Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ohimesama

    prelijepa je.rubovi su joj prelijepi za gledat.

    avatar

    05.09.2007. (01:23)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    jako lijepa fotka. haiku je bas stvaran...osjeti se hladnoca u kostima

    avatar

    05.09.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • Zlatno tele

    možda "u sjevercu" ?

    avatar

    05.09.2007. (13:36)    -   -   -   -  

  • Dor

    Nas, naime, zanima haiku, dakle, haiku izvan fotografirana rascvala cvijeta; jedino mu možemo pod kožu ako se poslužimo onim što nam je pjesnikinja ponudila stihovima. A ponudila nam je da nije mogla i više i bolje; tako da nismo primorani kojekuda vrludati i nagađati tko ili što dršće – « sva dršće» / «mokra u sjevernom vjetru / Glorija Dei». Dakle, Ona! Dršće Ljepota! Stoga je ovaj izuzetno nadahnut haiku, u stvari, apoteoza božanstvene, vječne Ljepote!
    Jer, Gloria Dei , odnosno «Slava Božja je živ čovjek», kako je znao reći papa Ivan Pavle II., a mi bismo još, po tko zna koji puti, i u ovom slučaju, ponovili istinu: prolazi slava svijeta, a Slava Božja – nikada!
    Pa ipak, od ovih se i ovakvih razmišljanja, htjeli to mi ili ne, nismo odmaknuti mogli, pošto nas je autorica, makar i s onim mogućim imenom spomenuta cvijeta (Gloria Dei), naprosto na takvo što navela! Pa bi se, i mimo konfesionalnih razloga, moglo slobodno reći da je ovaj haiku dobrano prožet i senzualnošću, malte ne i erotikom – upravo zahvaljujući opisima neizrečena subjekta: sva, dršće, mokra (makar i sjevernjaku izložena!), tako da je, i zbog te komponente, po našem uvjerenju, samo dobio na svojoj vrijednosti i na svome značenju …

    avatar

    05.09.2007. (21:04)    -   -   -   -  

  • Zlatno tele

    Samo sam pitao da li bi to funkcioniralo sa "sjevercem", bez ikakvih primisli o poboljšavanju nečega što ja nikako ne bih mogao poboljšati.
    Ipak i usprkos divne slike koju ste oslikali t.j. našli u ovoj pjesmi postoje i druge slike i druga razumijevanja istoga. Nasmješena baka uspjeva u meni pobuditi neke moje slike i izraziti neke moje trenutke - zato je čitam i razumijevam na svoj način. Da li bi ona prihvatila te moje slike iinterpretacije ustvari i nije bitno jer kada je stihove pustila na slobodu svatko ima pravo interpretirati njihov let.

    avatar

    06.09.2007. (00:46)    -   -   -   -  

  • Kai, Sweden

    The reader is shivering with the rose!
    Beautiful and strong contrast between Northern wind
    and Gloria Dei!

    avatar

    06.09.2007. (22:32)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Dor - neizmjerno mi je poticajna tvoja upravo nestvarna sposobnost da pronađeš i jasno izraziš svu kompleksnost moje namjeravane poruke. "Nestvarna" je jedina riječ koju mogu upotrebiti za takvo čitanje misli ... preko ovih do kosti mršavih tekstića i često s discipliniranim, asketskim odstupom od ilustracija ... da ponovim, blago meni što te imam!

    avatar

    09.09.2007. (02:00)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Zlatno tele - hvala na prijedlogu, dobar je i pažljivo spremljen da odleži. Simpatično mi je bilo kako si se ono nakostriješio, nalik na mačore iz susjedstva kad se nađu preblizu jedan drugoga: pravi mužjaci. Nepotrebno, jer nitko ovdje ne osporava drugome slobodu vlastite interpretacije teksta. Upravo suprotno, jedni u drugima tražimo obogaćivanje različitostima - ali i sličnostima - da bismo zatim zajedno nazdravili, u ime obojega!
    Ohimesama i Viola - hvala na posjeti i na viđenju. Gloria Dei - rightly is she called that -
    divna je, predivna ruža, koja mi priča i navodi me na razmišljanje.

    avatar

    09.09.2007. (02:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...