Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Dor

    Prepustimo pjesnikinji nakane i htijenja koje je stvarno željela polučiti ovim samo (opet!) naoko simplificiranim haikuom, a mi recimo da smo, pročitavši ovaj haiku, uistinu bili prožeti uvijek onim istim strahom kojega u nama izazivaju ljetne oluje s izobiljem kiša, to jest «u očekivanju / nabrekle vode». Neka nam se, stoga, ne zamjeri što ćemo ovaj dojmljivi haiku poantirati jednim distihom iz jednog davnašnjeg soneta s naslovom «Vode» autora ovih redaka:
    «jer vode su kobne kada s uma siđu
    tad i meni sasvim, sasvim blizu priđu

    avatar

    17.06.2007. (04:10)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    ...koi nobori...smijem pitati...to je slikano u vašem vrtu ?

    avatar

    17.06.2007. (05:17)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Znam da šaranima nije zvanično vrijeme, ali tako su zgodni, a uostalom ovo nije Japan ... pa neka se vijore u vrtu na brdu, u pozdrav malom Leu koji stiže danas...

    avatar

    17.06.2007. (10:19)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    ...da,neki bi možda voljeli da se vijore cijele godine,ali onda ne bi bilo
    interesantno u petom mjesecu...još bi nešto htio pitati...ako smijem..
    da li su nabrekle vode...suze ?

    avatar

    17.06.2007. (22:16)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Hvala, Tomislave, na pitanju ... šarani se i dalje vijore, na veselje malom Leu. Nabrekle se vode odnose prije svega na dan kad smo objesili šarane, kada se na brdo izlila nevjerojatna količina kiše - no, osim toga, kći nam očekuje drugu bebu - pa stoga "nabrekle vode" i "u očekivanju" (unuka). Puno pozdrava, v

    avatar

    20.06.2007. (17:05)    -   -   -   -  

  • Dor

    Ipak smo, u vrijeme dok smo pisali o ovom sublimnom haiku, bili na autoričinu tragu promišljajući pošast koju donose ljetne olujne kiše. Tada smo onim dvostihom i poentirali da nam se, između ostalog, te «nabrekle vode», s puno lakoće, preliti mogu u – kobne poplave!
    Međutim, s obzirom na dodatni dio njenoga, autoričina objašnjenja radoznalom Tomislavu, s radošću nam je primijetiti da su joj «nabrekle vode» također izvanredno uspjela asocijacija nagovještaja prinove u obitelji, a do koje smo, pak, mi asocijacije, priznajmo, mogli jedino doći da nam je, kojom srećom, arhanđeo Gabriel došapnuo na uho vijest o predstojećem blagdanu rođenja!

    avatar

    21.06.2007. (22:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...