Komentari

domeslatkidome.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • IG

    Bilo mi je drago pomoći kolegi u kopanju. Malo razgibavanja za nas programere dobro dođe! Pozivam se i dalje!

    avatar

    24.04.2007. (21:05)    -   -   -   -  

  • NY

    Zahvaljujem se sa štovanjem... naravno bit ce jos toga za kopati ;)

    avatar

    24.04.2007. (21:55)    -   -   -   -  

  • Mario

    Koji materijal i koje debljine ste stavljali za toplinsku izolaciju betonske ploče prema van?

    avatar

    26.04.2007. (07:43)    -   -   -   -  

  • NY

    Pozdrav Mario, ispricavam se na malo zakasnjelom odgovoru. Drago nam je da pratis blogove o gradnji, bilo bi nam isto tako drago da i ti otvoris svoj blog pa da nam napises svoja iskustva o gradnji. Da odgovorimo na tvoje pitanje: za izolaciju ploča smo koristili kombi ploče debljine 5cm. Kombi ploča se sastoji tri sloja materijal: drvolit, stiropor, drvolit. Tu kombi ploču možeš vidjeti na uvečanoj slici u prethodnom postu.

    avatar

    27.04.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • Renata

    Imam pitanje: koliko aktivno ti i tvoja obitelj sudjelujute u gradnji? Mislim na to da li i sami kontrolirate rad majstora ili je sve prepušteno izvođaču i nadzornome? Zanima me baš kako to funkcionira, baš sam čitala npr. na blogu od ytong gradnje da su mu radnici zaboravili staviti cijevi u temelje kad je trebalo, pa sad cijevi nisu na 60 cm dubine nego nekih 40 cm, što već nije baš dobro. Kako se zaštititi od takvih problema?

    avatar

    27.04.2007. (11:25)    -   -   -   -  

  • NY

    Sve se temelji na dogovoru sa izvodjacem radova i koliko su dobre njegove reference. Mi svog mozemo pohvaliti jer se o svemu brine i na sve nas upozori tako da nama preostaje samo dizajnerski dio, a on preko nadzornog (koji je na gradilištu i brine se da zidari sve dobro naprave) sve dogovora naše želje u vezi gradnje. Dosta je važno koliko je detaljno i dobro složen projekt jer ako je on dobro složen izvođač može prema njemu napraviti kuću jako dobro međutim papir i praksa su dva različita pojma jer arhitekta ne može sve predvidjeti, pa tu veliku ulogu ima izvođač radova. U našem slučaju projekt smo sami radili pa je velika većina rješena. Ostalo smo dogovarali sa izvođačem. On nam je neke stvari predložio kako bi bile bolje za napraviti jer je isto tako važno znanje izvođača koliko ide na seminare o gradnji, koliko se educira i koliko prati šta se na gradilištu dešava. Obično idemo na gradilište dva puta tjedno da vidimo kako stvari napreduju. Ako budeš imala izvođača kojeg stalno budeš morala nadgledati to znači da ili ima previše drugog posla pa mu je tvoja kuća sa strane ili ne zna raditi svoj posao. Zato mi idemo samo dva puta tjedno i super smo zadovoljni sa do sada napravljenim poslom. Ako nam nešta nije jasno što smo primjetili na gradilištu čujemo se sa izvođačem i on nam objasni. Ovo što se desilo u vezi cijevi za temelje to su krivi izvođaći jer očigledno ne znaju kako se gradi kuća i šta sve treba predvidjeti. Naš ti je savjet da nađeš kvalitetnog izvođača sa dosta referenci, financijski gledano ako je i malo skuplji dvostruko će se isplatiti jer ako dosta toga zna onda će ti i predložiti kako se na nekim dijelovima gradnje može uštedjeti, a na koje stvari treba paziti ukoliko u projektu nisu dobro složene. Nadamo se da smo ti pomogli.

    avatar

    27.04.2007. (22:35)    -   -   -   -  

  • Renata

    hvala na odgovoru, super je što kažeš da idete samo 2 puta tjedno, od nekih sam čula da idu svaki dan, pa sam se uplašila da je to užasno velika briga. pozdrav

    avatar

    28.04.2007. (06:51)    -   -   -   -  

  • Mario

    Hvala na odgovoru. Blog ne pišem jer nemam baš vremena, ja naime aktivno sudjelujem u gradnji kuće i pokušavam čim više toga napraviti sam, kuću mi gradi ženin bratić pa mogu tako. Ide malo sporije, ali je jeftinije. Meni se ne žuri jer imamo još gdje stanovati dok ne bude gotovo. Inače ja sam mišljenja da je dobro svaki dan bar malo otići i vidjeti što se događa na gradilištu, naravno ako se ima vremena. Pozdrav svima.

    avatar

    03.05.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • Luna

    Bok, javljam se prvi put iako već mjesecima pratim blog. Suprug i ja započinjemo s gradnjom, tj. već smo napravili betonorane temelje bez ploče pa me sada muče neka pitanja, a s obzirom na vaše iskustvo molim pomoć! Temelji bez ploče su visine 55 cm, do pola smo ih napunili zemljom i sada se dvoumimo da li staviti običan šoder ili batudu - to smo namjeravali nabiti "žabom" i to je to, ali smo čuli da nam tako ne valja jer zemlja radi, pa će s vremenom sjesti, a s njome i deka i nastat će zračni prostor ispod ploče pa će se onda ta zemlja kondenzirati po ploči i stvoriti lošu izolaciju i vječitu hladnoću za noge. Kaj da napravimo?
    Kakvu izolaciju da stavimo na to jer smo čuli da neki stavljaju samo građevinski najlon, a neki najlon pa stiropor (Vibran Neptun) pa opet najlon, da li je to potrebno?

    Kakvu ste proceduru prošli kod priključka vode, ja sam podnjela zahtjev i predala sve potrebne papire, ali ne mogu sklopiti ugovor za priključak jer nemam riješenu odvodnju - ne mogu sklopitit ugovor o kanalizaciji jer kroz naše mjesto ne prolazi glavni vod, koji je u planu za 1.5 god. nego me traže napraviti nepropusnu sabirnu jamu i atest na nju. Dok mi sagradimo kuću kanalizacija će već biti pa mi je sad apsurd raditi jamu koju nećemo koristiti, a voda na gradilištu nam treba. Kak to riješiti?

    avatar

    27.11.2007. (13:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...