Komentari

sdbnovaci.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • romantales.mojblog.com

    I niste pametnije slike našli uz ove stihove? Ili ste se ispunili nacionalnim osjećajem tek kad vam je Franjo to rekao?!

    avatar

    09.08.2007. (12:30)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @romantales.mojblog.com: Pozdrav i hvala ti na javljanju! Slika nam je sasvim draga... dapače.. jako dobro stoji uz stihove... a 'malu zlobu' u komentaru nećemo komentirati :-) Pozdrav ti!!! :-)

    avatar

    12.08.2007. (10:10)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Nikakve zlobe u komentaru nema! Radi se o mom osobnom stavu Hrvatice koja je oduvijek znala tko je i odakle dolazi i nije čekala da ju Franjo nacionalno osvijesti. Napisati stihove o ljepoti domovine i uz nju staviti Franjinu sliku je bez veze dragi dečki, kao što bi bilo jednako bez veze da ste stavili Stipinu ili nečiju drugu (malo sam van hrvatskih političkih tokova). Ljubav prema domovini je nešto što osjećaš bez obzira tko je trenutačni predsjednik!
    Vaš blog mi je bio zanimljiv kao pogled iznutra na Salezijansku zajednicu i redovnički život općenito, ali me žalosti što ne možete izaći iz nekih (zadanih ?) okvira političkog razmišljanja i uz domoljubne stihove nalazite sasvim normalno zalijepiti Franjinu sliku. Zar ste (smo) tek tada postali Hrvati?! Slika vam može biti draga, ali da jako dobro stoji uz stihove, jednostavno nije istina, a ako inzistirate da jako dobro pristaje, onda vam definitivno ne mogu biti sestra koliko god to željela i koliko god se Hrvaticom zvala. Možda da ipak razmislite o tome da svaka medalja ima dva lica i svaki čovjek svoje grijehe, koji postaju daleko veći i teži kad se donose odluke za državu i odbija preuzeti odgovornost za pogreške, kojih je na žalost bilo previše. Ali, što ja znam, zar ne? Ja sam valjda u kategoriji stoke sitnog zuba?!

    avatar

    14.08.2007. (11:20)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @romantales.mojblog.com: Pozdrav! Ajde, odmah nam je lakše ako nije bilo zlobe u komentaru! Povlačimo izrečeno! Ha čuj, nama slika pristaje... i ima nas koji smo rođeni i živjeli podosta prije rata... Da nam je Franjo dao ono što danas imamo, a to je da "Imamo Hrvatsku!", je činjenica koju ne može osporiti niti Den Haag. Možda tebi nije drago, ali moramo se voljeti u različitostima pa te tako molimo da ti prihvatiš činjenicu da nama slika pristaje uz stihove. A sestra nam uvijek možeš biti... mi te dočekujemo raširenih ruku! Pozdrav ti i ugodan ti dan! :-)

    avatar

    15.08.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Naravno, kada ponestane argumenata, odnosno, kada netko ne zna što bi odgovorio, onda, gle čuda, uleti fraza "možda tebi nije drago..." čime neizrečeno, ali vrlo jasno implicirate manju vrijednost Hrvatstva (da ne upotrijebim teže riječi) onoga tko u Franji ne vidi Božjeg poslanika. Meni nije Franjo dao NIŠTA (ali opet, za razumjeti je, nisam član odabranih obitelji), ponajmanje Hrvatsku, pogotovo ne onu o kojoj u poeziji pišete (gdje Hrvatska za autora nije brdo, dolina ...), a ako ćemo već o tome da ju je netko i dao da bismo ju imali, onda su ju dale žrtve mladića pod oružjem, kao i civilne žrtve.
    Veliko je razočaranje čitati ovako šuplju raspravu na prežvakane političke teme, a još veće jer sam od nove generacije Salezijanaca očekivala drugačiji stav. Hvala vam na bratskoj ponudi, no nakon gore pročitanog odgovora i fraze "možda tebi nije drago" (kao i sve ono što se uz jednu takvu frazu neizrečeno implicira), iskreno sumnjam u iskrenost vaše ponude; izrekli ste to samo kao još jednu frazu, onako, reda radi.

    avatar

    15.08.2007. (10:23)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @romantales.mojblog.com: Draga romantales, možda si očekivala kako dio rečenice "Možda tebi nije drago..." se odnosi na manju vrijednost hrvatstva, ali uistinu tako nije. Jer, taj dio rečenice se odnosi na "oni koje se ne slažu s našim mišljenjem trebaju prihvatit činjenicu da se moramo voljeti u različitostima". Imputiranje vlastite intepretacije stvara konflikte pa bi bilo dobro pripaziti na to (ne radi nas, nego radi sebe). Stoga, Ti i mi smo pred Gospodinom isti, voljela Ti Franju ili ne. Zato se moramo uzajamno poštovati bez obzira na razlike. Bratska ponuda i dalje stoji... Pozdrav :-)

    avatar

    15.08.2007. (16:21)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    "Imputiranje vlastite intepretacije stvara konflikte pa bi bilo dobro pripaziti na to" je savjet koji biste i sami trebali primijeniti, a pozivanje na Den Haag i "možda tebi nije drago" je vrlo jasna poruka onima koji ne misle poput vas. Srećom pa kod ovih Salezijanaca: http://www.donboscobasilica.pcn.net/ ne moram voditi ovakve razgovore. Dragi dečki, padate na elementarnom, za ljude od vjere to bi (po mom vrlo skromnom mišljenju) trebala biti kultura dijaloga i iskreno, mene ste svojim implikacijama (koliko god ih sada poricali) uspjeli uvrijediti.

    avatar

    16.08.2007. (21:58)    -   -   -   -  

  • Adelina

    Dobro pročitajte. Hvala vam za informacije.
    gaming

    avatar

    01.10.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...