Komentari

nilo.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Majstorica s mora

  Da, poznat mi je taj osjećaj, kao da si skinula teret od sto kila sa svojih leđa...nije lako, pitat ćeš se ponekad da li si pogriješila, ali je sigurno tako bolje...inspirirala si me na novi post, napisala sam ga prije nego sam pročitala epilog, ali bez obzira se opet sve uklapa...

  avatar

  09.04.2007. (20:50)    -   -   -   -  

 • pipi_piaf

  Draga Nilo, drži se puno, puno! kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. imaš nešto što nisi imala godinama: slobodu! iskoristi je, promatraj ljude, nanovo promatraj svijet i sebe. teško je, jako je teško živjeti u poluistinama, još gore svjesnim lažima: u takvome življenju samo je mali dio tebe zbiljski živ. svaka čast na hrabrosti i ostani pri odluci, odradi tugu i sve što će te obuzimati: lakše je to nego glumiti smijeh, a ne osjećati se tako. stvari se uvijek nanovo poslože, kockice su nekad smršenije, ali UVIJEK se poslože. jao, kakve gluposti pišem, a zapravo ti želim samo reći BRAVO! drži se, PIŠI, nas na blogu imaš (premda se ne poznajemo, ali se skuži srodnost:-)! pusa velika!

  avatar

  10.04.2007. (08:04)    -   -   -   -  

 • Tri Pojma

  "Sada znam da jedino što sam dugovala (i njemu i sebi) jest iskrenost."
  ovom rečenicom si rekla sve... Mene svi drže ludom što sam mužu servirala sve ono što nisam, ali sam htjela napraviti, pa čak i ono malo ( a veliko) što jesam učinila...
  koliklo god grozna bila, uvijek mogu čovjeka pogledati u oči...
  ti si još mlada i rano je da se pokopaš obzirima i osjećajima duga.
  sretno! :)

  avatar

  10.04.2007. (10:34)    -   -   -   -  

 • Promatrač-Dogodilo se...

  Nisam se htio ukljuciti u komentiranje "Bla Bla" posta iz dva razloga. Prvo jer sam jos novi i zapravo se jos pokusavam prilagoditi nekakvim pravilima ponasanja i drugi, vazniji, imao sam dojam da ti je potrebno zensko stajaliste, a da bi ono sto ti ja imam za reci mozda ispalo samo musko pres......e. Sad vidim da sam imao krivo jer si cijeli moj, nenapisani, komentar svela na jednu recenicu koju je i Zona Z izdvojila:
  "Sada znam da jedino što sam dugovala (i njemu i sebi) jest iskrenost."
  Sada si slobodna... donijela si odluku... postupila po njoj... cesto to i nije bas ugodno, ali je oslobadjajuce.

  avatar

  10.04.2007. (13:38)    -   -   -   -  

 • pegy

  Znam da ću biti dosadna, ali meni je opet nekako žao. Dijelom. Jedan dio života proveli ste skupa djeleći lijepe i manje lijepe trenutke, jedno drugome značili ste puno. Voljeli ste jeste, ali opet očigledno ne tako da bi ta ljubav mogla opstati. Ako se trebalo završiti, onda smatram da je bolje sada, nego održavati vezu u kojoj ne vidiš smisla ni budućnosti. A ni unutarnjeg zadovoljstva koje MORA postojati svakoga dana. Ne mislim tu da svaki dan treba biti isti, ne mislim da ne smije biti nesuglasica, ne mislim i da u svakom trenutku treba biti sretan s osmijehom na licu. Ono što smatram potrebnim je osjećaj da i onda kada je u vezi teško postoji potreba da se od osobe ne udaljavaš. Ni fizički, a posebno ne psihički i duhovno. Kada toga nestane, kada nema više potrebe da s nekim djeliš misli, stavove, emocije i na kraju krajeva život, onda je najbolje ovo što si napravila ti. Sigurno ćeš još imati teški trenutaka, sjećanja, uspomena, jer izbrisati 3 godine niti se može niti treba. Ali vrijeme uvijek čini svoje. K tome, zatvaranjem vrata na jednoj strani, otvaraju se vrata na drugoj.

  avatar

  10.04.2007. (15:59)    -   -   -   -  

 • Nilo

  Majstorice, upravo tako, kužiš me.:) Sad ću ići kod tebe.:)
  Pipi, hvala ti, uopće ne pišeš gluposti, i puno mi je lakše kad znam da imam vas na blogu.:) Srodnost je takva da bolju ne mogu poželjeti.:)
  Zona, hvala. Mislim da treba krenuti od iskrenosti prema sebi, pa onda nije teško biti ni iskren prema drugome. A to je najbitnije od svega.
  Promatraču, istina je da sam smatrala (iako više podsvjesno) kako će me bolje razumjeti ženske čitateljice. Zato jer smo ipak bliže po mentalnom sklopu. No to ne znači da ne želim muške komentare, baš suprotno. Zanima me i pogled iz suprotnog kuta.:) Ne bih ga doživjela kao preseravanje, iako te razumijem jer to su bile malo teže teme za komentiranje nekome tko me čita tek odnedavno. A vidim i da me dobro razumiješ.:)
  Pegy, nisi dosadna, no ne mora ti biti žao, iako razumijem na što si mislila. Ne bih se složila s tobom jedino u onome "mjerenju" ljubavi, zato jer ako odnos dođe do kraja nikako ne znači da ljubavi nije bilo dovoljno. Čak mi se čini da kada bi pitali starije parove što ih je održalo zajedno tako dugo, ne bi stavili ljubav na prvo mjesto, nego brdo tolerancije, uvažavanja, poštovanja, iskrenosti...Naravno, i to su aspekti ljubavi pa je teško ih ovako odvajati. Uglavnom to mora biti spoj mudrosti, ljubavi i odmjerenosti, kao i motivacije. Hehe, sad ja mudrujem o dugovječnosti nekog odnosa, koje li ironije.:) Hoću reći da ne bih rekla da naša ljubav nije bila dovoljno jaka. Ona je jednostavno odživjela svoje i umrla. A trajanje je kod nekog 4 godine, kod nekog drugog 40. Mislim da nema "ispravne" mjere. U svakom slučaju, ja sam zadovoljna svojom odlukom, a ja sam ipak najbitnije, zar ne?:)))

  avatar

  10.04.2007. (20:55)    -   -   -   -  

 • pegy

  Nilo, jedino bitno i neupitno je da si ti donijela odluku radi koje osjetiš da si napravila pravu stvar i da ćeš upravo TI snositi posljedice onoga što si odlučila. Sve ovo drugo (uključujući i moj komentar) su varijante vlastitih percepcija. Moja je da ne vjerujem da se ono što ljubav jest može ugasiti. Po nekoj "definiciji" mi ljubav to nije, ali baš pripremam post pa neću ovdje skretati s teme i neumjesno govoriti o nečemu što sada ovdje ne priliči. Ne želim prijeći granice dobrog ukusa. :) Najbitnije što mogu reći, a vezano je za tvoju priču, je da mi je jako drago da si teret koji te pritiskao skinula sa srca i uma i da sam sigurna da je to dobar put za ono što je tek pred tobom.

  avatar

  10.04.2007. (21:26)    -   -   -   -  

 • jagodica

  ma ja virujem da si napravila pravu stvar! jer je jedino bitno kako se ti osjecas! i ako ti mislis da si napravila dobru stvar onda jesi!

  avatar

  11.04.2007. (11:08)    -   -   -   -  

 • jagodica

  nice blog cak sam i cili post procitala! dada!

  pozzzzz

  avatar

  11.04.2007. (11:09)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...