Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • putnik promatrač

    bijah i vidjeh, što god da sad napišem bilo bi suvišno :)
    Osim možda Wu wei :))

    avatar

    18.05.2007. (10:19)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @putnik - vau!!! Čini mi da sam ovaj post morao napisati samo zato da bi ti rekao "wu wei" - nisam znao što je to i išao pitat svog frenda Googlea i sada vidim da se cijeli ovaj post može zamijeniti sa ove dvije riječi i smisao je isti. Baš me je uzdrmalo snažno uzbuđenje kada sam išao čitati o tom principu. Toliko, da na neki način ću to ubaciti na naslovnicu ovog blog jer to je temelj ovog bloga, a i mog pristupa životu. Uh, kako sam uzbuđen na ovom otkriću!!!

    avatar

    18.05.2007. (11:11)    -   -   -   -  

  • putnik promatrač

    Imam jednog prijatelja, upoznali smo se na takav način da mogu samo na osnovu toga reći da postoje više razine i maktub (ali mislim da maktub mi sami pišemo, o tome drugom prilikom). On i ja se bavimo istim poslom i zanimaju nas iste stvari vezane uz napredak tog istog posla, ali totalno smo različiti u svemu, u shvaćanju u razmišljanjima, logici, ... apsolutno sve, a nadopunjujemo se savršeno. On gleda u knjige, ja u prirodu i onda se nađemo i razmjenimo kome što fali u njegovoj slici :). Naši putevi idu otprilike ovako, on drumom, a ja šumom. Onda se putevi prekriže, ja mu ispričam sto sam sve vidio i odem dalje šumom, a on nastavi drumom, sve zapiše i razmišlja što će me pitati kad se opet sretnemo. Imamo i jedan princip, ja imam ideje, a on mora dokazati da su točne, ali na jedan način: Ne smije se nikad složiti sa mnom dok god ima pitanja i sumnje nego mora nastojati dokazati da nisam u pravu.
    Nemojte me sad svi napasti kontramišljenjima :), za to će biti vremena kasnije :)
    ;)))))))
    Zašto sam sve ovo tu napisao nemam pojma, jednostavno mi došlo.

    avatar

    18.05.2007. (11:25)    -   -   -   -  

  • putnik promatrač

    Wu wei je samo dio nečega puno većeg, samo istražuj priča uvjek ide dalje :))

    avatar

    18.05.2007. (11:27)    -   -   -   -  

  • xanthus

    quo vadis,quo vadis

    avatar

    18.05.2007. (11:54)    -   -   -   -  

  • Hrabri mali pekač

    Hehe, Bog postoji. dao nam je volju da odlučujemo. Hoću li se ujutro probuditi i krenuti ljevo ili desno moja je odluka , ako krenem desno možda me zgazi auto. hehe
    :D Nemojmo zaboraviti i anđele čuvare.

    avatar

    18.05.2007. (12:02)    -   -   -   -  

  • prijateljica svjetlosti

    Da li čovek išta rešava ili smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...?

    Vidim, našli smo zajednički jezik ;)

    Puno sam razmišljala o tome i u skladu sa sadašnjim, trenutnim saznanjima koje posjedujem, mogu reći:
    prvo, ja bi malo izmijenila pitanje tako da glasi: Da li čovjek išta rješava i da li smo tu zbog ravnoteže među zvijezdama? jer jedno zapravo ne isključuje drugo. Čak bi rekla da se ta dva pitanja mogu stopiti u jedno. Moj konačni odgovor (za milijun) je: DA! Dok god je prisutan u Univerzumu, čovjekova djela utječu na ravnotežu među zvijezdama (kome nije jasno,neka pogleda film 'Domino efect'), dakle naš život donosi i odgovornost. I što više napredujemo na području svjesnosti, to, vjerujem, više utječemo na tu ravnotežu i naša odgovornost proporcionalno tome raste (naš utjecaj je veći od utjecaja jedne biljke, koja opet utječe, zar ne? gdje bismo mi bili da nema biljaka? Samo, jedna biljka može, bar koliko moje spoznaje trenutno sežu, napraviti manju štetu, nego jedan čovjek).

    avatar

    18.05.2007. (13:27)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @putnik - kako misliš da je wu wei dio nečeg puno većeg? Volio bih vidjeti kako to izgleda kada se ti i tvoj frend "dokazujete".
    Koji posao radiš? Si oženjen? (nebitna pitanje za Kozmos, ali bitna za moju znatiželju - a možda i još ponekog iz ekipe :)
    Kad ćeš napisati svoje viđenje maktuba? (preporučam da ti to bude naslov jednog posta, ali naravno može i kao komentar)

    @pekač - odi onda lijevo, jer tko će mi inače pisat komentare? :)))

    avatar

    18.05.2007. (13:28)    -   -   -   -  

  • Hrabri mali pekač

    @Berix, jutros sam očito išla lijevo :) Wu wei, wei vu, vu wau, spoznaja ili ne spoznavanje ionako će biti nekako, onako kako bude.
    Više mi se sviđa sadašnji trenutak nego razmišljanje o tome dali smo ravnoteža među zvjezdama. I kad spoznamo koja korist ionako ćemo na kraju biti prah i pepeo. Triba živit u sadašnjem trenutku.
    Iden se sad najest janjetine. :):)

    avatar

    18.05.2007. (14:28)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @furija - ma nisi grozna, meni si baš super - ipak si ti bila u početku moja vjerna čitateljica i jedna od rijetkih osoba koja je komentirala. :)
    Kate dosta dobro, ja također. Drago mi je da si i ti izašla iz onog negativnog raspoloženja. I da, dobru zabavu sutra :)

    @pekač - ti si tu od svih nas najpametnija :)))

    avatar

    18.05.2007. (14:52)    -   -   -   -  

  • K@te

    Hvala na pitanju, Furija, K@te se jutros probudila na trbuhu na kome su 4 rupe u kojima su još uvijek šavovi (koji se skidaju sutra), preko kojih su još uvijek flasteri ispod kojih vire velike ružne modrice. Dakle, niš me od toga svega ne boli. Samo se moram čuvati svih napora (tipa namještanja kreveta, voženja auta, nošenja tereta i sl.), između ostalog i radi toga što mi je maternica šivana radi priraslica koje su mi uklonili (osim mioma oblika kugle promjera 8 cm).

    avatar

    18.05.2007. (14:57)    -   -   -   -  

  • K@te

    Gle, pretekao me mužić dok sam pisala komentar.

    avatar

    18.05.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • neazess

    Nemem što reći budući da se sa svime slažem (ali tek toliko da znaš da te čitam ;)). Osim što sam, naravno i ja išla tražiti što je wu wei :))).

    avatar

    18.05.2007. (18:00)    -   -   -   -  

  • Hrabri mali pekač

    @Kate iako te ne poznam- od srca ti želim brz oporavak! :) Za 15 dana ćeš biti ko nova!( Imala sam zeznute carske rezove pa znam)

    wu wei! svima ( ovo zvuči ko nekakvi indijanski pozdrav) :D

    avatar

    19.05.2007. (10:48)    -   -   -   -  

  • K@te

    Hvala Pekač! Iz sata u sat mi je sve bolje :)

    avatar

    19.05.2007. (12:12)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Hehe, šta nisu slatki ti sinkroniciteti?!:) Daj link ako si to čitao putem neta.
    A sad se idem baciti u tvoj "dugi" post...

    avatar

    19.05.2007. (14:32)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @pupa - imaš link na svom blogu. Trenutno malo proučavam učenja koja se bave sa non-dualizmom pa ću se možda na to pozvati u postu kojeg ću objaviti u ponedjeljak ujutro - ili će to biti zasebni post, nisam još odlučio.

    avatar

    19.05.2007. (14:43)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @pupa - i da, jednom kad pročitaš cijeli post, volio bih čuti tvoje mišljenje o tome...

    avatar

    19.05.2007. (14:47)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Volim kod tebe što filozofski pristupaš stvarima, pokušavaš obuhvatiti stvari s više strana suprotstavljajući teze i antiteze. Pravi ne-vjernik.:))
    Ja sam svojedobno ujedinila determinizam i slobodnu volju na sljedeći način. Svako tolko čovjek dođe do nekog raskršća na kojem samostalno odlučuje o daljnjem smjeru kretanja. Kad jednom odabere smjer ono što mu se nudi na tom putu je determinirano, ali opet, gdje god dođe do nekog novog, manjeg ili većeg raskrižja opet odabire sam. To je dakako samo moja verzija, pretpostavka, koja je meni olakšavala put.
    Problem je što sve više vjerujem da se stvari odvijaju paralelno. I mi sami vodimo nekoliko života istovremeno, tako da je moguće da su događaji na jednoj ravni determinirani više a na nekoj drugoj manje ili uopće nisu. Moguće je isto tako da mi iz područja slobodne volje determiniramo događaje na nekoj drugoj razini. Moguć je isto tako suprotan smjer, da ono što je unaprijed zacrtano određuje raznolike smjerove naše slobodne volje. Ali opet, čim je slobodna volja uključena u priču determinizam je upitan, može dakle biti samo djelomičan.
    Eto, uhvatio si me u filozofski žrvanj (teško žabu u vodu...hehe:), a to je područje sklisko, treba oprezno kročiti kroz bespuća uma.. Ja mislim da je najbolje činiti ono što ti činiš, uzimati ono poticajno, oslanjati se na unutrašnje vodstvo i ne zamarati se previše pitanjima na koja ne možemo dati nepobitne odgovore, osim ako ne pribjegnemo vjeri, a ja nisam vjernik tog tipa, koliko vidim nisi ni ti.:))

    avatar

    19.05.2007. (15:16)    -   -   -   -  

  • Pupa

    Btw, nije tvoj post uopće dug, nego je meni trebalo dugo da odgovorim.:)

    avatar

    19.05.2007. (15:17)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @pupa - hvala na tvom vrlo zanimljivom mišljenju. Tvoj model je definitivno kompleksniji od mojeg. :)
    Drago mi je čuti mišljenja drugih na moje postove iz sljedećih razloga:
    1. ponekad mi je potrebno da bi pronašao greške u svojem načinu razmišljanja
    2. zbog znatiželje u sebi da vidim kako drugi gledaju na neku meni interesantnu temu. I to mnoštvo perspektiva mi dodatno pomaže da ne uđem u tu zamku pa da počinjem nastupati sa time kao da ja imam apsolutnu istinu.
    3. iz komentara ponekad izađu puno bolje mudrosti nego li sam post - a to onda može biti korisno čitateljima - iako će sam autor posta i dalje imati svoje početno mišljenje.

    Ukratko, zbog točaka od 1. do 3. volio bih svaki put kada si raspoložena za pročitati moj post, da i kažeš svoje mišljenje ako ga imaš o temi posta.

    avatar

    19.05.2007. (15:45)    -   -   -   -  

  • borgman

    dug post? vjerojatno ti je trebalo dosta da ga napišeš ;-) Moje poimanje toga svega je jednostavnije. Čini najbolje što možeš. Ne zamarati se predodređenostima i križanjima. Ne tražim oprost od nikoga, trebam "oprostiti" ako mogu, sebi. Griješim sebi! I onda, ako pored svog života možeš živjeti u miru sa samim sobom...ti si "dovoljno osviješten"... sve ostalo je čista...trgovina... To je moje mišljenje...netko drugi drugačije razmišlja ;-)

    avatar

    19.05.2007. (15:46)    -   -   -   -  

  • GaDuRa BeZ PoKrIĆa

    ej...dobar blog...posjeti me i ostavi komm...

    avatar

    19.05.2007. (16:40)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    Ma znam ja da post uopće nije dug, ali to sam napisao zbog prijateljice svjetlosti koja je u nekom trenutku izjavila da ja imam preduge postove i da to ljude odbija, pa sada ja idem od bloga do bloga pa je proganjam sa time :)))

    @Borgman - dosta jednostavan pristup životu. :) Mnogima bi bilo pravo malo osvježenje kada bi životu pristupali na taj način.

    @(so)tona - nema šanse da ću te posjetiti. Jutros sam bio na nekom krštenju i onda je velečasni pitao "Odričete li se Sotone?" - i ja sam ga se odrekao! :)))

    U ovih dvadeset i nešto komentara vidio sam nekoliko različitih perspektiva. Sviđa mi se to!!! Ne znam za vas ostale, ali meni je to korisno.

    avatar

    19.05.2007. (17:21)    -   -   -   -  

  • prijateljica svjetlosti

    @berix, hm, hm, vidim, svima si nešto odgovorio, bar u stilu 'slažem se', a meni ništa... dobro, dobro... jel ti možda moj komentar bio predug??? ;))

    avatar

    19.05.2007. (20:43)    -   -   -   -  

učitavam...