Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • stella

    pozdravljam sve drage i uporne žene koje se drže one ceste koju su zacrtale i ni makac (možda samo malo,lijevo ili desno,ali onda opet pravac dalje i-ravno)...I ja sam jedna od onih koja nema strpljenja,pa sam malo "ubrzala" proces mršavljenja,jer najveći su mi poticaj oni "vidljivi" rezultati...Moja muška polovica nije me vidio kroz tjedan,oba na putovanju po poslovnoj dužnosti...i kad se vratio,bez da sam mu što govorila...obasuo me komplimentima da sam se primjetno istanjila...Po prirodi sumnjičava,ovaj put nisam bila,jer sasvim mi dovoljno govori i odijeća...traperice stare 2 godine koje sam obukla svega nekoliko puta prije nego sam se ponovno počela nenormalno debljati (25 kg gore),sada su mi u redu.Trbuščić još malko visi,ali ospod prsiju-praznina,uvučeno...noge primjetno mršavije,također i gornji dio ruku...čak su i prsti tanji, ha ha.Jedan prekrasan sako i još jedan lagani proljetni baloner više me ne stežu na prsima...U STRUKU SAM,DRAGE MOJE,TANJA NI VIŠE NI MANJE ZA 12 CM!!!!!Najviše se ipak vidi promjena u licu,koje nije podbuhlo,podbradak je nestao,lijepo se vide jagodične kosti koje su prije bile skrivene u salu...I još podosta toga...Svaki dan imam sve više snage i volje,svaki dan je sve lakše othrvati se eventualnim napastima (no,nastojim čim manje toga držati u kući..."opasnih" delikatesa...jučer sam npr. spremala palačinke koje su moj dragi i moj sinčić bezdušno i bez suosjećanja gustirali preda mnom,no meni nije teško palo...popila sam dvije velike čaše vode,pola sirove mrkve...i prošlo me i sve je manje i manje strašno ha ha)...Sada sam na 75,do 15.04. dala sam si cilj 73,idem laganije,nekim ciljanim tempom,ali bez forsiranja...Puno,puno mi pomaže ovaj klub,svi ovi savjeti,komentari dragih i zanimljivih žena i uvijek imam pomisao da nisam sama na ovome putu.I draga Vanda,imam i onaj osjećaj odgovornosti prema svim ovim dragim ćlanovima kluba i nemam izgovora-odustati!Pozdrav svima i samo dalje hrabro i ustrajno naprijed!!!Možemo mi to i uspjet ćemo!!!

    avatar

    26.03.2007. (09:18)    -   -   -   -  

  • Kao da je važno...

    nikad ne pitajte ukućane da li ste smršavili.Ja sam sve do sedmog razreda osnovne bila ko trokrilni ormar,a onda sam po ljeti skinula skoro 20kg i nitko me nije prepoznao u školi.
    Ali moji su me ukućani stalno gledali pratili kilu po kilu i privikavali se automatsku na mene takvu...tako da nisu ni primjetili tu drastičnu promjenu! (mislim naravno da jesu,ali neće ti oni reći:U jebote što si smršavila! kada te gledaju non-stop i ne čini im se onda to tako vidljivo)
    Što se tiče kilica,don`t worry,ja sam mjesec dana na UN i skinula sam tek nesigurnih 2-3 kg.
    A držim se svega,ne kršim,jedino kavu pijem sa šećerom i čaj s medom :-)
    Takav je to metabolizam!A i oni koji su deblji,lakše mršave! Meni treba kojih 7-8 kg dolje i to onda teže ide.Ako netko treba skinuti 20 kg,e to će se topiti!
    Ali održavam se vedrom i optimističnom tako što si govorim ovo: Ok,kile idu sporo.Sporo,ali sigurno! A i zdravije je mršaviti polako!A što je najvažnije jedem zdravo i umjereno i mislim prije svega na svoje zdravlje! A kile ako siđu,siđu :-))
    (djeluje ;-)

    avatar

    26.03.2007. (09:21)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Da, Wanda, baš sam se i ja nekidan to pitala. Koliko ste vi ZAPRAVo izgubili? Ja, eto, 6 kila. Bilo je tu i griješenja, i jedenja torti za voćne dane, i ribanja sira na špagete, al jebiga, ja sam zadovoljna. A vidim da i ostali primjećuju. Kažu oni meni: " Ej, pa meni se čini da si ti smršavila, nisi li?". Ja samo klimnem glavom, kao ništa važno, a zapravo sam ponosna na ono što sam postigla, na sve one voćne dane, a tek oni vodeni... Ali nije bitno, ljudi primjećuju, i zato sam presretna. Ipak, godi egu kada vam neko kaže, jesi li ti to smršavila, jelda?

    avatar

    26.03.2007. (09:34)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ja sam kile samo dobila ;-)...a sad pokusavam ostati na svojih 79-80 do poroda....jer ostalo bi bilo pretjerano :-(

    a koliko sam zgrijesila ? pa evo, cijeli vikend sam jela kolace i torte, djecji rodjendan, sto cu ;-)....ali sam se naradila ko konj, napripremala, trcala okolo....naspremala (i jos nije gotovo)...nazivcirala...i umjesto da vaga pokaze 81, pokazala je ponovno 79 :D.....torti je jos ostalo i tako su dobre da ih nemam srca baciti :'-(

    avatar

    26.03.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  • Gali

    Ja kada sam u PMS-u imam osjećaj da mi salo visi sa svih strana.....Ma sigurno će netko primjetiti razliku i gubitak kilograma. Obitelj nije objektivna, oni te stalno gledaju...

    avatar

    26.03.2007. (09:55)    -   -   -   -  

  • BMI 37

    Ja bih odgovorio na pitanje, ali ne spadam u nijednu kategoriju. Da si stavila i preko 10, onda bih :)

    avatar

    26.03.2007. (10:08)    -   -   -   -  

  • zezalica

    ja sam u onoj prvoj skupini, do 5 kg... nekad me totalno hiti u depru i mislim si svašta, 'ebemu, pa čemu se mučim i to... onda me opet ulovi pozitiva i tako redom...
    recimo da se najviše kuži na odjeći, stoji nekak ležernije nego prije :))

    uglavnom, kad se zbrojim zadovoljna sam... ne trpam u sebe bedastoće bez kojih mogu, nekak sam si poletna a trening odrađujem sve lakše!
    i ja nekad zavidim onima što su skinuli dvoznamenkast broj al eto, nismo svi isti...

    mmmm... sve bi dala za malo ove hobotnice na salatu... i kraljevstvo i konja :))

    avatar

    26.03.2007. (10:23)    -   -   -   -  

  • tyche

    Hm - bilo je trenutaka gdje bih se otrijeznila i dosla k svijesti s nozem u ruci i ociglednom namjerom odrezati komad neceg sto je vec lezalo ispred mene. Zastala bih u pokretu nakon u bunilu stajanja pred hladnjakom i kuhinjskim elementom u potrazi i vadenju kojecega sto se dade sloziti skupa u caroban prizor iz snova koji prija nepcu, i kad se proguta podmazan majonezom klizi ravno u vec skupljeno salo tamo dolje... Svi poznajete taj nadahnjujuci trenutak samospoznaje, ne ?
    Onda pocnem u toj pozi filozofirati - tko sam zapravo ja? Jesam li ja karakterna osoba, jaka, samosvjesna osoba koja ima nacela u zivotu i koja je ovaj put nesto ODLUCILA , cega se zbog osjecaja samopostovanja drzi, ili sam mizerna beskicmenjacka gnjida koja ne moze vladati samom sobom, besramno jedno govori, a drugo radi, propovijeda prehrambeni moral a sama se sunja oko hladnjaka i krsi ono sto je zacrtano??? Nakon jednog takvog duboko preispitujuceg premisljanja brzopotezno odlucim - ovo drugo sam - mnjamnjamhmmmnjam mljac...slurp ! Jucer sam uzela u samoposluzi kolac - komada jedan. Slinila sam otkad smo usli u samoposlugu jer u kuci nemam nista sto bi moju celicnu beskompromisnost moglo dovesti u iskusenje. Slineci sam obavila cijelu kupovinu svih zdravih namirnica kojima se hranimo, s naglaskom na zdravo povrce. Slinila sam i kad smo stali pred blagajnu cinicno odmjeravajuci susjede i njihova kolica puna junk fooda kojeg pripremate u mikrovalnoj, pizza i gotovih gumenih piletina i steakova, skampa i neceg sto prevest ne znam, a pogotovo raznih nezdravih usecerenih kaseta i kartona soda napitaka- i onda se lagano kao u transu otrgla od svog zivotnog saputnika i dograbila malom sa strane priredenom vrecicom predmet zelje od lisnatog tijesta nadjeven marmeladom i jos vruc. Moja bubica nista nije rekla - svjestan je koji je datum na kalendaru i na vlastitoj kozi i zivotnom iskustvu je osjetio sto je to PMS i kako ga kao inteligentan muskarac zaobici - i jos na tom profitirati. Jako je dobar u tome. Samo je rekao - izvrtjet ces ti to na bicu - ma ne moze biti vise od petsto kalorija, a to ti je 45 minuta...
    Nego - brojke ! Na mojih 168-169 cm, nikad ne znam koliko... Bila sam 77, pa dosla na 75, pa dugo bila na 75... onda sisla na 73 gdje sam sad. Od ovog kolaca jucer sam vjerovatno opet 77 ali se nisam zato vagala jutros jer sam ja ljukava ljisica. Vagat cu se preksutra kad kolac i njegove posljedice ispare iz moje ritice ( ah, kako joj tepam ) i kolektivne svijesti. A kako je kod vas?

    avatar

    26.03.2007. (10:53)    -   -   -   -  

  • kornati53

    Meni dosta vremena stoji tu na -6 ili - 7, ali lijepo se vidi i na cm., pa me i to tjera na strpljenje.Uostalom ,ako smo na pola puta,onda možemo očekivati barem još ovoliko što i nije malo.Samo ponekad malčice zgriješim,ono jedan griz,ali isto zdrave hrane.Ma možemo mi to zajedno.Jesmo li ekipa...

    avatar

    26.03.2007. (10:55)    -   -   -   -  

  • Angie

    već i ptice na grani znaju koliko se "patim"voćnog dana .kile stoje pa oped krenu no važnije mi od broja kilograma postaje da se ovakav pozitivan stav nastavlja i dalje pazim na sebe i svoje više nego ikad.eto i danas 200 grama manje ,ukupno -6,ja prezadovoljna.u subotnjem šopingu čudom sam se čudila ušavši u small,nemogu vjerovati.iako mi se čini da je više otišlo u centimetrima nego ovo što kaže vaga.ma nema nas hrvatska i šire ,samo tako drage i dragi moji,sretno.

    avatar

    26.03.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • red sonja

    dobro vam jutro! :)

    Ja i dalje stojim na -6! Danas mi je 34-i dan. Sve u svemu ok! A da li se vidi? Bo'me da! :)

    Idemo dalje!

    avatar

    26.03.2007. (11:26)    -   -   -   -  

  • ledena

    Ja sam na sigurnih -7 kg. neko jutro vaga pokaže i -8, ali ja računam da je sedam. Kad prijeđe, i ustali se na ovoj drugoj brojkici, onda je to - to. Nažalost, nisam si kupila vagu da mogu na grame vagati, ali mislim da bi se isplatilo. No, kod mene je to uvijek tako - faza razmišljanja od par mjeseci ( :D), i onda trenutačna akcija.
    Ja sam zadovoljna. Uz tu i tamo koji grijeh i više uz psihičku, nego stvarnu glad ide pomalo. Ja znam da ovaj put ne odustajem. Čak niti nakon 90 - og dana.

    avatar

    26.03.2007. (11:41)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    tyche - ja sam jucer po prvi put gostima ponudila "brijeg" narezane mrkvice, celera, paprike i krastavca s umakom od posnog sira i jogurta (sa snitlauhom) i umakom od avokada i rajcice. Umjesto cipsa, kikirikija, stapica i ostalih uobicajenih junk-grickalica. i muzic i ja smo mislili da smo pretjerali s kolicinom ali ostaci bi ionako zavrsili u kutiji u frizideru i bili pojedeni u roku od jednog dana. na kraju smo i jedan i drugi ostali IZUZETNO iznenadjeni da su ostale samo dvije tanke kriske paprike i dvije celera. pojedeno je barem pola kile mrkvi i isto toliko paprika. jedan cijeli dugacki krastavac. skoro citav "stangen-sellerie", tj. grm zelenog celera. dakle isto oko pola kile. bilo je i nekoliko paketica "zdravih" talijanskih grisina ali ti nisu pojedeni.

    avatar

    26.03.2007. (11:45)    -   -   -   -  

  • tyche

    @lipa mare -vidis,vidis... ovo je za doobro razmisliti i primijeniti - usvojeno od danas !!!Ima da mi stoji na stolu !

    avatar

    26.03.2007. (12:13)    -   -   -   -  

  • klodica

    Izgubila sam 2,5kg u dva tjedna. Nisam niti jednom jela nešto što nisam smjela. Treći tjedan mi je bio teži, tad sam si u dva navrata na proteinski dan pojela i sladoled. No, idem dalje :) još dvije kile moram maknut, a to planiram do uskrsa. :)

    avatar

    26.03.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • Butterflies are beautiful...

    Evo mene, vratih se s jednog bloga, isto klub, cure koje žele smršavit...izgladnjivanjem... Anoreksija i bulimija...Odem opet na taj blog...Zbrisano... Ja stvarno ne razumijem, šta oni imaju od toga? smršave po 10 kila u 1 mjesec, a kasnije im se vrati 15-20. Užas. Usput, ostavila sam im LINK POSTA o anoreksiji možda se opamete;)

    avatar

    26.03.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • lorraine

    Heheh, bem ti mene ;). Je, ja sam na -11 kg, ali, uvijek ono ali...ja sam imala toliko sala da to nije istina. Trbuh, bokovi, dupe, kao da idem roditi, tako sam izgledala. Lijepo sam naslagala kila i vise nego kad sam svo troje isla roditi. Bez obzira koliko vaga sad pokazuje, imam ja jos sta na sebi raditi, zato se poprilicno znojim po najmanje dva sata svaki dan na fitnesu. Sad sam se skoncentrirala na rad bokova jer tu je onaj najtvrdokorniji fat koji najsporije ide dole. S trbuhom sam dosta zadovoljna jer ga je otislo 70%, a nagrada mi je svakako bio kupaci sa slovcem M ;). No, meni je sutra tocno 2 mjeseca dijete, i primjetila sam jednu stvar, a to je da na vocni dan se moram kloniti fitnesa jer sam totalno preslaba da bi ista napravila, no jucer na proteinski dan sam bez problema odradila dva sata. Odlucila sam, posto sam ipak dosta skinula u 2 mjeseca, mozda i previse i prebrzo, da sad vec moram misliti sto nakon dijete (naravno da cu se truditi i dalje paziti, nema sansi da navalim na pizze i sl. pizdarije sada), a odluka je da se micem s tog vocnog dana jer mi je zaista postao preopterecenje. Mislim ,drzat cu se nekog rasporeda voca i sl, ali rucak mora sadrzavati komad mesa i povrce jer inace bojim se da cu otici kvragu ;). Eto tako, to je neki moj zbroj svega do sad ;). Keep going girls and boys! ;)

    avatar

    26.03.2007. (16:03)    -   -   -   -  

  • izazov

    Primjećuju li vaši ukućani i vaši poznati promjene?
    moji kažu da sam se promjenio u licu, malo "zategnuo" i tako, trbuščić se topi i tako iako nemaju pojma da ja nešto piskaram po net-u..
    mi ne mjenjamo sebe smo u fizičkom smislu.. evo što ja mislim da mi radimo: "Ovim blogom nisam pokrenuo samo svoje tijelo nego mijenjam sebe i kao osobu. Nastojim biti bolji u svemu, od učenja i druženja do rada. Svaki dan života cjenim i nastojim ga provesti kako želim, sretan i nesputan; kada navečer legnem u krevet da ne žalim ni za kojom stvari, događajem." to sam nedavno napisao. ja patim za tim da imam kontrolu nad svime, a to je loše, jako loše.. po samopouzdanje. jer nitko ne može kontrolirati što će mu se dogoditi ali može svojim radom i načinom života neke stvari usmjeriti ili prizvati... ali ... ZNAM da ću kada postignem ovaj cilj biti drugačiji i manje samokritičan.. za godinu i pol završavam faks, a ako odem i na magisterij treba raditi usput.. a ja bi već sad radio.. ma lud sam. iako radim nešto kod roditelja ali mi to nije to.. aaa.. svaki dan je borba...

    avatar

    26.03.2007. (16:26)    -   -   -   -  

  • simboli

    eto, meni danas prvi vodeni (i drzim se super s obzirom na ocekivanja, uopce nisam gladna nit se lose osjecam). uz nesto malo fizicke aktivnosti i 0 (da, nula!) grijesenja, istopila sam nekih 4 kilograma. iako, to je varliva brojka, u pmsu sam, a i vodeni dan je. javim vam oko srijede, onda bude to vec lagano sve doslo k sebi ;)

    avatar

    26.03.2007. (17:08)    -   -   -   -  

  • roxy6

    Pozdrav svima! Ja sam krenula prije vas na dijetu i sad mi je ostalo još 2 tjedna i GOTOVA SAM! U ovom periodu skinula sam 14 kila i zadovoljna sam. Isprva sam bila razočarana jer piše da se ovom dijetom gubi do 25 kila. Neki su i izgubili, ali kod mene ne ide tako brzo. Ali ne padam u depresiju. Sama sebi sam rekla da ću još tih 10 kila viška izgubiti do jeseni. A već sada si izgledam super. I drugi to primjećuju. Muž kaže da ima novu ženu, a sin da napokon imam manju pozadinu. Zato, čemu da se žalim...Sve je super..Jedini problem sada mi je garderoba. Sve visi na meni i hitno moram u šoping i prekrajanje onoga što imam doma. Sretno svima i nadam se da ste svi zadovoljni kao ja!

    avatar

    26.03.2007. (18:00)    -   -   -   -  

  • piplica

    Meni je danas osamnaesti dan, a vaga već tjedan dana pokazuje -5 kila. Prvih pet je otišlo u petoj brzini, a sad krećemo uzbrdo druga-prva, ako do Uskrsa, nakon vodenog dana skinem još dvije kile krećem u prvi shopping. Barem nešto, da se malo nagradim. @roxy6 blago tebi!!

    avatar

    26.03.2007. (20:01)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    @Wanda i ekipica, podrška veeeliiikaaaa …
    @Wanda ;)) …

    avatar

    26.03.2007. (23:00)    -   -   -   -  

  • Rubia

    Baš gledam rezultate ankete. Prilično izjednačeno. Zanimljivo.

    avatar

    27.03.2007. (01:11)    -   -   -   -  

  • stefica

    ebate kakva vam je ovo dijete. hobotnica!!! mljac...nije ni cudo da je po hrvatske na UNu;-) E da,ja ovde dodem po podrsku, a sad sam vidila sliku i samo ogladnila...jadnatisamjasvama!!!

    avatar

    27.03.2007. (03:46)    -   -   -   -  

učitavam...