Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Dragi glog

    Evo što kaže voditelj televizije Z1 Branko Vukšić:

    Ali kako se ponijeti prema bivšim udbašima, špiclovima, egzekutorima, naredbodavcima, generalima i kaplarima u redovima pobjedničkog HDZ-a?! Ako Račan kao visoki dužnosnik komunističke vlasti snosi odgovornost za Gotovca, Čička i tisuće drugih zbog mišljenja zatvaranih Hrvata, može li se Tuđman, kao visoki časnik jugoslavenske vojske, amnestirati od odgovornosti za Bleiburg? Teško.

    avatar

    21.04.2007. (13:35)    -   -   -   -  

  • Dragi glog

    A dr. Stipe Šuvar u Vjesniku je pisao o još jednom poznatom HDZ-ovom udbašu:

    Milivoja Kujundžića osobno ne poznajem. Ako sam ga ikad i susreo, nisam ga zapamtio. No, čitao sam razna štiva o njemu, pa i to da je u mladosti bio udbaški batinaš. Danas je komedijant među saborskim zastupnicima iz vladajuće stranke.
    Zar Vjesnik doista nije mogao svoj poveliki prostor za optužbe na moj račun ustupati nekom malo vjerodostojnijem hadezeovcu, odnosno konvertitu, ili kakvom drugom, malo pametnijem desničaru?

    avatar

    21.04.2007. (15:26)    -   -   -   -  

  • oto

    Križni putevi, Jazovka, Kočevski rog, Maceljska šuma - nisu li tamo počinjeni ratni zločini?
    Nije li ratni zločin bez ikakvog suda poubijati 20 svećenika u Širokom brijegu i isto toliko u Krapini?
    Zbog čega se ne smije istražiti i procesuirati taj masovni zločin?
    Nije li svaki zločin - zločin?

    avatar

    21.04.2007. (18:43)    -   -   -   -  

  • Dragi blog

    Stari, daj se za početak počni potpisivati nekim maštovitijim nickom, a onda, što je jednako važno, biraj malo pametnije citate.
    Recimo, u prvom je citatu sve idiotizam:
    1. Franju Tuđmana, kao partizanskog majora, ama baš ništa ne tereti za zločin na Bleiburgu. To što Vukšić misli da ga dovoljno optužuje pripadnost antifašističkoj vojsci, partizanima, vrlo je zanimljiva vijest za šefove onih koji su ga instalirali na Z1: baš će biti zanimljivo slušati kako je Duško Ljuština objasnio Vukšićev stav Milanu Bandiću, da bi ga ovaj mogao prenijeti Stjepanu Mesiću.
    2. Kada bi Franjo Tuđman imao ikakve veze sa zločinima na Bleiburgu, ništa ga na ovom svijetu ne bi moglo amnestirati, a najmanje bi to bila ideja hrvatske države, njeno ostvarenje ili Tuđmanove zasluge za nju: to jest ideja-vodilja mnogih udbaša koji su tako pronašli utočište u suvremenoj Hrvatskoj, ali, u tome i jest mizerija današnje Hrvatske: hrvatski su nacionalisti, u ime ideje te države, morali ekskulpirati vlastite krvnike! Kako nemoralno, kako nenormalno, kako nehumano, kako nepravedno, kako nepravično... kako bijedno! I opet je zanimljiva Vukšićeva nenadana nacionalistička logika: za njega je Hrvatska Država ono s vrha i svrha sveg ostalog dobra, platonički ideal koji samim sobom iskupljuje sve grijehe svijeta. Moram li posebno spominjati da nas je Haag podučio da tome tako nije? Recimo, za mene je, kao što sam ovdje već pisao, cijelokupna NDH nedostojna jedne jedine kapi krvi neke male Ester. Jebeš takvu državu, skjuz maj frenč, za koju moram pobiti sve Židove u njoj (ili Rome, Srbe, bilo koga Drugoga)!

    Dakle, ovaj argument je sasvim idiotski, baš koliko i onaj prvi: niti pripadnost partizanima Tuđmana optužuje za zločin na Bleiburgu, niti ga obnova hrvatske države od toga može amnestirati! Nevjerojatno je koliko je imbecilna i nakazna Vukšićeva logika, ali, to je taj malograđanski šovenski hrvatski mentalitet, to je taj inverzni svijet naroda zakašnjelog u povijest: ovdje se i dalje čini da je Hrvatska za II. Svjetskog rata vodila neki svoj separatni, apartni rat sa Srbijom, da nikada nikakvih fašista, nacista i drugih nije ni bilo! To je taj autizam koji Hrvatskoj i u 21. stoljeću priječi napraviti korak naprijed iz 1941.: ovdje se još uvijek vodi rat ustaša i partizana, i argumentira (uostalom i opet idiotski): Jest, imali smo Jasenovac, ali i Bleiburg. Zašto idiotski? Zato jer NDH zaista nije nužno morala imati konc-logore i tvornički klati Židove, Srbe, Cigane, komuniste...Ta nesposobnost suočenja s vlastitom krivicom ne samo za zločine genocida u II. Svjetskom ratu nego i za gubitak hrvatske državnosti izazvan tim zločinom, autentičan je ustaški kretenizam. Nevjerojatno je to: dobro, ako nikako ne mogu shvatiti Tita, kako ti idioti sebi ne postave pitanje Mačekove pozicije?! Ali, to nije moj problem.
    Moj je problem konstatacija da u Hrvatskoj i dalje ima imbecila koji bi bili spremni braniti poziciju ustaškog pokreta. Dapače, ima ih koji tu poziciju, kao Vukšić, brane ni ne shvaćajući da to čine, ne osvješćujući temeljne pretpostavke svog rezoniranja! Vukšić ima nečelno pravo kad zahtjeva lustraciju, ali sve ostalo je notorni kretenizam: niti bi trebalo lustrirati antifašiste zato jer su bili dio partizanske vojske, koja je Vukšiću očito nekakva jugoslavenska vojska nasuprot eminentno hrvatske, ustaške vojske, niti bi se zločincima poraća zločin trabao praštati samo zato jer su se naročito angažirali u obnovi hrvatske državnosti! Grijeh protiv Hrvatske nije ono što bi se tu imalo lustrirati, halo, imbecili! Nema posebnog zakona, budale, eeeeeej, kreteni, halo, nema ga za Hrvate, mimo Turaka, Uzbeka, Amera ili Eskima i drugih Patagonaca!
    Vukšić inače nije blesav dečko, ali ovdje nevjerojatno griješi: on bi da se lustrira onaj koji je sagriješio protiv Hrvatske, pa čak i nečinjenjem! Pa to je da se cijeli svijet oko nas sjati i dodjeli nam tutora a državu pretvori u protektorat! Ovakva nedotupavost zauvijek će poštediti zločince! Oni koji su raseljavali, mučili, hapsili i ubijali ljude samo zato jer drukčije misle ili zato jer se bore za samostalnu Hrvatsku mirno će umrijeti u krevetu! Jer, umjesto da ih se sudi u ime jedne jedine pozicije s koje uopće mogu biti suđeni, u ime beskrajne vrijednosti apstraktnog Zakona kojemu je svejedno je li ubijen Hrvat ili Srbin a da bi se ubojici sudilo za ubojstvo čovjeka, u ime onoga dakle što uopće strukturira svako građansko društvo, ovdje se zahtjeva suđenje u ime onoga što takvo društvo osporava: u ime neke partikularnosti koja nikada ne dosiže razinu općosti, pri tome isključujuće sve drugo! Partikularnosti koja se kao općost može pojaviti jedino u ideološkoj formi, uzurpiranjem i lažnim predstavljanjem za univerzalnu vrijednost, što je očit problem i današnje Hrvatske: Umjesto da se partizani shvate kao antifašistička vojska, a sama pripadnost vrhu HDZ-a koncemo osamdesetih kao činjenica koja ničim ne amnestira od zločina počinjenih u socijalizmu...

    avatar

    21.04.2007. (20:26)    -   -   -   -  

  • Dragi blog

    ovdje se Antifašizam i partizanija eo ipso doživljavaju kao izdaja hrvatskih interesa i neka partikularna jugoslavenska stvar s kojom pošteni Hrvat ne može imati ama baš ništa, a hrvatski se romantični nacionalni pokret s kraja osamdesetih (ha, ha, ha, koje ironijie: u vrhu nema nikog tko nije udbaš, a pričamo o nacionalromantizmu!) doživljava kao univerzalna pokora za sve grijehe od 1945. do 1990.! I onda se čudimo! Čudimo se što nas svijet ne jebe ni pol posto kad mi ne uvažavamo osnovni simbolički pakt koji definira današnji svijet: činjenicu pobjedničkog antifašističkog savezništva, laprdajući tom svijetu o velikom nesnalaženju maloga naroda koji je u zadnja tri klanja u ovom podneblju ne samo bio na krivoj, poraženoj strani, nego je k tome i posve nesvjestan te činjenice.
    Jebiga, ja jesam Hrvat, dapače 1989. sam radio s Degoricijom u Baraci, ali zaista ni onda ni sada nisam imao pojma da imam posla i s idiotima: ne doduše s Degoricijom, Jožom i dečkima, koji su bili i ostali sve samo ne bedaci i kojima bi ove imbecilne nacionalističke glavusine imale ljubiti noge upravo po njihovom kriteriju zasluga za nezavisnu Hrvatsku, nego s nepreglednom kolonom takvih idiota koji i dan danas misle da je 1945. zbog Bleiburga poražen antifašizam, a da je 1990. u ime Hrvatske oprošten grijeh onima koji su otrovali Stepinca, recimo!
    Što se drugog tiče, kako želite, odite gore Bozaniću pa njega pitajte zakaj se ne inzistira na namirenju duga.
    Što se prvog tiče, čujte, prijatelji, a što vi mislite zašto Hrvatska ne osudi nikoga za zločine Križnog puta? Vi mislite zato jer su krvnici dio hadezovog establišmenta? Moguće. Ali to nije točan odgovor.
    Točan odgovor glasi: Dečki moji, pa nisu Englezi zaboravili tu 1945.! Samo mi drkajmo po antifašizmu i rehabilitaciji ustaštva kao autentičnog hravatstva i sve bu u redu.
    I to kakvom: na Bregani će biti 15 kilometarski, recimo!

    avatar

    21.04.2007. (20:48)    -   -   -   -  

  • Franz Burek

    Hohoho zanimljiva raspravica. Kad svi turci citiraju onda ce i mali Mujo:

    MESIĆ: PREDSJEDNIK TUĐMAN ZNAO JE ŠTO SE DOGAĐA U GOSPIĆU

    i pod istim linkom izjava blaženog suradnika Jakova Blaževića dr. Zdravka Tomca:

    Činjenica je da su zločini počinjeni, ali sam za njih doznao od časnika HV-a, Srbina čija je majka nestala, rekao je za Hinu Tomac, sadašnji potpredsjednik parlamenta.

    Franjo Tudjman je znao za zlocine u Gospicu, ali ih se nije usudio sankcionirati jer su Susak, oreskovic i Vice Vukojevic znali sve o njegovoj ulozi u partizanskim zlocinima kod Macelja i Velike Gorice. Pa Hudelist je objavio u Tudjmanovoj biografiji da je Tudjman prokazivao domobrane u Turopolju kao ustase, pa ih potom likvidiralo.
    Josip Perkovic je servisirao Suska, Oreskovica i Vukojevica podacima o Tudjmanu. Pitajte Nikolu Stedula zasto je Oreskovic nakon privodjenja od strane Manolicevog Zdravka Mustaca umjesto u zatvor prebacen u SIS kod Perkovica.

    Inace, Dedina informativna sluzba (DIS) smatra da je pismo koje je Peratovic objavio klasicna Perkoviceva podvala koju je ovaj put popusio Boljkovac. Ne znaci da pismo nije istinito. Daleko od toga. Ali Perkovic ga je servirao (neutralnim kanalom) starom Boljkovcu (njih dvojica se ne vole od kad je Manolic prebacio Perkovica Susku u MORH, a Perkovic prethodno utjecao kod Tudjmana da se pusti Arkana sto se kasnije bezrazlozno pripisivalo Boljkovcu). Boljkovac je zagrizao udicu jer se u pismu navodi da je Vukojevicev covjek Milijan Brkic kontaktirao Perkovica i Jana Gabrisa (arhivara UDB-e9 i da je cijela akcija usmjerena protiv Mesica.

    avatar

    21.04.2007. (22:53)    -   -   -   -  

  • comment

    Pa Hudelist je objavio u Tudjmanovoj biografiji da je Tudjman prokazivao domobrane u Turopolju kao ustase, pa ih potom likvidiralo.
    Josip Perkovic je servisirao Suska, Oreskovica i Vukojevica podacima o Tudjmanu.

    Sličnu priču, o Tukiju, čitao sam u jednom dokumentu koji u zaglavlju ima napisano VOJNA TAJNA, a u potpisu je jedan stari udbaš /iz Bosne/, koji bi mogao lako propjevati, jer postoji pisani trag o likvidaciji jedne, javnosti poznate osobe. Nardba je čisti ''modus operandi'' UDB-e, a osoba je, ''poginula u obračunu emigracije''. Ipak se povezuju neke teorije. Jedna tajna se krije oko Perkovićeva rodbinskog korijena. Hajde 45, kaži odakle je Perkovićev otac rodom, pa poveži činjenice i poznate parametre?

    avatar

    22.04.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • Civil

    Nemanja - kako ti se dade trositi toliko vremena, pa i tipkovnicu radi jednog polupismenog tipa kakav je Branko Vuksic ?

    @@comment@@ - procitaj knjigu Ivana Bekavca: "Izmisljeni Tudjman", pa ce ti Hudelist i njegova biografija FT-a biti jasnija !

    avatar

    22.04.2007. (00:23)    -   -   -   -  

  • comment

    Koliko toga imam za čitanje, da bih sve bacio u peć. Znaš li odakle je Perkovićev otac rodom?

    avatar

    22.04.2007. (00:38)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    @Civil: Pročitaj moj komentar još jednom. Nije ovdje riječ o Branku Vukšiću, za kojeg čak ne mislim da je polupismen, nego o načelnom stavu, a taj stav glasi: niti je Franjo Tuđman kao partizanski major (izašao je iz II.Svjetskog rata kao major, ne general) eo ipso kriv za Blaiburg i zločine počinjene tijekom Križnoga puta pripadnošću antifašištičkom partizanskom pokretu i vojsci, niti bi ga, da je kriv za te zločine, njegova uloga u obnovi hrvatske države devedesetih amnestirala od te krivice! Po analogiji, niti su udbaši koji su sudjelovali u stvaranju suvremene hrvatske nedužni za zlodjela počinjena između '45. i '90. samim svojim sudjelovanjem u obnovi hrvatske samostalnosti, a niti su bome krivi za bilo koji zločin toga perioda samo zato jer su bili partizani ili komunisti. Oni koji su krivi, krivi su, bili oni komunisti ili ne. Što mislite je li nevin recimo sudac koji je Đuru Pericu isprva osudio na smrt? I bi li se on mogao danas braniti da je sudio po tadašnjim zakonima? O tome, mili, pišem. Dakle, o daleko važnijim temama no što je Vukšić. Što se njega tiče, rekao sam ono najbitnije: on je jedan od onih medijskih poslanika koji očito ima neku važniju misliju no što je novinarska, jer pripada, kao i nedavno na Z1 pristigli Dujmović ili pak neuništivi Željko Malnar, posebno zaštićenoj vrsti: za njih ne vrijede tržišne zakonitosti, oni ne mogu nestati u tržišnoj utakmici - kao Vukšić i Dujmović na Novoj, gdje su obojca propali radeći emisije čiji je rejting bio takav da su skinute s programa - oni su stalno na nečijim solidnim dotacijama, jer oni odrađuju vrlo značajan posao za svoje političke naručitelje, koji su samo prividno na raznim ideološkim stranama.

    avatar

    22.04.2007. (01:31)    -   -   -   -  

  • No comment

    @Comment: "Manolic prebacio Perkovica Susku u MORH?"
    A što je recimo s ovom tezom?
    "A kada se uzme u obzir da je navodni emigrant Gojko Šušak došao 15. lipnja 1990. u Hrvatsku s «jugo-pasošem» koji je izdat u Beogradu od jugoslavenskog ministarstva vanjskih poslova (br. putovnice: 012151), jasna je i uska povezanost G. Šuška i J. Perkovića."

    Što se Hudelista tiče on servisira svaku vlast. Kad se recimo Mesić susreo s Pašalićem na večeri kod Šelendića, da bi se osigurao u slučaju da informacija nekontrolirano procuri, sam je stvar plasirao u javnost upravo preko Hudelista. Ta, čudna je ta pozicija nekih novinara: Hudelist je dakle bio mio Tuđmanu, ali eto i Stipi! Očito, uz Dvore ide i inventar, i tko god da je predsjednik, kad poželi nešto saopćiti preko "Globusa", ispriča to Hudelistu. Hudelistu se recimo ništa nije dogodilo zbog angažmana 1994. na strani HND-a, Jože i Stipe, mada je u Kačićevoj bio kuhan i pečen. Očito, sa znanjem Pantovčaka, jer je zaista neobično to s kojom lakoćom takvi ljudi sudjeluju u događajima zbog kojih drugi gube karijere, ugled, zdravlje ili čak i živote, dok oni i najtaže oluje preživljavaju lakoćom slamke.
    A možda to ima neke veze i s Hudelistovim projektom za kojega je izjavio da je projekt njegova života - riječ je o Ivani Brkić koju je Hudelist najavljivao "kao buduću najbolju i najtraženiju pjevačicu u zemlji." Naime, svi mi imamo svoje sitne radosti, a Hudelist je očito svoje podijelio s Rikardom Gumzejom. Naravno, službe su tu da nam ugode u svemu, pa je tako i impresario Hudelist vjerojatno imao zdušnu pripomoć oko karijere, blagonaklono toleriran u svojom nevinom oduševljenju za mlade, talentirane svježe glasove. Službe vole takve čiste situacije: ti voliš djevojčice, mi volimo tebe! Fer odnos, nije li?

    avatar

    22.04.2007. (02:16)    -   -   -   -  

  • comment

    @ No comment; jasna je i uska povezanost G. Šuška i J. Perkovića."
    Kad sagledam zbivanja uoči rata, dolaske velikih ''Hrvata'', shematski ustroj osoba koje su bili na ključnim pozicijama i u koje vrijeme, evidentno su, udba, odnosno kos, odmah razapeli svoju zapovjednu mrežu, već davno pripremljenu za mogući raspad YU. Računali su na Hrvatski naboj, koji se gomilao godinama, podijelio su puške sirotinji, poslali ih u prve redove, a oni iz pozadine dirigirali političko-ratnom scenom. Hercegovina je bila najbolja baza za daljnji prodor u sve političke sfere, a najviše preko udbaško-dojavničke mreže, gdje su Čolak, Lasić, Perković, i njima slična, hercegovačka bratija zauzeli ključne pozadinske pozicije, naravno uz pomoć udbinih dosjea koje su imali u rukama.
    Kad im je bilo poslijeratno ''krizno'' vrijeme, objavili su knjige sa udbaškim dosjeima, da se sitne ribe mogu svađati, a prave psine su ostale i dalje u kandžama pravih majstora.
    Akcija ''Fenix'' ili ''Raduša'', i još neke akcije tadašnjeg režima, otvorili su mi je širi vidik, jer sam pronašao nešto, što je direktno povezano na ovu bratiju, odnosno, kako su zaštitili, i štite, osobe koje su bili direktni i indirektni akteri ovih zbivanja. Ta ideološka povezanost traje i danas, a trajat će dok god ovaj ludi narod, ne uzme zakon u svoje ruke, i ne lustrira ih batinom. O ''Raduši'' i još o nekim udbaškim svezama, pojasnit ću naknadno, da proširimo korijen zbivanja, koji seže i danas do vrha vlasti.

    avatar

    22.04.2007. (11:51)    -   -   -   -  

  • comment

    Vrlo zanimljiv slučaj napredovanja jednog ''velikog hrvatine'', po činu pukovnika, odlikovanog, a uz to i od povjerenja. Naime po evidenciji iz dosjea, otac mu je bio ustaša, a radio je za udbu. Sin fakultetlija, radio za bosansku udbu do 88.g., pod pseudonimom ''Adler'', kada seli u Zagreb, gdje ga preuzima tamošnji centar udbe. Prijedlog za suradnju potpisao je operativac Jozo Petrović, koji ga drži za kvalitnog izvora. Inače osoba je rođeni Posušak. Čudno je da takav dosje nije objavljen, a od onih kokošara pune ih knjige.
    Kako se iz prekomorskih zemalja skrivalo i skriva dojavnike, kao osobu pod pseudonimom ''Galeb'' koji je radio za udbu iz Sidneya do 90.g.
    Ili pak, kako se nije u knjigama pojavila osoba pod pseudonimom ''Pero'', iz Švedske, kojeg je na vezi držao udbaš Vlado Šošić iz centra Livno, a pratio je tzv. grupu ''Orebro''. Od 70.g. je registrirani suradnik, što znači da je radio i otprije, da bi ''časno'' zalužio da bude ''registrovai saradnik''.
    Zanimljiv je i slučaj osobe pod kodnim imenom ''Ted'' koji je za udbu radio iz Hamiltona u Kanadi. Operativac Pavić Božo, drži ga kao puzdana ''saradnika'' a za njega je pun hvale i operativac Aziz Jahjefendić, a normalno to je sve ovjerio Slobodan Džalto, a odobrio Vlado Šošić /Pogodite gdje mu radi kćerka?/. Ovaj ''hrvatna'', cinkario je sve do 90.g.
    Zanimljivo je kako su i EU dojavnici preskočeni, koji su cinkarili hrvatske ''nacionaliste'' i ''ustaše''. Tako je osoba pod pseudonimom ''Španac'', rođeni Lištičanin, drukao iz Kalsruhea, svoje zemljake, i to kome, već znamenitom udbašu Dragi Čolaku, sve od 78.g.do 90.g.
    Zašto sam ovo naveo?
    Da bi uz malo dobre volje i surfanja internetom, pogledali gdje su te osobe sada, ili pak njihovi potomci uz bližu rodbinu.
    Džaltina kćerka, bila je dopisnica HINA-e iz BIH, a sada je djelatnica OSA-e, i kao slučajno radi u Mostaru, sektor ratni zločin.
    45, pogledaj sa kim se druži Vlado Šošić po Zagrebu, imat ćeš što vidjeti.
    Udbaška paukova mreža, dobro je razapeta na cijelom prostoru RH i BIH, a vjerujem i na ostalim prijeratnim prostorima, pa i u Sloveniji, gdje je Igor Dolanc, siva eminencija, a gost aših udbaških vlastodržaca.
    Psi laju, karavane prolaze, oni vladaju i jebu nas u zdrav mozak, a analogno tome, nabijem ih sve na kurac, i vlasti koja im je ovo omogućila. Sad po prilici znamo kao djeluje i na čijim temeljima ova današnja Karamarkova udba, u kojoj rade ovakvi i slični kadrovi, uvijek sa istim genetskim predznakom zvanim UDBA.

    avatar

    22.04.2007. (14:08)    -   -   -   -  

  • no comment

    Za razliku od Franza Bureka ja mislim da je ovo pismo Boljkovcu podmetnula ista ekipa o kojoj je prošle godine pisao Djikic u Feralu:

    "Milijan Brkić održava kontakte sa sinom Vice Vukojevića, Višeslavom, premda je taj poduzetnik debelo povezan s dijelovima zagrebačkog i mostarskog podzemlja", veli jedan bivši obavještajac kojega se može svrstati u klan Karamarkovih protivnika, "a na sastancima koji se održavaju u Zagrebu često im se zna pridružiti i načelnik Centra POA-e u Osijeku Josip Barić kojeg je na taj položaj instalirao Branimir Glavaš. Barić je, recimo, i dalje član predsjedništva NK Osijek, gdje je Glavaš nedodirljivi gazda..."

    Jasne su, dakle, pozicije i namjere zaraćenih špijunskih klanova: plasiranjem informacija o Karamarkovu forsiranju zadrtih desničara Bagić-Turekova grupacija, zapravo, šalje poruku Sanaderu i Mesiću da bi davanje SOA-e u ruke današnjeg šefa POA-e značilo rehabilitaciju onih struktura i ideja koje predsjednik Republike istinski prezire, dok ih se premijer više boji nego što ih ne podnosi; odašiljanjem, pak, non-papera i povjerljivih informacija o Turek-Bagićevim podzemnim podrivačkim aktivnostima Karamarkova grupacija Sanaderu i Mesiću poručuje da bi bilo kakav oblik rehabilitacije rečenog tandema, kao i njihovih ljudi, predstavljao podršku osuđenom otmičaru Hrvoju Petraču i njegovu gangu kojemu su značajno potkresana krila tokom provođenja akcijskog plana za hvatanje Ante Gotovine, te da bi povratak Petračevih pomagača i onih koji su se deklarirali njegovim prijateljima vrlo negativno odjeknuo u međunarodnim krugovima što pomno motre ovdašnju situaciju. Hrvatska je tragedija sadržana u tome što su obje ove grupacije dobrim dijelom u pravu, a to znači da će – bez obzira tko pobijedio u aktualnom ratu, s tim da su Karamarkove šanse u ovom času, ipak, veće – ovdašnji obavještajni aparat i dalje ostati leglom nepobitnih političkih i privatnih zloupotreba, te poligonom za egzistencijalno zbrinjavanje po partijsko-plemensko-prijateljskim linijama.


    P.S. Mesic je preko vikenda zvao na razgovor Karamarka i natrljao mu nos zbog pisma na koje se poziva Boljkovac, odnosno Milijana Brkica. Navodno mu je zaprijetio da ce ga poslati na mjesto Ladislava Pivcevica u UVNS, kojeg salje u diplomaciju. Prica se da ce na mjesto sefa SOA-e doci Spiro Mise, kadar Ranka Ostojica, koji je sada savjetnik nacelnika operative u SOA-i.

    avatar

    25.04.2007. (12:36)    -   -   -   -  

  • comment

    Prica se da ce na mjesto sefa SOA-e doci Spiro Mise, kadar Ranka Ostojica, koji je sada savjetnik nacelnika operative u SOA-i. (no comment 25.04.2007. 12:36)
    Priča ima smisla, osobito kada su u pitanju guzice glavešina, kao što su Karamarko, Buljević,.. & company, koji žele sačuvati poziciji i žele ostati za dulje zaštićeni. Logika je na mjestu, jer ''desni'' štite lijeve, a sada bi trebali lijevi, ''desne'', a pouka je Turek i još neki.
    Fino su ovo osmislili, ako se što drugo ne okoti ! Buljević je bio desna ruka Širi, pa vjerojatno ova kadrovska umotvorina vodi u tom pravcu. Znajući da nema ni p, od pravne države, mogu radit što ih je volja, samo je bino da uvijek ližu guzicu vlasti i da ih servisiraju tračevima.
    Kako ovo nazvati pravim imenom? Lakrdija.

    avatar

    25.04.2007. (13:56)    -   -   -   -  

  • Nada

    "Kad im je bilo poslijeratno ''krizno'' vrijeme, objavili su knjige sa udbaškim dosjeima, da se sitne ribe mogu svađati, a prave psine su ostale i dalje u kandžama pravih majstora."

    Ovo je sveto pismo , ko misli da nije grdno se vara.Revizija krađe i lustracija ih puno ne tangira (jadni i dezinformirani narod) , jer više se plaše promjene klime koja bi mogla da utječe na narod pa da se to sve raskrinka i razmuti. Za narod su našli recepturu , a za promjenu klime nema šanse.Imam neki osjećaj da je na vidiku sretniji kraj....

    avatar

    16.05.2007. (03:55)    -   -   -   -  

  • skec

    Ako se ne varam 1991 je uhičen Arkan u to vrijeme je Boljkovac bio ministar unutarnjih poslova zašto je Arkan pušten u to vrijeme to bi trebalo pitati Jožu Bpljkovca

    avatar

    08.04.2009. (20:14)    -   -   -   -  

  • štit

    USTAŠE NA BILOGORI (1941-1945)

    Stjepan Mesić i Josip Manolić

    NEMA ZABORAVA HRVATSKIH ŽRTAVA

    Na spomen hrvatskim žrtvama totalitarnog komunističkog režime jugoslavenske države SFRJ-a.

    Razmjeri zločina komunističkog režima još nisu dostatno istraženi.

    U procesuiranju partizanskih i komunističkih zločina, uz Josipa Boljkovca, istraga se vodi i protiv Josipa Manolića i drugih partizanskih zločinaca, jednog od najutjecajnijih partizanskih zapovjednika OZN-e u Bjelovaru, jer Manolić je Bilogorskom kraju poubijao preko 5000 ustaša, njemačkih vojnika, domobrana i civila...

    ----------------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 21.09.2013. (Subota)

    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 433 520
    Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,

    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb

    http://crostojkovic1958.blog.hr
    brankostojkovic152@yahoo.com

    URED: Masarykova 8
    http://istinazanarod.blog.hr
    www.crostojkovic1958.blog.ru

    Članaka; 1684

    avatar

    22.09.2013. (08:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...