Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Sultanija's world

    E draga moja, pročitah tvoj post o ovoj temi i mogu samo reći da nemaš pojma ni o Afganistanu ni šta ko tamo radi. Kakvo pomaganje, "pomažu jednoj naciji da stane na noge"...na ovo se samo mogu nasmijati. Raspitaj se ti malo bolje šta vojnici općenito tamo rade pa ćeš vidjeti...bila je dobra emisija na tu temu...lijepo se vidi šta strani vojnici i dobrovoljci rade u Afganistanu.

    avatar

    01.09.2007. (00:28)    -   -   -   -  

  • Homer Simpson

    da djevojko ,stvarno si promašila ovim postom i tu može poslužiti ona stara "Revolucije se događaju da se ništa nebi promjenilo" , vanjska pomoć ne znači ništa dok stvar ne sazrije iznutra

    avatar

    01.09.2007. (00:50)    -   -   -   -  

  • borgman

    Zvone... je li ti poznat pojam "čišćenje", pa još onaj, da je draže poslati one druge, a ne "svoje"...e pa to iz prve ruke slušao... a o pokušaju uspostave demokracije jedan šaljivi primjer. Istinit. Njemačka vlada odvoji 5 mil USD za poboljšanje policije. I odu naši do ministra, i kažu mu kako bi trebalo s tim novcima nešto napraviti. A on kaže OK, i odvoji 2 milijuna za sebe i ministarstvo, a 3 prebaci na regionalni nivo. Onda oni na regionalnom nivou uzmu 1,5 mil za sebe, i spuste na gradski nivo. Pa ovi opet uzmu sebi pola, i na kraju, na nivou pozornika... od tih silnih novaca ostalo je 1,5 dolar... i nijemci poučeni iskustvom ... odustanu. Mi smo se na godišnjici (mature) smijali tome jer je jedini profi. vojnik među nama još u odličnoj formi i zabavan, ali slika koju je opisao (ne samo ova, neke puno gore)... ne govore ti u prilog. Svaka država u globalu ima vlast kakvu zaslužuje. Nasilna evolucija, popraćena tenkovima i avionima, sa etičkim načelima koja nikada tamo nisu postojala u tom obliku, naziva se okupacija, i nema kvalitetno opravdanje. Puno se toga tamo skriva, a agencija koja servira vijesti iz Iraka, a i Afganistana je jako dobro plaćena od Kongresa... dakle vijesti baš i nisu vjerodostojne...

    avatar

    01.09.2007. (01:46)    -   -   -   -  

  • contreso

    Moze li se bez,
    make no mistake,
    recentan,
    warlordism,
    „enough is enough“,
    granted...?

    Onako, pitam.

    avatar

    01.09.2007. (07:45)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @Sultanija's world - ja baš ne bih rekao da "nemam pojma o Afganistanu". A ti si nas, kad već toliko znaš, mogla malo i prosvijetliti umjesto referenciranja na neku tamo emisiju. I jest, znam da vojnici tamo rade i pizdarije. Kao što se to radi u svakom ratu. Uostalom, ne treba ti ići dalje od naše velebne Oluje za jedan sasvim dobar primjer.

    avatar

    01.09.2007. (09:03)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @zagrebčanka - "djevojko" ???? a što se tiče "vanjska pomoć ne znači ništa dok stvar ne sazrije iznutra" - po tebi je znači trebalo PUSTITI TALIBANE DA MRCVARE AFGANISTAN dok im ne dosadi ???? Ili dok sami Talibani za par stotina godina ne prođu svoju "Reformaciju" i "Renesansu" !!!???

    avatar

    01.09.2007. (09:06)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @borgman - ovo s "raspodijeljivanjem" 5 mil. USD nisam baš najbolje shvatio (pretpostavljam da Nijemci odvajaju za Afganistan, pa se na tome svi "napoje" (ali tko: Nijemci, Afganistanci, naši ?) dok konkretna pomoć stigne do onog pozornika). Nažalost, je li ikada igdje bilo drugačije ???
    Što se tiče "okupacije" tu je sad malo klimava situacija. Jer Afganistan su oslobodili borci Sjevernog Saveza UZ POMOĆ Amerike i Britanije (kojima se, kao što lijepo uočavaš nije dalo riskirati svoje vojnike - kad je već bilo domaćih :-).
    A ima li nasilna evolucija opravdanje ... ? Ja sam UVJEREN da je u ovom slučaju bila i više nego opravdana s obzirom na karakter talibanskog režima. A da li će to na kraju ispasti dobro, vidjeti ćemo ...
    Što se tiče vijesti iz Afganistana ne bojim se za njihovu vjerodostojnost. Naravno, ima i "skirvanja" informacija i plasiranja lažnih (sve to ide zajedno s ratom) ali sam prilično uvjeren da se iz medija može dobiti relativno cjelovita slika o tamošnjim zbivanjima.

    avatar

    01.09.2007. (09:13)    -   -   -   -  

  • Pickindim2

    Kak oslobodit zemlju talibana od talibana?,,,nije li to vrsta agresije...mislim kako god da bilo koliko mi imamo prava agresijom im govoriti što je za njih dobro a što nije?..pa onda ni jedna država ne bi mogla uživati svoj suverenitet jer bi im stalno visila intervencija nad glavom, ovako samo moćne i zajebane države mogu biti uistinu samostalne...hint--napravite svi atomske,,dogodit će se nuklearni rat, najebat ćemo. prije ili kasnije.

    avatar

    01.09.2007. (10:49)    -   -   -   -  

  • joka

    skroz ste fulali ekipa,skroz preporučam knjigu Davora Domazeta Loše:"Gospodari kaosa".

    avatar

    01.09.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • Ivan o svijetu

    Kao sto si rekao zvone tu su uglavnom samo "monetarni" razlozi...tko uopce zeli tamo... kao sto je vec receno lijepo je ici i pomagati ali ako kasnije samo postanes brojka nakon sto ti se nesto desi onda je to stvarno jadno i zalostno...u biti si od pocetka samo broj tj. jedan od mnogih koji su se usudili otici tamo sad dobrovoljno ili na neki nacin prisilno to uopce nije bitno

    avatar

    01.09.2007. (14:00)    -   -   -   -  

  • borgman

    njem vlada napravi donaciju za Afganistan u sklopu jednog od projekata za poboljšavanje sigurnosnog stanja. Naši su tada bili savjetnici, pomoćnici za provedbu. Ostatak nisam tako loše ispričao. Osnov moje "pobune" nije ljudskost sustava, nego kriterij. Ruanda npr. Tamo je pobijeno više ljudi nego što će talibani sanjati, u godinu-dvije. Tko ih je napao? Nitko. Nema gospodara rata koji su zaštitili nedužne i htjeli promijeniti svijet u malo sigurniji (vjerojatno su im i poslali puške da se bolje izubijaju)... Nigerija...Istočni Timor (tamo mi je prijatelj poginuo, nakon delta force napada na lokalnog silnika, i on je vjerovao vijestima i amerikancima)... ima mjesta na ovome našem svijetu gdje se može pomoći i bez radikalnog širenja "kršćanstva" (u ime UN-a)... ali ne, napadnuti su Afganistan, i Irak... jedino što mi pada na pamet kao razlog osvajanja Afganistana je njegova strateška vrijednost, jer urana i nafte nema, ali ima dobar kokain i opijum... a sve se to svodi na ono "oslobađaju talibane od talibana"... pa skoro da su vjerski homogenu naciju odlučili promijeniti? u što? učene muslimane? "pec, pec, ne valja vam šerijat".... najjednostavniji način rušenja islamističkih država je....ženska prava... bez oružja, bez vojnika i tenkova, neka "librese" uradi svoje..... ali Zvone moj, u "demokratskim" državama koje imaju izbore čekanje je predugo, a glad za krvlju prevelika... i eto rata

    avatar

    01.09.2007. (17:06)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Kad bi se moraliziralo s visoka, onda bi samo Ameri trebali rijesavati problem Afganistana.Bin Laden je njihov izum, a namjenjen je borbi protiv tadasnjih sovjeta.Ameri su podupirali i islamske ekstremiste posvuda na Bliskom Istoku, kao optimalne saveznike u borbi protiv komunisticke babaroge.(dovukli su i Homeinija na vlast u Iranu, a srusili Shaha i to se sad vraca kao 2 bumerang).Druga demagogija protiv komunizma, tamo nije bila provediva. Medjutim........Kad virus jednom pobjegne iz laboratorije, najgluplje je sjediti i cekati da ga samo "rijesava" dr. iz cijeg je labosa zbrisala.Da nije bilo NATO-a, mi ne bi dobili zeleno svjetlo za Oluju, a Bihac bi bio Srebrenica u 5 puta vecem omjeru.Ali ima i "zagrebcanka" pravo u tome da se neki put treba sacekati sazrijevanje situacije kod kuce. No u slucaju Afganistana - nikako.Talibani su tamo zabranili i muziku, a kamo li TV, radio ili nesto slicno. Tako da je ta drzava sasvim izolirana i sa vrlo bijednim obrazovanjem. To se ne da ispraviti tako skoro.Ali od onih koji su skinuti sa vlasti, nije to nikad ni bilo primarno.Citav njihov "stvaralacki" opus se sveo na rusenje Buda iz Bamiana.Znaci barbarstvo i satrapija.

    avatar

    01.09.2007. (18:00)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Ništa mene ne čudi od mdsti takova razmišljanja - ona je čisti sdp-ovac i komunista pa tako i njezina razmišljanja su totalno promašena (kao i komunizam što je povijest i pokazala).
    to djevojče, barem se meni čini, dirigirano piše postove pa tako i ovaj.

    Sigurno je da je itekako dobro da naši vojnici idu van zemlje i dobro je da pomažu drugim državama, kao što su i nama pomogli za vrijeme Domovinskog rata (iko su kod nas ti isti pmagači napravili i dosta sranja ali opet da nije njih bilo ili ne bi bilo Hrvatske ili bi žrtve bilo puuuuuuno veće). A ima i još razloga. Svi mi znamo u kakvom nam je stanju vojska pa je itekako dobro da nam vojnici idu van kako bi naučili iz prve ruke neke stvari i nakupili iskustva koja u današnjem HV-u sigurno ne bi mogli.

    A što se tiče modesti onakao zadrti slijepi sljedbenik komunizma naravno d se ne slaže s dobročiniteljstvom kad je opće poznato da takvih stvari u komunizmu smeta. Nadalje da je, recimo, Fidel ili Putin pozvao HV da idu u nekakve njihove misije siguran sam da bi bila prva koja bi ih pozdravila kao "osloboditelje zala i potlačenosti"!

    Ali zašto uopće obraćati pozornost na takve - njihov način razmišljanja je propao onog trenutka kada je stvorena samostalna Republika Hrvatska (koliko god njima juga bila draža), a ovo danas su samo zadji vapaji jedne bolesne i perverzne ideologije na izdisaju kao što su i njihovi sljedbenici.

    avatar

    01.09.2007. (23:33)    -   -   -   -  

  • borgman

    @angelium je još jedan balavac zadojen idejom o Velikoj Hrvatskoj (što mu je pozadina one orlovske slike s lijeve strane na blogu (tamo je Hrvatska do Zemuna))...
    "a ovo danas su samo zadji vapaji jedne bolesne i perverzne ideologije na izdisaju kao što su i njihovi sljedbenici.".... a čije li si ti sinko pijun ideologije? Čiji si ti Sljedbenik? Na tvoju sreću, tvoja ideologija neće imati vruće iskustvo sa ideologijama drugih, preko nišana. Neće ti se ideologija pretvoriti u usrane gaće, u jednoj noći, nakon kiše granata. Tvoja Ideologija će se mijenjati pod pritiskom Kapitalizma i Života. Polako, ali bolno, sve do Smrti....eto to smo izborili mi, "mali Hrvati 91-97-e" za takve poput tebe ......

    avatar

    02.09.2007. (08:38)    -   -   -   -  

  • odmak

    Evolucija ili revolucija pitanje je sad?
    Zvone,
    u puno toga se s tobom slažem.
    Što bi, uostalom, bilo od Europe da Amerika nije reagirala u I i II svjetskom ratu, a Bog i bogme i sad u našem domovinskom ratu.
    Teško je u svemu naći mjeru. Zapravo nas najviše ljute američki motivi tamo gdje je nafta i profit u pitanju.
    a onda ne može se govoriti da je islam zlo samo po sebi. Tu postoji dovoljno dugo znanje i kultura, tko je prošetao istokom od Turske do Kine i susreo se sa različitim vjerama, a u najvećem broju sa Islamom shvatit će da postoje određene vrijednosti kao i u drugim vjerama i kulturama. To što su se našli u ekstremističkim poduhvatima i situacijama stvar je siromaštva i određenog sklopa okolnosti. Nemojme se previše napuhivati. I mi smo kršćani i europejci donedavna imali inkviziciju i lov na vještice. A tek Hitlera i nacionalsocijalizam, pa do jučer komunističku diktaturu.
    A pogledajte sad ove rasprave na anonimnim i onima koji to nisu blogovima. Nema tu ni malo volje, čast iznimkama, da se miroljubivo rješavaju stvari ili bar razgovara-piše.
    Pa čak i naš blaženi don Angelo mjesto da širi ljubav poziva na izgon svih komunista ili sdp-eovaca. Misli li on da Bog pripada samo njemu i da govori kroz njega. Ili možda misli da Hrvatska pripada samo vjernicima njegovog tipa, a ateisti i vjernici drugih vjera nemaju pravo na domovinu Hrvatsku. A kud bi nas don Angelo to dovelo? širite ljubav, molim vas. Manje je opasnosti i bit će te svima draži, a i katolička crkva će dobiti na simpatijama. Politička promišljanja i djelovanja ostavite drugima. Apsolutističkim mjerama nikad ništa nije bilo rješeno, osim što je dovodilo do revolucija i smrti nevinih i nemoćnih.

    avatar

    02.09.2007. (09:25)    -   -   -   -  

  • Živio ateizam!

    Zato jer smo svi mi ateisti! Sa Francekom na čelu!

    avatar

    02.09.2007. (11:11)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    @borgman - ja sam samo dio jedne od bezbrojnih obitelji koji su živjeli na rubu egzistencije zbog druga tita i njegovih bolesnka - da bolesnika, ja sam dio jedne od onih obitelji koje imaju preko 15 mrtvih od ruke druga tita i komunizma i to u "mirno doba", a o ratni kišama granata vjeruj znam i previše za svoje godine, kao i o onima koje su se bacale na i poslije završetka rata...

    Nadalje za razliku Ustaškog pokreta, komunizam u svojoj samoj osnovi i ideologiji je zločinački.
    I dok je Ustaški pokret usputno skrenuo sa svoje zamišljene ideologije, komunisti su oduvijek bili, i biti će zločinci. Jugoslavija nije bila ništa drugo nego li velika srbija upakirana u drugi naziv kako bi se zavarao svijet da se radi o jednom federativnom ustroju dok je u stvari bio ustroj totalitarizma, a o livcemjerju neću ni počinjati. i Dok je svima u komunizmu rebalo biti jednako dobro, jednima sukuće uzimane i projerivani su, dok su drugi (čitaj komunistički vlastodršci) imali sve samo ne jedanko kao i ostali. I vjeruj mi itekako dobro znam o čemu pričam, do je jedan djeda bio komunista i imao 2 kuće i tri vikendice drugi je bio Hrvat i jedva životario...

    A što se tiče karte tu kartu možeš naći u bilo kojem udžbeniku povijesti za osnovne škole. Ta karta nije produkt Ustaša i Pavelića - ta karta je karta Hrvatske kada je njome vladao kralj Tomislav i njezino ponovno okupljanje je bio i jedan od najvažnijihciljeva Ustaškog pokreta. Ja barem kada krenem nešto komentirati trudim se da barem i znam neke činjenice...

    No koliko god da se tebi i ostalim bolesnicima zaljubljenim u najvećeg zločinca poslije Hitlera (druga tita) nešto pričalo, to vama nikada neće ući u glavu, no činjenice su jasne - jugoslavije više nema, drug tio je mrtav, komunizam je nestao brzinom svjetlosti, to je o toj ideologiji, a moja samostalna Hrvatska je tu...

    avatar

    02.09.2007. (16:23)    -   -   -   -  

  • borgman

    @anđo stvarno mi te žao. Ti moraš živjeti u maloj Hrvatskoj, razmišljajući o granicama iz Tomislavovog doba. Zaboravio si pogledati te iste povijesne knjige, pa bi otkrio kako je baš SVAKI južnoslavenski narod, barem jednom u svojoj povijesti pokorio one druge. Od tog gledanja unazad i potječe sve zlo ovih krajeva, jer u globalu, Turci imaju najveća prava. Zamisli koliko su oni nesretni. Pa redom Austrijanci i Mađari... i ups...... jedan djeda bio komunista (znači ti si 1/4 "komunističan tip" )... nego želim ti sve najbolje. Samim svojim postojanjem i deklariranjem potvrđuješ kako u ovoj zemlji još puno toga treba promijeniti, i na tome sam ti zahvalan. Sretno ti ranojutarnje ustajanje "ustaško" đače :-)

    avatar

    02.09.2007. (17:43)    -   -   -   -  

  • malisa

    DA DA KAKO SI TO LJEPO SLOZILA DA COVJEK PROSTO POCNE VJEROVATI U SVE TO . AL SVE SU TO BUDALASTINE. KAO PRVO TREBA SE SLOZITI OKO CINJENICE DA SAMO UMOBOLNI LJUDI ZELE RATOVATI . NITKO IMALO ZDRAVE PAMETI NE ZELI RATOVATI I BITI IZLOZEN OPASNOSTI DA POGINE ZA NISTA. DAKLE TKO ZELI RAT TAJ NIKAKO NEMOZE BITI PRI ZDRAVOJ PAMETI.
    ZA TEBE BI BILO OCITO POUCNO DA TI POGINE OBITELJ PA DA SHVATIS KAKO SAM U PRAVU. DAKLE SAMO BOLESNI LJUDI MOGU ZELJETI RATOVATI . IZ CEGA PROIZLAZI DA SI TI ILI BOLESNA U GLAVU ILI SI OBICNA SEBICNA PICKA KOJA GLEDA SAMO SEBE I JEBE TI SE ZA CIJELI SVIJET. ( CITAJ NASE MOMKE KOJI GINU TAMO ) JER KAKO VIDIM NEMAS POJMA STO PISES.
    U AFGANISTAN NE IDU DOBROVOLJCI NEGO PLACENI VOJNICI . A IDU TAMO STO SU GLUPI I RAZMISLJAJU DA CE NA LAK NACIN ZARADIT NEKU LOVU. IMAS PRIMJER PRVOG RANJENOG VOJNIKA IZ NASICA. U INTERVJUU NJEGOVA ZENE GLASNO I JASNO KAZE DA JOJ JE MUZ ISAO U AFGANISTAN DA BI PREHRANIO SINCICA. DAKLE NIKAKVO DOBROVOLJSTVO NIJE U PITANJU. CISTO PLACENISTVO. PREMA TOME NEMOJ SRAT LJUDIMA O DOBROVOLJCIMA. TKO JE DOBROVOLJAC ZA TAKOVO STO TAJ JE BOLESTAN U GLAVU I TREBO BI SE ICI PREGLEDAT KOD MANDICA STO I TEBI ISKRENO SAVJETUJEM.
    STO SE TICE POMOCI AFGANU OD STRANE HRVATSKE . PA HRVATSKA JE TOLIKO JADNA I GLADNA DA NIJE U STANJU SAMOJ SEBI POMOCI. DAKLE TKO MISLI DA JE HRVATSKA U STANJU NEKOME POMOCI TAJ SVAKAKO NEMA POLA MOZGA. A KAKO MU RADI DRUGA PREOSTALA POLOVINA TO JE UPITNO.
    DAKLE SVE U SVEMU POST TI JE TOTALNO PROMASEN I DA KAZEM BOLESTAN.

    avatar

    02.09.2007. (18:16)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    E moj borgmane davno sam ja završio sa ranojutarnjim đačkim ustajanjem, puno još ti moraš papati da mi nešto shvatio. A čak i kad sam bio balavac nisam živio u svijetu mašte kako oliglkedno ti živiš. Davno se izmislio lijek za stanje kojem ti imaš... kod nas u Osijeku u KB-u kažu da jako dobro funkcionira psihijatrijsko liječenje...

    avatar

    02.09.2007. (20:14)    -   -   -   -  

  • Cronomy

    Ja malo sa zakašnjenjem, ali odličan post.
    Slažem se sa napisanim. Makar Hrvatska ima moralnog i povijesnog autoriteta pomoći jednoj drugoj zemlji da se riješi jarma i tiranije, više i od nekih drugih zemalja koje su tamo, a i vojnici su nam iskusniji od raznih "europskih sila" koje rata nisu vidjele nego u knjizi.
    Treba jedino opremiti naše tamo kako spada, sa novim oklopnjacima, oružjem i oklopom i obaviti će posao kako treba.

    avatar

    02.09.2007. (23:38)    -   -   -   -  

  • borgman

    @anđa.... papati??... pa ja već nekih 20-ak godina radim da bi preživio, i to u gradu kojega se plašiš, i u kojemu ne "jebu" ljude poput tebe(sada sam čak i ponosan na svoj Split)... Šteta što nisi naletio na kojeg Torcidaša, pa bi završio u kakvom kontejneru kakvoga ste zapalili za zadnjeg posjeta... I time se hvališ?... a što se tiče života u snovima...sa 39 godina snovi su jako zaboravljeni, a nakon rata, psihijatar je "prijatelj".... a svaki dan ispred mene izbaci "blago" našeg naroda kojega treba čuvati, paziti, odgajati... i pitam se "je li to bilo vrijedno izgubljenog vremena i zdravlja", hoće li "blago" ikada stasati u nešto upotrebljivo.... i sva sreća, ne ocjenjujem po tebi, dragi moj dvospolče hurricane-anđelijo....
    a što se tiče elementarnog razumijevanja sarkazma (ukoliko znaš za tu riječ)
    kratki riječnik upotrijebljenih izraza:
    ustaša - pripadnik pokreta USTANIKA protiv....
    "ustaško" đače - ustaški đak, mladi čovjek koji je pristalica ustaške ideologije (nije definirano godište)
    ranojutarnje ustajanje (nešto što još uvijek ne prakticiraš jer živiš na tuđoj grbači).....
    SRETNO PAPANJE!! Živ meni ti bio :-)

    avatar

    03.09.2007. (06:46)    -   -   -   -  

  • borgman

    @ zvone... priznaj da se valjaš od smijeha :-)))))

    avatar

    03.09.2007. (07:34)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    :-))))))))))

    DO BOLA, MAJSTORE, DO BOLA !!!!

    avatar

    03.09.2007. (10:25)    -   -   -   -  

  • malisa

    PA OVDJE JE 90 % DIKLICA OSTALO SU MORONI . JAKO JE MALO NORMALNIH LJUDI. KAKVO VAS RATOVANJE SPOPALO .KAKVO NAORUZANJE. PA TO BI TREBALE BITI MIROVNE MISIJE. PREMA TOME O KAKVOM NAORUZANJU SE PRICA. DA VAMA NEKO DODJE U KUCU NAORUZAN DO ZUBA DALI BI STE MU VJEROVALI DAJE DOSO U DOBROJ NAMJERI MIROLJUBIVO. KAD SE NEKAMO IDE MIROLJUBIVO NENOSI SE ORUZJE. ZNA SE CEMU ORUZJE SLUZI ! UBIJANJU I TKO GOD SE NJEGA LACA TAJ JE UBOJICA. GRIJEH SE CINI MISLJU RIJECJU DJELOM I PROPUSTOM.

    avatar

    03.09.2007. (16:15)    -   -   -   -  

učitavam...