Komentari

zoompolitikon.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Vibbi

    @zoom. odličan post, odlična analiza situacije. Nažalost i vrlo točna. Evo par odgovora na pitanja koja si postavio u tekstu.
    "Ovdje se dakle nameće vrlo ozbiljno pitanje - nije li namjerno guranje u stranu hrvatskog naroda i javnosti, od nepoželjnih ili čak zabranjenih tema tih skupova bila zapravo dimna zavjesa iza koje se predsjedniku Mesiću i drugim vodećim hrvatskim političarima omogućilo da Hrvatsku na mala vrata ponovo utope u ''novu'' jugobalkansku zajednicu?"
    Odgovor na pitanje je: točno imaš pravo idemo u novu jugobalkansku zajednicu, i ovaj put nas u nju uvode Sanader, HDZ i Mesić.

    "... Mesiću i drugim trenutno vodećim političarima - koga oni predstavljaju u Hrvatskoj? Hrvatski narod i njegov interes ili svoje vanjske gospodare i njihov interes?"
    Odgovor je nažalost - svoje vanjske gospodare i njihov interes. Ovo nije moje osobno mišljenje već nešto što shvaćam kao činjenicu.

    Pitanje je da li mi, "mali i obični" građani možemo nešto u vezi toga i napraviti?

    avatar

    02.05.2007. (18:32)    -   -   -   -  

  • Zoompolitikon

    Praktično mi cijelo vrijeme imamo vlast koja provodi neustavnu politiku. Ustav RH, čl. 141. zabranjuje bilo kakvo udruživanje zemalja koje bi dovelo do obnavljanja Jugoslavije, dakle Ustav RH već se krši, do sada nitko od onih koji nešto mogu nije ništa poduzeo, neće ni nadalje. Gdje smo mi "mali", mislim da nije potrebno spominjati.

    avatar

    02.05.2007. (19:23)    -   -   -   -  

  • suzi q.

    uf
    ništa mi se to ne svidja, naročito što se komšije nisu s nikim izmirili-ni sa nama, ni bosancima ni albancima, i još su kompletno isposvadjani kod sebe, kako da kažem-nisu se opasuljili
    vidim opasnost

    avatar

    02.05.2007. (19:48)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Lijepo razrađena tema ... istinita i bolna, za one koji vole svoju Domovinu a kojima je mrska i samo pomisao na bilo kakvo udruživanje sa onima od kojih smo se krvavo razdružili, poslije pedeset godina pakla.
    Interesantno je što se naši novinarčići bave raznim skandalima, raznim obračunimahomoseksualcima, pijanicama, čak i odlazak I. Račana poslužio da se o ovoj temi ne piše ...

    Članak 141. dobro kaže, zabranjeno udruživanje ... prodaju nama naši političari maglu, neće Slovenija ovako nešto popušiti, svrstavaju oni (EU) nas sa Albanijom ... pa tako nam i treba kad smo im naivno vjerovali kako će nam oni pomoći, baš ovi koje smo izabrali, osigurati bolji život, za bolju Hrvatsku ... ali ne, ne rade oni za nas, za bolju Hrvatsku, rade oni za sebe, prodali što su mogli, što ne mogu razvlače, baš ovi, kako presidente tako i skupljač satova ...
    Mislim da je kasno, sada narod ne može ništa ... narodu je davano malo informacija ili na kapaljku sa nebuloznim objašnjenjima.

    avatar

    02.05.2007. (21:17)    -   -   -   -  

  • prvi hrvatski blog

    Kao pvo - nije Mikenić jedini o tome pisao, kao drugo - sloboda i demokracija imaju bezbroj varijacija unutar ovako uređene države. Jedan moj svježi tekst od 26.04. je na tom tragu (poveznica), a imam još pregršt tekstova koji se bave našim putem u 21. stoljeće. Panta je u tome da se Hrvati zbilja ponašaju kao ovce (ili guske prema Radiću) jer ne žele sami preuzeti odgovornost za svoju sudbinu i konačno izaći na ulice i progovoriti istinu. Svi se skrivaju iza svojih celuloidnih favorita (danas više digitalnih) i ..., to je to.

    avatar

    02.05.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Odličan blog! Uh, zlo mi je i pomisliti da bi se ponovno mogla napraviti ona Srboslavija. Ako nismo dovoljno naučili za posljednjih 100 godina, onda treba ponovno i ponovno o tome govoriti i podsjećati ljude. Živim u Srijemu i znam puno, puno primjera stradanja ljudi zbog naivne vjere u nekakvu zajedničku slavensku ili balkansku državu. Suradnja - OK, ali živjeti skupa,... Sjetite se Bleiburga, tko je bio na vlasti u Hrvatskoj do 91-ve, Vukovara,... Treba li još? Nikada ne bismo vidjeli auto-ceste po Hrvatskoj, da je ostalo po starome.

    avatar

    03.06.2007. (11:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...