Komentari

juraifilm.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Purgi

  dobar blog,meni si napisala post da ti isto imaš puno toga o Juri

  avatar

  01.07.2007. (21:49)    -   -   -   -  

 • Purgi

  ak hoćeš dodat ću te u linkove,pa dodaj i ti mene

  avatar

  01.07.2007. (21:51)    -   -   -   -  

 • Andrej

  Znam da sam dosadan,ali moja ekipa u Osijeku živi za koncert Stublića i filma. molim vas dođite u NEPOKORENI GRAD OSIJEK.

  avatar

  02.07.2007. (10:23)    -   -   -   -  

 • kst

  JURA STUBLIĆ & Grupa FILM
  KLUB STUDENATA TEHNIKE, Bulevar Kralja Aleksandra 73
  29. jun, 2007.
  "Bašta KST-a, 6.jul petak 22h Cena karte u predprodaji: 500 din."

  Posle dužeg vremena Jura Stublić & Grupa Film održaće koncert u Beogradu, u bašti Kluba Studenata Tehnike u petak 6. jula od 22h. Predviđeno je oko 2 sata svirke, a imaćemo i specijalne goste kao predgrupu iznenađenja. Jura dolazi sa najjačom postavom, a ovo će biti i prvi koncert u Beogradu na otvorenom tako da očekujemo dobar provod u bašti KSTa. Cena karte je snižena u odnosu na njihove prethodne koncerte, kako bi ovaj koncert bio dostupan što većem broju posetilaca, a zahvaljujući samoj grupi i KST-u. S obzirom da je broj karata ograničen pozivamo sve zainteresovane da na vreme obezbede svoju kartu.

  Jura Stublić (Jupiter) rođen je 1954. u Sarajevu, a ljubav prema muzici nasledio je od oca koji je nastupao kao operski pevač. Već sa sedam godina , porodica se vraća u okolinu Zagreba, a Jura se upisuje u prvu eksperimentalnu muzicku školu. Sedamdesetih godina, počinje da stvara svoje prve muzičke radove, sa dvojicom tada jos nepoznatih muzičara, Branimirom Stulićem i Darkom Rundekom. Ubrzo napušta studije i u potpunosti se posvećuje muzici. Prva pesma “Dijete Ulice” prodata je u tiražu od 20000 , a potom legendarni nastup u Kulušiću , i trostruko veći tiraž je otišao.

  Grupa Film je osnovana 1978. godine, a prva postava se raspala 1986.te, da bi potom Jura i dalje nastavio kao “Jura Stublić & Grupa Film”.
  Film je postao veliki bend, ređali su se hitovi i albumi, ukupno 7 studijskih i 4 oficijelne kompilacije. Album “Live In Kulušić” proglašen je najboljim živim albumom u bivšoj Jugoslaviji.
  Grupa Film je bila najznačajniji predstavnik tadašnjeg “Novog Vala”, među grupama , Prljavo Kazaliste, Idoli, Haustor, Elektricni Orgazam ….
  Muzika Jure Stublića i Filma bila je i ostala rado slušana na našim prostorima i tokom poslednjih godina, a novim generacijama tinejdžera, koji nisu imali prilike da čuju njihov nastup uživo, podjednako dobro su poznati stihovi pesama “Mi nismo sami”, “Zamisli život u ritmu muzike za ples”, “Dobre vibracije”, “Sjećam se prvog poljupca” “Srce na cesti”, “Neprlagodjen” i drugih hitova.

  Zbog pesme “Chicago” morao je na neki način da se povuče u ilegalu, kako on to kaže, ali ipak je i dalje ostao rado gledan muzičar među širokom populacijom , kako u Hrvatskoj , tako i u ostatku bivše Jugoslavije.
  2003. godine se vraća i na naše prostore i pravi čak 3 koncerta u Domu Omladine, a onda posle nekoliko godina ponovo puni i SKC.
  Konačno, imaćete priliku da ih ponovo vidite u bašti KSTa, kluba koji je opstao i na neki način isti je kao i tih 80tih godina. Jura Stublic i Film ponovo na staroj adresi, 6.jul KST.

  avatar

  03.07.2007. (09:58)    -   -   -   -  

 • Andrej

  ljudi dobar provod. u beogradu ga još više slušaju nego kod nas.

  avatar

  04.07.2007. (08:31)    -   -   -   -  

 • Milos

  Da, Jura je u Beogradu veoma popularan sto dokazuju pune dvorane, gde god da svira. Nadamo se da ce uskoro doci i drugi bendovi i pevaci iz Hrvatske - Kazaliste, Oliver...

  avatar

  05.07.2007. (22:14)    -   -   -   -  

 • Andrej

  Kazalište neće sigurno ići u Beograd, kao što Čorba nije dobrodošla kod nas. S Jurom je drukčije. On je prihvatljiv kod vas jer nije nacionalist. On je za mir uopće.
  Samo ga molim da dođe u Osijek

  avatar

  06.07.2007. (08:30)    -   -   -   -  

 • JURA FANS

  JURA STUBLIC & FIlm FANS http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=249500859234&ref=mf

  avatar

  14.01.2010. (13:13)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...