Komentari

paranormalnoiostalo.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • borgman

    Što se tiče komunikacije... pa prvo što smo poslali u ovoj kakofoniji koja se emitira sa Zemlje je prijenos Olimpijade, ako se ne varam 38-e... poslali smo puno svastika, dignutih ruku i onog čovječuljka sa kratkim brčićima... to što smo poslali "baš nešto" u svemir,..... zapravo svaki put kada komuniciramo sa svemirskim sondama, šaljemo uskopojasne zrake visokog intenziteta, koje će isto tako prodrijeti duboko u svemir. Tako da bi slobodno mogli reći kako smo u svemirskom radioprogramu već skoro 70 godina :-)
    S druge strane spominjanje gravitacijskih valova...hmmm, trenutno niti ne znamo je li gravitacija svojstvo, polje ili val (sve tri teorije su u ispitivanju). Komunikacija gravitacijskim valom (za kojega se tvrdi kako je na frekvenciji oko 1 GHz, bilo bi jednako sporo kao i sve drugo što imamo)
    Za nas jedini sustav koji bi imao smisla u međuzvjezdanoj komunikaciji je "ansibl" ili nešto slično. Ako već ne uspijemo prenijeti masu i materiju preko beskrajnih udaljenosti, možda bi mogli slomiti barijeru prostor/vrijeme velikim energijama u jednoj točci, uz nadu da će ta poruka "preskočiti" do tražene adrese, ali to je za sada samo SF.
    Uglavnom, čitam te :-)

    avatar

    23.06.2007. (18:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...