Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Princess

    Nice blog ...
    Ako imas volje & zelje dodi do mene ... tj mog bloga ...
    kissach

    avatar

    24.04.2007. (08:08)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Pa mogla bih se u nečem složiti s tobom. Mislim da je ok prihvatiti da je sve tako, ali ne prihvatiti ono što nam se ne sviđa u našem životu i kako to utjeće na naš život. Najbolji otpor svemu tome, kontroli i sl. je da mi kao pojedinci tome stavimo ignore u vlastitim životima i eventualno "obrazujemo" druge da i oni stave ignore tome u svojim životima. Pokreti i javne uzbune nemaju svrhe. Zato prihvati stanje takvo kakvo je u globalu, a ne prihvaćaj ga kao pojedinac nego živi kako ti odgovara s tim da ne štetiš sebi ni drugima.
    To je moje mišljenje.
    Pozdrav

    avatar

    24.04.2007. (12:14)    -   -   -   -  

  • xanthus

    ja nisam komad janjetine

    avatar

    24.04.2007. (13:16)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @cyanid - nisam ni ja, pa se ne hvalim :D

    avatar

    24.04.2007. (14:11)    -   -   -   -  

  • nova vizija

    Kao prvo, pozdrav!:D Da, upravo se o tome radi. Ti si odlučio ne živcirati se s teorijama zavjere nego si odlučio drugima prepustiti to zadovoljstvo;D! Rekao si da ne vidiš kakvu bi korist ikome na ovom planetu donijelo tvoje živciranje po tom pitanju. Međutim, postavlja se pitanje kakvu bi korist ikome na ovom planetu donijelo tvoje prebivanje u sadašnjem trenutku, ako govorimo o ovoj materijalnoj razini? Jer, ti, kao pojedinac ne utječeš previše na druge ljude, s obzirom da oni nisu svjesni tvog postojanja! E sad, na razini kolektivne svijesti, tvoje prebivanje u trenutku je korisnije od živciranja. Međutim, uzevši u obzir da na svijest drugih na ovoj materijalnoj razini možeš učinkovitije utjecati komunikacijom, zar ti se ne čini prikladnijim da širiš informaciju o zavjeri i da na taj način drugima ukažeš na stvari koje inače ne bi čuli? Kažeš da ima dosta drugih koji obrađuju tu tematiku? Ne znam jesi li se u zadnje vrijeme osvrnuo oko sebe i pogledao koliko su utjecajni i mnogobrojni ti drugi? Ima ih za nabrojiti na prste! Kad drugi puta budeš u nekom većem društvu, postavi im pitanje koliko su svjesni zavjera u vlastitom životu. Mislim da ćeš se iznenaditi odgovorom. (Osim ako se ne krećeš isključivo u društvu sebi sličnih). Ali ponavljam, sve ovisi o pojedincu i njegovom modelu svijeta. Stvari su onakve kakve jesu, a svaki od nas je onaj koji će odlučiti je li to za njega ispravno ili neispravno, pa će sukladno tom modelu i djelovati! Živi u skadu sa svojim uvjerenjima i osjećajima. Ako osjećaš da se ne želiš zamarati teorijama zavjere, to je tvoja slobodna volja, i nema ništa lošeg u tome. I ja sam nedavno došao do zaključka da je bolje za mene osobno da se ne živciram i da ne pokušavam drugima 'utuviti' svoj svjetonazor.
    Ali, jesi li primijetio u zadnje vrijeme da svi prebacuju odgovornost na nekog drugog? (ima jedna savršena pričica o tome koju mi je u komentaru ostavila blogerica Death Of A Planet, a možeš ju pročitati ispod mog zadnjeg posta.) Svatko od nas može reći da se ne želi zamarati sa ničime, ali onda dolazimo do jedne zanimljive analogije koja bi otprilike glasila ovako: ne želim se živcirati s time = ne razmišljam o tome = ne činim ništa po tom pitanju (u ovom slučaju, ne širim informaciju o zavjeri) = ne utječem na nikoga drugoga = ne dolazi do nikakve promjene!
    Sad, jesi li ti zato ovca ili nisi, je manje važno, važniji je učinak kojeg ili jesi, ili nisi postigao!
    Pozdrav!:D

    avatar

    24.04.2007. (14:23)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Nova vizija - pozdrav i tebi :D. Ako ćemo iskreno (a hoćemo :) ), drago mi je da si došao i pustio argumentirani "kratki" komentar.
    Svatko ima neku svoju misiju - moja trenutno nije ta da ljude informiram o tome da su oni možda ovce. Mada se ja i frend često zafrkavamo da ćemo jednom napisati knjigu "Ovce i mi". :) Naravno, ako netko ima tu misiju ili osjeća poziv da informira, poštujem i prihvaćam i to. Iskreno vjerujem da ako ja ostvarim svoju misiju da ću sa time pomoći puno većem broju ljudi nego li sa bilo čime drugim. Tko zna, možda haluciniram i zavaravam se - srećom, tu je test vremena koji će u realnosti pokazati da li sam bio u pravu ili ne. Vjerujem da drugima možemo najbolje pomoći tako što ostvarimo svoju misiju, koja god ona bila. Naravno, nemam stvarnih dokaza da je to tako i zato koristim riječ "vjerujem". I kad kažem "najbolje pomoći" ne znam ni sam po kojim kriterijima bih definirao što je to "najbolje".
    Ja ne prebacujem odgovornost na drugog - nego prihvaćam odgovornost, ali za moj zadatak. Misija Davida Ickea vjerojatno je informirati druge ljude. Ne znam, jedva sam otkrio svoju misiju, pa se o tuđima ne usudim ni nagađati.

    Kakogod, poruku koju sam ti htio dati sa ovim postom je da biti tu i sada i prihvatiti sadašnje stanje [u]ne isključuje[/u] da se ti i dalje baviš informiranjem drugih i da nastaviš raditi ono što ti smatraš ispravnim. Ja sam osobno stekao takav dojam (možda krivi?) čitajući tvoj post od prije mjesec dana - ili ćeš biti u sadašnjem trenutku ili ćeš se i dalje baviti informiranjem. Zašto ne oboje?

    avatar

    24.04.2007. (14:45)    -   -   -   -  

  • mito

    Pročitah blog i mogu reći samo: Berix...sretno :D

    avatar

    24.04.2007. (15:54)    -   -   -   -  

  • Brain

    Lynne McTaggart: "Polje" - potraga za tajnim silama svemira

    avatar

    24.04.2007. (18:46)    -   -   -   -  

  • nova vizija

    Da, izgleda da si malo krivo shvatio, ali to je uglavnom moja zasluga jer nisam dovoljno naglasio razliku. Dakle, ja nisam rekao da je nemoguće istovremeno biti u sadašnjosti i informirati druge, nego sam rekao da je nemoguće istovremeno aktivno djelovati i mijenjati druge i biti u sadašnjosti!
    Drugo je informirati i biti odsutan od toga što si napisao, a drugo je kad se baviš tematikom i kad pišeš postove iz očaja jer vidiš što se događa oko tebe i onda to želiš prenijeti nekome, a čini se da to nikoga drugoga ne zanima i da svi briju o svojim problemima!
    Evo, tu je razlika, po mom skromnom mišljenju;D! Čitamo se!

    avatar

    24.04.2007. (23:36)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Nova vizija - čini mi se da sada kužim, mada mi nešto ne štima ako netko mora žrtvovati sadašnji trenutak da bi mogao aktivno djelovati. S druge strane mogu razumjeti da ako si potpuno u sadašnjem trenutku da možda više i ne osjećaš potrebu za aktivno mijenjanje drugih - drago mi je da ja više nemam tih problema. Osobno želim dati neki pozitivan doprinos ovom svijetu, pa makar on bio i skromno mali - i ovaj blog mi je jedan od načina na koji to radim. I dalje ću poduzimati akciju, ali više nisam vezan na rezultat jer mi se čini da je to ono što bi mi uzelo sadašnji trenutak. Kakogod, bit će mi zanimljivo vidjeti kako se ti nosiš sa svojim dilemama oko cijele ove tematike...

    avatar

    25.04.2007. (07:59)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    @Nova vizija - sada sam išao čitati i neke komentare na "Zavijanje na mjesec" i vidio sam da je iskri puno bolje sročila ono što je neki dio mene htio reći...

    avatar

    25.04.2007. (08:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...