Komentari

lornadoone.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Jana

    Kategorija - mir sa samom sobom i svojim malim životnim zadovoljstvima :)
    Čim počneš nešto raditi za novce prestaje onaj divan osjećaj smirenosti i veselja koji imaš kad radiš samo sebi za dušu.

    avatar

    19.06.2007. (10:26)    -   -   -   -  

  • Day

    E važno je da si balans našla. Uglavnom za smirenje a kad treba za lovu. Bravo.

    avatar

    19.06.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Ne bih se složila sa tvojim bratom , jer razumijem tvoje pobude , neke stvari nekim ljudima se naprave iz veselja, nekima iz usluge, nekima iz dobre volje. ja jedino ne bih prepravljala staro, jer mislim da se ono što nam više ne odgovara iz ovih ili onih razloga prosljedi nekome kome paše (ako je u pristojnoms tanju) ili u kontejner za smeće.

    avatar

    19.06.2007. (11:52)    -   -   -   -  

  • Gali

    Ja mislim da je to ipak kategorija darivanja. Činiš to iz vlastitoga zadovoljstva. I sama si rekla da te to smiruje kao ništa drugo. I dragoga tvoga :)

    avatar

    19.06.2007. (12:38)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Zapravo me ovo tvoje potaklo na to da ti ispričam zašto me mama, vrsna pletilja i švelja, nikada nije naučila plesti (dobro, nešto malo sam kao klinka išla na "male pletilje" ali mi je brzo izvjetrilo)... Baš zbog toga. Počelo je sa sitnim stavrčicama, šal za malog kuma, kapica za kumicu, pa de maloj ovoj napravi ovo, nemoj naravno naplatiti, pa meni promijeni rajfešlus na hlačama a suknju skrti i tako... Jednom je samo poludila i presjekla "riknula mi mašina" (za šivanje) i "ne vidim više baš najbolje a nemam vremena ići oftalmologu" ( pa ne pletem)... i rekla da me nikada neće naučiti baš zbog toga što ljudi ne znaju cijeniti tuđi rad i volju.

    avatar

    19.06.2007. (13:14)    -   -   -   -  

  • Magrit

    Pa nisi valjda glupava da radis nesto sto ti ne prija..... Zadovoljstvo je nekad vece pokloniti nego primiti. Jednom mi se desilo da sam platila nesto skuplju vunicu i isplela sal, i poklonila drugarici, a da mi ona nije vratila. Pa jeste mi malo krivo, ali znam da je ona inace takva :( Za sada strikam dragim osobama, divno je zamisljati sta bi ih obradovalo :)

    avatar

    19.06.2007. (13:49)    -   -   -   -  

  • DJ Da Force

    Ja sam uvijek za rukom izrađen predmet jer je kvalitetniji, pa nek je i skuplji, ali ima ono nešto. ;-))

    avatar

    19.06.2007. (15:08)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Kako si postavila prve rečenice ispada da tvoj hobby vidim gubitkom vremena, jer ne naplaćuješ svoj rad, a to je vrlo daleko od istine. Ne znam hoće li netko imati volje tražiti moje prije napisane riječi, a nije u redu niti da ti začatavam prostor namijenjen kratkim komentarima - no istine radi, teško da ćeš naći nekoga ko više cijeni ručno izrađeni predmet od mene, bez obzira o čemu se radi, ali na vlastitoj koži sam naučila da jedino novčano izražena cijena daje pravu vrijednost ručnom radu (pogotovo u očima onih koji ne znaju ni iglu ni kukicu držati u rukama). Za ljude koje volim rado ću i plesti i heklati i vesti i sve to ću raditi najkvalitetnijim materijalom na tržištu koji mi je dostupan - svi ostali koji su ikada htjeli nešto, mojih ruku djelo, morali su to i platiti. Svojim hobbyjima se bavim zato što to volim, čini mi zadovoljstvo i kada mi netko dođe sa stavom da ja to ionako inače radim, pa bih eto mogla napraviti x ili pokrpati y, ne zaslužuju drugo nego da plate ili nađu nekog drugog, kojem gle čuda, obično plate za rad.
    Za kraj nisi ni glupa ni naivna, ali već sama činjenica da postavljaš to pitanje govori da si svjesna da se tvoja dobra volja ponekad iskorištava ... a ja ne volim da se dobre žene spretnih ruku iskorištavaju. Samo onaj koji nikada nije nešto prepravljao može zatražiti takvu uslugu i ti to znaš!

    avatar

    19.06.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • nymphea

    kategorija: život nas uči. Mislim da smo svi imali iskustva s 'uslugama'. Mene je jedna 'koštala' nekoliko noći krvavog rada, da bi mi na kraju osoba rekla da joj je moja, u pola snižena cijena, previsoka. Platila mi je samo pola iznosa i to tek nakon 6 mjeseci. E, to je bila posljednja takva usluga. Besplatno radim samo ljudima koji su mi dragi i koje volim. A to mi onda dođe više kao razmjena dobara: ja tebi malo ljubavi, ti meni malo ljubavi, pa u kojem god agregatnom stanju bila ;-))

    avatar

    19.06.2007. (16:14)    -   -   -   -  

  • dea

    Sječaš se mede i dodatka za malu Kaju?E pa najveća nagrada za moj trud mi je bilo oduševljenje njezine mame i svih ostalih koji su izrekli samo pohvale na moj rad i nisu mogli vjerovati da sam to sama napravila.Recimo ona moja čestitka za svadbu...Poslije su me zvale neke moje kolegice i pitale gdje sam to dala napraviti???!!!A one jako dobro znaju da su ručni radovi moje veselje...Dakle to je bilo priznanje da je stvarno ispala savršeno!Istina moje radove kao poklon mogu dobiti samo meni posebni i dragi ljudi.Cijene -NEMA!!!Radim isključivo iz svog gušta i veseli me svaka sitnica koju sama izradim.Zato samo radi,smiruj živčeke i uživaj!!!!Mene veseli svaki moj,tvoj ili bilo čiji drugi rad jer znam da si uživala u njemu...A ko ne zna cijeniti neka ide kod KINEZA i misli kako je dobro prošao...

    avatar

    19.06.2007. (16:26)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    EVERIBADI!!!
    Nikako ne bih voljela da se krivo protumači ovaj post! BODULKO moja, ja sam samo htjela izraziti svoje porive za ovakve poslove, a to što ne radim za novce je druga priča. Ja NE ZNAM odrediti cijenu svog rada, pa je i ne određujem. To ti je jedini problem. Sreća da sam još uvijek okružena s ljudima koji me ne vuku za rukav da im nešto napravim, ali dođe li do toga, neču se susprezati naplatiti!!!!

    avatar

    19.06.2007. (20:20)    -   -   -   -  

  • doroti-iva

    kao i uvijek totalno si u pravu

    avatar

    19.06.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • joop

    na startu da pohvalim odlichno napisan post, svaka cast. vidis, mene su vec poceli da vuku za rukav da nesto napravim, i ja na takve molbe ne znam kako da odgovorim. volim plesti, tacnije obozavam, a posebno me raduje da pletem za nekoga koga volim ili za nekoga kome znam da ce mu biti drago. nedavno sam poklonila pletenu kapicu za tek rodjenu bebu na sta je nova mama rekla da je to nesto najljepse sto je dobila. i sta covjek da radi nego da joj jos nesto isplete :) sto sam na kraju i ucinila.
    i ja zaradjujem baveci se profesijom za koju sam se skolovala ali iskreno, iako volim svoj posao koji je takodje vrlo kreativan (graficki dizajn), cesto pozelim da se bavim pletenjem jer najvise uzivam u dizajniranju i pletenju. ali to novchano gledajuci, kosta i to dosta koshta. a kad bi mi se ta zelja ispunila - da imam musterije koje su spremne da plate stvarnu cijenu mog truda i vremena...pa valjda bih tada znala izustiti cifru...

    avatar

    20.06.2007. (08:18)    -   -   -   -  

  • levant

    ja vjerujem ovo : dam na jednoj strani vratit će se na drugoj.
    dam osmjeh kolegici. ona ga da drugoj kolegici, ova ga da mužu, muž ga da kolegi, kolega je moj muškarac...:))) pa mi se osmjeh vrati...:)))
    u svakom slučaju lorna, isto mislim i ja.

    A.P. Kezele "Umjetnost davanja". Možda bi bilo dobro da to svi pročitaju.
    Pa razmisle. Pa možda promijene stavove..:))
    A možda i ne..:(

    avatar

    20.06.2007. (09:36)    -   -   -   -  

  • drenka

    Ja se veselim kad izradim neku kapu , sal itd. za prijatelja.Samo mi se nesvidja kad nesto poklonim i onda se to nenosi.

    avatar

    20.06.2007. (13:59)    -   -   -   -  

  • gocet

    I ja pravim istu grešku, kupim konac, ispletem i onda ne naplatim! Jedno dvije stvari sam prodala
    a sve ostalo sam isplela badava, zato i ja volim raditi samo ljudima koji su mi dragi!

    avatar

    20.06.2007. (21:28)    -   -   -   -  

  • gocet

    Svi imamo taj problem!

    avatar

    20.06.2007. (21:29)    -   -   -   -  

  • iglice

    Čitam ove komentare i čini mi se kao da ih ja pišem.Ja sam imala iste probleme kad sam pokušala nešto prodati, zato radije pletem i kukičam iz zadovoljstva za sebe i za one koji to cijene i poklanjam onima koje volim.

    avatar

    21.06.2007. (16:28)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Vidim prema vašim komentarima, da se oko cijene našeg rada više manje slažemo...
    Možda se pitate gdje je Lorna? Muku muči da se ne naguta previše morske vode, da ne izgori ili , nedajbože, zaradi alergiju!!! Do povratka, sve vas ljubim i mislim na vas...

    avatar

    25.06.2007. (20:59)    -   -   -   -  

  • thinkblue

    Potpuno te razumijem. Ja nikad ne bih mogla traziti novce za neki svoj rad.

    avatar

    28.06.2007. (15:06)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Lorna provjeri svoj gmail, meni daje da je poruka normalno poslana, a izgleda da do tebe ne stiže, provjeri da nisu u rubrici spama.

    avatar

    29.06.2007. (09:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...