Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Mustafaibrahim

    MILOSEVIC: On (Vojislav Seselj) ti je u direktnom kontaktu sa Mesicem...

    Iz razgovora Slobodana Milosevica i Radovana Karadzica od 08. srpnja 1991. koji prema Domagoju Margeticu i Hrvatskom listu Carla Del Ponte nije uzela kao dokaz u procesu protiv Milosevica.

    Ja mislim da taj razgovor nije uvrscen medju dokaze da se u optuznici protiv Voje Seselja nebi dokazalo da je Stipe Mesic autor plana Velika Srbija. Zar to ne dokazuje Miloseviceva recenica Karadzicu?!

    avatar

    27.04.2007. (01:26)    -   -   -   -  

  • Sokol ga nije molio

    Taj Margetić po običaju laže:

    [793] Vidi, npr., dok. pr. 613, tabulator 21 (razgovor o aktuelnoj situaciju u Hrvatskoj i žrtvama na Dunavu zbog dejstava vojske – od 26. jula 1991); dok. pr. 613, tabulator 37 (optuženi kaže Karadžiću da je razgovarao s Kadijevićem i Adžićem i da obojica negiraju da znaju za masakr u zapadnoj Slavoniji – od 6. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 59 (razgovor o razaranju koje su počinile srpske snage u hrvatskom gradu Gospiću – od 10. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 67 (razgovor o Vukovaru – od 19. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 68 (razgovor o zauzimanju garnizona JNA u Virovitici i Petrinji – od 19. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 69 (razgovor o JNA u zapadnoj Slavoniji – od 19. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulatori 70-71 (razgovor o događajima u Višegradu – od 20. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 73 (razgovor o događajima u Bijeljini – od 23. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulatori 76-77 (razgovor o događajima na području Krajine i u Trebinje – od 24. septembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 109 (razgovor o Banjalučkom korpusu – od 2. novembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 131 (Stanišić obaveštava optuženog – od 4. decembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 132 (razgovor o događajima u dolini Neretve – od 4. decembra 1991); dok. pr. 613, tabulator 76 (optuženi i Karadžić razgovaraju o aktivnostimae MUP-a i JNA u dolini Neretve – od 24. septembra 1991).

    Izvor

    S druge strane, tuzilac Dzefri Najs (Geoffrey Nice) je pred sudom izjavio da je autenticnost snimaka vec potvrdio jedan od svjedoka koji su se proteklog tjedna pojavili na saslusanju koje je bilo zatvoreno za javnost. Taj svjedok je tom prilikom izlozio i citavu povijest snimaka - pocevsi od njihovog nastanka, pa sve do predaje odredjenog broja kopija Tribunalu.

    Prema Najsovim rijecima, postavlja se jos samo pitanje da li trake - kao sto tvrdi Milosevic - predstavljaju falsifikat. Najs je konstatirao da je tuzilastvo od Milosevica vec zatrazilo da kaze koji su od snimaka lazni, ali da je on to odbio uciniti. Otuda, misli Najs, za sada zapravo ne postoji nijedan jedini razlog za sumnju u autenticnost snimaka.

    Sudsko ce vijece, prije nego sto donese bilo kakvu odluku, razmotriti sve iznesene argumente i sve pisane podneske. No, imajuci u vidu dosadasnju sklonost Tribunala da kao dokaze tretira svaku relevantnu gradju, pravni analiticari smatraju da postoji velika vjerojatnost da ce sud ipak uvrstiti snimke prisluskivanih razgovora u dokazni materijal.


    IWPR1

    "Sto je on ocekivao?" nastavlja potom Milosevic. "Da cu mu reci da sam im sve to ja osobno poslao?" Digitaliziran i pretvoren u dokument u mp3-formatu (pod brojem 080791A138-326!s), ovaj razgovor je samo jedan od 245 prisluskivanih koje je tuzilastvo Tribunala podnijelo kao dokazni materijal u nastojanju da pokaze Milosevicevu povezanost sa srpskim liderima u Hrvatskoj i Bosni...

    "Falsificiranje 245 razgovora u kojima je za godinu dana sudjelovalo vise desetina ljudi, i to sa zvukovima zvakanja, kloparanja tanjura i glasovima osoba kao sto su tajnice, supruge i kceri, koje je tesko pribaviti, predstavljalo bi ogroman poduhvat. U svijetu ne postoji previse tajnih sluzbi koje bi uopste bile u stanju uraditi takvo sto. Sumnjam da bi cak i americka [obavjestajna] sluzba to mogla", rekao je on.

    Ana Uzelac, IWPR

    Za Margetića smo znali da je lažljiv, al za Marka Attilu Hoarea, tek sad vidimo.

    avatar

    27.04.2007. (01:52)    -   -   -   -  

  • Kapetan Kuka

    Žac, već sam ti jednom rekao da je Tomulić kao krava koja daje puno milijeka, pa se ritne nogom i sve prolije. Sve ove informacije o Stipi i mafiji, koje se može potkrijepit,i padaju u vodu kad počne trubiti o obnovi Jugoslavije. Oreškovićev zločin u Gospiću, koji je umalo doveo do nepriznavanja Hrvatske (američki ambasador u Beogradu Warren Zimermann je pisao Gregoriću i rekao da nećemo dobiti samostalnost jer da smo počinili ratni zločin u Gospiću) bio je izravno u funkciji održanja Jugoslavije. Orešković nam je došao iz SAD-a. Tomulića se to ne tiče. On sad bulazni da su Mesić i Račan radili za obnovu Jugoslaviju, a da se Amerikanci tome protive. Sigurno je siroti Račan pustio Oreškovića da se šeta po Zagrebu: Tihomir Orešković već pola godine izvan zatvora . Žac, jebemumiša!

    avatar

    27.04.2007. (10:16)    -   -   -   -  

  • NF

    bemu miša, tek me nauče da mesića financira albanska mafija, dođem ovdje pa me prosvjetle da je mesić protiv neovisnosti kosova, uh, uh, uh, mislim ja ću nastaviti dolaziti, moj omiljeni pjesnik erich fried je imao pedesetak odličnih pjesama, sve ostalo što je napisao je uglavnom bilo smeće, ostalo zanemarim :P

    avatar

    27.04.2007. (13:21)    -   -   -   -  

  • 45lines

    @NF, ah i ti si čuo da je Mesić dobar s Vebi Velijom, najbogatijim Albancem, porijeklom s Kosova i Zagreba. Nije Velija protiv neovisnosti Kosova. Dapače, finacirao je naoružavanje OVK-a. No, Veliju ne vole Albanci s juga Albanije (Fatos Nano). I ne sviđa im se što ga Mesić, često, mimo protokola, posjećuje u Albaniji.

    avatar

    27.04.2007. (13:29)    -   -   -   -  

  • štit

    Uključite mozak, isključite HRT-e. Kada ćemo, ako nećemo sada. Tko će, ako nećemo mi Hrvatski narod - ŠTIT. Krajnje je vrijeme da se krene u konačni obračun s kriminalom i korupcijom u ljevičarskoj i boljševističkoj Hrvatskoj.

    Kad govorimo o 10. travanj 1941., i NDH-a onda svakako prvo trebamo krenuti od konteksta trenutaka kada je nastala i legitimne težnje hrvatskog naroda za odvajanjem od Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca odnosno „jednim narodom (srpskim) sa tri jezika. Nakon raspada Austro-ugarske pa sve do dr Franje Tuđmana, Hrvati nisu imali vođe koje su bili u stanju preuzeti odgovornost izbora za svoj put, za samostalnost i neovisnost.

    Kompleks malog naroda, teških vremena, gospodarske nerazvijenost stalno nas je gurao u asocijacije koje su se pokazale tamnicama samobitnosti i opstojnosti. Nadam se da ćemo to iako smo ušli u EU imati na umu, ako ćemo imati sreću pa će nas uopće pitati želimo li ili ne želimo ući u jednu asocijaciju u kojem Hrvati ponovno dobivaju status naroda a položaj nacionalne manjine.

    NDH je nastala kao težnja za neovisnošću i to činjenica da ona NIJE donijela rasne zakone kao i niz kvinsliških vlada tog vremena. NDH se je borila protiv svojih neprijatelja, zatvarala je one koji su se protivili tom sustavu. Zar, Židovi nisu rasisti, po svom oblačenju i ponašanju? Zar, partizani nisu bili "rasisti" sa židovskom petokrakom na čelu?!

    Danas kad sudimo o prošlosti II svjetskog rata polazimo od sadašnjih saznanja i pogleda na cjelokupnu situaciju kako se razvijala sa uzrocima i posljedicama. Zaboravljamo da su Amerikanci svoje stanovnike japanskog porijekla strpali u logore samo zato što su bili u ratu sa Japanom…i niz ima takvih primjera.

    Zaboravljamo da je Liga naroda osnovana nakon II svjetskog rata, da su Ženevske i Haške konvencije te promjene u ratnom pravu nastupile iza II. Svjetskog rata kroz II. Konvenciju (1948.i dopunske protokole), kao i Konvenciju o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida 1949. godine. I to zbog toga što smo u ratu uspjeli ugroziti čovječanstvo samo.

    Međutim Konvencije i početak međunarodnih sporazuma te razvoj UN-a, koji je samo pragmatičan skup pravnih pravila koji nastaju iza događanja, jer prvo ide pojava pa tek onda propis kojim se djeluje na pojavu, s druge strane mali velikima nikako da uspiju nametnuti propise; koji bi bili obvezujući jednako za sve. To je činjenica i to je stalna borba za ljudska prava i za mir, kao i borba da se u ratu štite slabi i štite ljudska prava.

    ----------------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 20.09.2013. (Petak)

    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 433 520
    Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,

    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    http://istinazanarod.blog.hr
    www.crostojkovic1958.blog.ru

    Članaka; 1683

    avatar

    22.09.2013. (08:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...