Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Humanitarka na djelu!

    Komentar nema veze sa postom! Ukoliko ikako mozete pomoci maloj anji,dodite na ovaj blog...barem ostavite komentar.Vise na blogu! Najljepse hvala!

    avatar

    05.04.2007. (21:05)    -   -   -   -  

  • Nesvrstani

    Mene zanima šta bi se u tome novome preustroju lokalne samouprave o kojem govorite dogodilo s onim bezbrojnim malim općinama koje su formirane bez ikakve svrhe i koje ne vrše nikakvu bitnu zadaću (osim uhljebljavanja brojne armije birokrata, tajnica i komunalnih redara bez autoriteta)? Osobno, živim u jednoj takvoj maloj općini i opet za sve moram ići u bivše općinsko središte, dok u mojoj općini ništa ne mogu riješiti.

    avatar

    05.04.2007. (21:59)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Dobro i pametno pitanje! Točno je da bi cjelovito trebalo razmatrati i pitanje regionalne uprave i lokalne i mjesne samouprave. Sada je sve bez stvarnog smisla i svrhe. U visokocebntraliziranoj državi, kao što je naša, nikakva podjela na lokalne zajednice nije dobra. Ali je jasno da bi gradovi i općine trebali okrupniti do ukupno stotinjak, biti sposobni za fiskalnu samostalnost, a u isto vrijeme ojačati i mjesnu samoupravu, koja mora biti što bliža građanima. Tako bi vaša općina mogla biti jedna ili više solidnih mjesnih samouprava.

    avatar

    05.04.2007. (22:10)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Zbilja ne znam koje rješenje bi bilo dobro. Znam samo da mi idu na živce te stalne promjene. Očito nikada nitko nije sjeo, razmislio i napravio kako treba. Samo mučite narod.
    I nekako mi je ova Panonija čudnjikava.... :(

    avatar

    05.04.2007. (22:42)    -   -   -   -  

  • kvaka 22

    Hoćete li zastupati takvo ili slično rješenje ako SDP osvoji vlast na skorašnjim izborima?
    Koliko će to koštati? I postoji li realna opasnost da HDZ ( kada opet osvoji vlast) sve vrati na staro?
    Već imamo ministre i državne tajnike i pomoćnike ministara u državnoj upravi. Sad ćemo imati predsjednika Sabora, pa potpredsjednike Sabora, pa regionalne predsjednike regionalnih Sabora, pa potpredsjednike regionalnih Sabora...Ajme meni.
    Ponekada najpametnije rješenje nije i najbolje . Ne zagovaram kontinuitet pod svaku cjenu, no vjerujem da će nam dosta toga diktirati Europa. A da malkice pričekamo?

    avatar

    05.04.2007. (23:51)    -   -   -   -  

  • lolina

    samo da se podsjetim ;ima li nas 4 mil. ili 40 ;)))) ???!!!

    avatar

    06.04.2007. (00:38)    -   -   -   -  

  • The King and I

    BLOGERSKI NEPOSLUH

    DOŠLO JE VRIJEME ZA
    CIVILNI NEPOSLUH U BLOGOSFERI

    Građanska se neposlušnost danas prihvaća kao izvorno metapravo građana (nešto poput prava na život), u raznim sferama ljudskih aktivnosti—tim više u blogosferi. Osim jurističkog značaja, građanska neposlušnost ima često i sasvim konkretne efekte kada se upražnjava sustavno i s razlogom: tako je npr. masovno orkestrirano udaranje po loncima na otvorenim uličnim prozorima u Čileu dovelo do ustavnih promjena i obnove demokracije.
    Zato predlažemo da razmotrite opciju civilnog neposluha i počnete lupati po loncima u hrvatskoj blogosferi jer nam ne daju da postamo

    SLIKE U KOMENTARE

    odnosno počnemo sveobuhvatno—slikom/zvukom/videom—multimedijski komunicirati u cyberspacu.
    Kako bi mogao izgledati virtualni dijalog “u riječi i slici” možete vidjeti na draftu novoga bloga http://politicallycorrect.blog.hr/. Ovaj pilot post je sročen kao parodija blogerske komunikacije i ne predstavlja autentične stavove autora već umjetničku slobodu scriptwritinga.
    [“Can’t you see sarcasm when you hear one!..”].
    Politically Correct izlaže konačan odgovor na Komentare i Post "štangomanija" od 22.01.2007. objavljen na zizifus.blog.hr, a možete ga pročitati [ili streamati] na navedenoj adresi pod naslovom: Štangomanija Revisited: 'the sexiest workout you'll ever do' — promises to empower, enlighten and change the lives of women everywhere...

    Ako mislite da je došlo vrijeme za upgradati blog-servise, te napokon kapacitirati [enable] blogersku komunikaciju za svekoliku uporabu multimedije, ostavite ovom, kao i ostalim blog-servisima poruku na http://politicallycorrect.blog.hr/ :

    “Hoćete li dozvoliti slike u Komentarima, ili moramo početi razbijati lonce po blogosferi?!,”

    odnosno bilo koju drugu nedvojbenu, po mogućnosti ilustrativnu izjavu. Sve poruke zaprimljene u obliku komentara biti će u redovitim intervalima objedinjene i proslijeđene principalima servisa [burst mode], kao i konvencionalnim medijima,.


    SYNOPSIS:
    Definitivno je najbolje primiti se potpuno nove discipline usukanog konopa… a, za one
    koje ruke moraju čuvati za finije discipline, skoro jednako dobra aktivnost u pripremi
    inicijacije je kickboxing… kada se primarno koristi za postići formu koja se od visoke
    svećenice očekuje... Onima, pak, koje "nemaju ni novaca, ni vremena, ni volje za
    fitnese" preostaju vježbe na parteru i naša specijalna ponuda:

    *******************************************************
    **** Nagrada — 10 000 kuna za 10 kg ! ****
    *******************************************************
    .….....…..….... .Nagradu dodjeljuje……....….………

    ...…………Demimorska Crkva u Hrvata………….…




    Enjoy!

    The King and I

    avatar

    06.04.2007. (00:57)    -   -   -   -  

  • 3bunj

    Mislim da je regionalizacija temelj budućega razvoja Hrvatske. Na Vaš prijedlog imam nekih prigovora, ali kako mislim da je svaki prijedlog vrijedan iznijet ću svoj pa će te neslaganja prepoznati sami. Kao prvo granice županija trebalo bi ovdje zaboraviti jer su svojom veličinom ali i nelogičnostima prepreka regionalizmu u nekim slučajevima. Slažem se da Zagreb treba biti zasebna regija kao što je primjerice Beč u Austriji. U to ne treba uključiti i ZG županiju jer je već sad razlika u razvoju i dostupnim sredstvima golema a regionalnim pripajanjem Zagrebu županija ne bi dobila ništa. ZG županija bi po meni zajedno sa Krapinsko-zagorskom, Varaždinskom, KC-Križevačkom i Međimurskom trebala tvoriti regiju Sjeverozapadnu Hrvatsku. Panonska Hrvatska bi odgovarala području od Bj-bilogorske, Virovitičko Podravske, Požeško slavonske i Brodsko-posavske istočnije, a u nju bih uključio i Moslavinu kao dio sadašnje Sisačko moslavačke županije. Sisački dio te županije kao i cijela Karlovačka, te područja Gorskog kotara i Like bili bi regija Središnja Hrvatska. Primorsku Hrvatsku činili bi Primorski dio današnje Primorsko goranske županije sa Senjom i Pagom kao dijelovima današnje Ličko senjske županije. Istra bi bila zasebna regija. Regiju Sjevernu Dalmaciju činile bi Zadarska i Šibensko kninska ž. a regiju Južnu Dalmaciju Splitsko-dalmatinska županija s otocima Korčulom, Lastovom te na kopnu do Kleka zajedno s Pločama i Metkovićem (sada u DU-NE ž.). Dubrovnik s Pelješcem, Mljetom i zaleđem te obalom od granice kod Neuma do Prevlake tvorili bi regiju Dubrovnik. Dakle imamo ovako: 1.ZAGREB (Zagreb), 2.SJEVEROZAPADNA HRVATSKA (Varaždin), 3.PANONSKA (Osijek), 4.SREDIŠNJA (Karlovac), 5.PRIMORSKA (Rijeka), 6.ISTRA (Pula), 7.S.DALMACIJA (Zadar), 8.J.DALMACIJA (Split) i 9.DUBROVNIK (Dubrovnik). Na taj način bi vratili važnost povijesnim središtima poput Dubrovnika a većim brojem regija omogućili bolje mogućnosti planiranja i razvoja. Ispričavam se na duljem komentaru ali mislim da tema zaslužuje više prijedloga i ovakvih rasprava.

    avatar

    06.04.2007. (01:42)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @3bunj:U tvom prijedlogu krije se mali problem.Za formiranje EU regije, postoje pravila. naime, one nebi smjele biti manje od 800 000 stanovnika. To je kriterij koji sam zaboravio spomenuti. U mom bi prijedlogu sve regije barem približno taj kriterij zadovoljile. Inače, ni tvoj prijedlog nije nesuvisao, a slažem se da postojeće županijske granice ne moraju takve ostati i u budućem ustroju.
    @lolina: razumijem strah od narasle birokracije, ali problem je rješiv a) ukidanjem sadašnjih 20 županija i njihovih administracija b)barem 400 općina i gradova koji financijski ne mogu samostalno funkcionirati i C) drastičnim smanjenjem administracije na državnom nivou.
    Novi bi ustroj značio i potrebu radikalne promjene državne uprave. On pretpostavlja postojanje agencija, zavoda, instituta, koji bi mogli opsluživati razne razine državne vlasti

    avatar

    06.04.2007. (07:49)    -   -   -   -  

  • inhibitor

    Davorko, nisam zadovoljan odgovorom. Pronašao sam još jedan zanimljivi tekst na "vaseljeni" pa bih vas molio da ga prokomentirate, ali ovaj put bez političke retorike:

    "Ovo što ću sada napisati molim da shvatite doslovno, ali, jednako tako ni na koji način ne želim dekuražirati Patogloge od izlaska na izbore, širiti apatiju i stvarati atmosferu defetizma i fatalističke pomirenosti sa zlehudom sudbom večnog status quoa u plebejskoj statici panonskog bentala. Dakle, nedavno sam pitao Malenicu neka nam objasni, kad je već mudo i kad je u ringu, kako su to Stajp, šjor Ivo i Račan uvezani u jedan bizmis, čineći od hrvatske političke scene teatar sjena, običnu farsu, a od građana, da ne duljim - glupane! Pa evo: osim što su Zagrepčani idioti jer toleriraju da Bandić i Sanader na nizu firmi posluju fifty-fifty, kao recimo na televiziji Z1, koja je donedavno, dok ja nisam o tome raspravljao na portalu Jutarnjega lista, bila u vlasništvu IGH i tri fizičke osobe, pri čemu je jedna, Pero Lozica, odvjetnik Hypoa i veća šarža od Nobila, Carića i Pavića zajedno, jamstvo participacije Bandića, a IGH, pod kontrolom Dropulićke i neposrednih upravnih egzekutora notorna je HDZ-ova firma, da bi se sada ponovo pokušalo zabašutiti to partnerstvo kroz firme neizbježnog gospodine Bitange, tako su na državnoj razini - da, zaboravio sam kazati: ove rabote Sanadera i Bandića već su ionako ostavarena Velika koalicija HDZ-a i SDP-a, i to je Račana još prije nove godine ponukalo na izolaciju i promišljanje što da učini i kako da uzmakne, jer, očito, izbori su na razini Mesić-Sanader-Bandić dogovoreni!, pa tako Mesić i izlazi s prijedlogom Velike Kolicije stalno iznova - dakle, na državnoj se razini to parterstvo najljepše vidi u Škegrinoj "Trećoj sreći": tu mali Račan reklamira "Mukte" (ne znam znadete li cifre toga posla, ali dvij-tri godine takvih reklama i mali će moći kao Čačić kazati da je prije tridesete riješio život!), Mesić je in posredstvom Ergovićeve "Nexe" grupe, a Ivo Sanader je u zadnji čas ubacio svojU "M San Grupu", koji je baš prošle godine, najviše zbog poslova s državom, prvi put prešao granicu prometa od 1 milijarde kuna! Dakle, predsjednik, premijer i šef oporbe posluju zajedno, pametno, daleko od očiju javnosti, a ovo je samo jedan, najčišći, najogledniji primjer: kao zmija, ležiš, a ideš! (Za znatiželjne, osim Todorićeve Jamnice i švedskog Tele2 u konzorciju su tvrtke Dalekovod, FIMA holding, Croatia osiguranje, NEXE Grupa, Konstruktor inženjering, M San Grupa, Institut građevinarstva Hrvatske te Privredna banka Zagreb; sjajno drušvo, i posebno inspirativno kad se pogleda tko je tu ušao i po kojoj logici: naime, dovoljno je zapitati se kako nastaju takvi konzorciji, KOJOM LOGIKOM!).
    Takvih primjera ima kolik god želite: najljepši su oni graditeljski, u ovoj pomami slobodnozidarskog poduzetništva, gdje Bandijeras služi samo kao egzekutiva narudžbama s vrha: nema dana, veli Milan, da ga pet puta ne zovu samo s Pantovčaka! Mada, kakve fotke stižu iz Šelendićeva doma, teško da ima potrebe za telefonskim dogovorima; bit će da je riječ tek o podsjetnicima).
    Idemo dakle s Asocijacijama, pri čemu, kao što je vidljivo, nije osnovno pogoditi na koga se tu misli, nego je presudno zadati što bolju asocijaciju: npr., ako želite acocirati vezu Mesića i Jamba, što kažemo? Pa jasno - pop Duka! I tako...bit će jakoooo zabavno.
    Mene će, naravno, najaviše zabavljeti asocijacije tipa: Gavin - Šoljan ili ZAMP - Josipović, ali, to su moje male, kako sam kazao, idiosinkrazije. Snifanje, što ćete!"

    avatar

    06.04.2007. (11:56)    -   -   -   -  

  • Fidel

    redište regije Panonija (tj. središnje Hrvatske) nikako ne bi smjelo biti u Sisku, nego u Varaždinu. Ako sjedište nije Zagreb, onda bi Varaždin trebao biti glavni grad, jer je već i bio glavni grad Hrvatske. Panonija također nije povijesno utemeljeno ime za područje koje spominjete. Liburnija se danas odnosi samo na jedan mali teritorij. Mislim da se Istrani neće složiti da budu u istoj jedinici (regiji) s Rijekom, jer je Istra povijesna regija. Regija Slavonija bi se morala zvati Slavonija i Baranja, jer je Baranja ime koje je utemeljeno jednako koliko i Slavonija. Meni se ovo čini slično podjeli na tri jedinice, osim što bi Jadranska regija bila podjeljena na dva dijela, a Zagreb bi se izdvojio iz sjeverozapadne Hrvatske.

    avatar

    06.04.2007. (12:22)    -   -   -   -  

  • Duje

    Ja ne znam o čemu uopće raspravljate - pa mi smo samo jedan malo veći grad u ovom globalnom selu ... Slažete se ?
    -Ne !?! - E pa onda i dalje vodite jalove rasprave , to je danas unosan biznis .

    avatar

    06.04.2007. (22:48)    -   -   -   -  

  • 3bunj

    800K stanovnika je po meni jako ograničavajući faktor u neravnomjerno naseljenoj Hrvatskoj, jer jednu geografsku ali i kulturnu (a moglo bi se još toga nabrojati) poddržavnu cjelinu poput Like (koja više nema stanovnika no što ih ima u toj računici velikih brojeva) treba pripajati regiji koja s funkcioniranjem i razvojem te Like nema nikakve veze (meni se čini da su G.Kotar, Lika, Kordun i Banija nekako bliskiji, no što su to Baranja i Banija). Shvaćam da kad ne bi bilo ograničenja regija bi mogao biti i skup nekoliko manjih gradova s okolicama, ili čak i jedan. Ipak mislim da stvaranje prostorno ogromnih regija poput Panonske ili Jadranske u Vladinom prijedlogu nema smisla i neće ostvariti ideju regionalizacije. Pored svojih prijedloga koje bi se moglo doraditi da se možda približe uvjetima, slažem se i s Fidelovim komentarom u potpunosti.

    avatar

    07.04.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • im a freak

    oVo jE JeDnA IgRa kOjU Je iZuMiLa SiLvIjA ( rOfL ), VlAsNiCa oVoG BlOgA: http://silvija92st.blog.hr, Ne mIcHi mOJ LiNk jEr jE I tO JeDAn oD NaChInA dA pOsTAnEs nEsTReNa U ljUbAVBi.... pOsHaLjI OvO nAjMaNjE DvAdEsEt lJuDI i Do kRaJa sKhOlSkE GoDiNe cE Ti sE PoSReChItI : tVoJa sImPa ChEtE iZnEnAdIti.. AkO UvIjEk ShAlJeSh pRiMljEnE LanCe sReChE pRoSlIjEdI OnDa i OvAj, PoSrEcIt cE Ti sE....

    Afrikaans : Ek is lief vir jou
    Ek het jou lief
    Albanian : Te dua
    Amharic : Afekrishalehou
    Arabic : Ana Behibak (to a male)
    Ana Behibek (to a female)
    Basc : Nere Maitea
    Bavarian : I mog di narrisch gern
    Bengali : Ami tomAy bhAlobAshi
    Berber : Lakh tirikh
    Bicol : Namumutan ta ka
    Bulgarian : Obicham te
    Cambodian : kh_nhaum soro_lahn nhee_ah
    Bon sro lanh oon
    Cantonese : Ngo oi ney
    Catalan : T'estim (mallorcan)
    T'estime (valencian)
    T'estimo (catalonian)
    T'estim molt (I love you a lot)
    Chinese : Wo ie ni (Manderin, Cantonese)
    Croatian : Volim te (most common), or
    Ja te volim (less common)
    Czech : miluji te
    Danish : Jeg elsker dig
    Dutch : Ik hou van jou
    Estonian : Mina armastan sind
    Esperanto : Mi amas vin
    Persian (Farsi) : Tora dust midaram
    Flemish : Ik zie oe geerne
    Finnish : Mina" rakastan sinua
    French : Je t'aime
    Friesian : Ik bin fereale op dy
    Ik ha^ld fan dy (Most commonly used phrase) (the ^ is above the a)
    Gaelic : Ta gra agam ort
    German : Ich liebe Dich
    I mog Di ganz arg! (Suebian: South German dialekt.)
    Greek : S' ayapo
    Gujarati
    (a dialect of India) "Tane Prem Karoo Choo"
    Hausa : Ina sonki
    Hebrew : aNEE oHEIVET oTKHA (female to male)
    aNEE oHEIV otAKH (male to female)
    Ani ohev at (man to woman)
    Ani ohevet atah (woman to man)
    Hindi: Mein Tumse Pyar Karta Hoon
    Hokkien : Wa ai lu
    Hopi : Nu' umi unangwa'ta
    Hungarian : Szeretlek te'ged
    Icelandic : ?g elska ßig
    Indonesian : Saya cinta padamu
    Saya Cinta Kamu
    Aku tjinta padamu
    Saja kasih saudari
    Italian : Ti amo
    Irish : taim i' ngra leat
    Japanese : Kimi o ai shiteru
    Kazakh : Men seny jaksy kuremyn
    Kiswahili : Nakupenda
    Korean : Tangsinul sarang ha yo
    Kurdish : Ez te hezdikhem
    Latin : Te amo
    Vos amo
    Lao : Khoi huk chau
    Latvian : Es Tev milu
    Lingala : Nalingi yo
    Lithuanian: Ash miliu tave
    Luo : Aheri
    Madrid lingo : Me molas, tronca
    Malay/Indonesian : Saya cintakan awak(awak=kamu=you)
    Aku sayang engkau (engkau=kamu=you)
    Malay : Saya cintamu
    Saya sayangmu
    Maltese: Inhobbok!
    (Added by Christine )
    Mandarin : Wo ai ni
    Mohawk : Konoronhkwa
    Navajo : Ayor anosh'ni
    Ndebele : Niyakutanda
    Norwegian : Jeg elsker deg (Bokmaal)
    Eg elskar deg (Nynorsk)
    Pakistani : Muje se mu habbat hai
    Persian : Tora dost daram
    Pilipino : Mahal Kita
    Iniibig Kita
    Polish : Ja Cie Kocham or Kocham Cie (Pronounced Yacha kocham)
    Portuguese : Eu te amo
    Romanian : Te iu besc
    Russian : Ya lyublyu tebya
    Ya vas lyublyu
    Scot Gaelic : Tha gradh agam ort
    Serbian : Volim te (most common), or
    Ja te volim" (less common)
    Shona : Ndinokuda
    Sioux : Techihhila
    Slovak : lubim ta
    Slovene : ljubim te (??????)
    Spanish : Te amo
    Swahili : Nakupenda
    Swedish : Jag a"lskar dig
    Swiss-German : Ch'ha di ga"rn
    Tagalog : Mahal kita
    Taiwanese : Gwa ai lee
    Tamil Naan Unnai Kadhalikiren (Entry by krishna connexions@theoffice.net)
    Thai : Phom Rak Khun
    Ch'an Rak Khun
    Tunisian : Ha eh bak
    Turkish : Seni seviyorum!
    Urdu : Mujhe tumse muhabbat hai (Entry by Magsemail@aol.com)
    Vietnamese : Anh ye^u em (man to woman)
    Em ye^u anh (woman to man)
    Toi yeu em
    Vlaams : Ik hou van jou
    Welsh : 'Rwy'n dy garu di.
    Yr wyf i yn dy garu di (chwi)
    Yiddish : Ikh hob dikh lib
    Zazi : Ezhele hezdege (sp?)
    Zuni : Tom ho' ichema

    avatar

    08.04.2007. (00:32)    -   -   -   -  

  • Video web tv cartoons arkadne igre

    www.alkaos.com
    Gledajte najpoznatije crtiće (sa youtube-a,google video...)South park,futurama,Beavis and butthead,2 stupid dogs...i ostali
    Tv serije emisije:CSI,Oz,Jackass,Pimp my ride...
    Smješne video isječke
    linkovi na najbolje i besplatne streaming Tv kanale.
    Igrajte besplatne arkadne igre
    I još puno toga...
    www.alkaos.com

    avatar

    10.04.2007. (12:43)    -   -   -   -  

  • manda

    Marko Miše (77), predsjednik Udruge antifašističkih boraca Trogira, prijavio je jučer policiji da je brončani kip partizanskog vojnika, težak 900 kilograma, prebačen iz kruga poduzeća Dobrić u Planome na privatno odlagalište sekundarnih sirovina koje je u vlasništvu trogirskog dogradonačelnika Vinka Brkana. Do 1994. godine kip je bio postavljen na Obali bana Berislavića. Oštećen je u eksploziji pa je predan poduzeću Dobrić na čuvanje.
    Kad smo vidjeli da kip nije na svome mjestu, obratili smo se policiji. Željeli smo da se kip obnovi te da se ponovno negdje postavi. No dok je HDZ na vlasti, to se neće dogoditi jer oni nemaju poštovanja prema žrtvama koje su stradale u Drugom svjetskom ratu rekao je Miše. Policija je na otpadu pronašla kip te ga vratila poduzeću na čuvanje. Prozvani je dogradonačelnik Brkan, pak, izjavio: To je nižerazredni događaj koji ne želim komentirati.

    avatar

    10.04.2007. (21:19)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    Uopće se ne slažem s bilo kakvom regionalizacijom jer Hrvatski zakonski okvir u takvom slučaju daje mogućnost najgoreg slučaja, a to je odcjepljenje dijelova Hrvatske iz njezinog sastava (pošto Hrvatska priznaje pravo emancipacije).
    Drugim riječima ako dođe do takve ili bilo kakve druge regionalizacije prvo će istrijani tražit odcjepljenje i otić u Italiju, a nakon njih krenut će i srbi iz Baranje i Vukovarske županije tražeći prelazak u srbiju ( jer ih se nije počistilo kada je bila prilika).
    Mislim da regionalizacijom stavaljmo na prvo mjesto lokal patriotizam što nije nikako dobro, jer ja sam prvo Hrvat, a onda Slavonac,a ne obrnuto.

    Nadalje ako HDZ ponovno (ne daj Bože) osvoji vlasti uvede takvu regionlizaciju onda se mi Slavonci loagano možemo svi povješat, jer sada nas Zagreb šikanira, a dođe li do regionalizacije biti će nam još gore. A nije ni da SDP nešto posebno mari za Slavoniju!

    avatar

    11.04.2007. (00:04)    -   -   -   -  

  • Klara

    glasam za Panoniju Saviju sa Siscijom kao glavnim gradom

    avatar

    12.04.2007. (00:32)    -   -   -   -  

  • FUNCUT

    evo link od jednog navijačkog bloga:
    http://sibenskifuncuti1983.blog.hr/

    avatar

    12.04.2007. (16:05)    -   -   -   -  

  • Adriano Kiršić

    Poštovana gospodo SDP-ovci !

    Posljednjih dana, od kada je krenula «izborna kampanja» za novog predsjednika SDP-a, svi iz SDP-a neprestano javno spominju POŠTENJE. Isto tako mediji su izvjestili da je gospodin Račan, u svom političkom testamentu, naglasio: «Drugovi sačuvajte socijaldemokraciju, budite moralni i POŠTENI.»
    Istovremeno imamo slučaj ovdje u mom gradu Labinu, u Istri, da je gradonačelnik Labina SDP-ovac Bruno Hrvatin, dogradonačelnica SDP-ovka Lilijana Vale i da to poglavarstvo, gdje oni obnašaju najznačajnije gradske funkcije, NE ODGOVARA NA PITANJA GRAĐANA i NE DAJU GRADSKU JAVNU DOKUMENTACIJU NA JAVNI UVID GRAĐANIMA.
    Demokracija i građansko društvo ne nastaju onda kada predsjednik SDP-a, ili neke druge političke stranke koja pobjedi na izborima i konstituira vlast, dekretom obznani narodu da sada eto žive u demokratskom okruženju, već se demokracija stvara u svakodnevnim neposrednim interakcijama. Kako će onda moji sugrađani vjerovati SDP-u, u njihov moral i poštenje, ako lokalno SDP-ovci krše osnovna građanska prava – ne odgovaraju na pitanja svojih sugrađana? Poznajemo proceduru, pravo građana na ustavnu tužbu, pravo građana na građansku parnicu zbog nadoknade štete (ako građani uopće vjeruju u objektivnost HR sudova...??). sve to može trajati godinama.
    Zato eto dajem prijedlog ovim POŠTENIM SDP-ovcima koji se obraćaju javnosti preko svog bloga da se javno dogovorimo na način da se ovdje u vašem blogu navode JAVNO pitanja na koje ne daju odgovore SDP-ovci na vlasti u Labinu pa onda vi vašim stranačkim kanalima pribavite odgovore na ta pitanja od vaših drugova u Labinu. Potom te odgovore javno objavite ovdje u vašem blogu ili nam ih pošaljite ne e-mail pa ćemo ih mi već negdje lokalno objaviti.
    Nadam se da će mi netko iz SDP-a na ovu moju inicijativu odgovoriti.
    Zahvaljujem na razumjevanju. Pozdravljam Vas !
    Adriano Kiršić - Labin
    e-mail: jl@pu.t-com.hr

    avatar

    25.04.2007. (23:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...