Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • vilenjak

    jesi vidio ovo?

    http://www.cbsnews.com/stories/2007/08/23/eveningnews/main3199062.shtm l

    avatar

    24.08.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    Darius je kriv što blog ne radi
    link se lomi na kraju reda
    kopiraj donji u browser

    avatar

    24.08.2007. (17:07)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vileni, vidio sam, i ne vidim zašto bi se morali čudi stalnom preispitivanju vlastite vjere upravo kod onih koji se posve predaju u svom služenju Bogu: ovaj osjećaj praznine i duhovne pustoši klasičan je mistički topos. Otvori Rječnik simbola pa ćeš već tamo pronaći to toliko tipično iskustvo Boga kao pustinje. Kažem, mene to ne čudi.

    avatar

    24.08.2007. (17:15)    -   -   -   -  

  • Irida

    kod mene proradilo, pogledaj kako?

    avatar

    24.08.2007. (17:23)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Irida, pogledao sam i vidim da kod tebe još nije proradilo, a bojim se da niti neće tako skoro.

    avatar

    24.08.2007. (17:49)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    …bio sam na jednom krstarenju Jadranom, nije bilo nešto naročito, ali je zato ovdi bilo naročito…joj, što sam propustijo…idem sad čitati – kako se kalila čuna – a jeste iskaklili toga inkvizitora čunu, svaka vam čast…

    avatar

    24.08.2007. (18:19)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Dobrodošao dragi Grga! Join the club!

    avatar

    24.08.2007. (18:37)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    …Neske, izgleda da ste leceni i ti taknuli u osinje gnjezdište…bojim se da bi moglo biti cenzure i nasilnoga zatvaranja blogova od strane bloga.hr…moderno spaljivanje vjestica…tu je narocito opasan darius…vec je gotovo na samomu otvaranju čuninoga bloga pokazao vatrenu fundamentalističku strast u obrani dotičnih dogma(Kongregacija za nauk vjere jest novi naziv za Svetu Inkviziciju)…
    P.S. IZGNANIČE, gdje si, javi se, vrli junače?
    Igra, zanimljivo bi bilo čuti te na ovu temu i naravno, gotovo najdražega Markiza, kao šećer na kraju.
    P.P.S. Gdje je Njetočka?

    avatar

    24.08.2007. (18:55)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    "Francesco Stabili
    Spaljen zato što je rekao da ne postoji toliko visoka planina s koje bi se vidjeo čitav svijet, aluirajući na dio biblije gdje je sotona doveo isusa na vrh planine s koje se vidi cijeli svijet. Sramotno.

    Jean Hus and Gerolamo da Praga
    Spaljen jer je rekao da moral evanđelja ne dopušta da svećenici imaju bogatstvo.

    Gaetano Volpini
    Spaljen jer je pisao poeziju koja nije odgovarala papi.

    kao i mnogima drugima koji ovdje nisu navedeni, a pali su od Crkvene ruke i kršćana odajem počast.

    Sephirot"

    Nota bene: Katolička je crkva svoju vjeru proglasila jedinom koja zastupa Boga jedinoga i trojedinoga. sve ostalo je obična laž! Naime, Bog je osobno ovlastio jedino katolike da ga samo oni zastupaju u Vaseljeni!

    avatar

    24.08.2007. (19:31)    -   -   -   -  

  • cveba

    grga, u civiliziranom svijetu se inkvizitore kao takve ne kali, stvar stoji upravo opozito nego kako bi ti smatrao ! Kalezh je fantasticna opsjena od dogme, recentno inkarnirana kao US$. Navodnih pak chuna inkvizitorskih sto se tice, sa njima bi valjalo razgovarati, i to duuuuugo i temeljito, me razmesh, sve dok ih ne razuvjerish, nikako ih ne podcjenjuj.

    avatar

    24.08.2007. (19:40)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Grga, rekao sam već da je na Zrću pravo slavlje, a za pravoslavne Bog se naziva Ocem kao prvo lice Svete Trojice. Naime, Bog je jedan po suštini (biću), a trojičan po licima: "Otac, Sin i Sveti Duh". Sva tri božanska lica čine Trojicu "jednobitnu i nerazdjeljivu". Sva tri lica su jednaka među sobom i čine jedinstvo.
    Čuj, Grga, ne znam zašto bi bilo tko cenzurirao bilo što jer nitko ovdje ne djeluju protukršćanski ili suprotivu katoličanstvu: osporavati Don Kaćunku istinitost tvrdnje da je Lupino poput pedofila zato jer u dobrotvorne svrhe fotografira dječicu oboljelu od karcinoma stvar je zdrave pameti a ne protukatoličke revnosti.
    Jednako tako kao što Don Kaćunko želi baciti kamen u baruštinu naše javnosti, a ne u nečiju glavu, tako i Lečeni i ja naglašenije protestiramo protiv olakih osuda Elvisa i rock'n'rolla u ime Sv.Roka, ne bi li uspostavili kakvo-takvo ravnovjesje.
    Dakle, nije svrha mog razgovora s Don Kaćunkom dokazivanja zabluda katoličke vjere, jer, konačno, i ja sam katolik, nego, upravo zato jer sam sam i sam katolik, pokušavam na jednako karikaturalan način kao Don Kaćunko, nagalašavajući najmarkantnije crte moga duhovnoga profila, istaknuti da katoličanstvo može biti sasvim drukčije, gotovo stubokom različito od onoga koje proklamira naš dobri Don.
    Recimo, tjelesnost...Soma nije sema, tijelo nije grob! To nije moja teologija. Zrće nije Sodoma, i na kraj pameti me ne pada osuđivati ljude jer usred ljeta plešu na plaži! Taj anakronizam, taj strah od tjelesnosti, poimanje golotinje kao sramote, kao transgresije nekog neupitnog, od tko zna koga proklamiranog i čime obrazloženog i utemeljenog morala, ono je što treba osuditi, a ne ekipu koja se zabavlja. To treba problematizirati: suočiti Crkvu s vlastitim pretpostavkama - upitati Don Kaćunka zašto je plesati na Zrću, ili na bilo kojoj drugoj plaži svijeta zlo? Otkud to? Zašto je obnaženost zlo? Kakva je to teologija? Čija? Tko je to odredio? U čije ime to Don Kaćunko govori?
    Uostalom, ako se dobro naše katoličanstvo iskupljuje tek u javnom bontonu i pristojnosti, onda ono više ne postoji. Da bismo malo razumjeli ove teme, prenijeti ću dva poveća teksta iz Glasa Koncila. Enjoy!

    avatar

    24.08.2007. (20:55)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Care Nemanjo, spremi i moj izgleda posljednji apel dragom Donu da ukloni klevetu sa svoga bloga.

    avatar

    24.08.2007. (22:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...