Komentari

karakterclub.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • seoska idila

    ma da, dijeta je samo dio novog života, drugi dio je promijeniti prehrambene navike, po mogućnosti još tokom dijete, tako da se kad završi dijeta nastavi održavanje postignute tjelesne mase (jel' da da sam to lijepo napisala?)

    avatar

    24.03.2007. (08:20)    -   -   -   -  

  • Kao da je važno...

    jako zanimljiv tekst.Eto mene zanima nešto više o hormonima(budući da si rekla da ćeš reći nešto više o tome ako bude interesa) pa bih bila zahvalna :-)
    pozdrav svima!

    avatar

    24.03.2007. (10:11)    -   -   -   -  

  • Wanda

    hvala na gostovanju, sjajno si odradila svoj posao. :-* pa eto, ja se zaista nadam da mi "svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo" i da jedan dobar dio nas razmišlja aktivno o tom što nakon dijete, jer, kao što si i sama rekla, vrate li se stare navike, ovo sve nema smisla. a volimo bar vjerovati da smo stvarno na dobrom putu i puno radimo na tome, prvenstveno na razini naših obitelji. hvala još jednom na postu:-.)

    avatar

    24.03.2007. (10:15)    -   -   -   -  

  • ledena

    UREDNICAMA!!
    PROVJERITE GMAIL!!

    avatar

    24.03.2007. (11:20)    -   -   -   -  

  • 101 dalmatinka

    opet sam spamer :( morat ću ovaj kometar ili u post pretvorit ili ga u djelovima postat :)

    avatar

    24.03.2007. (11:52)    -   -   -   -  

  • 101 dalmatinka

    dok mi ne dopuste komentar duži od šibice samo ću reći - odličan post. stvarno hvala Studena. mada se to iz mojih nekad ishitrenih kometara neda primjetiti ali to stvarno jest moj način. temeljno mjenjanje navika, ne puka redukcijska dijeta.

    avatar

    24.03.2007. (12:03)    -   -   -   -  

  • Girl Just Need Love

    fora blog.Ae chitamo se.Pozzzzzzz! posijeti me koji put. I puni mi komentare!

    avatar

    24.03.2007. (12:54)    -   -   -   -  

  • ledena

    Jako dobro!!!
    Nisam niti očekivala manje od tebe.
    Znam da svako područje koje si onako, ovlaš, dotaknula u sebi sadrži još mnogo, mnogo toga. I znam da je to tebi jasno, bez pogovora.
    Pokazala si pravilan put. No, pronalaženje puta - pa svatko od nas mora sam napraviti. Mene cijela priča, koja se ovdje odvija, samo usmjerava, odnosno, bolje rečeno, vraća onim navikama koje sam imala prije oho - ho vremena. i kada nisam bila debela, ni najmanje. To je ono što cijenim. A sad, ova dijeta, ona dijeta - što se mene tiče, moglo bi se reći da mijenjam svoje prehrambene navike. I znam da će borba potrajati dugo. I pet godina, ako treba. Jer ovu kilažu nosim sa sobom već dvanaestak godina, ništa ne poduzimajući, i mislim da je pravo vrijeme da se čovjek okrene sebi, svojim potrebama i željama. Zadovoljavajući i ostale, naravno, ne na njihovu štetu. I to je ono što mi daje motiv. Vrlo, vrlo čvrst.

    avatar

    24.03.2007. (14:01)    -   -   -   -  

  • modriodsjaj

    Pretilost nije samo estetski problem nego prije svega zdravstveni problem i svi smo ovdje, barem većina nas toga svjesni. No, svako putovanje započinje prvim korakom a pravilno odabrana dijeta može biti taj prvi korak u mijenjanju prehrambenih navika. Ne mislim samo na Un-ku nego i na ostale dijete koje bez zdravstvenih problema donose neke rezultate. U mom slučaju ovo je prva dijeta koju sam u životu primijenila mada sam uvijek pazila što i koliko jedem ali eto desila mi se priča slična tvojoj, ozljeda noge zbog koje sam duže vrijeme bila smanjeno aktivna. Višak kilograma koji mi se uz to mirovanje nakrco još je dodatno zakomplicirao moju rehabilitaciju tako da drugog izbora nisam imala nego doslovno baciti se na dijetu. Svjesna sam da to nije kraj priče nego tek početak jednog dugotrajnijeg procesa koji si tako dobro opisala, jer uz pravilnu prehranu treba steči još jednu naviku a ta je vježbanje i što više kretanja jer godine koje dolaze uz sve te promijene donose i sporiji metabolizam a on ne pita koliko se zdravih i pravilno raspoređenih obroka unosi u organizam, nego koliko se unešenih kalorija svakodnevnim aktivnostima troši ?
    Bilo bi idealno kad bi svaka od nas mogla imati svog osobnog nutricionistu, no okolnosti su takve da se "snalazimo" i na tom putu uz dobru edukaciju koliko toliko napredujemo.
    Da...bilo bi zanimljivo baciti svijetlo na ulogu hormona u cijelom tom procesu debljanja i mršavljenja, pogotovo za vrijeme pms-a koji je po onome što čitam u ovim komentarima vrijeme najvećih "grijeha".:)

    avatar

    24.03.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • jja

    Ona prva fotka je super! Slazem se s napisanim. Ujedno me isto i rastuzuje na mahove. Jer shvatila sam da to sve ima smisla samo kad je na duge staze, a jos uvijek sam u modu kad mislim da sam sama sebe kaznila ako ne smijem domaceg prsuta i domace pite od jabuka.

    Do tkz. ciscenja organizma kao dan posta, dan pijenja juha itd, ne drzim puno. Ko voli, nek radi.

    "Što će reći da se promjena ne odnosi samo na hranu, već i na način kako postupate sa sobom." Apsolutno tocno. Za opustanje preporucam i autogeni. Da, kod mene zapravo bas ovakvi tekstovi najvise paple - jer idu do uzroka. kad citam ovo se smije ovo se ne smije, od ovog ovoliko grama, zaboli me glava i padne mi secer pa bi odmah nesto pojela.

    avatar

    24.03.2007. (16:12)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ne znam bas puno vise o nutricionizmu osim one gore piramide, gdje je meni uvijek u mislima u donjem redu krofna do strudle ( ali onda se probudim ravno u surovu realnost ). Ja vec dugo vremena sumnjam da su za sve probleme s kilazom krivi upravo hormoni, ponekad neovisno o prehrani - netko naprosto ima takav metabolizam da sagorijeva sve sto ubaci u se. Imala sam na faksu legicu koja je jela dva bureka pod pauzama i jedva docekala da poslije predavanja ode na rucak... Da bi uvijek obilato vecerala i onda bez stida oko deset uvece izjavila da bi mogla nesto prigristi jer ... Ne moram niti napomenuti da je bila tanusna - jednom sam joj optuzujucim tonom predbacila da mora da ima gljiste ili nekog parazita koji to sve lijepo unutra pojede, jer meni se od samog gledanja nje dok jede kile ljepe na tamo pozadi dolje ! Isto tako ne moram niti napomenuti da je dobila dvoje klinaca u razmaku od pet godina i uvijek bila i ostala konfekcijski 38 !!! Elem - ovo gore objasnjenje s hormonima mi se cini daleko najvaznije u cijeloj prici- to je vjerujem OKIDAC koji uvjetuje cijeli niz procesa koji se odvijaju u tijelu - ukljucivo s problemom koji nije dio fizicke, nego psihicke rutine tijela - djelovanjem serotonina koje je uvijek dobrodoslo u vidu fine slasne griotte koja se rastapa na jeziku! Ako netko ima znanja nek ga podijeli s nama - dosta sam citala o hormonima, ali uvijek je korisno znati vise i vise - taj famozni PMS osim sto nas tjera da ubijamo muzeve, razbijamo automobile, psujemo vozace na cesti i udaramo susjedovu macku u guzicu kad nam se nade na putu, radi daleko goru stvar - tjera nas da JEDEMO I DEBLJAMO SE ! Prema tome - sto vise znamo o samom procesu koji nam se odvija u tijelu, moci cemo ga mozda bolje razumjeti i eventualno usmjeriti - i da, kako ono bijase gore u tekstu navedeno - osjecaj srece gdje umjesto cokolade dobis ??? sta ... cekam nastavak :) Jako mi se svida sto sam na ovom blogu puno naucila, uvijek sam puno sam citala, ali jos uvijek sam tu nasla stvari koje nisam znala , izvrsno.

    avatar

    24.03.2007. (18:36)    -   -   -   -  

  • jja

    Tyche - dobra je vijest da se razina serotonina podize i nekom ne tako "no no" hranom, onom koja ima omega 3 u sebi, ulje lososa, sam losos, neke punozrne zitarice. Jos bolja vijest je da se isto moze dobiti i uz sport, meditaciju, setnje. Jos samo da primijenim konzekventno.
    Mace ne bi trebalo dirati, osvetiti ce nam se u jednom od svojih sedam zivota, u autu psujem nevezano za pms, ovo o hormonima sam dobila detaljno objasnjeno od doktorice (koja vodi taj metabolic balance) ali nisam skuzila u toliko mjeri da bi znala drugima objasniti, pa se prikljucujem tvom prijedlogu. Ovo za gliste me nasmijalo skroz, ali ispao bi i meni neki tako bijesan komentar LOL. Kazu i da je brzina sagorijevanja kalorija vazna (koliko brz je metabolizam) i ovdje su trendy namirnice koji to sagorijevanje ubrzaju. Funkcionalna hrana tako to zovu i sve vise ce nam takvu stavljati na police.

    avatar

    24.03.2007. (18:56)    -   -   -   -  

  • zabaraba

    Uzalud vam trud sviraci , da objasnim , nakon dijete cete dobit sve te kilograme natrag zato sto ne razumijete princip rada organizma, Sva mudrost vam se nalazi na pocetku texta gdje pise da nije imala problema s kilogramima dok se aktivno bavila sportom , naravno da cete smrsavit hrpu kilograma na toj famoznoj UN dijeti ali ti kilogrami koje cete izgubit sastojat ce se od viska masti , vode i misicnog tkiva a njega se ne zelite rijesit. Eh da govorim vam iz iskustva posto sam i sam bio na toj dijeti negdje 2003 dok se jos o njoj nije pricalo i da izgubio sam negdje 25 kilograma u ta "carobna" tri mjeseca ali isto tako poceo sam ih dobivati natrag.Ma koliko to grubo zvucalo jedini nacin za trajni gubitak kilograma je trajno aktivno bavljenje nekom fizickom aktivnosti i nista drugo.Razina seratonina i dopamina moze se odrzavati raznim suplimentima kojih na trzistu ima na pretek , za pocetak probajte prolistati neke od bodybuilding foruma .Ovo sve vam govorim iz dugogodisnjeg iskustva borbe s kilogramima pa ako vas nesto zanima slobodno pitajte.

    avatar

    24.03.2007. (20:06)    -   -   -   -  

  • studena

    Kršim pravila shoutdowndaya, ali frigaj ga, ovo mi je nekako važnije :)
    Zahvaljujem svima na komentarima i razumijevanju jer, svjesna sam da vam nije lako, a ovim postom zaista nisam željela pametovati, već objasniti svoj stav.
    Isto tako ću, vrlo rado, i dalje gostovati s temama koje će vam eventualno pomoći da prepoznate uzroke problema.
    JJA, iz iskustva znam da s autogenim treningom većina ima problema jer nije svima dat osjećaj percepcije imaginarnog. Jacobson, ili progresivna metoda opuštanja, uči se brže, a rezultati se primjećuju već nakon 2-3 treninga.
    Tyche, iako ti ne izgleda tako, hormoni su takodjer ti koji tvojoj legici omogućuju to blaženstvo bezbrižnog tamanjenja hrane. Pričekaj post o hormonima :)
    zabaraba, ovdje je govor (bar u mom postu) o zdravom načinu života, tako da je tvoj savjet o uzimanju umjetnih hormonalnih preparata na pogrešnom mjestu. Tvrdnja o trajnom aktivnom bavljenju tjelesnim aktivnostima stoji, ali u granicama, što znači da se ne mora kilometrima joggati ili satima skakati u preskupim fitness studijima. Umjerenost je i tu tražena (govorim o ženama koje se nikad nisu aktivno bavile sportom i o onima koje samo pomisao na trčanje ispunjava užasom).
    Ugodnu nedjelju vam želim :)

    avatar

    24.03.2007. (21:38)    -   -   -   -  

  • Angie

    umjerenost je izgleda jedini odabir ,nego diskutiramo danas doma o slijedećem.navika od praprabakinih kuhinja koje se prenose s koljena na koljeno je naravno dnevni unos kalorija preko 2000,no one su kopale,prale veš na ruke,hodale kilometrima,nosile a ne vozile ne jedno nego 3-4 djece.zaključak,krajnje je vrijeme da razmišljajući koliko nam je kalorija zapravo potrebno počnemo i unositi i trošiti.nije poanta bilo kakve reducirane prehrane sad ću smršavit pa u ponovno žderat,ne nakon ove mukice i odricanja povratka nema niti meni a niti ljudima koje volim,btw ja na dijeti a moje dvoje odraslih ukučana mršave,znači li da sam u nečem već uspjela?
    hvala na suradnji .

    avatar

    25.03.2007. (05:54)    -   -   -   -  

  • MasterMind

    Točnost i važnost svake napisane riječi mogu potvrditi poučena vlastitim iskustvom.
    Bit je upoznati sebe, bit je naučiti ono što ne znamo i o prehrani i svemu što utječe na naše fizičko i mentalno zdravlje. Uloženi trud i vrijeme vraćaju se samo dobrim. Puno uspjeha svima!

    avatar

    25.03.2007. (16:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...