Komentari

sickofitall.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Mrvice o svemu

    Ja citavu mladost u Makarskoj slušan o Stipi Mađoru. I nikad nisam skuzila ko je to. Al sječam se legendarnog Kerozin Benda. I napokon da sam vidila ko je to. Bravo Vice za reportažu!

    avatar

    11.04.2007. (12:26)    -   -   -   -  

  • Mrvice o svemu

    Pa zar nije Kerozin Band bio predgrupa Hladnom pivu kad su svirali na fešti za Dan državnosti na Kačićevom trgu 30.05.1995?

    avatar

    11.04.2007. (16:19)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Bravo Stipe! Ti si jedan od najorginalnjih i pravih Makarskih, ne samo muzičkih brandova. Muzičari skupa s muzikom se minjaju, ali ti ostaješ isti, nisi zaboravio svoju makarsku ekipu. Vrpojanima je uvik bilo teško doć na vrime, jer su uvik išli nistrmo, jer su mislili da je povratak uzbrdo, pa bi rasporedili snage. Vidio sam te prije nekoliko dana s Kvijom, kada ste ulazli u Medina. Iako si akademski obrazovan i popularan, uvik si zadrža gard čovika iz kale i s osmijehom duhom, humorom, vicom... Sve se može "oteti", ali predhodno ne može Živio!

    avatar

    11.04.2007. (18:21)    -   -   -   -  

  • Babyface Killer

    @ Mrvice: Navedenog datuma prije 12 godina kao predgrupa Hladnom Pivu je nastupio bend u kojem je Stipe bio vokal a zva se "Green River". Stipe je posli par stvari tada reka: "Pošto se zovemo Green River, moramo odsvirat jednu stvar od Green Daya" i onda su svirali "Basketcase", najveći hit Grin Deja, koji su se jelte "prodali" što bi reka Stipe.

    Tada je poslije koncerta, na kojem se skupilo par tisuća ljudi, izbila velika i prilično žestoka tuča Makarani vs. PKIZ(Posjetitelji Koncerta iz Zabiokovlja) u kojoj su gosti izvukli deblji kraj. Cili koncert (na kojem su inače redari isprid stejdža bili Šime Pantangana i Vrcan stariji) je bio na rubu totalnog kaosa zbog tuča, slam dancea i sličnih radosti, a par puta je i prekidan. Legendarne su riječi koje je višekratno sa pozornice uputio tadašnji gradski pročelnik za kulturu: "Ako se ne odmaknete od pozornice deset metara, koncert će biti prekinut!"

    Himmleru, dopusti da kao član žirija postavim još jedno pitanje za tvoju i Stipinu nagradnu igru (ALI NEKA NE ODGOVARAJU OSTALI ČLANOVI ŽIRIJA!!!): KAKO SE ZOVE ČOVJEK KOJI JE IZGOVORIO TE RIJEČI?

    Sicky, znam da Spike ima tonski zapis tog ultimatuma, pa si ga moga postavit na glog, a ja obećavam da ću ti poslat za objavu ekskluzivne fotografije promocije novog albuma Hladnog Piva iz "Golog betona" u Gajnicama! Stipe je tada sredio upad, (kao i VIP ulaznicu za Ledenu dvoranu samo sat prije rasprodanog koncerta dvi godine prije), što bi reka profesor Gudelj "ljudstvo i karakter".

    Samo mi je krivo kada vidim ove njegove fotografije iz grandž faze što nikad on i mali brat Karlo nisu otprašili neki duet. Sa Vesinom sadašnjom i Stipinom nekadašnjom kosurinom, bili bi ko Chris Cornell i Eddie Vedder kada su pivali Hunger Strike u grupi Temple Of The Dog

    avatar

    11.04.2007. (19:24)    -   -   -   -  

  • Babyface Killer

    I S P R A V A K: bend je bio "Green REVOLUTION", a ne Green river

    avatar

    11.04.2007. (19:55)    -   -   -   -  

  • sick of it all

    Eoo, vako... Kako kaže bejbi, tako je i bilo, sve osim jedne stvari. Nisu se zvali 'Green River', koji je baj d vej ustvari jedan od prvih bendova seattle zvuka iz osamdesetih,već su se zvali 'Green Revolution', a fakat jesu aludirali na 'Greed Day'.

    avatar

    11.04.2007. (20:04)    -   -   -   -  

  • sick of it all

    A, vidi, u međuvremenu si se ispravio Bejbi, pravovremeno nema šta. Nego, znam da Spajić ima tu snimku, imao sam tu kazetu u rukama kada sam nekoć prebaciva neke od pjesama na mini disc. Evo još jedna pomoć ekipi za postavljeno pitanje o legendarnoj rečenici izrečenoj na koncertu iz 1995... Dakle, TOJ SE OSOBI TIH GODINA MORALO OBRATITI ZA DOZVOLU ORGANIZIRANJA KONCERTA, ZA ŠTO JE ON UVIJEK IMAO SLUHA, ŠTA JE, JE.

    avatar

    11.04.2007. (20:24)    -   -   -   -  

  • ~ tko sam ja uopće? ~

    Oho, ima i mene na dvije slike!
    Inače, ispravio bih Babyfacea. Kultna rečenica je bila:" AKO SE U ROKU TRI MINUTE NE ODMAKNETE PET METARA OD BINE, SMATRAJTE OVO ZADNJOM PJESMOM!" Nekako je u toj rečenici bilo sadržano svo patetično ziheraštvo HDZ-a u doba Franje. No meni je nekako "kultnija" rečenica koju je Mile rekao nakon što je izbio nered i fight, i nakon što se skandiralo "Gazi purgere!" Rečenica je :"A SVIMA NJIMA KO JEBE MATER, ŽIVIO PUNK!"
    Nakon toga je koncert nastavljen, kao i pogo ispred bine i ostalo je legenda...

    avatar

    11.04.2007. (20:24)    -   -   -   -  

  • Istina koja je glupost

    jebate, odlicno! super obiljezenje...
    nisan ima pojma neke stvari, a sad mi je bas drago da sam procitao eto to tako...
    i ono.. PoZZzzz ...
    btw, zao mi je sta se nismo vidili za praznike...

    avatar

    11.04.2007. (20:59)    -   -   -   -  

  • _EmO-GirL_

    super ti je blog!
    posjeti i mene i ostavi komentar :)
    pozz

    avatar

    11.04.2007. (23:31)    -   -   -   -  

  • TrueBeliever

    Jebate šta smo mladoliki na onim slikama. 2003. jel?

    avatar

    12.04.2007. (15:01)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    A kakav to Stipe može bit kad je resta na Vrpoju i kad se druži s Makarska teamom nego faca?
    Nadam se da ću opet bit negdi blizu kad budu u elementu, ali s nekim diktafonom.

    avatar

    12.04.2007. (15:05)    -   -   -   -  

  • Frit

    Bilo je tu još legendarnih koncerata iz pred-digitalnog doba, recimo na Borusiji kod Fujte(ne sjećam se pod kojim imenom;Tropsky ili Kerozin ili nešto treće?), ah ta Borusija.Ne znam postoji li igdi fotka tog legendarnog mjesta.
    Sjećam se kroz sumaglicu Himmlerove faze šaranja korektorom,a kad je nabavio marker nije mu bilo kraja. U to vrijeme se pojavio politički problem u školi sa grafitima U2-Rattle&Hum, jer da šta znači ono "U". Pričali smo o tom vremanima prije par miseci, kad ono Stipe vadi događaje ko iz rukava, a ja se ničega ne sićan. Svaka čast, imaš memoriju ko slon.

    avatar

    12.04.2007. (15:33)    -   -   -   -  

  • teich

    zakon blog aj dođi do mene i ostavi koji komentar

    avatar

    12.04.2007. (21:13)    -   -   -   -  

  • muir

    čovik, zvir i kripost :)

    avatar

    12.04.2007. (22:32)    -   -   -   -  

  • Mrvice o svemu

    I ja se sječam da je taj koncert '95 na Kačiću bio stalno na rubu incidenta...brutalno! i drago mi je da sam potakla prisječanje na te dane...ajme sta je u Makarskoj bilo lipo tada (dok jos sve nije bilo ispeglano)...

    avatar

    13.04.2007. (07:57)    -   -   -   -  

  • Funder jazz bus

    Ja se sićan kada smo za izbore 1992. svirali na Braču (mislim na Kerozin) u Hacijendi. Naš vrli "manager DInko" nam je sredio sve - spavanje, hranu, prijevozh mjesto, lovu, zečice....a dobili smo: sirove hrenovke, spavanje po klupama oko HAcijende, još nas zatvcore u podne u onaj disko koji je ko Alcatraz a ključla nema, pa nam sreali jer im uzeli gajbu špića, pa sutra povratak u Makarsku žicanjem oko trajekta. Još odlazak na plažu autom kojeg gase prije svake nizbrdice, povratak s plkaže u kamionu s ovcama....A btw Stipe ujutro spava na klupi priko puta mene, a ispod njega lokva jer je baca dušu vani par puta ranije. Ja taman pogledam prema Stipi a ovaj se okrene u snu pa s klupe u lokvu - buć ! E koji dani.
    E btw pa ovdje ima slika Kerozina koje nisam vidio do sada!!??? Pa Stipe nismo li svi tribali imat fotke nakon koncerata??? VIce, ako imaš još takvih fotki pošalji mi na feezren@gmail.com

    avatar

    13.04.2007. (09:37)    -   -   -   -  

  • sick of it all

    @..uopće - zvijezde i zvijezdice! :) A ovi drugi uvijek prijete, to je tako, bili ovi ili oni... @mateo - ti si tada bio maliiiiii, jel' da?! ;) Tipkamo se, a brzo ćete se vi purgeri spustit doma, kupanje je počelo odavno!!! hahaha @recreativo - ima slika ohoho, iz tih razdoblja, ali Pivo je fakat zahvalno, kao i Let3, naravno... @blogatitvoga - Vropje Junajted! @Frut - Zbunjeni su svirali najjači koncert na Borusiji. Bengalke su parale noćni zrak... @muir - tako se i češlja :) @mrvice - je, totalni underground @basist jazz bus - slike su nabavljene u vrijeme kada sam ima godina od toga pisao feljton o povijesti MA rocka, mislim da su Igorove, dakle, već su bile u Kronici, međutim, ipak je najbolja ona The Shield sa Kačićevog trga koja je u feljtonu poslužila kao otvor priče tog broja. Vrlo atraktivna fotka! Makarski doom! :))

    A sada Veseljkova šema - pisanje posta u komentarima jer nemam vremena pisati pravi. Dakle, samo najava.

    Večeras, petak, 13.04.07. se održavaju čak dva unplugged koncerta u gradu! Vau, akustična koncertna metropola smo danas. ;)
    Bookcafe - s početkom u 20.00 sati, nastupa autor knjige Narcocorido Eliah Wald;
    Rockatansky - nakon ovog konecrta u Booku, kalom desetak metara dalje, poslije deset sati nastupiti će čak tri dueta izvođača - O+, K.U.K.M. i još jedan podgorski duo.
    Izvještaj slijedi :)

    avatar

    13.04.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • Neprilagođeni

    Sjecan se da je nekome iz Hladnog piva tada doletila limenka u glavu.
    U to vrime, mlad i lud, bija san zaludjen Green dayom i znan da san sta kraj bine i odusevljeno slusa Basket case.
    Kad smo vec kod tih koncerata HP-a, meni je odlican bija u Dalmaciji. Ono je genijalan prostor za koncerte.

    avatar

    13.04.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • doogish

    Danas je negdi oko 18.30 na sjednici MZ-a jednoglasno podržan predlog Dugiškog sekretarijata za kulturu da se Stipe odlikuje oredenom s likom Fiste. Ista će mu bit uručena prvom prigodom kada će mu biti predane i ambasadorske vjerodajnice za misije u bratskim i nesvrstanim Gajnicama.

    avatar

    13.04.2007. (19:43)    -   -   -   -  

  • ~ tko sam ja uopće? ~

    Shieeeelllddd!!! (za prave okorjele fanove - Sheild!) Ko zna šta bi od nas bilo da nije bilo kako je bilo... :-))

    Btw. na tom legendarnom koncertu Hladnog Piva sam prvi i jedini put vidio kako plastična boca od 2,5l vina leti preko čitavog Kačića i pada nekome u glavu.

    avatar

    13.04.2007. (20:19)    -   -   -   -  

  • Extruditur

    Super... Baš mi se svidija dio o Kerozin bendu!!! Nisan zna, baš super!
    A gledaj na onoj slici iz mjenjačnice kako je Stipe stavija pušku - totalno neprofesionalno, za poginit haha ...uperija pišku sebi u glavu i piva nešto.

    avatar

    14.04.2007. (09:49)    -   -   -   -  

  • Cobain

    znam da ce se sad naljutiti svi makarani,ali otkad je u njega dosao Mađor,bend se skroz usrao,kad cujem kako na koncertu u Domu.S. forsira paljenje upaljaca i sl sranja dodje mi zlo!lik je dobar trubac,ali njegova bahatost kao i truba nikako ne pristaju HP

    avatar

    14.04.2007. (11:11)    -   -   -   -  

  • Zakon brače

    super ti je blog!
    posjeti i mene i ostavi komentar :)

    avatar

    14.04.2007. (11:40)    -   -   -   -  

  • Vinci

    evo, ovo je jedan od razloga zašto obožavam doći na tvoj blog, Vice. uvik friške informacije iz života grada i njenih sugrađana i sugrađanki...ma kako daleko od rodne grude bili :))

    avatar

    14.04.2007. (13:31)    -   -   -   -  

učitavam...