Komentari

hadvao.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Josip

    Kako nije bilo pravog snijega godinama? Prosle i pretprosle nije, no zato je tamo 2004. napadalo poprilicno toga. I bilo je bas dobro.

    avatar

    06.07.2007. (22:27)    -   -   -   -  

  • Avu

    steta sto se za dan-dva snjegovic otopi...

    avatar

    08.07.2007. (11:16)    -   -   -   -  

  • David

    Nije baš da svijet ide u kurac, da si se primio pravih izvora, primijetio bi da se već godinama stvari kreću upravo u suprotnom smjeru od onih koje su izazvale efekt staklenika. Da, trebat će još desetljeća da se stvari stabiliziraju, ali idu na bolje. To što su se kvaziznanstvenici i ekologisti tek sad primili te teme, to je već drugi par opanaka. Pravi znanstvenici i environmentalisti se bave time puno duže, prvi radovi su objavljeni još 1987., a o svemu se počelo ozbiljno razmišljati još i ranije. Vidim da si dosta depresivan čovjek pa da te obradujem - što se globalnog zatopljenja tiče, ono najgore je iza nas. Ne moraš se bojat apokalipse, osim one koja se upravo u tebi odvija.

    avatar

    13.07.2007. (19:28)    -   -   -   -  

  • David

    Sori na grubosti, nije mi bila namjera. Ali malo više optimizma ti zaista ne bi štetilo, primi to kao dobronamjeran savjet.

    avatar

    13.07.2007. (22:12)    -   -   -   -  

  • Avu

    David>
    Istina je da sam biram izvore kojima cu vjerovati. Npr., znam da su bila mjesta gdje se ozonski omotac popravio, sto ide tebi u prilog. Problem je u ovome. Mi ocito zagadjujemo svoju planetu. Priroda se ocito obnavlja i razvija. Pitanje je tko je jaci? Zagadjujemo li mi vise prirodu i brze nego se ona moze obnoviti? Ako ne, stvari i nisu tako grozne. Mozda bih volio vise snijega, manje opakih vrucina, manje ruznih dimnjaka,... I uporabu nekih zabavnijih tehnologija od ovih s fosilnim gorivima koja sigurno trosimo brze nego sto ona nastaju u prirodi.
    Cini mi se da ima vise pokazatelja da idemo na gore, nego na bolje. Sad cu reci mozda i blesav primjer, medvjedi se bude iz zimskog sna i time im je poremecen ritam, nervozni su i rade gluposti. Ima svakakvih primjera.

    Osobno smatram da cemo se izvuci i da ce sve biti ok, mada bi moglo biti bolje. Razlog zasto to mislim je taj sto smatram da glavne face na nasoj planeti imaju podosta razvijenu tehnologiju i rjesenja za nase probleme, a cisto iz profita ne koristimo te stvari trenutno. Tako da u pogledu egistencije nisam pesimistican, samo zalostan situacijom.
    I osim toga, mogu ljudi svasta prezivjeti, snalazljivi smo.

    Sto se tice optimizma, imam jako optimisticnih faza koje traju mjesecima. Ipak ne postignem sto zelim i onda sam shrvan time. Znam da je najbolje zadovoljiti se jednostavnim stvarima, ali tesko je izbaciti pohlepu iz zivota, bez obzira bila to i pohlepa za plemenitim stvarima ili ruzna sebicnost u materijalnim stvarima.

    avatar

    14.07.2007. (12:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...