Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Wanda

    Bome, kad si rekla da će ovaj put post biti štur, ja sam i očekivala da će biti štur. Vraga. ne bi ti bila ti:-))) Koliko su optimalni uvjeti za konzerviranje u kućnoj radinosti? Mislim na limenke više nego na staklenke. Vidim nekad po većim centrima da ima za kupit tih posuda. Zašto svi moji pokušaji završavaju sa plijesni na vrhu. A pazim stvarno, i steriliziram, i rukavice, i gaze?
    Glede discipline... razgovarat ćemo čim mi prođe zubobolja. Ne prije. Do tada... jedem apsolutno sve što je mekano. A nije mi baš sve dijetno.:-))

    avatar

    18.04.2007. (08:36)    -   -   -   -  

  • TheLittleone

    Sve je to za ljude, ja imam čak i papir da sam "pametna" pa sam jednom prilikom skoro poginula gurnuvši potpuno željezna kliješta (bez ikakve izolacije, nisu bila ni kliješta nego neko kuhinjsko pomagalo) u grlo lustera jer mi je ostao "vrat" žarulje unutra pa sam ga htjela iskopati...Ne moram ti ni pričati da sam otplesala brejkdens, a odonda iz mene naprosto izbija elektricitet...Događa se i najboljima :))))
    p.s. sjećam se da sam jednom negdje čula da je dehidrirano povrće kvalitetnije od smrznutog i konzerviranog jer da mu ostanu svi vrijedni sastojci samo se izvuče voda (naravno, ako je proces napravljen kako treba).

    avatar

    18.04.2007. (08:54)    -   -   -   -  

  • carolica

    Ovdje bi trebali analizirati riječ štur...očito svatko ima svoje viđenje :)))
    Odličan post Ledena.
    Što se konzerviranja tiće u pravu si TheLittleone, ako se pravilno dehidrira bolje je od smrznutog. Nažalost ništa ne može zamjeniti svježe. Zato ja volim ukiseljeno i vakumirano povrće (bez kuhanja) jer na taj način čuva većinu svojih sastojaka, a sol služi kao konzervans pa nema potrebe za cijelim nizom aditiva.

    avatar

    18.04.2007. (09:02)    -   -   -   -  

  • jedna mala

    moj prijatelju posjeti najjadni.blog.hr i ugodno se nasmiji

    avatar

    18.04.2007. (09:03)    -   -   -   -  

  • laLuna;)

    :))) aj lajk it! pješačenje :) lijepo je to! i meni nekad padne ne pamet.... al nekako je škola daleko i ne smije se kasnit :S :D

    avatar

    18.04.2007. (09:11)    -   -   -   -  

  • studena

    Protivnik sam konzervi, a ako baš neka i zaluta onda mora biti bez uobičajenih konzervansa. Ne samo da su namirnice (prvenstveno voće i povrće) potpuno osiromašene vitaminima i mineralima, već i svi ti konzervansi izazivaju kojekakve alergije, kronični neurodermitis i druga, još teža oboljenja (mislim da si upravo ti postala spisak konzervansa).
    Zato, ako već ne može svježe, onda samo zamrznuto i sušeno (ovo potonje bez sumpora!). Uostalom, konzerve su danas zaista suvišne, jer svježe namirnice su dostupne u svako godišnje doba.
    Recepti su ti odlični, ja se veselim šparogama jer koliko god da ih volim, jedem ih samo u ovo doba kad stižu svježe s polja :)
    A kolačićima od polente možeš obogatiti ukus ako umiješaš sitno narezanu osušenu rajčicu ili grubo isjeckane orahe ili (malo kaloričnija varijanta) naribani parmezan...mislim da znam što ću danas kuhati :)
    Usput, jesi li znala da se u hladnjaku nalazi više bakterija nego na bilo kom drugom mjestu u kuhinji?
    A sad idem pisati onaj obećani post, ako nastavim ovako visiti ovdje nikad neće biti gotov :)

    avatar

    18.04.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    mljac kako ovo sve odlicno zvuci !!! imam ja jedan odlican recept za rizoto sa sparogama...ali nije u wordu. da pripremim i posaljem vam na mail ?

    wanda - a sto kaze zubar ??? pa ti se patis vec danima.

    avatar

    18.04.2007. (09:57)    -   -   -   -  

  • opaljena

    ne preferiram hranu iz konzerve...rađe smrznutu hranu....ali najdraže mi je svježe....

    avatar

    18.04.2007. (09:59)    -   -   -   -  

  • barba

    za sturi post izgleda obilato, kako je onda kad nije nemrs;)

    avatar

    18.04.2007. (10:10)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Jedem sezonsku hranu, tu i tamo smrznem sama nešto na par dana kad mi je gužva. Ne volim ni voće ni povrće kad im nije vrijeme i ako nisu rasli u našoj zemlji. Ne zbog lažnog patriotizma već jer se povrće koje ne raste u podneblju u kojem živimo pretvara u okidač najgorih bolesti.

    avatar

    18.04.2007. (10:54)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @the little one... ooo, znam ti ja tih nekoliko sa MENSA certifikatima koje su takve pi*darije napravili da to nisu istine:-)))@studena... jedva čekamo:-) napiši dvi riči između skitnji sa zvjeri:-))) @lipa mare... zubar kaže da nažalost moram odraditi i antibiotik i analgetike jer je taj korjen bio račvan i puno me je raskopalo za izvaditi mi zub. a povrh svega sam (a valjda od ovih na hitnoj, jer mi nisu baš izgledali najhigijenskije) dobila i afte!!! nijedan sin mi ih nije imao.:-((( mogu zamisliti kako je bebama kad ih dobiju. tako da sad mučim muku s tom. Mare, šalji taj recept, ako je po UN-ki, treba nam za uz @barbin post u subotu. ujedno pozivamo SVE naše članice i članove da nam se malo više aktiviraju sa receptima. natrkeljite uz njih i sliku, po mogućnosti, ali nije uvjet. eto za ovaj vikend su na redu škrobni i ugljikohidratni dan. ajmo cure, da vidimo malo što se krčka u vašim domovima!

    avatar

    18.04.2007. (11:10)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ok. saljem. nego wanda, nemoj dat vadit zub !!! radije promijeni zubara. ja na hitnu ne bih ni u ludilu. cuvaj zube.

    avatar

    18.04.2007. (11:21)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    poslano. s googlanom fotkom. pa vi vidite jel sve okej. a saljem uskoro i jos nesto....sa skampicima i lignjama, za kad bilo.

    avatar

    18.04.2007. (12:09)    -   -   -   -  

  • Tanja

    koji njamiiiii recepti, zbilja mozemo to jesti? pa to uopce nije dijeta! un-ne dijeta! stvarno je tako!

    avatar

    18.04.2007. (12:30)    -   -   -   -  

  • Jana

    Sjedni, pet! :)

    avatar

    18.04.2007. (13:26)    -   -   -   -  

  • maala

    ehej, evo nakon četri dana dijete, bilježim prvi kilogram manje...znam da je to samo voda i bla bla bla...ali, hej! osjećam se bolje prije par dana sam se nakon neznan koliko vrimena probudila u 6 i 30, i cili dan bila ko ptičica...:)))

    idemo dalje, idemo dalje!!!

    ja i nemam neke recepte, uglavnom studentski eksperimenti koji iziskuju što manje vrimena i novaca...:)

    avatar

    18.04.2007. (14:06)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    Ajme, Ledena, kud nožem na ledenicu, tvoju skoro pa imenjakinju...:-))). Nadam se da je novi hladnjak još ljepši i bolji, svako zlo za neko dobro...
    Recepti sa šparogama su pun pogodak, u mojoj ledenici uvijek imam spremne divlje šparoge za svakakve kombinacije -za juhe, rižote, pašte (dobitna kombinacija šparoge+škampi+kozice), koristim ih i kao začin u palenti, pa i u domaćem kruhu umjesto maslina, naravno, kad nisam na un-dijeti :-).
    A sad jedan veliki PLEASE! Od lani mjerkam jedan električni sušač voća i povrća u Metrou, cijena cca 150 kn, ali i da je besplatan -ako je beskoristan, preskup je i neće u moju kuću. Ima li netko iskustva s tim? Rado bih napravila vlastite sušene voćne snackove i povrtne začine, a ona varijanta sa sušenjem 5-6 sati u pećnici baš me i ne privlači previše. Karakteri, pomagajte :-).

    avatar

    18.04.2007. (15:23)    -   -   -   -  

  • Lafica

    ja sam puno griješila...s piletinom s mlincima na voćni dan u 10 navečer jer sam otupila od gladi i s par ferro rochea danas...
    :(

    avatar

    18.04.2007. (16:11)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Evo, što se tiče konzerviranja i staklenih teglica...Mislim na one kupovne...Smije li se, npr. jesti cikla (iz staklenke), ili npr. grah iz konzerve??? HELP!

    avatar

    18.04.2007. (16:27)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Eno mi u zamrzivacu sparoga koliko oces, izkonzervirat ce i vraga i boga vise unutra:))). Nisam nesto ljubitelj istih, al ajde uz ove recepte mozda mi i uspije iskoristiti ih ;). Iz limenih konzervi koristim grah jer mi ispadne uvijek bolje nego ovaj ordinary. A i brze je nekad ajd ;).

    avatar

    18.04.2007. (16:45)    -   -   -   -  

  • ledena

    Uvijek postoji dobra i loša vijest oko iste stvari, pa tako i ovdje. Ako pričamo o ukiseljenom povrću, smrznutom, samo zatvorenom u konzervi, dakako i kad se radi o voću, pa i o bilo kojoj hrani, UVIJEK, ali UVIJEK treba čitati što piše na deklaraciji. Zato, ako je nešto konzervirano toplinom, sastojci su voda, sol i askorbinska kiselina - onda ok. Ako je stavljen neki sorbat ili nešto drugo kao konzervans, npr kalij meta bisulfit ili svepopularni Vinobran, (radi se najčešće o ukiseljenom povrću) onda NE.
    Naravno, bilo bi najbolje kada bi mogli jesto prirodno, sezonsko, i tu se slažem sa Ljeljom. Apsolutno ono što odgovara našem podneblju, i čemu je sezona.
    O konzerviranju sam pisala da razbijem famu, obzirom da nije svako konzerviranje odmah loše. Povrće i voće nakon konzerviranja možda može biti manje hranjivo, ali ne mora biti nužno štetno. Nisam navela konzerviranje aditivima, jer nekako očekujem da smo taj dio o aditivima naučili.

    avatar

    18.04.2007. (19:17)    -   -   -   -  

  • sandi-blog

    ej ovo vam je super ! zakon ! posjetite moj blog na www.ludonjabravo.bloger.hr i downloandujte puno pjesama! sve noviteti domaće i malo narodno radi onih koji to preferiraju !!!!! pozdrav !

    ej ovo vam je super ! zakon ! posjetite moj blog na www.ludonjabravo.bloger.hr i downloandujte puno pjesama! sve noviteti domaće i malo narodno radi onih koji to preferiraju !!!!! pozdrav !

    avatar

    18.04.2007. (20:21)    -   -   -   -  

  • biti bbw

    ¸Pozdrav Wandi
    znam kako ti je nažalost u životu sam se strašno napatila zubobolje, od početka me tvoja priča podsjetila na slučaj kada je meni (neprovjerena) zubarica izvadila zub, a poslije su tek počele muke, povremeno su čak izlazili komadići kosti iz rane, horor, u svakom slučaju bojim se da ti nisu baš dobro napravili to vađenje, uvijek sam se pribojavala te hitne stomatološke službe. Želim da ti brzo bude dobro, a ako slučajno trebaš preporuku za stvarno krasnu zubaricu u Splitu u koju imam strašno povjerenja, javi se.

    avatar

    18.04.2007. (21:21)    -   -   -   -  

  • Čelična šaka ŠTIT

    HRVATI - MORAMO SE AGRESIVNIJE BORITI I SUPROSTAVITI BANDI LOPOVSKOJ !


    TKO NAS HRVATE JE UNIŠTIO?

    Našu zemlju nije uništio "potres i cunami", a nije kriva ni "kiša i oluja", našu Hrvatsku uništili su oni ljudi - koji imaju ime i prezime. To je bilo tipično uništenje cijelog Hrvatskog naroda. Nijedan čovjek normalan i pošten nema pravo ovo opovrgnuti - da ovo nije istina. Hrvatska je postala tako povijesni činilac bezakonja... Mi Hrvati "šaptom" padamo u ruke osvajačima, izdajnicima i ratnim profiterima. Pljačka je nažalost počinjena od strane „naših", od Hrvata. Pitam se: Kako je to sve moguće u slobodnoj i suverenoj, pobjedničkoj Republici Hrvatskoj? Kakvi smo to mi ljudi kad možemo trpjeti ovakve "naše političare", koji samo: lažu, muljaju i kradu...

    POLITIČKE STRANKE I NJIHOVI POLITIČARI DOBRO ŽIVE

    Kakva je to država, politika, elita,.., koja tolerira sve zločine? Sve sami rodoljubi i domoljubi, koje se busaju u prsa, a šute na najgore stvari. Stjepam Mesić i Budimir Lončar su 1991. godine uništavali Hrvate sa jugo generalima, poslije su nam oni došli za šefove. Sjetimo se rata koji su oni raspiravali. Mesić nas je sada uništio do kraja. Stalno sam do sad govorio da imamo lažnog predsjednika. Prije su nam bili krivi: Turci, Srbi,.., Slovenci, a tko nam je sad kriv? Da li nas to na nešto podsjeća? Zašto je prešućen Hrvatski Holokaust? U kojem je glavni sudionik bio Stjepan Mesić. Moram spomeniti, na samom početku, bilo je to - rušenje Hrvatskog Narod. Koje je i nastavljeno...

    NIKADA NISMO MAKNULI ONE KOJI SU NAS UNIŠTAVALI

    Treba da svima bude jasno, da je napad najbolja odbrana i zato su svi bivsi komunisticki komesari i njihovi tajni agenti UDB-aši, koji su sada najveci demokrati i globalisti u igri. Takve i tolike zlocine nad vlastitim narodom nema nigdje - ni u jednoj državi. Ovaj tekst, je posljednja odluka, gdje će se Hrvati svrstati. Jer sve majne nas ima i nitko nas ne okuplja oko sebe... Vjerujem da je sada posljednji trenutak da nešto učinimo za Hrvatsku. Mi Hrvati smo “ČUDAN NAROD” Uvijek se borimo za slobodu i slobodnu državu, a poslije je dajemo drugome da s njom gospodari... Ovo je "nova Hrvatska apokalipsa", bez obzira na današnju vlast u Hrvatskoj, mi se moramo osloboditi od nametnute laži i šutnje, moramo slobodno govoriti i dati u javnost, sve što smo patili i proživljavali i bez prekida. Moramo učiniti nove generacije sretnim i našu povijest.

    HRVATSKI POKRET ŠTIT
    BJELOVAR / CROATIA
    BRANKO STOJKOVIĆ
    brankostojkovic152@yahoo.com
    095/814-82-90

    http://bjelovarskiklan.blog.hr
    http://mesomeso.blog.hr
    http://istinazanarod. blog.hr

    avatar

    04.03.2010. (20:55)    -   -   -   -  

  • RATNIK ŠTIT-a

    SINDIKATI NA GRBAČI HRVATSKOG NARODA



    Je li sreća svih Hrvata i svih hrvatskih pučana, kada imamo brojne sindikate u zemlji, a oni nemaju baš nikakvu ulogu. To mora odvesti u propast jedan narod. Kada se upitamo – Tko vlada masama naroda?! I tko sve radi smutnju među ljudima? Mediji rade štetu,…, političari rade štetu… I kuda možemo na takav način. Razvoj borbe koja se vodi između samog naroda HDZ-ovci i SDP-ovci, (bivši) komunisti, socijal-liberali, masoni, klero-religisti, itd. U ovim fundamentalnim (temeljima) sudarima i sukobima, sasvim je suprotno da smo jedinstven narod i da pravna država je na djelu. Očito je, da i sami građani su žrtve „izopačenog miljea“.



    Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) je na platnom spisku Republike Hrvatske. Predsjednica tog sindikata Ana Knežević je obična birokratkinja. A u tom sindikatu nalaze se ne samo bivši komunisti nego i njihova djeca. Primaju plaću i tobože se zanimaju za ljudska prava. „ „Hrvatska gospodarska strategija“ je fikus koji lebdi u zraku, ili bolje rečeno u vakumu. Dokaz je da svi (ti) brojni sindikati ništa ne rade. Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) od Krešimira Severa, samo su statisti. Taj predsjednik ima plaću 7.500,00 Kuna. Dok mnogi radnici nemaju ništa, odnosno mjesecima svoju plaću ne dobivaju. Ima li u svemu tome smisla?



    Hrvatsku opet utjeruju u projekt Jugoslavije. To se vidi iz nedugo razgovora Borisa Tadića i Jadranke Kosor, u međusobnom posjetu. Potreban nam je jak sindikat, koji bi nas zaštitio od svih prevara i laži… Ima Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) koju vodi Damir Jakuš, to je udruga na papiru, u praksi je nepostojna. U Hrvatskoj postoji „socijalno“, to je državna skrb, i to je jedna golema birokracija koja ništa ne radi. Najveći neradnici nalaze se u „Hrvatskoj gospodarskoj komori“. Da se ne govori o biroima za zapošljavanje, koji su luksuzno opremljeni, koji imaju cijelu vojsku djelatnika i savjetnika. Ponovo se primičemo broju od 400.000 nezaposlenih. Postoji i sindikat - Matica državnih i javnih službi (MDJS) od predsjednice Zdenke Gizdić. Ta služba živi u „orbiti“, nije prisebna na Planeti zemlji. Sve ovo je velika urota protiv građana. Kako preko ropstva i mraka? Ja osobno ne priznajem „ovu sindikalnu elitu“, jer oni ne priznaju čovječji rad i trud. Hrvatska udruga sindikata (HUS) Ozrena Matijaševića, je udruga na „klimavim nogama“. Malo pregovaraju s Vladom ovako, malo onako – kako njima paše.



    Sve iza toga ostaje „izdajničko sjeme“. Njihove strategije se nikad nisu ostvarile – i one su ostale ništavne. Sjetimo se bivših sindikalista Borisa Kunsta i Dragutina Lesara, kako su od „mistificirane vlasti“ nagrađeni, foteljama u Saboru RH. Tko se poigrava s stotinama tisuća, pa i milijunima Hrvata? Vidjeli smo nedugo prosvjed seljaka, odnosno kako su udruge izdale svoje seljake, pa čak i Friščićev HSS. Već je opće poznato da političke stranke su „trulež“, da na djelu su „razbijači Hrvatske“. Sindikat udruga od Stjepana Kolarića, nemaju nikakav plan, a to bi bila borba zdravog uma. Zato na svjetlo dana sa svima njima, da dalje ne varaju „običnog čovjeka“ i da ne rade od njega budalu. U ovim burnim danima Hrvatski narod treba se okrenuti „vjeri“ u istinu. Ne da svakodnevno sluša bolesne laži, koje nas unazađuju i upropaštavaju. To će u potpunosti promijeniti našu orijentaciju.



    U Bjelovaru, 26. 03. 2010.



    HRVATSKI POKRET ŠTIT

    (bitka za Hrvatsku)

    Branko Stojković, predsjednik

    brankostojkovic152@yahoo.com

    095/814-82-90 , 091/797-65-56

    http://istinazanarod.blog.hr

    http://mesomeso.blog.hr

    http://bjelovarskiklan.blog.hr

    avatar

    07.04.2010. (22:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...