Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Dor

    Sunce je, u ovom čudesnom haiku (zamislite!) posijano u nebu!
    Očarana mu vječnim plamenom, autorica ga, posve smiono i usprkos svemu što bi ju u tome sputavalo, pita za korijene, jer što bi uopće moglo biti stvoreno a da mu se ne zna za podrijetlo, za korijene, pa i u nebeskim prostranstvima?

    Pitanje je tvoračko, nadahnuto, svojstveno isključivo u onima kojima je imaginacija uvijek ispred onih i onakvih smrtnika koji poredak stvari uzimaju tek kao nešto što je tako kako jeste i što, naprosto, drukčije ne može biti!

    Ali, vidjesmo da može, itekako da može! Naoko bizarno, u najmanju ruku, i bogohulno, vječno se čovjek pitao za genezu prabitka, i pitat će se ...A što bismo, na kraju krajeva, i okrstili nasušnom stvaralačkom radoznalošću, bez koje – ni poeta, ni poezije bilo ne bi!

    avatar

    17.08.2007. (19:25)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Hvala ti, Dor, na toleranciji. Na putu za plažu ponovo i ponovo me fascinira ovaj bor, sjeme posijano od vjetra ili od ptica, skoro pa u nebu. Godinama je već tu, ukorijenio se nekako - ali gdje, i od čega živi, valjda od čiste ljubavi? Uvijek kad ga pogledam, čini mi se - evo gore u zvoniku zemaljskog utjelovljenja samoga Sunca!

    avatar

    30.08.2007. (12:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...