Komentari

soszagreb.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Rejban

    Možda trebamo svo smeće istovariti vama u dvorište?

    avatar

    28.05.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • SOS Zagreb

    Mozda bi trebali slijediti primjer Europskih zemalja koje spalionice smatraju zastarijelom tehnologijom, koji su na prosjeku od 60% recikliranog otpada za razliku od Hrvatske koja reciklira samo 2% otpada.

    avatar

    28.05.2007. (13:25)    -   -   -   -  

  • Donald

    Pozdrav, ma ljudi budite pametni, pa nece spalionica spaljivati bas sve sto se u nju ubaci. Potrebno je prvo reciklirati sve sto se da a onaj ostatak spaliti. Uz osiguranje dobre kontrole svega sto ulazi u spalionicu moze se osigurati i dosta dobra "kvaliteta" izlaznih plinova. Ionako smo dovoljno zagadili nase obradive povrsine saniranim deponijima koji kao podlogu koriste i do dva metra debeli sloj nepropusne plasticne folije. Hocemo li cijelu Hrvatsku postupno pretvoriti u "sanirani deponij"? Uostalom, ti deponiji su trajno zagadjene fleke na obradivoj povrsini. Nije li ipak lakse zbrinuti jednu "fleku" od ca 10-15% otpadnog pepela iz spalionice nego sav komunalni otpad jednog grada kao sto je npr. Zagreb? MA UOSTALOM, AKO IMATE NEKU IDEJU KAKO RIJESITI TAJ PROBLEM MOLIM DA JU JAVNO KAZETE. SAMO PROTIVLJENJE SPALIONICI A BEZ RJESENJA ZA KOMUNALNI OTPAD IDE U KORIST LOBIJA KOJI NAM PRLJA HRVATSKU BEZBROJNIM DEPONIJIMA. A NE VJERUJEM DA VAS ONI PLACAJU DA TO RADITE, ZAR NE?
    Pozdrav!

    avatar

    28.05.2007. (13:49)    -   -   -   -  

  • znatiželjna

    tko organizira sutrašnji prosvjed ispred Poglavarstva?

    avatar

    28.05.2007. (15:56)    -   -   -   -  

  • SOS Zagreb

    Donald - koristiš IZUZETNO MNOGO LAŽNIH PODATAKA i dezinformacija. Hrvatska je na prosjeku od 2% reciklaže, Europske zemlje recikliraju i preko 60%.
    Cijela Zagrebačka županija godišnje napravi 80,000 tona otpada, da bi se ispunio kapacitet, spalionica u Resniku će spaljivati

    +420,000 tona otpada iz cijele Hrvatske!

    Zatrovano je sve što izlazi iz spalionice: 4 milijarde prostornih metara dimnih plinova koji sadrže stotine otrovnih tvari, također i najstrašnije od svih otrova, dioksine, živu, talij, pa kadmij, arsen, krom, stotine organskih otrovnih spojeva. Čak i kada bi filtri neprestano radili u nekakvom idealnom režimu, o čemu inače itekako treba raspraviti, to ostaje otrovni dim, to nije čisti zrak.

    Svemirska tehnologija koja onemogućava otrovu da putem dimova dođe u zrak ne postoji. Spalionice su ZASTARIJELA TEHNOLOGIJA i svijet se ograđuje od njih te prelazi na sortiranje i reciklažu.

    Ne računajući milijarde kubika otrovnih dimova i zagađenog zraka one kruti otpad smanjuju samo na 30-40% mase, ali zato otpada sa vrlo visokom koncentracijom otrova. Filteri iz spalionica su otrovne eko bombe za koje Hrvatska nema uvjeta za zbrinjavanje. Nije to 10-15% ostatka od spalionice, krutog otpada je 30 do čak 40% ne računajući zatrovani zrak i nepoznate količine zatrovane vode.

    Naravno da alternativa i ideja postoji, hrvatski primjer je EKO KRK koji je programom počeo tek 2005. a danas sortira već 25% otpada. Hrvatski prosjek je 2% sortiranog/recikliranog otpada, Krk je u samo 2 godine već na 25%. Rezultati se pokazuju ODMAH i financijski su isplativiji.

    Ideje postoje i alternative, za spalionicu ne postoji NITI JEDAN JEDINI OPRAVDANI RAZLOG.

    avatar

    28.05.2007. (19:24)    -   -   -   -  

  • the one

    ma fantastično! Da mi je vidjeti da li bi tako zagovarali spalionicu da je to njima u susjedstvu!

    Šta konkretno se može poduzeti?

    avatar

    29.05.2007. (21:48)    -   -   -   -  

  • SOS Zagreb

    Vrlo brzo čim napravimo poziv na novi prosvjed i napravimo letke i još stručnih informacija sve ćemo staviti ovdje a na ljudima je da te informacije koriste. Organizirat ćemo ekipe, dijelit ćemo nove letke za Zagreb, moramo uključiti više Zagrebčana u ovu priču jer jedino je oni mogu zaustaviti. Printat ćemo letke i lijepiti ih na fakultete, studentske domove, tramvajske stanice, slati ćemo ih na ciljane adrese, pokušavamo u medijima napraviti još priča o spalionici. Treba na radio 101 vršiti pritisak da se založi i ispriča problematiku spalionice jer oni se nameću kao Zagrebački radio, neka pokažu zube na ovom projektu, itekako se isplati. za Zagreb bez spalionice.

    avatar

    29.05.2007. (23:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...