Komentari

bluf.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • misko

    slika jest bila prava umjetnost: uspjela je pokrenuti nešto u tvojoj prijateljici i tebi. A zadatak je umjetnosti upravo to: probuditi osjećaje, pitanja ...
    Dobar dan ti želim!

    avatar

    09.06.2007. (07:37)    -   -   -   -  

  • Irida

    umjetnost (na osobnoj, subjektivnoj razini) je ono što otključava tajna vrata u nama, ono što nam uspije dotaknuti dušu, no ta barka je i na onoj objektivnoj, univerzalnoj razini simbol ljudskog života i djelovanja.

    avatar

    09.06.2007. (17:57)    -   -   -   -  

  • crescendo

    Umjetnost je za mene nešto stvarno posebno. Pravu umjetnost zaista nije teško prepoznati, jer djelo koje je nastalo iz nadahnuća ima u sebi ono nešto. djelo koje u sebi ima dušu. Ja sam inače veliki fan moderne umjetnosti, na poseban način u glazbi, jer smatram da ima strašno originalan zvuk. Odlična tema. Lijepi ti pozdrav i ugodnu nedjelju želim!

    avatar

    09.06.2007. (20:52)    -   -   -   -  

  • Santea

    Umjetnost je za mene onaj klik koji me dirne,ne mora to biti Picasso,ni Mozart,ni...jednostavno ono nešto da ostavi trag u meni.
    Sviđa mi se ovaj tvoj post,volim kada ovako pišeš.Pozdrav draga moja i kisa ti veeeeelika:)

    avatar

    09.06.2007. (23:14)    -   -   -   -  

  • anspik.

    umjetnost doživljavam na dvije razine. onoj čisto subjektivnoj kao i svatko od nas, kada ugledaš neko djelo i jednostavno ti se sviđa jer ti je ugodno oku, asocira te na nešto samo tebi poznato i važno. ali od kada studiram povijest umjetnosti počela sam sva djela promatrati i kroz njihovu objektivnu vrijednost zbog značenja koje su imala u trenutku kada su nastala, umješnosti tehnike i raznih drugih kriterija koji me kada biram što ću staviti na zid svoje vlastite sobe zapravo uopće ne zanimaju. iako, priznajem kada si svjestan značaja nekog djela u povijesti odmah ti se nekako i više sviđa :D

    avatar

    10.06.2007. (17:26)    -   -   -   -  

  • Njofra

    Za mene je umjetnost oku ili uhu ugodno
    :)
    pozdrav

    avatar

    11.06.2007. (00:18)    -   -   -   -  

  • Life in Amsterdam

    Po meni, umjetnost je lakoca. Lakoca kojom slikar prelazi kistom preko platna i stvara osjecaj. Lakoca kojom muzicar pretvara pisane note u zvucne signale, lakoca kojom je kompozitor muziku iz svoje glave pretvorio u pisane note. Pjesnik lakocom izgovara bilo svoje bilo tudje stihove, kipar lakocom pretvara grudu gline u prekrasne skulpture. Dakle..lakoca stvaranja je umjetnost
    Prekrasan post..natjerala si me da razmislim o necem drugom....thx

    avatar

    11.06.2007. (00:52)    -   -   -   -  

  • chablis

    Puno filozofije o umjetnosti, uvijek je tako. Mislim da nema prave definicije. ali gledajući ove komentare mnogi kažu da je umjetnost ono što budi osjećaje, što dira...No, tako će netko još reći da i cajke bude osjećaje i diraju ravno u dušu. I ta je tako, tj da diraju ravno u dušu nitko neće moći osporiti, ali vjerojatno vrlo lako hoće da je to umjetnost.

    avatar

    11.06.2007. (19:24)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Umjetnost je više nego što bilo koja definicija obuhvaća. Meni se dopada ova - da je to umjetnikov razgovor s Bogom u kojem sudjeluju i oni koji u djelu istinski uživaju. Imale ste sreće, draga Brunhilda, ja u toj galeriji nisam vidjela puno dobrih stvari, no činjenica je da sad već petnaestak godina rijetko onuda prolazim. Pozdrav veliki! :)))

    avatar

    11.06.2007. (20:38)    -   -   -   -  

  • Santea

    Draga moja malo ti mašem i pozdrave ostavljam

    avatar

    11.06.2007. (22:15)    -   -   -   -  

  • Aries

    prije godinu dana objavila sam post o tome.
    stavovi nam se podudaraju.
    za mene je umjetnost ono što me ostavi bez daha.
    može to biti slika, glazba, pokret, riječ, misao ili čak pogled.
    što se tiče nadrealista, kubista i sl... ne kužim. ne volim to.
    više volim one slike gotovo kao fotografije.
    ali, tko sam ja... hehe
    ne kužim se u to i nije mi bitno.
    umjetnost je uživati u životu i smeu što nas okružuje
    veliki ti pozdrav.
    (a ja se raspisala)

    avatar

    12.06.2007. (10:27)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    komplicirano pitanje, ali kratko i sažeto moje stajalište oko toga je ovakvo :
    bitno je iraziti se na drugačiji način, od bilo kojeg drugog, a pritom da to bude esetski, misaono, vrijedno, i da pobuđuje nešto u gledatelju, čitatelju il sl. ovisi o vrsti umjetnosti
    tako da se slažem s tobom!
    evo mene, vratila sam se s mora :)

    avatar

    12.06.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • CHOCO

    Mislim da si sjajno opisala pravu umjetnost. Problem je jedino u tome što određeno djelo ne mora u svima pobuditi iste osjećaje jer što je nekome fascinatno, drugome je posve obično... Zato je nitko nije uspio potpuno definirati... Možda bi najbolja definicija bila da je umjetnost subjektivan doživljaj određenog predmeta.

    avatar

    13.06.2007. (15:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...