluka. koje bi trebale biti glas društva. takvo nešto gotovo više i ne postoji. svoju djecu moraš odgajati na način koji ti smatraš najispravnijim. to znači da ih mimo ovog ili onog sistema odgajaš u ravnopravnosti i pripremaš za svijet bez njega. važno je da oni shvate razliku i da znaju da su dio nje.

    pozdrav;)

    avatar

    08.09.2007. (22:32)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Mico, možda zato "naši" kad odu negdje u inozemstvo u sređeno društvo uspijevaju redom od čistača do znanstvenika ovako višestruko prekaljeni raznim vladajućim osobnostima, da ne kažem institucionaliziranim mobbingom i buylingom, poduprte snažnom samouvjerenošću u logiku seljačke lukavosti. Mislim da je moguiće Hrvatsku podijeliti obzirom na mentalni sklop na jug i zapad. Južnjački seljački pretencionizam je kudikamo drskiji i prodorniji i mislim da nas je taj južnjački potpuno preplavio. (Prosjaci i sinovi)

    avatar

    09.09.2007. (06:54)    -   -   -   -  

  • Kolegica Mica

    jug i zapad, ok. ali ni zapad mi se ne sviđa stoga što plijeni pažnju na krivi način. istina je da naši ljudi uspijevaju vani više nego kod kuće, u granicama misaone vodilje uspjeha. ja ga definiram kao vlastitu putanju; želju, nastojanje i rezultat koji se postiže bez obzira na geografiju. lukavost ti je jedini adut. ako je samo tvoja.

    pa ti upri pogled prema sjeveru i koračaj ravno naprijed;)

    avatar

    09.09.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Ukazujem na nepostojanje elite koja bi obnašala čvrst obrazac vrijednosti koji je zadan i ne ruši ga se. Ja kao individua moram odraditi taj dio posla u odgoju, nadam se da ću uspjeti, Ludost, glupost, diletantizam je potpuno urušavanje nekih sustava unutar društva. Govorim o institucionalnom obrascu i mudrosti ophođenja s istim koji je kod nas zapravo nepostojeći i podložan personalnim promjenama, da ne kažem diktaturama raznih ugl. napolabolesnih umova.Ono što sam namjeravala reći ogleda se recimo na primjeru udžbeničke politike školstva i obrazovanja koje je strateškije pitanje negoli pitanje obrane, strateško je jednako kao gospodarstvo, a prema tom pitanju ophodimo se kao o općekulturnom pitanju, ili za skorojeviće, razgovori uz kavu o školskim uspjesima djece koja će se preko veze zaposliti.
    Pametni Ameri daju nekom našem darovitom 100 000 dolara školarine za dobar univerzitet, i ako stvari dobro krenu najmanje što će vratiti je školarina, a u najboljem slučaju obogatiti će svoju državu preko koncerna koji će pak stajati iza kakvog grandioznog izuma stipendiranog stranca s Balkana.
    Privatizirane dobro obaviještene dnevne tiskovine najavile su udarni val narkotika.
    Čitaj Županova.

    avatar

    09.09.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Mislim da bi fizička granica dvaju mentaliteta išla negdje oko Udbine. Ne govorim napamet. Akademik Županov, sociolog pisao je o ruralnom mentalitetu i ja sam bila slobodna nadovezati se na njegove sociološke analize po kojima ocjenjujem "jami" ruralnu kulturu s juga prodornijom.Ima jedan poslovica koja ilustrira "jami "kultutru;" umiljato janje dvije ovce sisa, a bezobratzno tri". Mislim da si osobno shvatila dio mog komentara.

    avatar

    09.09.2007. (13:48)    -   -   -   -  

  • vedjak

    Sviđaju mi se komentari Kolegice Mice. Dobro misli. Kako god ti odgajala svoju dječicu, moguće je da će te jednog dana zaskočiti iznenađenje i pitat ćeš se jesi li ih to ti tako odgajala i jesi li možda pogriješila u odgoju....? Hvala ti na lijepim mislima i na pozdravu!

    avatar

    09.09.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • marinianis

    Želja mi je bila ukazati na nepostojanje konstantne vrijednosti pa se onda događa pitanje jesam li dobro odgajala djecu, Mica me nije razumjela. Postoje konstante i postoje varijabilde. Konstante NEMA, pa onda nova generacija djece spočitava roditeljima "zašto si me učila da budem pošten, vidiš da me nisi odgajala ja bih sada kao divljak i laktaroš bio uspješan poslovni čovjek". Nadovezala bih se na Creativu koji je oduševljen Islamom i razvojem pojedinca bez obzira na pravo drugogo pojedinca na istu vrstu slobode, zapravo ograničenje, moje slobode slobodom drugoga.

    avatar

    10.09.2007. (06:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...