Komentari

micekionlajn.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Rasta

    Recimo primjer:
    za pocetak, znaci odmah nakon sto se upisemo na faks, odemo na tjedan dana na moju wiksu.
    Treba nam pare za bus, ako ne uspijemo sredit auto, a to budemo vidjeli jos. I za hranu, a to isto nemrem sigurno rec, racunajte kolko vam treba para za hranu dnevno, vjerojatno rostilj a mozemo nes i kuhat.
    To je to!

    I samo to pisite, bez onog, to je glupo, ovo mi se ne svida, jebite se i slicno, samo da vidimo kaj stoji a kaj otpada il kaj se jos javilo...wish u luck :)(mislim da ce ovo bit jako zajebano sve skupa, ipak hmmm...planovi i mi :(

    avatar

    08.05.2007. (01:38)    -   -   -   -  

  • bićba

    Zavižan:
    Trajanje 7 dana
    Ako spavamo u domu cijena za sve neplaninare (dakle oni koji nisu u nekom planinarskom savezu) 80po osobi po noćenju. Najvjerojatnije nećemo spavat u krevetima jer nečemo niš rezervirat nego ćemo samo tamo banut pa ćemo najvjerojatnije spavat u vrećama na parketu (dobijemo madrace) u blagavaoni ba je onda cijena između 0kn i 10kn. Također nečemo cijelo vrijeme provest u domu nego ćemo ići malo u planinarska skloništa tamo je cijena 0kn.

    Hranu si priređujemo sami, a iz mojeg iskustva trebaju nam konzerve, kruh i čokolada.

    Obavezna oprema:
    -Visoke i/ili čvrste tenisice ili najbolje gojzerice!!! (sandale, balerinke, čižmice i one skejterske razvezane tenisice ne dolaze u obzir)
    -Vreče za spavanje. Iako u domu ima deka po noći zna dosta zahladit, a pogotovo ako ćemo spavat u skloništima (tamo nema deka). Ja imam 3 vreće.
    -Dobar ruksak (pošto nemamo baš auto, sve nosimo sa sobom)

    Napomene:

    Na velebitu ima više opasnosti:

    1. Mogučnost da se izgubiš. SMRTNOST: Ne velika, ali dok te nađu malo češ ogladnjet i dehidrirat. RIJEŠENJE: Ne se odvajat od skupine, ne izlazit sa staze tvrdeći da je to kraći put (osim kad vam to ja kažem)

    2. Zmije. SMRTNOST: Velika, ovisno o mjestu ugriza i starosti zmije. Ako vas ugrize za vrat ili glavu, vrlo vjerojatno ćete umrijeti. RIJEŠENJE: Nosit duge hlaće, pazit gdje se stavljaju ruke i štapom lupkat po kamenju ispred sebe, pazit gdje se idete sjest. Zmije se nas boje i grizu samo ako su ugrožene i zato ako vidite zmiju NEMOJTE JU NAPADAT, nedavno je bilo u novinama gdje je jedan otac šutnuo zmiju pa mu je ona ubila bebu!!!

    3. Medvjedi. SMRTNOST: Srednja ako je ženka s mladuncima, mala ako je mužijak. RIJEŠENJE: Nemojte šutit dok hodate, medvjedi kad nas čuju odlaze zato je razgovor u planini poželjan. Ukoliko baš nabasate na medvjeda nemojte radit nagle pokrete, samo se maknite polako. (ja u 14 godina nisam nikad vidio medvjeda na velebitu)

    ima i vukova, ali nikad ne napadaju čovijeka+skoro su istrijebljeni.

    ukupno novaca: MAX:500kn za spavanje+hrana+ulazak u NP (25kuna)

    Sori kaj je ovak dugo.

    avatar

    08.05.2007. (10:26)    -   -   -   -  

  • Rasta

    u kutarevu vrijedi prakticki sve isto, samo sto sumnjam da moze bit tak hladno-iako nece bit bas vruce. neka bakica nam je ponudila da spavamo kod nje, al je rekla da nema dosta kreveta, znaci isto spavanje po podu u vrecama za spavanje. i ne sumnjam da ce nam ona dat nes za jest, a i tam u blizini ima neki ducancic tak da nije problem, konzerva i kruh il nes slicno, max. 30kn dnevno. a za spavanje nisam ziher jel bakica dala neku cijenu, to ce falus napisat jer je ipak on prico s njom. to bi prakticki bio tjedan opustanja tamo s medvjedima, a i ak odemo i u kutarevo i na zavizan izbjegli bi bilokakvo dodatno placanje prijevoza jer je to dvoje blizu.
    faluse, aj molim te dodaj nes na ovo, ipak si ti prico s bakicom

    avatar

    08.05.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • Rasta

    plus!!! jebena domaca sljiva za koju isto ne sumnjam da bi ju mogli konzumirat u jako velikim kolicinama za jako male(ili niikakve) pare

    avatar

    08.05.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • Grž

    kornati- trista kuna za gorivo za oba broda i još neš za hranu, tekuću hranu i dimeću hranu. sve pod uvjetom da ima slobodnih termina u mojoj kući (iako mi je najzgodnije u 9. mjesecu jer se ne mora tolko radit, nije vruće, more je još toplo i turisata je manje). još je nezgodna činjenica da ću ja vjerojatno morat svo vrijeme ostat trijezan jer sam odgovoran za materijalne stvari i tak to. nezgodni su i moji starci jer nisam siguran da će mi dat kuću (mnogo faktora ovisi, a najvažniji je onaj ulizivanja dok ne zaborave da se taj događaj uopće zbio). moramo se još samo pazit da nam susjedi ne skuže da gensamo, što vjerujem da ste ispraksirali vi koji se nalazite u bićbinom stanu. i, da bilo bi jako nezgodno da skuže da gensamo

    avatar

    08.05.2007. (14:20)    -   -   -   -  

  • bićba

    Sjeverni jadran

    E sad ovo nije neki plan zato što neznam praktički ništa, ali ukratko: Backpacking po otočićima sjevernog jadrana.

    Trošak je minimalan, treba samo platit prijevoz do rijeke i eventualno brod do prvog otoka. Spavali bi na plažama, šumicama itd. (šatori i vreče), a kretali bi se između otočiča na principu: E barba jel bi nas mogo prevest do slijedečeg otočića?

    Dakle trošak je minimalan+hrana.

    Rasta ti znaš više o ovom pa dodaj neš.

    avatar

    08.05.2007. (20:41)    -   -   -   -  

  • Rasta

    ovak, ja sam ti proslo ljeto provela po otocima juznog jadrana i iznenadio bi se kolko para ti ode na prijevoz.no dobro, to je ipak razlicito a i ovaj komentar ne spada tu pa bolje da vise nista ne pisem

    ajde ljudi, jos prijedloga
    faluse, di si cjeli dan?!

    avatar

    08.05.2007. (23:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...