Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • aquaria

    Zgodan ti je blog. Naišla sam na njega čitajući stranicu o alternativi na net.hr, točnije, OVDJE. Sviđaju mi se posljednja dva posta, dalje u prošlost ne stignem otići. Pozdrav veliki! :)

    avatar

    20.06.2007. (08:28)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Ovaj link gore je pogrešan, ne znam zašto mi ne da da ispravim u gornjem komentaru. U svakom slučaju, ta stranica je OVDJE :)

    avatar

    20.06.2007. (08:31)    -   -   -   -  

  • too much

    bok! super ti je blog. zanimljivo je to o čemu pišeš i ja isto u zadnje vrijeme pokušavam probuditi svoju duhovnu stranu. moram priznati da je dosta teško odvojiti se od svog uma. zapravo je pretjerano razmišljanje o svemu i svačemu ono što ljude frustrira i istina je da jednostavno trebamo pustiti da sve teče svojim tokom. ja sam inače puna svakakvih misli da imam osjećaj da će mi jednog dana eksplodirati glava. o svemu tome ne mogu pričati, a i inače nisam pričljiva, ali moram se toga tereta iz glave nekako riješiti pa razmišljam o tome da otvorim blog. možda mi pomogne.......pozdrav!

    avatar

    20.06.2007. (10:42)    -   -   -   -  

  • borivoj

    lijepi pozdrav, boro

    avatar

    20.06.2007. (15:21)    -   -   -   -  

  • neazess

    Ha, ha - to mi zvuči poznato - i meni su često puta prioriteti znatno različiti od mog posla i uvijek se vodim za tim osjećajem. Iako ponekad imam dojam da se to ne sviđa baš svakome...:)). I da, slažem se - tako jednostavno treba biti, ja djelujem po osjećaju i promatram, hm, posljedice ;)))).

    Ali ne samo pisanje programa, već i obične svakodnevne radnje kao što su hodanje, pranje ruku, vožnja auta, rad u vrtu i sl. - Naravno, slažem se :-).

    avatar

    20.06.2007. (20:13)    -   -   -   -  

  • nova vizija

    Ha, ha, ha, kako si spaljen!:D Vidi se da si informatičar, jer, prije ili kasnije, svi oni malo skrenu!:D. Sve počinje od naoko zanemarivih simptoma kao što je ova tvoja izjava :'Zato, što god mojem sistemu došlo da radi...'. To je prvi korak - poistovjećivanje tijela sa kompjuterskim sistemom. Onda s vremenom idu žešće spike, kao na primjer: 'Ma znaš kak sam se danas ujutro osjećal nakon 'startup-a'? E, procesor mi je bil na 'virtual memory minnimum too low' od jučerašnjeg 'overloada' od kojeg su mi stradale 'grafička', 'zvučna', a i moj '2.5-inčni(!) hard' (;D, :D, ;D) nije prošel baš najbolje, kužiš stari, i taman kad mislim da ću napravit 'defragmentaciju' a ono mi se na ekranu pojavi 'Virus threat detected'! I odem ja kod doktora da mi napravi 'full system scan' a on meni veli da 'Quarantine failed, delete failed, access denied!' Ma kaj on zna, seljak, idem si ja odmah nać novog privatnog 'apgrejdanog' 'Norton Antivirus Professionala'.... i tako dalje, i tako dalje....;D! Javi kad dođeš u tu fazu (ako već nisi ;D)!

    avatar

    20.06.2007. (21:28)    -   -   -   -  

  • K@te

    Ja najviše volim plug&play :)

    avatar

    20.06.2007. (22:07)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Aquaria: prošlost ne stignem otići
    je, puno je bitnija sadašnjost i bliža budućnost.

    @Boro: lipi pozdrav i tebi. :)

    @toMuch: ja sam inače puna svakakvih misli da imam osjećaj da će mi jednog dana eksplodirati glava
    i ja isto ponekad. Ali to je normalno, to je dio puta.

    ali moram se toga tereta iz glave nekako riješiti pa razmišljam o tome da otvorim blog.
    Moj prijedlog ti je da pišeš na kompjuteru samo za sebe. Da izbaciš u txt file sve ono što te muči - i pri tome mislim da je najbitnije načelo iskrenosti. Ako i nakon toga budeš mislila da bi ti blog u svemu tome mogao dodatno pomoći, i to je isto OK. Ne znam da li će to funkcionirati za tebe, ali ja mogu reći da ja nisam pisao zadnjih godina i izbacivao iz sebe tu gomilu misli, vjerojatno bi totalno puknuo. Za mene je iskreno pisanje na mom kompjuteru nanovo i nanovo najbolja metoda za mene na mojem putu.

    @Nova vizija: ne samo da si vrhunski jezičar, već i šaljivđžija i psiholog informatičara. Pa tko te onda ne bi volio? :-) Skidam kapu majstore, mada ti još uvijek ne mogu oprostiti da nisi prihvatio biti dio moje shadow fighter ekipe. :)))

    @Kate - huh - hoh, pa zar o tome na blogu? :))))

    avatar

    20.06.2007. (22:59)    -   -   -   -  

  • neazess

    Ahahahahahaha - hej ljudi, pa meni je ovaj Nova Vizija jako zabavan :))). No, bez brige kad Berix dođe u tu fazu, neće nam morati javljati - skužit ćemo i sami po tekstovima - u međuvremenu ćemo ga držat na oku. ;-)

    avatar

    20.06.2007. (23:49)    -   -   -   -  

  • xanthus

    teško po želudac

    avatar

    21.06.2007. (10:45)    -   -   -   -  

  • ništa posebno

    Zanimljiva razmišljanja Berix. Dozvolio bi sebi jedno pitanje ... ako ne želiš nemoraš odgovorit ...
    Tko je za tebe Isus?

    avatar

    21.06.2007. (15:51)    -   -   -   -  

  • nova vizija

    Evo, opet te moram ispravljati!:D (Iako, moram priznati da mi je ovo malo sumnjivo. Radi se o dvije stvari, 1) ili ti to namjerno ubacuješ greške da bi testirao moju jezičnu istinoljubivost, pa me onda poslije ako se slučajno zajebem dobio na štos, kao: 'Ha,ha, evo, takav pravopisac, a nisi skužio, ili 2) ti stvarno to ne znaš!;D) Dobro, pravit ću se kao da je ovo pod broj 2!:D Uglavnom, ne piše se ŠALJIVĐŽIJA, nego se piše ŠALJIVDŽIJA a izgovara se ŠALJIVĐIJA (iako je to meni totalna debilana, kad ionak imamo DŽ i Đ u abecedi koji se skoro isto izgovaraju u razgovoru)! Ali, kao da ni sve to nije dosta, ti car izmisliš sintezu ĐŽ!;D Ne, ja tebi skidam kapu!:D

    avatar

    21.06.2007. (21:25)    -   -   -   -  

  • nova vizija

    E, Berix, sad sam se sjetio jednog vica koji je kao stvoren za tebe;D!
    - Razgovaraju dva mlada robota, i kaže jedan:
    'Ej, čujem da ti se starci sutra rastavljaju!':D :D :D

    A sad, kad si već takva faca, evo ti prvi dio vica:
    Kak se zove planina osam puta veća od Velebita?
    (odgovori sam ili reci da ne znaš pa ću ti ja reći:D)

    avatar

    21.06.2007. (21:30)    -   -   -   -  

  • K@te

    @Nova Vizija: Berix stvarno ne zna pravopis, i ne samo da ne zna, nego ga ni ne želi znati.
    izgovara se ŠALJIVĐIJA (iako je to meni totalna debilana, kad ionak imamo DŽ i Đ u abecedi koji se skoro isto izgovaraju u razgovoru)!
    AFAIK, izgovara se šaljivdžija. Osim toga, mi Primorci dobro razlikujemo dž od đ, kao što razlikujemo i č od ć.
    E, Berix, sad sam se sjetio jednog vica koji je kao stvoren za tebe;D!
    - Razgovaraju dva mlada robota, i kaže jedan:
    'Ej, čujem da ti se starci sutra rastavljaju!':D :D :D

    Nisam sigurna da će biti oduševljen ovim vicom. Naime, starci su mu doista rastavljeni.
    A sad, kad si već takva faca, evo ti prvi dio vica:
    Kak se zove planina osam puta veća od Velebita?

    Stara fora.

    avatar

    21.06.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • neazess

    Ah, shit - već se vidim na udaru - mi iz Zg ne znamo č i ć (pažljivom inspekcijom mojih postova se to sigurno da uvidjeti :), ali uvijek mogu reći: "ah, tip-feler...jedno pored drugog su na tastaturi..." ;-)).
    Kate kaže Stara fora. Hmmm, ok...već se vidim kako nasjedam i upadam u neko grotlo...al' dobro...riskirat ću...reci o Nova Vizijo, kako se zove - ja ne znam? :))

    avatar

    21.06.2007. (22:48)    -   -   -   -  

  • K@te

    Hint: ako slučajno ne skužiš odgovor, nemoj to priznati ovdje, nego pitaj Berixa mailom. Zamolit ću ga da bude diskretan ;)

    avatar

    21.06.2007. (22:55)    -   -   -   -  

  • neazess

    Čekaj, čekaj, znam: jel možda Velebyte (Velebajt ;-)))? Baš mi je sinulo...8 puta...a i nakon Katinog hinta (ne podcijenjivati moju informatičku pismenost ;-)). Ako sam pogodila hoću neku nagradu ;-)))).

    avatar

    22.06.2007. (01:32)    -   -   -   -  

  • K@te

    Čekaj, čekaj, znam: jel možda Velebyte (Velebajt ;-)))?
    Bravo!
    ne podcijenjivati moju informatičku pismenost ;-)).
    A mogu običnu pismenost? Jer ako ne ja, onda će Nova vizija :) Podcjenjivati se piše bez -ije. I ja sam staromodna pa bih napisala potcjenjivati.
    Ako sam pogodila hoću neku nagradu ;-)))).
    Ovaj dio ipak prepuštam Novoj viziji kao postavljaču pitanja 8)

    avatar

    22.06.2007. (01:42)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    eh ljudi dragi, nema me niti jedan dan, a već se razvila jedno jezično-duhovita-informatička atmosfera :-P

    @ništa posebno: Tko je za tebe Isus?
    za mene je on Duša koja je bila potpuno svjesna svoje božanske prirode i koja je došla na ovaj svijet da bi i ostalima koji su spremni pomogla da se probude.
    A tko je za tebe?

    avatar

    22.06.2007. (01:49)    -   -   -   -  

  • K@te

    Kad mačak u Trst ode,
    tad miševi kolo vode!

    avatar

    22.06.2007. (01:58)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Kate: ...I ja sam staromodna pa bih napisala potcjenjivati. - ah, kasno je (bla, bla), umor, znaš, tip-feleri (truč...izvlač...ego boli... ;))) - ma dobro ajde - nek ti bude (eh, čovjek se nikad ne smije opustiti, nije dovoljno što moram poslovno paziti jer će me "recenzenti" pojesti, sad i u naizgled prijateljskom okruženju...uh, uh... ;-)). No, moram priznati iako mi je verbalni faktor dobar (ako zanemarimo povremene pravopisne gafove - da, imaš pravo, sad kad pogledam - bode u oči) - ja sam u duši prirodnjak - znaš matematika, zapravo statistika, metodologija, analitika, pa i informatika (možda sam početnik na blogu i html kodu, ali među vama, informatičarima, imam kompleks manje vrijednosti i općenito ;-)) i naravno psihologija. Jedino ako se netko poželi prepirati samnom unedogled - onda jezični još skoči ;-)))).
    A nagrada - meni svejedno od koga :)...Ma, idem spavati, nisam više suvisla... :))))

    avatar

    22.06.2007. (02:06)    -   -   -   -  

  • ništa posebno

    Vjerujem da je on Sin Božji koji je došao na svijet da bi nas otkuio i uništio grijeh. Malo po malo upoznavajući sebe otkrivam da ima jedna tragedija koja se zove istočni grijeh koja u suvštini (bar ja tako gledam na to) čini nas nesposobni za jednu ključnu stvar, a to je da ljubimo. I onda je uistinu radosna vijest da je došao Isus da nas oslobodi ropstva grijeha.

    avatar

    26.06.2007. (10:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...