Komentari

elvesandmagic.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Thordiss Volsung

    eat the flesh of gods, become one of them!Da,tragovi svih tih mitova mogu se osjetiti i u kristijaniziranim bajkama i narodnim pričama Slavena.To je lijepo...duh zapravo nije umro,samo se malo sakrio i promijenio masku;)

    avatar

    23.05.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • ynglinga

    pa to je uvijek tako. ne mogu ubiti nesto do kraja. ja pokusavam naci neku pametnu knjigu o slav. mitologiji,ali nema je. pa mora biti dovraga nesto, imaju svasta pa cak i takve knjige kao biografija jacka.ima i leksikon sekti samo sam popizdila jer gledaju kroz perspektivu krscanstva. ali zato je zanimljiv rjecnik mitova i keltske mitologije, itd..u kurac, nemam tolko para!

    avatar

    24.05.2007. (15:07)    -   -   -   -  

  • Lucy

    svaka religija nastaje iz prijašnjih vjerovanja,samo ih malo preoblikuje.
    @boro: naravno da gleda kroz perspektivu kršćanstva, moramo pokazati kako je naša religija najbolja i sve ostalo je sranje.

    avatar

    31.05.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  • Thordiss Volsung

    ma,ona misli na tipičnu kršćansku bahatost o tome kako su oni najbolji,samo je ovdje pogrešno upotrijebila zamjenicu.ja se čak niti u šali ne volim povezivati s njima i reći "nas",iako shvaćam ja da ona misli ironično,naravno.jer,ipak,većina naših naroda je prihvatila kršćanstvo.
    ynglinga-jao,tek da vidiš zapise iz knjiga i filmova na koje sam ja naišla,toliko su kristijanizirani da to čak nije ni stručno,ja bih to zabranila...snimi rečenice;vjera u jednog Boga dokinula je mračnu vlast magijskih bogova i sila prirode(knjiga o religijama svijeta koju sam našla kod tetke u beogradu)...atila bič božji bio je jako praznovjeran;vjerovao je u magiju i okruživao se čarobnjacima koji su ga opčinjavali svojim mračnim umijećem(film u kojem lik čita povijesnu knjigu o hunima)...

    avatar

    02.06.2007. (12:13)    -   -   -   -  

  • ynglinga

    kakve li gluparije su ljudi u stanju napisati! mogla bih procitat takvo sto kao knjizevnu vrstu u obliku humoristicnog stripa s jako niskointeligentnim frazama.

    avatar

    02.06.2007. (13:03)    -   -   -   -  

  • Lucy

    hvala TV,čitaš mi misli...

    avatar

    02.06.2007. (16:24)    -   -   -   -  

  • ynglinga

    idem ja danas tramvajem i nesto me zabljesne iz izloga, okrenuh glavu i vidi slavensku mitologiju! vratila sam se da ju gledam i ispalo je da je ta knjiga enormno velika i teska je ko vrag i u picku mater kosta 2oo kn! al nasla sam i druge konacno, jeftinije.

    avatar

    06.06.2007. (13:55)    -   -   -   -  

  • Thordiss Volsung

    cool...tko zna kakva je ipak bila originalna slavenska mitologija...i guess we will never know

    avatar

    06.06.2007. (17:05)    -   -   -   -  

  • ynglinga

    kupila sam jednu od tih knjiga o slaven. mitologiji. cini mi se dobra.

    avatar

    08.06.2007. (12:01)    -   -   -   -  

  • đelem, đelem

    e super je blog, jako je teško naći nešto o slavenskoj mitologiji, a kako smo mi ipak slaveni a to naša tradicija trebalo bi nas zanimati.

    avatar

    11.06.2007. (00:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...