Komentari

kickboxing333.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • mi

    hvala bogu..

    avatar

    01.06.2007. (09:46)    -   -   -   -  

  • hans

    Dobro došao među živući kickboxing svijet.
    Bilo je deprimirajuće svaki dan otvarati blog i na njemu nalaziti "0".

    avatar

    01.06.2007. (09:46)    -   -   -   -  

  • kizi

    prijatelju, hvala bogu, evo tebe natrag...mora da sam potrošio gigabajt samo provjeravajući ima li novi post ovdje...i eto ga napokon :)

    avatar

    01.06.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • kika

    Aleluja,vratio se!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    01.06.2007. (14:18)    -   -   -   -  

  • sinke

    Zivio Lot,dobrodosao medju zive.

    avatar

    01.06.2007. (19:20)    -   -   -   -  

  • ši

    Vratija se Šime...

    avatar

    02.06.2007. (12:57)    -   -   -   -  

  • kb

    Hoce biti sto iz Italije ? ovo sto je ovaj vikend ?
    Pozdrav VD

    avatar

    02.06.2007. (19:03)    -   -   -   -  

  • fighter

    već si me uplašio da je umro ovaj blog :)

    avatar

    03.06.2007. (17:25)    -   -   -   -  

  • tokyo

    dobro je sta si se vratija
    nije se imalo sta citati
    dobro dosa natrag

    avatar

    04.06.2007. (09:18)    -   -   -   -  

  • born to kick ass

    lipo,lipo...vratia se sime...=9
    ajd napisi nam nisto iz italije...btw, bilo je super...
    moga bi i neke slikice stavit gori?...ha?!
    ajde...
    pozz svima...pogotovo ekipi koja je bila u piacenzi

    avatar

    04.06.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • japanac

    kakvi su komentari na suđenje u finalnim borbama na državnom u Sisku ???

    avatar

    05.06.2007. (19:35)    -   -   -   -  

  • born to kick ass

    ja niman primjedbi na sudenje u finalu...
    pobijedila san sa 3:0...
    tako da...
    svaka cast suci!!=)

    avatar

    06.06.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • josip

    suđenje finala u sisku bilo je katastrofalno. krađa pa proglašenje riječana kao najbolja, natjecatelj i natjecaterljica, pa klub pa koji sve k.... nisu natakarili njima a ostalu djecu kradu. to je prava sramota toga suđenja i šta se tu više radi. Neka netko uvede reda ako može ako ne bolje malim klubovima neka kažu da ne dolaze na natjecanje.

    avatar

    07.06.2007. (13:50)    -   -   -   -  

  • ante

    Tako je Josipe. Treba pitati prije natjecanja jel ima kakvih slobodnih medalja da mali klubovi nedolaze bezveze. Šalim se.
    Kod light contacta postoji ipak drugi problem a to je nepoznavanje pravila velike većine učesnika, za početak od ljudi sa strane kao što su publika i roditelji, pa preko natjecatelja do čak, nažalost, i velike količine TRENERA. Ne jednom su se čuli savjeti trenera tipa ajde,.. udri,.. ubi ga,.. i slično. Bilo je i povika - tooo,.. tako je,.. bravo majstore,.. za udarce ispod pojasa, u leđa, nepravilnom ručnom tehnikom i slično. Zato prije kritike se treba zapitati što je to uopće bod u light contactu ? A onda tko je koga pobijedio - po bodovima, a ne nečemu drugom. Vaš

    avatar

    07.06.2007. (15:09)    -   -   -   -  

  • hans

    Bravo Ante !
    Reče jedan naš renomirani trener : Da biste borca poslali na takmičenje najprije ga naučite što tamo treba raditi, a to se ne može napraviti za " dva dana". Nažalost previše je trenera kojima je na prvom mjestu rezultat, pa dugo , dugo ništa, pa opet rezultat. Takvi na takmičenje dovode nespremne borce ili što je još gore borce koji uopće ne znaju u kojoj se to disciplini natječu. Nakon dolazimo do onog tvog : Neki treneri ( na sreću takvih je malo ) ni sami ne znaju kuda su doveli svoje borce.
    Zbog svega toga nam se događa da u semi contactu imamo nekontrolirani spin ili u light contactu beck spin, a svaku takvu tehniku trener poprati komentarom : Bravo, ubij ga ! Pa kada nakon takve tehnike borac dobije opomenu ili ( nedaj Bože ) bude diskvalificiran svi ( čitaj suci ) su krivi zbog izgubljene borbe. A da ne pričamo o tome da je za neke trenere ili one koji misle da sve znaju, svaki kontakt bez obzira kuda je udrac odsjeo bod, tek tada dolazimo do srži problema.

    avatar

    07.06.2007. (21:00)    -   -   -   -  

  • Damir Posilović

    Drago mi je da se lott vratio jer moram priznati da njegov blog obožavam čitati.
    Zbilja si nam nedostajao.
    Volim čitati i komentare jer i iz njih čovjek može puno toga saznati.
    I moram primjetiti da se stalno komentari vrte oko suđenja i to kako vidim u svim disciplinama a ne samo u "tvrdim".

    Prije par dana sam sa nekoliko boraca nastupio na 6.Slovenija openu.
    Moram priznati da me suđenje iznenadilo svojom kvalitetom.
    Nekih sitnijih propusta je bilo, naime jasno je da je ljepše u finalnim borbama imati sudionike iz što više zemalja ali sve u svemu, suđenje bez zamjerki.
    E sad dolazimo do jedne novosti na tom natjecanju.
    Ukoliko se neki trener, borac, smatrao oštećenim mogao je dati službeni prigovor na sudačku odluku.
    To košta 50 eura.
    Mora osigurati video snimku.
    Sastane se komisija, oba trenera i gleda se svaki udarac, akcija, sve prema pravilima.
    Ukoliko se utvrdi sudačka pogreška, odluka se mijenja a 50 eura vraća podnositelju prigovora.
    Ukoliko se utvrdi da je sudačka odluka bila ispravna 50 eura se zadržava, potvrđuje odluka a onaj trener koji se bunio ostane , da oprostite na izrazu, posran.
    Nisu u Sloveniji izmislili toplu vodu.
    Na svjetskim i europskim prvenstvima u Tajlandskom boksu to se primjenjuje već godinama.
    Šta mislite koliko je prigovora u Sloveniji bilo??
    NITI JEDAN!!
    Šta mislite koliko prigovora bude na svjetskom prvenstvu???
    Ja znam samo za jedan i taj je nakon gledanja snimke apsolutno opravdano odbaćen a trener je bio predmet zajebancije narednih par dana.
    Šta mislite koliko bi prigovora bilo na prvenstvima Hrvatskog Kickboxing Saveza kad bi trebalo uz prigovor položiti 100 eura koji se u slućaju neosnovanosti istoga ne vraćaju??
    Nekako imam dojam da bi bilo jaaaako jaaako malo prigovora.
    Možda bi trebalo razmisliti o tome?
    Siguran sam da bi to i te kako utjecalo kako na trenere tako i na suđenje i da nebi više bilo trakavica o suđenju a i ono najvažnije,da borac koji je zaista bolji i to puno nebude oštećen kao što se znalo desiti, zadnji primjer: Dolenčić u Poreču.

    Možda bi trebalo razmisliti o tome.

    Pozdrav svim čitateljima ovog bloga a poseban autoru.

    avatar

    08.06.2007. (11:41)    -   -   -   -  

  • Lot333

    Svako poštovanje cijenjenom treneru Damiru Posiloviću.

    Drago mi je da čitaš moj blog, a svojim komentarima svakako doprinosiš njegovoj kvaliteti. Hvala.

    No, da se vratim na suđenje - dosta sam o tome pisao u postu nakon Viškova. Tamo sam stvarno pokušao prikazati sve strane suđenja, i dobre i loše. Vjerujem da ste svi primijetili da sam vrlo često na strani sudaca zato jer sam uvjeren da rade pošteno i vrijedno svoj posao, da tu nema nekakvih prljavih namjera, ali i da umor čini svoje. Dobro je poznato - kako su odradili suci, takva je ocjena prvenstva ili neke priredbe. Stoga, rad sa sucima treba biti u bućnosti prioritet.

    Naime, za sada Hrvatski kickboxing savez ima samo "početničke" seminare i oni su u svojoj metodi izlaganja i prezentiranja prilično zastarjeli. Tu treba poraditi malo više. Unaprijediti i modernizirati predavanja, podijeliti skupine u one najiskusnije, one kojima to nije prvi puta i one kojima je to prvi puta, te tako i usmjeriti predavanja. Da ne pričam o snimkama spornih, ali i ostalih "li-la" borbi - pa da se na njima napravi kvalitetna analiza i uoče greške ili boraca ili trenera, ali i sudaca. Često čujem te primjedbe, ali često sam čuo i predsjednika Znaora kada od tih "žalitelja" traži da mu pošalju baš te snimke na koje se pozivaju. Istina, te snimke ne mogu biti dokaz koji će promijeniti odluku sudaca, ali mogu biti dobar argument za raspravu, poučavanje i buduće izbjegavanje grešaka. Koliko mi je poznato, samo su 2 CD-a u rukama Znaora - onaj borbe Kalmeta - Budinšćak u finalu ovogodišnjeg seniorskog full contacta u Omišu, i još jedna borba, čini mi se Škare iz Splita. Ostali - ništa.

    Kada se govori o kameri - u WAKO pravilima - kamera, odnosno video dokaz se izričito ne dozvoljava jer, kamera je samo jedan kut gledanja, dok se borba odvija i udarci padaju sa svih strana, pa stoga i postoje tri suca s tri strane - i samo ono što je viđeno je bodovano, a prevagu odnosi većina od najmanje dva suca. Trebalo bi biti jednostavno, zar ne.

    I onda se nakon svega toga moga truda pravdanjai branjenja "objektivnih okolnosti" (ne mora on biti nešto vrijedan i značajan, ali čini mi se da sam jedini, pored komentatora Hansa, koji povremeno uputim koju riječ razumijevanja prema i o sucima) - dogodi nož u leđa pa Ivona Roca u Poreču pobijedi Irenu Dolenčić. E, onda se sam zapitam, da li da i ja krenem u rat protiv sudaca?

    Naravno, nije to pravi put. I da spomenem - i u pravilima kickboxing saveza postoji predviđena kaucija, ali je još nitko nije koristio.

    Ne megu ne spomenuti - i s trenerima treba raditi - sprema se licencni trenerski seminar gdje će pravila kickboxinga biti jedna od temeljnih stvari za poučavanje, osvježavanje znanja, podsjećanje i rasvjetljavanje nekih sivih zona u znanju naših trenera i "trenera".

    Novi Zakon o sportu, nova pogodnosti koje je kickboxing dobio kategorizacijom od Olimpijskog odbora, priznanjem Vlade Republike Hrvatske da je kickboxing kvalitetan sport s dužom i priznatom tradicijom u Hrvatskoj - svakako zaoštravaju odnos prema suđenju i nameću kao imperativ VRHUNSKO SUĐENJE. Interes boraca je sve veći i veći, puno se dobiva, puno se gubi. Borci se sve bolje i bolje spremaju, borci su sve sličniji i po spremnosti i po borbi, za suđenje vrhunskih mečeva tipa Večerić - Radnić ili Đirlić - Kovačević moraju biti VRHUNSKI SUCI. Tu odlučuje jedan ili dva udarca koji su izvedeni nevjerojatnom brzinom, uz faktor iznanađenja i prema protivniku, ali i prema sucima i gledateljima. Suci jednostavno moraju pratiti taj napredak.

    I na kraju, možda sam sebi skočim u usta, ali isti ti naši suci jedni su od najcjenjenijih sudaca u svijetu. Stavlja ih se da vode ringove i borilišta na velikim međunarodnim natjecanjima, centralni su suci na svjetskim i europskim prvenstvima, postavlja ih se da sude finalne i one nejdelikatnije borbe. Zašto se to ne cijeni ili ne vidi kod kuće?

    Lijepi pozdrav i zahvaljujem na komentaru.
    Lot333

    avatar

    08.06.2007. (20:18)    -   -   -   -  

  • Damir Posilović

    Pozdrav lot,

    nije mi bila namjera a mislim i da nisam "prozivao" suce, naprotiv,moj komentar je išao prema nama trenerima.
    Ma skoro da nema meča u kojem trener borca koji je na "knap" izgubio meč to ne poprati komentarom protiv sudaca a siguran sam da kad bi trebao iskeširati 100 eura pa onda imao pravo komentirati da bi komentara bilo daleko manje.
    WAKO je postala priznata organizacija od svih svjetskih krovnih organizacija, znaći napredovala je a samim time bi trebalo, možda, unaprijediti i pravila, ponavljam, možda.
    tehnika je također napredovala, kamere su danas i vrhunske srazmjerno jeftine, mislim da tri kamere nisu neka cifra od koje bi boljela glava a mogu se i otplatiti izdavanjem službenog DVD-a sa svakog prvenstva.
    Postave se kraj svakog suca, na postolje, ukljući automatsko snimanje i imaš sve što su sva trojica sudaca vidjela i bodovala,možeš i zaustaviti snimku te točno utvrditi šta i kako.
    Naravno da suci nemogu svaki detalj vidjeti i naravno da treba ostaviti nekakvu mogučnost greške i to tolerirati ali naravno, do određenih granica.
    Što bi se time dobilo.
    Smanjili bi se komentari na suđenje.
    Suci bi imali nekakvu "kontrolu" nad svojim suđenjem a kontrola je u svakom poslu jako važan segment.
    I ono najbitnije, kao što si napisao u svom komentaru, kad se desi očito "zabijanje noža u leđa" i kad je svima jasno da su suci pogriješili a odluka se sada zbog pravila nemože promjeniti,postojala bi mogučnost žalbe, uplate 100 eura, pregledavanja snimaka od strane zainteresiranih strana i komisije ( nadzornik borilišta, glavni sudac npr.) i športaši nebi mogli biti tako drastićno oštećeni bez ikakve šanse za ispravak evidentne greške.
    Možda bi suci i sada ponekad promjenili svoju odluku ali sa sadašnjim pravilima nemaju tu mogučnost.
    Ja osobno mislim da su naši suci jako kvalitetni i da se poneka greška može potkrasti svakome pa tako i njima i da bi se uvođenjem nekih noviteta suci u stvari zaštitili od svakakvih komentara a nama trenerima bi se zatvorila usta a opet bi imali mogučnost da, ako zaista vjerujemo da je naš borac pokraden i ako smo za to spremni iskeširati 100 eura, zatražimo provjeru odluke.
    Ponavljam, siguran sam da nebi bilo puno kockanja sa 100 eura i debelo sumnjam da bi na jednom natjecanju bilo više od dva , tri prigovora.
    Jasno mi je da u pravilniku izričito stoji da se video snimak.....ali jasno mi je i da sport i tehnika napreduju kao i da se sva pravila mogu mjenjati ako su takve promjene korisne za sport a zaista je ružno nakon svakog natjecanja slušati komentare o sucima i suđenju i povlaštenima i malima.
    To baca ružnu sliku na sam sport i obezvrijeđuje sav trud organizatora natjecanja jer uvijek ali uvijek su suci ti koji su ( navodno )nešta zeznuli, počnimo d Osijeka (Hrvatska - Srbija) pa preko Splita (neki profi mečevi ) pa Viškova, Poreča.....samo u zadnje vrijeme.
    Možda vrijedi razmisliti.
    Šta se tiće edukacija, seminara, apsolutno sam za to jer ;priznajem; i ja sam jedan od trenera koji u Kickboxingu neznam šta se i kada i koliko boduje.
    Neznam.
    Ponekad su to samo snažni udarci pa pobjedi borac koji je "čekao svoje prilike" i manjim brojem ali snažnijim udarcima pobijedi a ponekad pobijedi borac koji je više pikao jer udarac je udarac bez obzira na snagu.
    Kako kada, tako da ja zbilja ponekad neznam šta reči borcu, dali da ide na snažne udarce, dali da ispika što veći broj udaraca jer neznam šta je trenutno u điru.
    Zbilja neznam tako da se radujem seminarima za koje se već sada bilježim.
    Molio bi sve da ove moje komentare ne prime kao nešta negativno sa moje strane jer mi to nije namjera već kao neke prijedloge koji bi možda ispravili neke stvari ali koji su možda i bez veze što mogu apsolutno prihvatiti.
    Sve u svemu, bilo kamera, nebilo kamera, bilo sudačkih grešaka, nebilo ih ja se veselim idućim natjecanjima i druženju te vas sve do tada pozdravljem.

    Damir Posilović

    avatar

    09.06.2007. (14:05)    -   -   -   -  

  • Zlatko Hasan

    Prvo, svaka pohvala gospodine Posilović Tako govori i razmišlja trener koji nastoji što kvalitetnije odraditi svoj posao, tj. naučiti borca kako da pobijedi.
    Što se tiče bodovanja i ja kao sudac ponekad stanem u dilemi što i kako bodovati, ali ono što je uvijek točno je slijedeće : Bod je samo čist udarac ( bez obzira na njegovu snagu ) u tijelo ili glavu. To znači udarac koji je proizašao iz pravilne tehnike i sjeo na pravo mjesto ( na na blok, ne na leđa, ne u međunožje ). Kada to jednostavno pravilo shvate i treneri i borci sve će biti mnogo jednostavnije.

    avatar

    09.06.2007. (17:29)    -   -   -   -  

  • kika

    Jel nekome poznat citat: "Ja vas molim da ne komentirate sudačke odluke"? Meni je.

    avatar

    09.06.2007. (19:41)    -   -   -   -  

  • Generalić

    Sad sam onako bezveze gledajući rezultate iz Irske vidio da se Martinović borio u kategoriji zelenih pojaseva i ispod, a Matej Lebo u kategoriji bijelih pojaseva. Sigurno je teško bilo osvojiti 1. mjesto u takvoj konkurenciji... Šta stvarno Martinović ima zeleni pojas, a Lebo nije odmakao od bijelog pojasa ? Ili je to uobičajena praksa...

    avatar

    09.06.2007. (22:42)    -   -   -   -  

  • ivo

    Kada je Europslo seniorsko prvenstvo u K-r styl. za seniore?

    avatar

    11.06.2007. (08:25)    -   -   -   -  

  • ivo

    Imam još jedno pitanje. Često me djeca u klubu pitaju kada i na koji način mogu polagati pojaseve u kickboxingu.
    Pošto ni sam nisam upuće u to molim Vas da mi pojasnite,. ukoliko netko nešta zna o tome!

    avatar

    11.06.2007. (08:29)    -   -   -   -  

  • sudac

    Svaka cast za vidjenje svega od strane Posilovica i lot-a. Ja sam i trener i sudac i podrzavam ideju sa kamerama, sa onih 50 eura i sa seminarima. Svima nam je u interesu da radimo na tome da sve bude postenije i postenije. pozdrav

    avatar

    11.06.2007. (13:24)    -   -   -   -  

  • nik

    Izvjestaj sa natjecanja u Plitvicama, 16.lipnja, mozete pogledati na http://www.kickboxing-kutina.hr/sluzbeni izvjestaji.htm

    avatar

    18.06.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...