Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (58)

Marketing


  • Fubar Surabenu, Momentalist

    premda sam uvijek imao problema s njom, barem u srednjoj (u osnovnoj čista petica i dodatna). smatram matematiku divnom, jezikom, mislim da se sve može objasniti matematikom i to je jedna od stvari koje doista žalim - umijeće matematiciranja

    avatar

    13.05.2007. (21:24)    -   -   -   -  

  • ana

    ma bravo cool blog, sorry nisam pročitala šta si pisala

    avatar

    13.05.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • nema me

    matematika je sve. sve je matematika.

    avatar

    13.05.2007. (22:27)    -   -   -   -  

  • Losten kid

    Ej...mislim da ti je blog stvarno fora... ;)

    avatar

    13.05.2007. (22:40)    -   -   -   -  

  • strijelac

    matematika mi nikad nije bila neki problem... ;) išao po natjecanjima i te sheme...

    sve do srednje škole... nekad u 3-em ili 4 -om razredu... sam malo popustio...

    a zašto?!?!
    jer sam bio u razredu kretena di se je trebao pisati ispravak ispravka ispita... strašno... i sramotno... :( i naravno da je tako nešto bilo zatupljujuće... i da mi se onda nije dalo učiti.. jer ma koliko malo se ja trudio, uvijek sam bio 2-3 koraka ispred ostalih (fakat nije da se hvalim)

    i naravno da je i meni popustila koncentracija... na kraju sam sve to nadoknadio bez problema, ali mogao sam naučiti daleko više...
    na faksu nije bilo nikakvih problema ;)

    i evo me danas... radim ono što sam htio još dok sam bio mali... uspješan sam, još malo pa - manager u punom smislu te riječi;)
    a još mi nema ni 26 ;)

    avatar

    13.05.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • Santea

    Matematika mi nije bila omiljen predmet,ali nikada nisam imala problema s njom.Više glavobolje zadavala mi je povijest i bubanje napamet.Kako ne dijelim tvoju ljubav prema matematici u svakoj rečenici u kojoj se spominjala ja sam pročitala kemija:)
    Za dva školska sata dajem instrukcije za 50 kn i znam kako je teško odraditi šest sati u komadu (pogotovo u ove dane pred kraj školske godine),pa ako ima zainteresiranih tu sam:)Eto malo sam te i iskoristila:))Pozdrav veliki ostavljam

    avatar

    13.05.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Slažem se! Ipak, zamijenila sam matematiku u tvom tekstu za onaj moj predmet. No i sa zamjenom stvar je jednaka, ili bar slična. Nikad nisam bila na "ti" s matematikom, imala sam u gimnaziji 2, na kraju jedva 3. I nisam je voljela, uopće. Ali s obzirom da nismo svi za sve, ne vidim razloga buniti se. Jer i za 3 treba nešto znati i shvatiti, a za to treba ipak sjesti i potruditi se. To su jednostavno uvjeti srednje škole.

    avatar

    14.05.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    I evo jedno pitanje za tebe (kao matematičarku): zašto profesori matematike misle da je njihov predmet iznad svih ostalih? Pitam te zato jer sam u tijekom svog obrazovanja naletjela na dva takva slučaja i pomislila da je to možda nešto generalno!:))

    avatar

    14.05.2007. (00:06)    -   -   -   -  

  • rozza

    Kao studentica matematike, mogu samo reći da potpisujem svaku tvoju riječ :) Oduvijek sam voljela taj predmet. Profesorsko zanimanje mi je prelijepo i smatram ga plemenitim, ali isto tako znam da to ne može biti svatko i da je jako važno da je osoba baš stvorena za taj posao ili bolje reći poziv. Ja sam se ipak odlučila za inženjerski smijer i s vremenom mi sve jasnije da je to bila ispravna odluka. Pronašla sam se u potpunosti, a što će donijeti budućnost.. vidjet ćemo :) Veliki pozdrav tebi :)

    avatar

    14.05.2007. (00:28)    -   -   -   -  

  • Promatrač-Dogodilo se...

    Matematika mi nije bila problem ali kako bi naglasio znacaj nastavnika moram reci da sam u sedmom razredu mrzio kemiju.... dok nije dosla Nastavnica i pokazala kako je kemija divna.. na kraju sam se odlucio za fiziku :-). A oni koji misle kako je jednostavno odrzati sat dobre nastave... neka probaju jednom samo samima sebi pricati 45 minuta i to ispred ogledala da se vide na sto slice. :o))

    avatar

    14.05.2007. (01:27)    -   -   -   -  

  • tammie

    mislim da ne trebam ništa reći :)

    avatar

    14.05.2007. (06:56)    -   -   -   -  

  • Red Dreams

    da, ja je nikad nisam smatrala kao predmet koji me muči, ali mi jednostavno nikada nije išla.. takvo razmišljanje malo zakazuje kod mene.. :)

    al moram reći da sam ja obožavala povijest.. i moram reći nešto u pbranu njega.. mnogi klinci povijest uče bubanjem podataka napamet.. ja sam je oduvijek učila tako kao da čitam neku knjigu.. pa zar to nije logično? kad pročitaš neku lektiru znaš šta se u knjizi događa.. tako sam i ja pristupala povijesti.. a eto, danas je i studiram.. :)

    avatar

    14.05.2007. (07:39)    -   -   -   -  

  • Marionette

    Dosta znamo postavljati pitanje nastavnici što će nam određena lekcija koju radimo u životu.
    Jednom sam pitala što će nam korjeni, a odgovor je bio: Da bi mogli korjenovati kada kupujete u trgovini. ???
    Ne volim matematiku, ali ju znam rješiti i ne predstavlja mi problem. Osim ovih prizmi i piramida koje radimo (Prvo nam da doslovno 100 formula koje moramo naučiti napamet i provježba par zadataka na foru gdje samo trebamo uvrstiti u gotove formule i onda nas tek uči kako izvlačiti te formule. I dogodi se da cijeli razred sjedi i otvorenih usta gleda na ploču). Mislim da to nikako neću moći savladati.
    Jedina dobra nastavnica koja je sve objašnjavala za pet, da bi čak i oni s jedinicom iz matematike to shvatili i kojoj sam se divila je u mirovini. I tako pola razreda opet ima jedan.
    Ista nastavnica mi predaje fiziku i moram reći da logiku više koristim na ispitima iz fizike, nego na matematici. Na matematici je većina toga na gotovo i dogodi se da se izgubiš u svim tim silnim brojkama.
    Ja ipak više volim kemiju i pravo :)

    avatar

    14.05.2007. (11:03)    -   -   -   -  

  • mama školaraca

    Slažem se sa svime što si rekla u ovom postu i jako je bitan utjecaj profesora na ljubav djece prema određenom predmetu a i antipatija prema nekom predmetu. Nažalost puno profesora toga nije svjesno, o tome bi mogla puno iz iskustva sa svojim sinovima i njihovim profesorima, naročito iz matematike, jer matematika se mora shvatit, nju nemožeš sjest i pročitat iz knjige. Al zanimljivije mi je ovo drugo: ako sam dobro shvatila 60 kn blok sat!? u Zagrebu je tolko 60 minuta! I to ne samo za matematiku nego i za ostale predmete, a jezici su još i skuplji. Tu i tamo neki mlađi studenti daju sat za 50 kn. Već dvije godine plaćam sinu instrukcije iz matematike 60 kn/h. Knjigovodstvo 130 kn/ blok sat. Gdje ima jeftinije?!?? Santea ...da je problem kemija zvala bi te ;)

    avatar

    14.05.2007. (12:57)    -   -   -   -  

  • trill

    Tako je :)
    Oduvjek sam voljela matematiku, a najviše za to "krivim" svoju nastavnicu iz osnovne škole. Bila je slična kao i tvoja :) Stroga, pravedna, "starog kova", a predavala je na zanimljiv način. Toliko sam voljela njen način predavanja da sam par puta rekla (čak i njoj) da mislim kad bi mi predavala i nešto strašno teško kao recimo njemački jezik, ja bih ga znala :))
    Prikazivala je matematiku životnom i inzistirala da se gradivo svlada u potpunosti baš zbog kontinuiteta. Teško je ići dalje ako osnove nisu savladane.
    Ostala djeca ju baš nisu voljela i smatrala su matematiku baukom. Mislim da je to i stoga što su mene moji, tata uglavnom, odmalena odgajali da se igramo matematike. Kad bi se god vozili duže s autom, tata je postavljao zadatke koje bi ja rješavala. Put se tako skraćivao, a bilo je i koristi. Ili bi se kod kuće igrali "tablića" s kartama. Fenomenalna igra koja potiće zbrajanje, množenje, kalkuliranje brojeva...
    I ja svojim klincima odmalena isto to radim i baš mi je drago da ju oboje vole i ide im :))

    avatar

    14.05.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • trill

    Eh, zaboravila sam se pohvaliti da sam išla i na natjecanja iz matematike i to s prilično dobrim rezultatima :))
    A moja Huluvuica me prešišala u tome toliko da sad moji rezultati skromno zvuče naspram njezinih :)))

    avatar

    14.05.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • bivis

    Matematika mi je bila zanimljiva i draga nekada davno, davno... Zadnji put sam je zamrzio kad sam je spremao za ispit. Pošto cilu godinu nisam bio iša na predavanja, a matematika na mom faxu je ionako preopširna, nakupila mi se tona gradiva. Krvnički sam učio mjesecima i skoro ispalio na živce. Mateamtike sam se srećom riješio ali sjećanje na krvavi znoj ostaje. Za matematiku nije potrebna neka velika mudrost, samo triba radit, radit, radit... Čak i dan dans mi je matematika zanimljiva ali ću je mrzit do kraja ovog života.

    avatar

    14.05.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • SONATA O LJUBAVI

    :) i matematika je jedna od uvriježenih PREDRASUDA ... u pravu si - treba više nastavnika koji će znanje prenositi s ljubavlju, pa će ga djeca s ljubavlju i usvajati .:)))

    avatar

    14.05.2007. (14:34)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    kod nas je sat (45 min) 50-60 kuna...meni to nije puno jer cijenim umni rad i to treba naplatiti...jedna kozmetičarka uzme 200 kuna za 60 minuta-to mi je puno....ostalo sam rekla u svom postu....(nisam ja za ukidanje matematike da me krivo netko ne shvati nego samo za rasterećenje u obimu gradiva onih učenika kojima to neće biti konačni izbor zanimanja ili nešto u vezi s tim,a prema odabiru srednje škole)

    avatar

    14.05.2007. (14:39)    -   -   -   -  

  • emanuele

    osnovna škola, srednja i fakultet..uvijek jedan problem zvan matematika...:-)
    ali eto ne leže mi brojke koliko god se trudila, iako mislim da su za sve krivi oni početni temelji koje naravno nemam

    avatar

    14.05.2007. (15:10)    -   -   -   -  

  • WanDhA

    Gradska droljo napravi bolji blog i ne zauzimaj mjesto na mreži!!
    Ubij se i načini planetu manje ružnom
    PuShIcA od puno vrijednije i bolje od tebe WandHE

    avatar

    14.05.2007. (19:08)    -   -   -   -  

  • LaRa dIzAjN

    iznajmljivanje brodova

    avatar

    14.05.2007. (20:10)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Kad je već riječ o afinitetima koje razvijamo, moram reći da nisam nikad imala poseban afinitet prema matematici. Kod mene se odmah u korijenu dobro usadila crta onoga čime se danas bavim. Oduvijek me privlačilo to područje. Ne baš konkretno radno mjesto na kojem sam sad, ali te teme - uvijek. Sad kad se osvrnem na prošlost, čini mi se da mi je to vrlo rano usađeno. No, nikad nije samo to ostalo jedino što me zanima. I nisam zbog toga imala averziju prema drugim predmetima, kako neki imaju kad nađu što ih zanima, a sve ostalo im je - katastrofa. Tako ni s matematikom nisam nikad imala problema. Točno kako si rekla - važan je kontinuitet. Sve se nadovezuje. Slaže se kao mozaik. Ali kad se jedan dio "izvuče", sve se narušava, cijela slika. U srednjoj sam imala izvrsna profesora kod kojeg je sve bilo kristalno jasno i još k tome zabavno. I nikad se nisam pitala "što će mi to". Moj je omraženi predmet bila kemija. Ima tu nešto i profesorskog udjela (od osnovne do srednje škole), ali dobrim dijelom i mog odnosa nezainteresiranosti da nadoknadim zaostatke u osnovama kemije i da to onda prestane biti problem. Jer, ne možeš voljeti nešto što ne znaš. A da bi znao, moraš se potruditi. Problem je bila ta moja indiferentnost. Daj mi dva i pusti me na miru. Trojka je bila najveći domet. ;-)) Što se tiče isplativosti profesorskog posla - to je uvijek vruć krumpir. A malo ih je koji razumiju težinu tog poziva. Uglavnom kruži ono - kako "oni ništa ne rade" i "imaju tri mjeseca godišnjeg". Katkad se čuju i tvrdnje da, kad se sve zbroji, profesori pola godine - ne rade. No, mislim da je tebi jasno kako stvari (teško) stoje.

    avatar

    14.05.2007. (20:59)    -   -   -   -  

  • Vinci

    po mom mišljenju je poslije jezičnim predmeta, matematika najbitniji školski predmet, jer se samo uz njenu pomoć može potaknuti mladi mozak na razmišljanje i pravilno rasuđivanje. o cijenama repeticija je i bezpredmetno razgovarati, jer tih 60 kn nije svima podjednako vrijedno.

    avatar

    15.05.2007. (07:30)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Sa žaljenjem, ali fakat, moram konstatirati da sam stagnirao s matematikom cijelu srednju školu (valjda mi profesor nikako nije sjeo), tako da sam na faksu hvatao propušteno i, kako to obično biva, radio samo ono što mi je bilo nužno potrebno. Stoga sam evidentno puno propustio...

    avatar

    15.05.2007. (11:42)    -   -   -   -  

učitavam...