Komentari

whiskybar.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • blog ove hefterice

    možda:)

    avatar

    23.07.2007. (12:12)    -   -   -   -  

  • DerzaFanistori

    Što točno smatraš problemom:

    to da ćemo propasti (...jer smo tehnološka civilizacija)
    ili
    to da smo tehnološka civilizacija?

    avatar

    23.07.2007. (12:22)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Nije da ja smatram problemom, nego oni to što tehnološke civilizacije zbog entropije povečavaju nered i zbog toga propadnu brze nego ne tehnološke.
    A tom svojom propasti unište dosta zemljinih resursa i zagade atmosferu i slično.

    avatar

    23.07.2007. (12:36)    -   -   -   -  

  • kriomice

    Zato, da bi izbjegli kraj civilizacije i gubljenje duše (odnosno da bi je vratili – što god to značilo) potrebno je u potpunosti promijeniti način života i početi se ravnati po prirodnim ciklusima ...

    Što se dobije kad se povežu, između ostalog, anarhoprimitivističke ideje (civilizacija, pa tako i njeni tehnološki produkti – nužno zlo) sa pozivanjem na (statističku narav) 2. zakona termodinamike?.. Svašta, pa tako i zaključak o neizbježnom (nasilnom?) kraju tehnoloških civilizacija.

    Život u skladu s prirodnim ciklusima? (A kako bi to postigli, Whisky, uz sadašnji stupanj razvoja / nazatka??? Uz toliko ljudstvo?) Ono što je sigurno jest da taj prijedlog mora postati jedna od alternativa, ali nikako i jedina alternativa (previše je problema povezano uz «vraćanje duše» da bi prihvatili isključivo antitehnološka rješenja).

    avatar

    23.07.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Pa jedno od manje radikalnih rješenja jest korištenje obnovljivh resursa energije. Sad, problem je u tome što se velike naftne kompanije ne žele tako lako odreći svoje zarade sve dok ne iscrpe i posljednju kap nafte, a onda će naplaćivati vodu, zrak...
    Tehnološka civilizacija ima neke svoje prednosti, ali ove zlikovačke korporacije sigurno nisu jedne od njih i one doslovno zlorabe tehnologiju. Uz njih i vojska, a idejni vođe znanstveniak (oni koji im nalažu u kojem smjeru moraju istraživati) su generali.
    Rješenje
    1.Obnovljiva energija
    2.riješiti se korporacija
    3.riješiti se vojske

    avatar

    24.07.2007. (08:34)    -   -   -   -  

  • kriomice

    1. obnovljiva energija /šifra – Tesla/
    2. riješiti se korporacija /kako :(?/
    3. riješiti se vojske /kako :(?/

    I usput, što misliš o tome da je u samoj naravi inteligentnog života uništenje samoga sebe (zbog reprodukcije i trošenja resursa, a zbog konkurencije i nedostataka sredstava za opstanak, pojavili su se i vrlo dobri motivi koji su nas, u konačnici, i doveli do tehnološkog društva), odnosno, neki predviđaju da tehnološke civilizacije dolaze do samouništenja nakon razvoja međuzvjezdane komunikacije (Sagan)?.. Kao, upravo u toj točki sustav postaje nestabilan (što ima veze s 2. zakonom termodinamike). Naravno, postoji i alternativa - je li toliko nevjerojatno zamisliti da će čovječanstvo preuzeti kontrolu nad tim samodestruktivnim porivima?

    avatar

    24.07.2007. (23:21)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Korporacija i vojske se možemo riješiti tako da se obuzda ili ukine ovaj korporativni kapitalizam, jer zbog načina funkcioniranja takvog kapitalizma (možda kapitalizma općenito) dolazi do uništavanja zemlje i ratova.
    A da je u naravi inteligentnog života samouništenje mi baca na socijal darvinizam, odnosno zlouporabu teorije evolucije upravo od korporacija i vojski da bi i znanstveno opravdale nužnost svog postojanja i uništavanja svega na što naiđu.
    Tehnološko društvo nije jedino društvo koje se pojavilo na zemlji i nije vrh evolucije, jer se javljalo i u ranijim fazama ljudske povijesti.
    Tehnologija nije loša, samo se treba spriječiti njezina zlouporaba za korist nekih močnika.

    avatar

    25.07.2007. (09:23)    -   -   -   -  

  • kriomice

    Je li ti dosta ili smijem postaviti još koje pitanje?

    avatar

    25.07.2007. (12:19)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Može pitanje.

    avatar

    25.07.2007. (12:44)    -   -   -   -  

  • kriomice

    Nije važno. Pronašla sam odgovor(e) drugdje.

    avatar

    26.07.2007. (14:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...