Komentari

vampire676.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • luda pomoćnica

    znala sam da postoji neka takva bolest,al nisam baš puno znala o tome

    vidiš,zanimljivo...

    avatar

    04.06.2007. (13:14)    -   -   -   -  

  • Vrli stari svijet

    grrrrrrr ghhhhhh mrggggggg hgggg khhhhh!!!
    Evo, dobio sam napadaj!!!!
    Napokon napisem post vrijedan spomena, i onda me ovako skrsis!!!!
    Opet si bolja!
    Cestitam! :)

    avatar

    04.06.2007. (17:35)    -   -   -   -  

  • znaš ko je....

    svaka cast.nisam do sad uopce razmisljo o tome kak su nastali vampiri al ova teorija bi mogla bit istinita i full je zanimljiva....izvrstan post!

    avatar

    04.06.2007. (19:14)    -   -   -   -  

  • vampirica_

    Anonimni obožavatelj koji se potpisuje sa "znaš ko je"...neznam tko si...mogu samo nagađat...tako da se molim te idući put predstavi...hvala...kiss svima

    avatar

    04.06.2007. (22:38)    -   -   -   -  

  • Caitiff

    Između ostalog i zbog mogucih simptoma porfirije - pojacane dlakavosti, oziljaka, promjene boje koze, nakaznosti lica i prstiju te stanjenja usana i uocljivijih ocnjaka, bolesnici bi navodno i mogli biti vukodlaci iz narodnih predaja. Vukodlak se klasicno definira kao covjek koji se moze preobraziti u vuka, a zadrzati razmisljanje covjeka. Tj. Saxonski Wer(čovijek)+wolf(vuk) što daje današnju werewolf. Isto tako legenda o vampirima i vukodlacima ima jako puno dodirnih točaka. Samo bi se moglo pretpostaviti kako su i jedna i druga formirane po poganskoj mitologiji susjednih naroda. Germani naime u tom razdoblju na istočnoj granici imaju slavenske narode. A najpoznatiji književni vampiri su baš slaveni.
    Napomena - saxsonci su germansko pleme koje je pred najezdom Normana (vikinga) iz područja današnje Danske preselilo južnije u područje sjeverne Njemačke - a neki od njih su osnovali 5 kraljevstva u Engleskoj (pokrajine Wessex, Sussex itd npr.). A također se sumnja kako su od profirije bolovali i neki britanski vladari.

    avatar

    05.06.2007. (17:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...