Komentari

misakvecernji.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • Fernando Torres

    pre savršen je blog

    avatar

    04.04.2007. (20:04)    -   -   -   -  

  • Another lake

    Duboko sam uvjeren da bi se svima svidjela nova emisija o kriptozologiji...posebno o cudnim kosturima i pricama o tome koliko je zapravo zemlja stara i dali je zapravo ona zivi sistem....takoder mislim da bi bilo zanimljivo (iako ne bezazleno) izreci par rijeci o tome kako je AIDS nastao...i o pokusima u Africi,nemorlanim nobelovcima koju su ga uspjeli prouzrocit....iako sam svjestan da to mozda i nije tema u razini NLO tematike....veliki pozz iz Pule i pohvale za emisiju,gledam ju vec trecu godinu :)

    avatar

    04.04.2007. (20:34)    -   -   -   -  

  • ejmi li

    nisam pročitala post, ali glavno je da sam ostavila komentar druga
    =)

    avatar

    04.04.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • ejmi li

    e ipak treća, zeznula me ova gore

    avatar

    04.04.2007. (20:44)    -   -   -   -  

  • SadisticoShy

    i naravno na s..SadisticoShy

    avatar

    04.04.2007. (20:53)    -   -   -   -  

  • DoubleM

    jel mi moze netko reci kada je u kojem terminu emisija "Na rubu znanosti"???hvala

    avatar

    04.04.2007. (20:58)    -   -   -   -  

  • LET_THERE_BE_LIGHT

    Pohvala blogu.
    Ne znam da li si možda ikad čitao stranice "reluctant messenger" ( sve je na engleskom). Svidila mi se priča ispričana o Zemlji, odnosno njenim fazama, religijama i ostalo. Početna (uvodna) priča je ispričana super razumljivo, iz prerspektive jednog "nevjernika" cinika te se gradi dalje ulazeći dublje u materiju religioznosti, geneze čovjeka, reinkarnacije... Na stranici imaju skoro sve religije svijeta (kršćanstvo, hinduizam, tao, budizam, židovi, islam ...) obuhvaćene s jedinstvenom porukom (bog je jedan i svi smo jedno). Obuhvaćene su i zabranjene (izbačene) knjige iz biblije i svašta nešto pa baci pogled i napravi jednom na blogu post na to.

    avatar

    04.04.2007. (21:18)    -   -   -   -  

  • sunshine iza oblaka

    a sunshine iza oblaka....incijali s.š iz gradova s. i š.....jedino ne volim predmet sis

    avatar

    04.04.2007. (21:47)    -   -   -   -  

  • lawrence

    wuhuuu :)
    na rubu znanosti je najbolja emisija kaj može postojat, samo zakaj uvijek idete tak kasno?!
    blog sam tek otkrila, al čini mi se ko napokon nešt zanimljivo za čitat :) super super stvari! ne znam jel ste govorili poltergeistima? zanimljivo štivo. al uglavnom, sve pohvale i za preko znanosti ;) baj

    avatar

    04.04.2007. (22:33)    -   -   -   -  

  • 5@k XIII.

    misliš ti stavit neke komentatore u linkove

    avatar

    04.04.2007. (22:41)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    znam da bi suprotna mišljenja u studiju bila pogubna za emisiju, ali ova zadnja je, moram priznati, bila katastrofalna. mislim na alkemiju. potpuna, potpuna katastrofa.
    alkemija nema nikakve veze s pameću. mogao si pozvati ne znam, raosa, ili nekog drugog kemičara. ORME ne postoji, to je izmišljotina kojom se koriste websiteovi koji prodaju "lijekove". blebeću i razmeću se "kvantnim stvarima" da bi dobili na kredibilitetu, a referenca na istraživanje - NULA. sama ideja ORME-a, koju je onaj tip u studiju iznio, je čisto zamućivanje i prodaja magle. tip zapravo nije ništa konkretno rekao, samo je napuhao ogromni balon sapunice.
    kad sam čuo da to liječi rak i AIDS, pao mi je mrak na oči. pa krešo, ti i ekipa jednostavno ne smijete stavljati takve nebuloze u emisiju. pa nije etički ni moralno.
    tip u studiju je govorio o bozonima, a blage veze nema što je to. zna koliko i svaki prosječni kook - ono što je pročitao na nekoj stranici o ORME-u. još nije ni znao definirati što je to točno metal. koliko sam shvatio, tip misli da je metal "ono između atoma". nije istina. metal je sustav kristalne rešetke pozitivno nabijenih iona u moru elektrona koji se još naziva elektronski plin.
    zatim nebuloza da ORME proučavaju instituti. moš misliti. koji instituti? instituti ljepote i dobrote? ma ORME ne proučava nitko za ozbiljno, jer stvar ne postoji.
    ako ste već zabrazdili u kvantnu fiziku, zašto niste pozvali nekoga s ruđera, da pojasni stvar? sad par tisuća ljudi, koliko je gledalo emisiju, a inače nema obrazovanja ni kritičkog mišljenja, misli da je ORME nekakav prah kojeg se ne da analizirati, koji liječi rak i AIDS, kojeg ima u mrkvi i mozgu i koji se pretvara u zlato. pa mislim stvarno.
    pretpostavke alkemije danas može srušiti dijete u sedmom razredu osnovne škole koje je usvojilo pojam kemijske tvari, pojam atoma i pojam kemijske reakcije. sedmi razred! a tek stariji, pa zatim studenti prirodnih fakulteta koji više manje znaju kvantnu fiziku?
    kvantna fizika nije nešto što omogućava "duhovno". to je potpuna dezinformacija koja se stalno svuda razvlači.
    njen pojam se danas u crackpot svijetu potpuno iskorištava. što god je nejasno, samo mora dobiti naljepnicu "kvantno", i onda kao, "funkcionira".
    naravno, danas možemo pretvarati elemente iz jednog u drugi, ali samo putem nuklearnih reakcija. gorenje metala je kemijska reakcija. to je preraspodjela elektrona. jezgre ostaju cijele i nepromijenjene. dakle, gorenjem metala na zraku nastaju metalni oksidi, a ponekad i metalni nitridi, ako dušik uđe u reakciju. nema spajanja jezgri, jer je energija čestica za to nedovoljna.

    ajde dobro, da se nikog relevantnog i obrazovanog ne zove za NLO-e, krugove u žitu, ali za ovako temeljne i važne stvari? fizika i kemija ne dopuštaju iskrivljavanja. nešto ili je, ili nije.
    to što se ne može točno znati dva srodna podatka o elektronu s ovim nema veze. kvantno je u kvantnom svijetu, u našem, makroskopskom ga nema. nije vidljiv.

    sve bi još bilo OK, samo da ste ostali na povijesti alkemije i zaključili s činjenicama, ali vi ste priču o njenoj povijesti i simbolici muško-žensko iskoristili za prikrivanje nebuloza. alkemija je s povijesnog aspekta i više nego zanimljiva, i neki kemičari čak i brndaju po starim tekstovima, pokušavajući shvatiti što znače kriptirani tekstovi. uglavnom je sve otkriveno, nešto nije zbog samih alkemičara koji su nevjerojatno zakomplicirali stvari.
    još bi ljudi to i oprostili, ali ubacivanje farmakologije, biokemije, mikrobiologije u mlinac skupa s kvantnom fizikom i izmišljotinama websiteova i mašinerije koja štancajući lažna istraživanja zarađuje na terminalno bolesnima???

    rezultat je emisija kronično puna nevjerojatnih nebuloza.
    nisam ju mogao gledati do kraja, ugasio sam televizor kad je bila gotova priča o "ORME-u".

    avatar

    04.04.2007. (22:44)    -   -   -   -  

  • svaka mi dala

    Može prijedlog? stavi jedan linkić kojim čitatelj bloga može sakriti/otkriti komentare... ovo nema smisla, nepregledno je pomalo:(

    avatar

    04.04.2007. (23:02)    -   -   -   -  

  • xy

    Ma kakva suprotstavljena misljenja, sve je bas onako kako treba biti - i teme i tvoj pristup su odlicni. U mojoj obitelji te gledamo od prvog dana i jedino sto bi mijenjali je da emisije traju duze.

    avatar

    05.04.2007. (00:33)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Kasno pitam kao i uvijek...anyway...gospon Mišak, što imate reći u vezi onih koji dolaze zbog kojih je NASA pogasila neke teleskope? ;)

    avatar

    05.04.2007. (00:54)    -   -   -   -  

  • athrty

    intervju s David Ickeom gledan ovdje:
    http://cryingplanet.blog.hr/arhiva-2007-03.html#1622253747

    avatar

    05.04.2007. (07:57)    -   -   -   -  

  • MANAH

    -------------
    --------------NE GMO !!!!!!!!
    ------------------------------------------------------------------ -----

    avatar

    05.04.2007. (11:16)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Death of a Planet, a koje je to NASA teleskope "pogasila"? Misliš li na glavnu kameru na HST-u?
    Koga to HST može uopće vidjeti? On nije dizajniran za takvo nešto, previše je slab.

    MANAH, znaš li što su CpG otoci?
    Što su dineini?
    Što je p53?
    Što je TATA box?
    Što je snRNP?
    Koja je povezanost tumorskih stanica i telomeraze?
    Što čini helikaza?
    U kojem smjeru, prema lancu kalupa, DNA polimeraza katalizira ugrađivanje deoksiribonukleotida?
    ...
    ...

    Ne znaš? Niti malo?
    Onda prestani s teenagerskom GM paranojom i nauči nešto o onome što voliš toliko infantilno blatiti.

    avatar

    05.04.2007. (12:18)    -   -   -   -  

  • glas

    Imam jedno 5-6 dvd, na svakom 3 emisije. Ako ima zainteresiranih, za 35 kn plus troskovi slanja.
    Snimljeno je na dvd rec sa diskom, zatim ih spojim i przim.
    prsuta_i_vina@yahoo.com

    avatar

    05.04.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • spektroanalizator

    ...emisija o alkemiji emitirana u ponedjeljak jednostavno me primorala da ostavim komentar...želim samo napomenuti kako su emisije većinom izvrsne, a za obrađene teme ide čista petica autoru. No od ponedjeljka i emisije o alkemiji bojim se da "Na rubu znanosti" ne postane konkurencija Seinfeldu, što možda i ne bi bilo loše za autora. Mislim sa komercijalnog aspekta. Mjereno količinom smijeha koja me zadesila u sitni sat radnog ponedjeljka imao sam osjećaj da gledam epizodu Seinfelda u kojoj Kramer nađe odbačeni set Merv Griffin show-a i počne voditi talk-show u vlastitom domu. Naime, ovaj komentar čak nije ni kritika jer kako kritizirati nešto što vas tako dobro zabavi. Uglavnom, emisija u kojoj smo imali dva gosta; jedan fizičar koji priča o bozonima, ruskim kemijskim spektroanalizatorima koji mogu pratiti električni luk duže od 15 sekundi i nemaju peak!!, te drugi gospodin za kojeg mi se čini da je odvjetnik i/ili filozof, pretpostavljam u slobodno vrijeme, koji svaku drugu izgovorenu rečenicu ponavlja i na latinskom, pa to otprilike zvuči "opus major izveden negdje 17. siječnja 1356. točno u podne, ili skala mudraca odnosno skala lapidem, transcedira grobno stanje, negro, u cirkulacijskom procesu duše prema središtu neuhvatljivo fiksaciji, transmutinime čovjeka prema suncu, odnosno solifikacija čovjeka...!! :)) Moram priznati kako sam se prvih desetak minuta koncentrirao na razgovor i hvatao konce u prilozima koji su išli između razgovora. A nakon toga sam "odvalio" od smijeha :))))) Još jednom svaka čast emisiji i samo tako dalje. Nije bitno niti hoće li biti malo više dokumentarna a malo manje humoristična. Ili obrnuto (Vice Versa rekao bi vaš gost :)

    avatar

    05.04.2007. (13:18)    -   -   -   -  

  • Mag Sag Esse, dr. Mag. sc.

    Ajd pliz pročitaj moj komentar na prošli post.

    avatar

    05.04.2007. (14:58)    -   -   -   -  

  • zi

    Bok!
    Kako sam tek ovaj čas naletila na tvoj blog, mogu reći prvi dojam: iscrpan je. :) došla sam do dvije trećine posta i već imam stopedeset komentara pa nisam čitala dalje. Prvo pohvala-emisija je sama po sebi super i osvježenje TV programa, šteta da je kasno. Tu i tamo pogledam, ali u to doba obično putujem u neke druge dimenzije. :)
    Drugo- kritika: nekad zbilja hoću čuti što ko ima za reći od tvojih gostiju, a ti ih prekineš u pola i više se ne vratiš na to. Pogledaj onu emisiju o iscjeljivanju (gošća je bila Biserka Blašković, ako se ne varam). Još-odjave su ti neprimjerene, gledano sa strane energije i svemira. Kao da želiš poručiti: mene to sve zanima, ali ja više stojim na zemlji, pa se mogu i šaliti na račun toga. Ja ne bih... Inače, kuži se da si upoznat sa lektirom, ali ponekad mi se čini da nisi shvatio što je pisac htio reći. Ta tematika se treba više 'osjetiti', nego 'promisliti' pa probaj malo drukčiji pristup, ako mene pitaš.
    E sad, paranormalno: paranormalno je riječ koju koriste ljudi kako bi objasnili nešto što si ne mogu objasniti, bar ne oni koji čvrsto stoje na zemlji, a polaze od stajališta da su oni normalni (hmmm, probaj objasniti što je normalno). Tj. ako ti je jasno da si za neke stvari prenesavršen da bi ih shvatio, to ne znači da one nisu normalne. Ali ljudi vole sve mjeriti po sebi pa tako ako imaš IQ 100, onaj koji ima 150 ti je čudak, ako imaš 150, onda ti je onaj sa 200 neshvatljiv (tu se malo mijenja percepcija pa tako i vokabular), a što bi rekao za nekog tko ima IQ 250 ili čak 500? E, da, rekao bi da je paranormalan. A ovo je samo jedan banalan, primjer. Dakle 'normalno' = 'ograničeno'.
    E pa, čujemo se još...

    avatar

    05.04.2007. (15:44)    -   -   -   -  

  • *laura*

    Mom dragom...
    Mislim da si malo pobrkao stvari. Evo razloga zašto od mene nisi dobio više nego što jesi: a) 5 puta si dosao kući potpuno pijan i od mačke pomislio da sam ja b) 36 puta nisi uopće dosao kuci c) 21 put ti se nije dalo d) 33 puta si svršio previse brzo e)19 puta ti je kljoknuo prije seksa f) 38 puta si radio do kasno g) 10 puta si imao grčeve u nogama h) 29 puta si morao ranije otići na spavanje zbog sutrašnjeg nogometa i) 2 puta si se potukao i udarili su te bas u testise j)4 puta ti se zaglavio u rajferslusu k) 3 puta si bio prehlađen l) 2 puta si bio povređen na nogometu m) 20 puta si izgubio volju za seks zato sto si cijelog dana mislio na to n) 6 puta je tebe boljela glava o) 98 puta si bio zauzet gledanjem nogometa... A što se tiće onih 36 puta kad nam se seks dogodio, ali nisi bio previse zadovoljan, evo objašnjenja: Kao klada sam ležala onda kada si se bacio na krevet, a mene promašio, i počeo nasrtati na posteljinu. Nisam govorila o pukotini na plafonu, već sam te pitala da li više voliš biti odozdo ili odozgo. Kada sam se onako luđački tresla, bilo je to zato što si me toliko jako pritisnuo da sam se borila za zrak..p)...
    Na kraju ovog simpatičnog teksta koji kruži internetom stoji poruka: Čim ga pročtate, morate ga proslijediti dalje, na sedam novih adresa. Ako to uradite, petog dana će vas neko pozvati i reći vam da vas voli. I jos piše da to nije šala, da ova igra traje od 1996.god. i da prekidanjem ovog lanca mozete upasti u nevolje u vašoj ljubavnoj vezi.
    Evo jos nekih pravila: ako poruku pročitate u PONEDJELJAK, dobit ćete novac, ako je pročitate u UTORAK pred vama je ljubavni uspjeh, ako je pročitate u SRIJEDU očekuje vas poslovni uspjeh, ako je pročitate u ČETVRTAK ispunit će vam se sve želje, ako je procitate u PETAK imat cete jedan "vruć" susret, ako je pročitate u SUBOTU imat ćete važan telefonski poziv, a ako je pročitate u NEDJELJU idući tjedan vodit ćete dobar seks!

    avatar

    05.04.2007. (18:35)    -   -   -   -  

  • *laura*

    u čem je stvar da dođeš na listu cool blogova???? PLIZ MI REECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    pppuuuusaa aa!!!!!!!!kkkiiiissaaaaammmmmmm tttteee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    avatar

    05.04.2007. (18:36)    -   -   -   -  

  • AGLOCO zarada

    zakon blog... hakuna :)

    avatar

    05.04.2007. (22:24)    -   -   -   -  

  • °Oo°Oo° StUpId BiTcH iN lOvE °oO°oO°

    zakon blog.... coll si tip..cao

    avatar

    05.04.2007. (23:03)    -   -   -   -  

učitavam...