Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Tamo, natrag i okolo

    Kajkaćunku kad uzmemo "K" ostaje obična Ćuna

    avatar

    18.08.2007. (09:02)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Sjećam se jedne rasprave velikog filozofa i profesora Danka Grlića - zanimljivo je to s ovim prof.dr.: doktor si naime za sebe, profesor za druge, i malo je onih koji to, unatoč tome što su profesor doktori, razumiju; navjerojatno, ali Grlićeva je cijela generacija to shvaćala, i Gajo i Kangrga ali i Pejović pa i mlađi, Despot, Cipra, Puhovski... - koji je opomenuo svog subesjednika da je osobina puerilne psihe šaliti se na račun nečijeg prezimena: u nekakvoj polemici koja je ioanko poslužila tek kao ilustracija uzaludnosti osporavanja Grlićeve pozicije, njegov se opadač 'našalio' rekavši da je Danko moguće pivske boce Grlić, ahahahahha, grohotom se svi nasmejaše.
    Jednako tako, dakle, mislim da je posve neumjesno maltretirati Don Kaćunka opaskama o njegovom prezimenu, ako ni zbog čega drugoga, a ono stoga jer protiv našeg dobrog, duhovitog Dona postoje pravovaljani argumenti.
    (Čitajući ovaj komentar shvatio sam, već nakon prve rečenice, da sam ja jedini koji se sjeća neke raprave velikog filozofa i profesora Danka Grlića, baš kao i njegovih veličanstvenih kolega, naših profesora. Sramotno je to, ali, tako tipično, horvatzki: ovo je zemlja iz koje bi svatko, bilo tko mogao otići, a da se to ne primjeti, ili da se ničim ne da do znanja da to itko primjećuje, što je, u Hrvatskoj, avaj!, jedno te isto. Puste li zemlje!)

    avatar

    18.08.2007. (11:05)    -   -   -   -  

  • nažigač

    U neka stara dobra vremena nije se protiv Crkve smjelo ni zucnuti. Danas, kada se to smije ionako nema nikakve koristi (osim nekog osobnog zadovoljstva).
    Što se toga tiće, "PSI LAJU - KARAVANE PROLAZE" - veli jedna mudra poslovica iz okolice planinskog zaseoka u blizini zabrđa pored udoline s lijeve strane riječice koja utječe u jezero na uzvisini pored šume i njiva od cca. 13,5 jutara u vlasništvu Perićevih (u blizini glavne ceste kad se siđe s autoputa na čvoru obilaznice, odmah iza mosta).

    avatar

    18.08.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Jesu li to oni Perićevi što im je mlađi sin u Njemačkoj?

    avatar

    18.08.2007. (13:25)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Ne, one naše Rvatine iz dijaspore što se danas prezivaju Peritch. Oni koji se obogatiše domoljubnim sakupljanjem oružja 1991. u Čileu i okolici. Istih onih Peritchevih koji se spremaju zatražiti koncesiju za Brijune e kako bi napravili lijepe golf terene i otvorili Rvacku za daljnja ulaganja. Ili ulagivanja, što već...
    Na kraju ipak, nima mista straju, Brijune će nam za kojih dvadesetak godina vratiti drug Z. Milanović Stari. Zasigurno!

    avatar

    18.08.2007. (15:28)    -   -   -   -  

  • nažigač

    Svatko od nas glumi svoju zadanu rolu, od diktatora poput Tita, Busha ili Berlusconija, pa do nas anonimusa koji skinutih hlača i naguženi stojimo pod reflektorima povijesne pozornice. Netko uživa u svojoj roli, a netko baš i ne. Sreća da postoji Raj nebeski, pa će nam tamo (uz sve ove ovozemaljske muke i odricanja) biti zasigurno bolje.
    I da znaš, jedva čekam uzlet, samo da mi ga (taj moj Raj) blaženi Don Corleone Angelo Kaćunko sa svojom nebeskom ekipom ne ukine, kao što su to napravili nedavno s limbom. Kakve sam kurčeve sreće, kad ja odem Bogu na istinu, biti će samo jedan izbor. ZNA SE i koji!

    avatar

    18.08.2007. (17:42)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    A što, stari moj, ako nas cijelu jednu vječnost nije bilo, pa nas malo ima, da nas za cijelu jednu vječnost više nikada ne bude? Tužno? Da, taman toliko koliko bih bio tužan da se nisam rodio: što bih ja plakao tako usred ništavila, nerođen, to bi bio potop, i to kozmički, ne biblijski!
    Once upon a time živio je čovjek između dviju vječnosti. I to je sve.
    A ako nije, ako s onu stranu zavjese ima neka druga scena, ako sama zavjesa nije privid onostranog, imao bih ja za Sv.Petra par pitanja. Metafizičkih. Mislim, ono, kuiš....
    Što se pak tiče toga da ti je ovo sve već dopizdilo, da si bio, vidio, da i nije neki Disneyland, i da ti je sve svejedno pa jedva čekaš uzlet, čuj, sasvim te razumijem. Jedino, vidi, ako je već tako, onda je sasvim svejedno 20 novih godina više ili manje; izdrži još malo, i tu smo, pik spas za nas.

    avatar

    18.08.2007. (19:20)    -   -   -   -  

  • U logoru

    "Valent, po kravi nazvanim, Milkom od milošte Milksom." :)

    avatar

    19.08.2007. (00:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...