Komentari

antianoreksijaibulimija.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • help me!

    Ej.. doimaš se kao jedna vrlo zrela i pametna osoba, pa bih te kao prvo željela upitati koliko godina imaš sad i s koliko si godina postala anoreksična?
    Kao drugo; jako mi se sviđa to što pomažeš djevojkama koje to žele da se izvuku iz anoreksije i što daješ savjete kako zdravo smršaviti!
    Kao treće, ja bih te molila da mi pomogneš, makar neki mali savjet ili bilo što..naime, neznam baš dal bih mogla reči da sam anoreksična pošto ima dana kad nejedem ništa i onda se na kraju tjedna prežderem i kasnije mi je žao!
    I tako uvijek.. više neznam što da radim!
    Ne želim biti/postati anoreksična, želim prestati sa svime (brojim kalorije, pazim na klopu, pazim da trošim više nego što unosim), ali znam da to neće biti moguće dok ne zadovoljim svoje kriterije s određenom težinom, jer kao što sam prije rekla, uvijek kad se želim početi normalno hraniti ono, uzmem čokoladicu nakon obroka i več pomislim kako će me ta čokoladica udebljati, pa onda pošaljem sve u kurac i nažderem se jer-ako ću biti debela, neka budem, i to pošteno..
    Trenutno imam 51 kilu na 163, imala sam 54 na početku svega, pa sam se spustila na 48,5 i sad sam se vratila na 51.. koma!
    Molim te, daj mi neki savjet koje vježbe da radim pa da tako smršavim a ne ovim putem, jer osjećam da mi je ana svakim danom sve bližam a to ne želim! Hvala.

    avatar

    02.07.2007. (13:46)    -   -   -   -  

  • volim život!

    Draga moja da samo znaš kako mi je drago što si odlučila podijeliti iskreno ovo sa svima. I zdravima i bolesnima i onima koji idu prema paklu anoreksije i bulimije. Svaka čast. I ovo ti najiskrenije kažem: fotka na kojoj imaš 65 kila, ova u kostimu ti je super. Tako si lijepa i što je najbitnije, lice ti je lijepo i imaš sjaj u očima. Super je što si ove slike stavila kao usporedbu, gdje se točno vidi kako si patila.
    Samo hrabro!

    avatar

    02.07.2007. (15:12)    -   -   -   -  

  • emo_girl_17

    heh.. svasta.. vegan sam, imam 18 god, 163 cm i 45 kg.. i kai da velim.. mislim skinut bar jos tih 5kg ;Pp .. aj doma mi seru svasta tipa da me ako ne pocnem jesti vode u bolnicu.. haha morske gluposti.. to je moje tijelo, volim ga, lijepo je kai vele i drugi, al hocu da bude jos lijepse.. eto.. al jedno je glavno.. nisam anoreksicarka.. hahahha.. treba znat o tome.. haha..

    avatar

    03.07.2007. (01:33)    -   -   -   -  

  • one

    MOLIM TE NEMOJ OVO PROCITATI! 1997 djevojcica koja se zvala lauren setala je sumon i jednostavno je nestala. Do 2000 kad je mlada djevojka po imenu Mary pronasla njeno tijelo i urez na njenim prsima koji je glasio ovako: Nisam dovoljno ljepa" i sad kad si procitao ovo ona ce se pojaviti u tvom zrcalu govoreci da nisi dovoljno ljepa i ubit ce te.usput djevojka po imenu Mary umrla je kratko poslije toga.
    Da budes spasen ove kletve posalji ovo na jos najmanje 5 blogova. OVO JE ISTINA!!

    avatar

    03.07.2007. (20:37)    -   -   -   -  

  • °°-NoGoMeTaŠiCa-°°

    odlican ti je blog

    avatar

    04.07.2007. (18:56)    -   -   -   -  

  • JA

    1997 djevojcica koja se zvala lauren setala je sumon i jednostavno je nestala. Do 2000 kad je mlada djevojka po imenu Mary pronasla njeno tijelo i urez na njenim prsima koji je glasio ovako: Nisam dovoljno ljepa" i sad kad si procitao ovo ona ce se pojaviti u tvom zrcalu govoreci da nisi dovoljno ljepa i ubit ce te.usput djevojka po imenu Mary umrla je kratko poslije toga.
    Da budes spasen ove kletve posalji ovo na jos najmanje 5 blogova. OVO JE ISTINA!!

    avatar

    05.07.2007. (03:44)    -   -   -   -  

  • ZNATIZELJNA

    HEJ

    kako sada gledas na samu sebe, kako si uspjela promijeniti misljenje?
    koliko ti je trebalo da vratis kilazu koja ti je bila potrebna, i sta si tada jela?
    kako sada ide odrzavanje mrsavosti, sta papas, kolko i sta vjezbas?

    fala puno, pusek

    avatar

    05.07.2007. (15:21)    -   -   -   -  

  • i wanna be just like her...

    ej. blog ti je odličan i super je što pomažeš onima koji imaju anu ili miu a i onima koji žele smršaviti.
    ja sam jedna od onih koje žele smršaviti. težina mi stalno varira 70-69kg. visoka sam 165cm. na početku godine sam imala 76kg i njih sam skinula jer sam se malo koristila anom. jel bi mi mogla reći kako da dalje mršavim a da se ne izglađujem. ali nemoj mi savjetovat un dijetu jer ju mrzim.

    hvala na pomoći. pusa

    avatar

    05.07.2007. (18:10)    -   -   -   -  

  • blondie

    ej! odlican blog, stvarno! e, sad pitanje: imam jednu frendicu, ima 14 godina, a na pocetku godine imala je 76 kila, na visinu od 155 cm. unatoc tome, nije izgledala debelo, mozda malo bucmastije, ali ne i debelo. i onda je ona krenula na dijetu koja je otprilke samo voda. jednom tjedno ima vocni dan, kako se ne bi onsvijestila ili ne znam sto...ja sam joj rekla da nije dobro da tak malo jede i da moze unostiti svu hranu u sebe ali u umjerenoj kolicini (npr. da ne pojede cijeli paket keksa, neg samo 2 keksa). ona je rekla da to nemre, jer kad pocne jest nemoze prestat. u zadnje sam vrijeme primjetila i da je pocela povracat. u skoli na odmoru smo svi jeli cips, pa i ona, i onda je kasnije u ucionici zamolila profesora da ide na wc. ja sam ga takodjer zamolila, kad je ona izasla, i kad sam dosla u wc cula sam da povraca i place...pokusala sam joj pomoci jer ne zelim da se upropasti, al ona je rekla da se to mene ne tice, da je to njezin zivot i njezino tijelo...njezini starci neznaju da se ona izgladnjuje i povraca...e, sad...ja neznam dal da ja to kazem njezinima...jer ak im kazem, onda ce me frendica smatrat izdajicom, a ak ne, mogla bi umrijet! sad ima tezinu od 43 kile! help!

    avatar

    10.07.2007. (14:16)    -   -   -   -  

  • Katarina

    Pozdrav!Odličan blog i smatram da je to što radiš jako lijepo od tebe,to da nastojiš pomoći mladim djevojkama.sve pohvale!!!ovako,ja sam isto proživjela anoreksiju,to je kod mene trajalo jedno 3 mjeseca,znala sam ništa ne jesti po 2-3 dana,bila sam stalno na vodi.mrzila sam vikende jer bi tada morala sjesti za stol sa familijom i ručati,a poslije bi se osjećala krivom.vježbala sam svaki dan po 4-5 puta u trajanju od 10-15 minuta.rezultati su bili vidljivi.u roku od mjesec dana pretvorila sam se u vješalicu.sve hlače na meni su doslovce padale,remen sam morala uvijek nositi,grozno..pošto sam visoka 163 cm najniža težina koju sam imala bilo je 46 kila.naravno,ja sam htjela ići još dole sa težinom,al sam shvatila da moram reći dosta!i rekla sam..više mi je bilo dosta toga da se uvijek osjećam gladnom,iscrpljenom,izmorenom,da mi mama stalno govori kako loše izgledam.i napokon sam shvatila,nitko nije savršen i nitko nikad neće ni biti.svatko mora biti zadovoljan svojim izgledom i mora se dobro osjećati u svojoj koži.ja ne "padam" na te manekenke,niti su mi one ikad bile privlačne,nekada su obline bile pojam ljepote i ženstvenosti a ne mršavice koje se izgladnjuju svaki dan.cure,uzmite stvar u svoje ruke ili potražite pomoć i shvatite nije bitno ako netko ima 1-2 kilu više,bitno je da se zdravo hranite,da ste zadovoljne same sa sobom..a oni ljudi koji vas ocjenjuju po izgledu su debili a pravim prijateljima je potpuno nevažno dali ste mršave ili malo bucmaste...ja sam se oporavila,na svu sreću.trenutno imam 50 kila iako ja sama smatram da je to premala kilaža za mene jer sam prije anoreksije imala 57 kila i roba nije padala s mene,bila je taman kak treba.a sad pitanje za tebe:zadnju menstruaciju sam imala u vrijeme anoreksije u 4-om mjesecu.menstruacija mi kasni,tj.nisam ju dobila već 3 mjeseca.znam,zaribala sam si skroz tijelo i zdravlje s tim izgladnjivanjem.ali me već pomalo to brine što nemam menstruaciju.napominjem,normalno papam,pravilno se hranim.bila sam kod doktora (ne ginekologa) i on mi je rekao da moram jesti svaki dan meseko,jer u mesu ima nekih proteina koji su potrebni za tijelo.mama mi je svaki dan kuhala meso,bila je presretna kad bi me vidla da papam.kako da "pokrenem" menstruaciju,ima li nekih tableta ili tako nešto da ju više dobijem???
    puno hvala i sorry na dugom komentaru..pusa i drži se :)

    avatar

    12.07.2007. (09:43)    -   -   -   -  

  • ZABRINUTAAAA

    OVAKO, ZABRINUTA SAM MALO ZA FRENDICU.
    VISOKA JE 166 CM, I IMA 63 KILE, ALI ZA SADA.
    IDE NA DIJETU, REKLA JE DA NECE STATI DOK NE BUDE ZADOVOLJNA, A ZELI NEKIH 48 KILA, TU NEGDJE.
    SVAKIH PAR DANA CE JOJ BITI VODENI, A DRUGE DANE CE 1 VOCKU POJESTI, RADI OKO 500 TRBUSNJAKA I VJEZBE ZA RUKE I GUZU.
    NE ZNAM STA DA JOJ KAZEM?KOLIKO TAKO MOZE IZGUBITI ZA MJESEC DANA?
    PITAM JER ZNAM CURU KOJA JE 10 KG IZGUBILA U MJESEC, A JELA JE VISE OD OVOG STA CE ONA.

    PLIZ MALO DULJI KOMENTAR OSTAVI, JER MI TREBA POMOC.

    FALA DRAGA UNAPRIJED, PUSA, CUVAJ SE

    avatar

    12.07.2007. (18:31)    -   -   -   -  

  • LANA

    trebam pomoć...imam 12 godina i visoka sam 157 cm, a teška 47 kg...e, sad jedno uobičajeno pitanje,jesam li debela?!?!možeš li mi reć kak da smršavim, al da OPET ne dobijem bulimiju...

    avatar

    13.07.2007. (18:25)    -   -   -   -  

  • ME

    OVAKO, IDEM NA DIJETU.JE RADIKALNA SKROZ, ALI OVISI O TOME STO MI KAZES, MOZDA SE I PREDOMISLIM.
    20AK DANA CU BITI NA VODI I MALO CEDEVITE, A POSLIJE KOJA VOCKA DNEVNO MOZDA I VITAMINI.
    NE TRAZIM PRODIKE, NEGO SAMO PITAM STA MISLIS KOLIKO BI MOGLA IZGUBITI ZA MJESEC DANA TAKO, KOLKO ZA 20...???

    TO JE SAMO IDEJA, MOLIM TE, SAMO RECI KOLIKO KILA BI PO TVOJOJ PROCJENI MOGLA IZGUBITI?

    inace, hitno mi je za mrsavljenje, jer idem na svadbu jednu gdje ocu zablistati, a i necu preci granicu.

    hvala, i odlicno je to sto radis

    avatar

    14.07.2007. (00:51)    -   -   -   -  

  • jedna mala...debela...

    ejj...
    molim??
    pa..sta bi to podrazumjevalo...psihijatra??
    i..da ovaj..sta sam te josh..htjela..pitat..kako..su tvoji..roditelji..prijatelji..itd
    reagirali...na tvoju..anu i miu..??
    thnx..pusa..pozz

    avatar

    14.07.2007. (02:52)    -   -   -   -  

  • Nikolina

    Ej,procitala sam odg na moj prosli komentar gdje sam ti napisala svoj problem.Ali,vrlo bi rado da se vidimo jer mislim da bi mi to najvise pomoglo ali postoji problem koji nije drugi grad vec druga drzava.Tocnije zivim u Ausriji.Mama je iz Austrije a tata Hrvat(slavonac).Dolazim u zagreb jednom do dva puta godisnje pa mozda bi ti se tada mogla javit kada dodem pa ako hoces da se vidimo.No prije toga jer stvarno neznam kad ce bit voljela bih da mi das savijet.Iako se nemoze sve reci ovako,preko bloga voljela bih da mi napises barem svoje misljenje ili bilo sta.Btw imam dobru vijest:) bila sam na blogu od jos jedne cure sta je prozivjela sve to i ona je jednom napisala kako moramo pronaci osobu kojoj cemo sve reci i koja ce nam pomagati.Naime,poslije toga sve sam priznala svom decku,nije nista znao o tome jer nismo nes previse zajedno.Pocela sam jesti jednom dnevno,naime tu je on samnom za vrijeme jela i par sati poslije da nebi povratila.U pocetku je bilo tesko tj dugotrajno.Jednu subotu sam tanjur juhe jela dva sata(ni ne sjecam se koliko puta mi je grijao taj tanjur juhe),znam da zvuci bolesno ali i je tako.OK,to sad funkcionira nekako.Recimo da to traje oko 10-ak dana i ide sve bolje bolje.Cak sam dobila 2 kile.No znam da samo s tim necu uspjet pa te molim za jos nekakav savijet.Hvala ti puno...

    avatar

    14.07.2007. (23:08)    -   -   -   -  

  • wishandhope

    EJ DRAGA...

    AJD NOVI POSTIC NAPISI, ZANIMA ME KAK CES ODGOVORITI CURKAMA NA PITANJA, A I STA IMA S TOBOM.
    HTJELA SAM TE PITATI, KAKO USPJEVAS SADA ODRZAVATI KILAZU?

    pusekkk

    avatar

    15.07.2007. (21:07)    -   -   -   -  

  • znatizeljna

    AJJJMO NOOOOVIIIIII POST =)

    avatar

    16.07.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  • BIT ĆU ZAHVALNA...

    hey, možeš li mi pomoći???
    please.
    reci mi kako da smršavim barem 2-3 kg u 1 tjedan (znam da sam dosadna jer te sve cure to pitaju).
    reci kako si ti smrsala ??? što si jela i koliko si brzo gubila kilograme???
    inaće ja sam visoka 1,57, a imam 53 kg.

    avatar

    18.07.2007. (19:38)    -   -   -   -  

  • ....

    hey, možeš li mi reći dali ja imam simptome anoreksije, jer nisam mršava ( 1.57, 53) ali sam zaokupljena hranom i ona je u središtu mog života, i pokušavam se izgladnjivati ali jednostavnom ne uspjevam i htjela bih smršaviti (barem) 10 kg.

    avatar

    18.07.2007. (19:44)    -   -   -   -  

  • wishandhope

    ej draga...

    ni ja nisam bas zdravo smrsavila, naprotiv, pa ne znam sta da kazem svojoj sestricni koja zeli isto tako, samo jos radikalnije.
    zeli vise od 10 kg smrsaviti, uskoro ide na put, i zaklela mi se da nece nista jesti vise od mjesec dana, osim vitamina, puno vode, koja cedevita i koja vocka kad joj je stvarno slabo.
    znam da ce tako izgubiti jako puno kila, i vise od 10, ali znam i da se moze i razboliti i bit ce slaba.
    rekla je da ce tako do cilja i onda samo zdravo.
    ne znam sta da joj kazem, jer osjecam da nemam pravo na prodike, bas zbog mojeg nacina.

    imas ideju?
    koliko bi po tvojoj procijeni mogla izgubiti(po mojoj 10 i >)?
    kako si ti mrsavila, kolko si najvise i u kojem periodu i s kojom prehranom?
    mozda iz toga dobijem kakvu ideju?

    i nece nikakve un dijete ni nista, jer zeli ovo ljeto puno smrsaviti.a i ne krivim ju, jer sam ja sad zadovoljnija puno.

    avatar

    19.07.2007. (15:46)    -   -   -   -  

  • Sally Skelinngton

    prvo ,pohvale i svaka čast što imaš hrabrosti govorit o svojim problemima i još napisat ovakav blog za pomoć.
    molila bih te da i meni pomogneš ,ako može.
    na 165 cm imam 59 kg.
    nikako da smršavim.
    nažalost baš i nisam u mogućnosti da vježbam,ali kojom bh dijatom mogla najbrže postić i održat rezultate.
    i još bih se htjela obratit curama koje imaju visinu oko 170 i 50 kg-vi ste mršave,a ne debele.
    idealna težina je -110 od visine,a vi imate -120-ibm vam je prenizak.
    prestanite gladovat,nemate zašto.
    ljudi sa ovakvom iskrivljenom slikom i jesu anoreksični

    avatar

    20.07.2007. (22:10)    -   -   -   -  

  • ej

    Molimte savjet...imam 13 godina i visoka sam 165 i imam 53 kile...znam da nisam anoreksična niti bulimična..i ja stvarno jakoo puno jedem al sam mršava, ništa se ne kelji za mene ostajem ista...i prije sam imala 48 kila bila sam skroz osušena i onda sam stalno jela i jela i jedva se udebljala...sad imam 53 kile i svi mi govore da imam predivne noge i tijelo...al ja bih se htijela malo udebljati a neznam kako...ja stavrno jedem svaki put kad sam gladna i jedem i masno,,,,al jednostavno se ne udebljam ništa...Znam da ovo nije nekic veliki problem i da možda problemi nekih drugih cura su puno veći nego moj al ako bi mi htijela barem savjetovat kako se malo udebljat ??? HVALA PUNO!!!
    BLOG TI JE FANTASTIČAN !!! STVARNO IMAŠ DOBRO SRCE I ŽELJU POMOĆ DRUGIMA DA NE PROPATE ONO ŠTO TI JESI!!

    avatar

    04.01.2008. (17:06)    -   -   -   -  

  • petra06

    super blog,dođi i ti na moj i komentiraj...pozz

    avatar

    18.02.2008. (17:18)    -   -   -   -  

  • fat becomes tiny...

    e ura koja vodi ovaj bog (osrry, neznam kak se zoves) ne ljuti se :D

    kaj ti nije debilno odgovarati na neka bezvezna pitanja, npr kao ovo koje ti je postavila "mala plava"
    jer njeno pitanje izgleda, kao da jedva ceka postati anna, radi fore
    neznam jesi li skuzila... kao, "spadam li ja tamo ako jedem tako malo"
    mislim, ko da zeli dobit tvoje priznanje da je anna, pa da se pohvali u skoli da je ona anna, woooooooow ono... boze--...

    pusa

    avatar

    09.11.2008. (07:27)    -   -   -   -  

  • Lea

    ej :)
    Vidim da nisam jedina kojoj su nabijeni kompleksi anoreksicnih manekenka...Iskreno nemam bas nekih problema sa samopouzdanjem i samopostovanjem nisam niti cesto u depresiji...U Cemu je onda problem???? bulimicna sam vec 1 god i i nekako sam se izvukla tako da pola god nisam povracala normalno sam se hranila i sve je bilo uredu do pred mj dana kada se sve vratilo...neznam sta mi je...ne osjecam se niti malo bolje kada povratim dapače osjecam se odvratno...da jesam, pomalo iskompleksirana,nevolim se udebljati ali kao sto rekoh neki veci kompleksi u mom slucaju nisu prisutni...imam 16 god visoka sam 172/173 nace imam oko 50 kg ...kako da se vratim ??? svaki dan sama sebi govorim od sutra cu i nikako sutra opet napravim isto:(
    hvala ti puno,neznam stvarno ti se divim kroz sta si sve prosla i sto si se usudila da uopce pises ovaj blog i probas pomoci drugima:)*

    avatar

    01.07.2009. (13:36)    -   -   -   -  

učitavam...