Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • piplica

    Da,sol je bila zaista cijenjena, u starom Rimu se i plaća davala u soli. Zato se još i danas u Italiji plaća zove sallario, odnosno englezi i ameri kažu sallery (valjda se tako piše).
    I ja sam konzerva, ne volim puno začina, posebno ne orijentalne, nekako mi ne idu... Osim ovih tvojih, mediteranskih, koristim još i šafran (zafferano) za rižoto ili ga otopim pa dodam u tijesto za tagliatelle, poboljša im okus i da divnu žutu boju (ako su jaja bljedunjava, dobar trik).
    Ima još jedan trik, vezan uz vaniliju, navodno, ponavljam, navodno miris vanilije u zraku blokira apetit (odnosno zasiti neke receptore za apetit). Razapnite me znanstvenici da govorim budalaštine, ali morala sam to reći, jer kod mene djeluje. Možda je placebo, možda i nije. Samo dok pomaže...

    avatar

    02.04.2007. (08:40)    -   -   -   -  

  • CHOCO

    kako sam tek nedavno počela kuhati, onako zapravo, tek sam nedavno počela i otkrivati začine. trenutno koristim samo one usitnjene, u prahu isl, a trenutno najveće otkriće mi je bosiljak... i to u slijedećoj kombinaciji... na malo ulja popržim lukeca, pa dodam rižu i vodu da se kuha i to zasipam sa bosiljkom i samo mrvicom vegete... tako mirisne i ukusne riže nisam nikad dotad jela... a krenula sam i u istraživanje drugih začina i okusa... :-))

    avatar

    02.04.2007. (09:08)    -   -   -   -  

  • opaljena

    bez začina zaista ništa......koristim sve što mi prija nepcu....

    avatar

    02.04.2007. (09:40)    -   -   -   -  

  • Gali

    Moja baka s tim začinima kak vještica. Sve zna koji kada, zašto i u koju svrhu. Sam nas kljuka sa time, a sa biljkama da ne pričam. Čestitam na medijskoj buri koja se digla. Sam naprijed

    avatar

    02.04.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  • zezalica

    a ja koristim sve žive vegete twist, mada nekak mislim da to ide iz iste bačve samo zakelje drugu naljepnicu :-) nije zdravo, znam, ali...
    luda sam za raznim kutijicama, flašicama, vrećicama začina i koristim sve što se da kupiti ali, najbolji okus mi je kopar na mladom krumpiru... malo maslinovog ulja i nasjeckani kopar...mmmmm... nema boljeg:-) ma kaj sex... kopar je naj... :-))

    avatar

    02.04.2007. (09:59)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Začini su me spasili prlikom desetljetnih kuhanja dan unaprijed. Radi škole i da djeca uvijek imaju kuhani ručak. Izbor jela je onda ograničen pa začini spašavaju stvar, osim što su korisni, naravno.
    Za ostalo baš mi je drago i kad pokrenete proizvodnju, javite, i eto mene u pretplatu!!! Svaki tjedan, paketić jedan!

    avatar

    02.04.2007. (10:11)    -   -   -   -  

  • tyche

    Izvrstan post ! Zacini su mi najomiljenija stvar u kuhinji - apsolutno ne zelim kuhati bez njih. Vegetu sam koristila ponekad, ali ne puno i to na kraju kuhanja, samo malkice... Oduvijek sam bila apslutno luda za svim vrstama zacina, sklona eksperimentiranju i na kraju koje god sam probala, vjerujte mi - gotovo svi su od tad bili u pogonu i koristenju - od origana, mazurana, bosiljka, majcine dusice, timijana, ruzmarina, klincica, mente, papra bijelog i crnog, limunove korice, limunovog soka, UVIJEK MORSKA SOL, muskatnog
    orascica, grozdica, crvene paprike, cimeta, KOPRA, persina, sezama, kima, cesnjaka u prahu, curry-a, narancine korice, vanilije, cimeta, ruma, jabucnog octa, suncokretovih sjemencica, lovorovog lista, lavande, tabasco umaka - zelenog jer kod mene nitko nikad nije volio ljuto, smedeg secera, senfa-ne ljutog. Za "dotjerati" okus pojedinih jela - iako nisu klasicni zacini, ali mijenjaju okus jelu - jos koristim krusne mrvice kojima malo pospem leso kuhano povrce i zapecem u mikrovalnoj, med, vrhnje, kap majoneze ili jogurta, ponekad ketchup ili trokutic sira - ovo uglavnom na kraju kuhanja, pecenja mesa ili kad radim salate za dressing. KOristila sam suhe zacine, ali isto tako sam zamrzavala svjeze listove persina, celera, kopra, uvijek imala sitno nasjeckanu papriku raznih boja u zamrzivacu jer je meni dinstani na sporoj vatri luk, paprika i mrkvica temelj gotovo svakog dobrog variva ili umaka. I uz to malo sjeckane jabuke. U zadnji par godina od kad mi je dostupan asortiman koji se nabavlja van hrvatskih trgovina koristim zacin za pripremu peradi - Poultry seasoning, papar s limunom, sjeckan i susen crveni luk - Chopped onions, sezamovo ulje- Pure sesame oil. Inace sam nastojala koristiti maslinovo ulje kad nisam przila (sto je kod mene uistinu rijetkost) i pekla. Peci meso u pecnici koje je odlezalo u marinadi s finim zacinima preko noci u vrecici je pun pogodak. Mislim da nisam nista ispustila, meni je jelo bez zacina - ah - jelo bez zacina... A susjedina malecka je jednom rekla - KOD TEBE TETA ANCI UVIJEK FINO MIRISI U KUCI...

    avatar

    02.04.2007. (11:00)    -   -   -   -  

  • praktikum

    gle pa nisam konzerva:))))) koristim umjereno, sve što si navela i ti, a za neke druge baš nemam nekak vremena... al budem:)))

    avatar

    02.04.2007. (11:16)    -   -   -   -  

  • jja

    Slazem se, kod mnogih je bolest ono sto napravi klik. Nisam tome bila izuzetak. No bolje i tad nego nikad. Sto se empancipacije tice, to nas je neka bas usosila, meni se jos uvijek vise svidja varijanta da mi otvaraju vrata, slazu kablove i budu musko. Citala sam da bi kadulju trebale izbjegavati trudnice. Ili ju uzivati u jako malim kolicinama. Vlasac obozavam. A zacine friske mozete (cak i oni kojima sve zeleno i cvjetno crkne, kao meni) uzgojiti i na prozorskoj dasci.
    Ujedno, bez uvrede ikome, onaj tko bez Vegete kuhati ne zna, zapravo i ne zna nesto posebno kuhati. Ujedno si cini medvjedju uslugu da sva jela svede na isti standardan okus. Mislima sam i ja da bez vegete nema jela, onda sam dosla zivjeti gdje je nije bilo i otkrila sto sam zapravo svo vrijeme propustala. Sto se domace vegete tice, stvar je drugacija ;-). Volim koristiti i frisku mentu. I svasta nesto sto ne znam ovdje prevesti, ali je svakako prednost imati frendove sa svih krajeva svijeta, svatko ti uvali svoj naj zacin...volim i safran ali je to jedan od najskupljih zacina pa se eto koristi za posebne prilike...

    avatar

    02.04.2007. (11:54)    -   -   -   -  

  • klodica

    Ponovno izvrstan post. Svaka čast :) Ja ne mogu bez vegete, u sve stavljam vegetu (osim kolača :) ). Probala sam bez nje ali sve mi je užasno bezokusno onda. A pošto živim u gradu Vegete...i preko puta tvornice koja je proizvodi...svakodnevno mi zamiriše :)) Voljela bih probati tu prirodnu vegetu isto :)

    avatar

    02.04.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • kruh i čokolada

    začine volim i koristim obilato. Kad se sve fino skuha oni dolaze kao "šlag na kraju".. Osobno koristim sol, papar bolje bijeli, korijander, mažuran, bosiljak, kim, đumbir, mediteransku vegetu ( novija verzija dobre stare vegete, odlična za mediteransku kuhinju čiji sam vjerni pobornik), naročito me oduševila kurkuma, upotrebljava se kod rižota, a otkrila sam je u prvom ciklusu dijete kao super dodatak riži...
    Uglavnom mislim da su začini elementarni dodatak jelima, samo kao i u svemu u umjerenim količinama. Mašti na volju, nema tu nekog striktnog pravila uz koja jela ide koji začin.. Dobro, naravno da sad nećete staviti papar u tijesto za palačinke, ali recimo cimet..:)))
    Naravno pohvale urednici na odličnom postu..
    I zahvala što je udovoljeno mojoj želji pa sam uvrštena na listu UN-Ovaca kao aktivni član.
    Danas drugi dan.. Svi vi kojima je kriza.. nek se sjete koliko je meni do kraja..:)))
    pozzz svima..

    avatar

    02.04.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • Amberka

    kod mene nikad nekih ekstra začina, majka ni vegetu ne voli :/ volim eksperimentirati, ali ipak mi je pak najdraži čili :)

    avatar

    02.04.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • suza

    ajde urednice nisi ti konzerva, sta pricas. Ja sam specijalna biljcica, ne koristim vegetu ni pod razno, a kada sam iz parkticnosti pocela raditi juhu iz kocke na proteinski dan, bio je to sok za moj organizam.
    Ne solim, ne vegetim, ne paprim, ne kapulim i cesnjcim.... jebate ja sam ko u bolnici.
    Volim koristiti svijeze zacine. imam jednu lijepu policu od kovanoga zeljeza i tamo drzim pitarice sa zacinima, naravno svijeze. Neki me malo blijedo gledaju sto mi persin i celer raste u kuhinj ali koga briga, meni je to super.
    Ruzmarin, baziliko i vlasac obozavam.
    Miris lavande u ormarima.
    Miris cimeta u kolacima
    Peperoncino sa pastom i maslinovim
    Ajme kako sam gladna, bacam se na kruskicu

    avatar

    02.04.2007. (14:12)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Slažem se s pipilicom, sol je nekada doista bila cijenjena, kakti zbog kristalića, kakti zbog toga što se prije do nje teško dolazilo. No, papar, koliko znam, bio je mnogo cijenjeniji. Najskuplji začin u novom vijeku. Cijenio se više od samog zlata, ili tako negdje. Kao nafta danas. Ah, taj papar. Inače ga baš i ne volim. Ali sol...Ja ne znam šta bih bez nje. Zamislite, život bez soli??? A vegeta..Moja ljubimica. Jednom sam napravila onu "kućnu" i bila je odlična. Ali ja, lijenčina, neda se meni radit Vegetu, pa lijepo kupim. Makar je NEZDRAVA, i puna ADITIVA a o UMJETNIM BOJAMA da ne govorim. inače, volim pikantna jela, jako začinjena. Ali, najdraži su mi oni mediteranski začini. Lovor, vlasac, ružmarin, timijan, majčina dušica, bosiljak, kopar, mažuran, klinčić...Ah, divota! Joj, sad moram ići..Počinju pripreme za sutra. MUČENJE DAN!!!

    avatar

    02.04.2007. (14:28)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Ja bi rado imala svjeze zacine na prozoru, ko Podloga, no kako mi cvijece ne uspijeva tako se bojim da mi ni persin nebi izrastao ;). Lijena sam glede toga ;). A nema nista zdravije od toga. Vegetu ne koristim vise, a sve nesto po ducanima malo vise gledam u zacine. :)

    avatar

    02.04.2007. (15:15)    -   -   -   -  

  • BMI 37

    Kod mene u kuhinji ima barem 10tak bocica sa zacinima. Inace, obozavam isprobavati kojekakve kombinacije. Kojiput se izrodi i nesto dobro. Recimo, u pizzu koju smijemo jesti je dobro u umak staviti pol zlicice curryja. Male zlicice. Dobar recept je i isprziti bijelo meso (nesoljeno), pa onda na plamen staviti med i u njega staviti chili. To preliti preko mesa i super! Ajd, dosta o receptima koje ne simjemo do 06. svibnja ni primirisati.

    avatar

    02.04.2007. (15:37)    -   -   -   -  

  • MiniMaxine

    Svaka čast na postu, kapetanice! Tu smo da zajedno učimo i o Titanicima i o začinima i o svemu pomalo...bar ja tako doživljavam ovaj naš dragi Karakter Club. Stvarno je lakše u dobrom društvu, meni čak 7 kila jutros :-). Nakon cca mjesec i pol, uz poneki griješni ispad (jedna neodoljiva janjetina, ni jedan vodeni dan, svako jutro kava+mlijeko, čokolade za kuhanje uvijek ode pola...) sretna sam i presretna. Na početku su kile išle uobičajeno brzo, zatim je slijedila duuuuuga pauza koja me skoro ubila u pojam, a sad opet ide ko ludo. Oprostite mi ako sam malo skrenula s teme...:-)))

    avatar

    02.04.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @svima.... ooooo, moje zgodne, šesne, pametne i sexy karakterke, nešto mi je govorilo da ćete me, maštovite i blagoglagoljive kakve jeste i inače, debelo nadmašiti u komentarima sa začinima iz vašeg lonca (bar velika većina njih)
    @piplica... čuj, voćni mi je i neću te lagati: upalila sam tri svijeće od vanilije i gladna sam i dalje!!!)))) placebo teški!
    @CHOCO... samo hrabro, bit će to sve za 5!!!
    @opaljena... uopće ne sumnjam da ti znaš majstorski sa začinima!
    @Gali... da, da... i mene te nonice ubijaju u pojam, a i moja mama... to nije nikad isti ko njen, kao da mi namjerno taji neki sastojak!
    @zezalica.... okej, kad me drmne drugi put teška ne*ebica, posut ću se cijela koprom,
    @ljelja... nagovaramo je, a valjda bude što od tog, kad kupimo farmu negdje, možda u Zagori, a možda i u Americi!
    @tyche... ti si, bome, maherica. Sve su mi sline pocurile!!!
    @suzette... pomalo, stignemo sve naučit, mlade smo još (hm, hm, bar neke od nas)!
    @JJA... ma jasno da se nisam uvrijedila za Vegetu, jer u pravu si: sve je to stvar navike, a možda i lijenosti za učenjem novih stvari, ma sve je to u glavi. Al ova Ledenina domaća Vegeta je zbilja zakon. Da ju je malo oplemeniti i možda još nešto dodati, patentirati kao the original...mislim da bi nam se Ledenčica proslavila malo više nego ona inžinjerica što je Vegetu izmislila, ta je jadna samo od penzije živjela. Moram priznati, šafran nisam nikad probala
    @Klodice... kad Ledenoj krene proizvodnja, stavim te prvu na listu kupaca!
    @kruh i čokolada... samo hrabro naprijed! Ne znam što je kurkuma, moram ti priznati. Malo ću progooglati
    @Amberka... chilly je super za izgaranje kalorija, pišući ovaj post, pronašla sam na googleu masu podataka o tome, već nas je i @lipa mare na to upozoravala više puta, al sam ja stalno zamišljala one moje doma još bjesnije od chillija:-)))
    @podloga... ja hoću takvu policu!!!! Ja imam samo bosiljak i peperoncino :-(
    @Unovka... ma i ja još upotrijebim onu kupovnu, kad Netko čije ime više neću uopće spominjati neće da pošalje onu koju škrto čuva u podrumu, a ima je garant tonu:-P Sutra si na vodenom?
    @lorraine... ja bi isto, ljubomorna sam. Meni ti ništa od cvijeća nije uspjevalo dok se nisam muža bivšeg riješila, tek da znaš. Onda mi je sve prolistalo, uključujući i mene. Kako si taj dio već odvalila, bit će da ti je ipak do svjetla ili do lijenosti:-)
    @BMI 37... cure mi sline, cure, cure... a gdje me zapade ovaj post na voćni dan!!!
    @Mini Maxine... bravo, curo! samo naprijed!

    avatar

    02.04.2007. (17:17)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @svima.... ooooo, moje zgodne, šesne, pametne i sexy karakterke, nešto mi je govorilo da ćete me, maštovite i blagoglagoljive kakve jeste i inače, debelo nadmašiti u komentarima sa začinima iz vašeg lonca (bar velika većina njih)
    @piplica... čuj, voćni mi je i neću te lagati: upalila sam tri svijeće od vanilije i gladna sam i dalje!!!)))) placebo teški!
    @CHOCO... samo hrabro, bit će to sve za 5!!!
    @opaljena... uopće ne sumnjam da ti znaš majstorski sa začinima!
    @Gali... da, da... i mene te nonice ubijaju u pojam, a i moja mama... to nije nikad isti ko njen, kao da mi namjerno taji neki sastojak!
    @zezalica.... okej, kad me drmne drugi put teška ne*ebica, posut ću se cijela koprom,
    @ljelja... nagovaramo je, a valjda bude što od tog, kad kupimo farmu negdje, možda u Zagori, a možda i u Americi!
    @tyche... ti si, bome, maherica. Sve su mi sline pocurile!!!
    @suzette... pomalo, stignemo sve naučit, mlade smo još (hm, hm, bar neke od nas)!
    @JJA... ma jasno da se nisam uvrijedila za Vegetu, jer u pravu si: sve je to stvar navike, a možda i lijenosti za učenjem novih stvari, ma sve je to u glavi. Al ova Ledenina domaća Vegeta je zbilja zakon. Da ju je malo oplemeniti i možda još nešto dodati, patentirati kao the original...mislim da bi nam se Ledenčica proslavila malo više nego ona inžinjerica što je Vegetu izmislila, ta je jadna samo od penzije živjela. Moram priznati, šafran nisam nikad probala
    @Klodice... kad Ledenoj krene proizvodnja, stavim te prvu na listu kupaca!
    @kruh i čokolada... samo hrabro naprijed! Ne znam što je kurkuma, moram ti priznati. Malo ću progooglati
    @Amberka... chilly je super za izgaranje kalorija, pišući ovaj post, pronašla sam na googleu masu podataka o tome, već nas je i @lipa mare na to upozoravala više puta, al sam ja stalno zamišljala one moje doma još bjesnije od chillija:-)))
    @podloga... ja hoću takvu policu!!!! Ja imam samo bosiljak i peperoncino :-(
    @Unovka... ma i ja još upotrijebim onu kupovnu, kad Netko čije ime više neću uopće spominjati neće da pošalje onu koju škrto čuva u podrumu, a ima je garant tonu:-P Sutra si na vodenom?
    @lorraine... ja bi isto, ljubomorna sam. Meni ti ništa od cvijeća nije uspjevalo dok se nisam muža bivšeg riješila, tek da znaš. Onda mi je sve prolistalo, uključujući i mene. Kako si taj dio već odvalila, bit će da ti je ipak do svjetla ili do lijenosti:-)
    @BMI 37... cure mi sline, cure, cure... a gdje me zapade ovaj post na voćni dan!!!
    @Mini Maxine... bravo, curo! samo naprijed!

    avatar

    02.04.2007. (17:19)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    drage cure, preporucam procitati post mladica, blogera crescendo koji je skinuo preko 25 kilograma !!

    wanda, odlican post o zacinima. ja sam freak za zacine, zato i izbjegavam previse soli i vegetu. pravom kombinacijom zacina se moze poboljsati svako jelo. kod mene ih na polici ima hmmmmmmmmm, mozda cak tridesetak ???

    i uvijek cu uz pomoc zacina uspjeti iz nicega stvoriti odlicno jelo. bila to jednostavna riza, tjestenina ili bilo sto drugo.

    a kako mi se cini da na listi nedostaje estragon, moram naglasiti da sam ga i ja kao neophodan zacin tek nedavno otkrila - u francuskoj !! i to kao odlican zacin za jela s piletinom ali i za salate.

    evo i jednog brzinskog recepta za piletinu. nazovimo jelo Piletina Pierrove bake. DAjem recept u originalu a ako ga urednistvo bude smatralo prikladnim za prilog, rado cu ga poslati i u wordu.

    daklem ovako: poprzimo na ulju 3 glavice sitno sjeckanog luka, dodamo 2 komada pilecih prsa, narezanih na kockice. popaprimo i dodamo sok jednog limuna. malo pustimo da se krcka, dodamo pola case bijelog vina i kad polako ispari, dodamo jos pola case. pospemo sa dosta suhog estragona, npr. 1-2 zlice. smanjimo vatru i pustimo da se lagano dinsta. kad tekucina jos ispari, dodamo u jelo crème fraîche ili kiselo vrhnje, dobro promijesamo i nakon pola minute do minutu skinemo s vatre. posluzujemo uz rizu. mljac !

    avatar

    02.04.2007. (18:01)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @lipa mare... sad ću malo vikat ma tebe!,-) tvoji lipi recepti nikad nam ne dođu onim putem kako trebaju u Klub, i često "zezneš" dan. Tako sad jedem kruškicu i balim na tvoje piliće!!!! pas mater;-))) Ne slati recepte preko komentara, ne preko linkova na tvoj blog, nego fino u Wordu, sa slikicama!!! eto naprimjer, radimo zajedno uskršnji prilog, bar ti imaš mašte, složi nam neke dijetne uskršnje recepte, odgovarajuće za dane dijete (ne s vinom, recimo!) i pomozi nam da taj prilog bude po mjeri! oćeš?

    avatar

    02.04.2007. (18:49)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    wanda draga, imas i pravo vikati. ali jedino sto mogu uciniti je moliti za oprostaj :-(...malo sam sva na "sve strane" u zadnje vrijeme (sranja s malim, hrpa dodatnog posla....i redovito padanje u san u 8 navecer !!! ipak mi se povremeno tijelo sjeti da je trudno :D)....i budem sva sretna ako vas stignem procitati i jos k tome nesto i komentirati. sorry za recept i ono sa zeznutim danima....(stvarno mi je zao, kriva sam :-()....nisam znala da ti je danas na redu voce. ispadne da ti uvijek na tvoj vocni posaljem mesni ili riblji recept ;-))

    a uskrsnji prilog....hm.......dobra ideja. samo ovisi koliko toga je potrebno i do kada treba poslati. takodjer, daj mi ponovi neki link na ono sto se u odredjene dane ne smije jesti (meni npr. vino moze uvijek ;-))), da ne zeznem ponovno s nekim sastojkom nego zamijenim odgovarajucim koji tom danu odgovara (jer jos nisam na dijeti pa jednostavno ne znam u potpunosti pravila dijete). pa cu vidjeti sto mogu smisliti. i javite mi ako vam nesto s mojeg drugog bloga s receptima odgovara. obecajem da barem to saljem na vrijeme i u wordu :-))). moze ;-) ??

    avatar

    02.04.2007. (19:07)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @lipa mare... neću više vikati na tebe, trudnica si, ja kad me neko krivo pogledao u trudnoći, u plač bi briznula, a kamoli za ovo, neutješno bi ridala dva dana:-))) neću više!:-) samo mi nemoj davat recepte u komentarima i ne linkovi na recepte, jer ih tako ne primjetimo dostojno, nego recepte fino na mail!:-))) ajde, čuvaj tu trbušinicu i nemoj mi linkat puno, još nisam čula za trudnicu spamericu! :-*

    avatar

    02.04.2007. (19:25)    -   -   -   -  

  • tAjNe JeDnE wJeShTiCe

    haj curke!!! ev mene "malo"... nakon par napornih tjedana na poslu,uhvatila sam vremena da vam se javim! čitala sam vas,kad god bi uhvatila vremena,a sad vam se hoću,onak..propisno,ZAHVALITI!!!! HVALA VAM NA S V I M SAVJETIMA,RECEPTIMA,PODRŠCI I SVEMU ŠTO STE PISALE!!!!Ja sam "odradila" svojih 3 mj!!!! :))) jako sam zadovoljna postignutim - 20 kg ravno!!!! e sad....malo me muči ovaj nastavak...daljnja 3 mj.! smijem li nastavit sa takvim načinom prehrane i dalje ili??? ZAPRAVO...MENI BI PASALO DA NASTAVIM,ali koliko me sječanje služi,negdje ste napisale da se to nebi smjelo.... Ajd please,napišite mi šta i kako dalje da nastavim!!! i smijem li opet ponovit dijetu nakon jednog mjeseca??? H V A L A vam još jednom,za SVE objavljene postove do sada!!!! NARAVNO,TO NE ZNAĆI DA VAS NEĆU VIŠE PRATITI...DAPAČE!!! želim svima da "skinete" kila i kila i da budete sretne i zadovoljne!!!! voli vas WJESHTICA! :))))

    avatar

    02.04.2007. (19:27)    -   -   -   -  

  • Wanda

    @vještice... bravo, baby, to je sjajan uspjeh!!! a koliko još trebaš skinuti kila?

    avatar

    02.04.2007. (19:32)    -   -   -   -  

učitavam...