Komentari

vidraghetto.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Branko Stojković, Bjelova

    ŠTO SE TO DANAS DOGAĐA U BJELOVARU?!





    Svi znamo da je naša zemlja u dubokoj krizi. I svaki dan da netko od građana gubi svoje radno mjesto. Mi nemamo vodeću politiku koja bi nešto poduzela, da ne bi došlo do najgoreg scenarija – građanskog rata. Po nekima ovo proizlazi iz duhovne krize, neki to smatraju ekonomskom krizom, ili političkom i moralnom greškom. Bjelovarska drvna industrija „Česma“ je na koljenima. Ovih dana uhićen je bračni par Zdravko i Višnja Pevec. Mnogi radnici ostali su bez posla. Žalosno je gledati sudbinu na tisuće i tisuće ljudi kojima je ugrožena životna egzistencija. Sve više postajemo primitivni grad, iako imamo iz Bjelovara četiri ministra u Vladi RH. Za nestanak mnogih bjelovarskih poduzeća nitko nije kriv. Vlasnik građevinskih tvrtki Anđelko Toš isto ovih dana je uhićen kao i njegov direktor Željko Radić. Tvrtka „Drvograđenje“ je otpustila 400 radnika. Pitam se: zašto mi imamo saborske zastupnike iz Bjelovara koji primaju plaće i za ništa ne vode brigu.



    Poduzeće „Fenor“ godinama stoji prazno, za propast industrijskog diva nitko nije ostao kriv. Gdje koji šef završi u zatvoru da bi se javnost smirila. Samo u zadnjih šest mjeseci u našoj županiji je 70-tak tvrtaka završilo u vrtoglavom stečaju. Zašto se čudimo što sve lošije živimo – pogledajmo samo tko sjedi u Županijskoj skupštini i Gradskom vijeću. Nečasno otpušteni načelnik policije Mato Sičaja u skupštini predstavlja Klub vijećnika HDZ-a. Treba ispitati kriterije pod kojim je uvjetima dobio stan Mato Sičaja u Ulici Matije Gupca 39 u Bjelovaru. Taj korumpirani policajac umirovljen je sa 45 godina života. Iza njega ostale su mnoge afere u policiji. Kada je 1997. i 1998. godine Branko Stojković otkrio kriminal oko Županijskog proračuna, gdje su župan Marijan Coner i tajnik županije Damir Bajs, zloupotrebili položaj i ovlasti. Sičaja je zaštitio Conera i Bajsa. Čak je taj načelnik slao svoje policajce da za vrijeme skupštine i odglasavanja proračuna, sa sjednice uklone Branka Stojkovića. Policija od Mate Sičaje me je proganjala i nije mi mjesecima dala mira. Sičaja je nagrađen da danas u skupštini sjedi i vodi riječ.



    Građani ne vide i slijepi su kraj zdravih očiju, te nisu svjesni što oni rade. Naše društvo stupajući na put demokracije, postalo je još gore nego što je bilo. Kršenja ljudskih prava i sloboda, postalo je kao normalna stvar. Odatle i kriza, za koju „kruhobrižnici“ nude izlaz, a i dalje oni lažu narod. A narod ih kao ošamućen i pijan slijedi i bira na izborima. Sve to omogućuje oligarhijski model moći. Ustav RH, na papiru je jedno a u praksi je Ustav nešto drugo. Mi smo država koja samo zahvaća sve porezima i na taj način ona tlači hrvatski narod.



    U potpunosti sve jača policijska država na djelu. Gdje to ima, uzmimo za primjer – da jedan zamjenik načelnika policije ide sa službenim autom na posao, a stanuje zračne linije 800 metara od Policijske uprave. I danju i noću se vozika po gradu, te službena kola stoje parkirana ispred njegovog stana. On živi u zgradi i ima stan gdje i Mato Sičaja. Županijska uprava ima na stotinu službenih auta, tako isto i Gradska uprava. Svi se vozikaju i sjede za vrijeme radnog vremena na caffe bar terasama. Čudimo se što nikuda se ne pomjeramo i što nemamo nikakav napredak. Mi građani živimo u društvu najgore korumpirane i bludničke birokracije. Na ovakav način kao neka društvena zajednica osuđeni smo da sigurno propadnemo.



    U Bjelovaru, 07. 06. 2010.



    HRVATSKI POKRET ŠTIT

    (bitka za Hrvatsku)

    Branko Stojković, predsjednik

    brankostojkovic152@yahoo.com

    095/814-82-90 , 091/797-65-56

    http://istinazanarod.blog.hr

    http://mesomeso.blog.hr

    http://bjelovarskiklan.blog.hr

    avatar

    24.06.2010. (22:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...