Komentari

misakvecernji.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • barba

    blago njemu, a i tebi.

    avatar

    20.03.2007. (21:39)    -   -   -   -  

  • lav, prsten i kostur.

    Gle nije da pilim ali myth busteri su uzeli zilete, meso elektromagnetske mjerače i sve to strpali u piramidu i kao rezultata taj mit je proglašen "BUSTED". Nije da je neka znanos ALI su se potrudili i sve zajedno nije dalo rezultata. Pretražujem jubitu i kada nađem šaljem link na seriju...

    avatar

    20.03.2007. (22:08)    -   -   -   -  

  • lav, prsten i kostur.

    Eto epizoda 32 nema na jubituu ALI

    Pyramid power

    Myth: This is a silly myth based on Ancient Egypt. The myth is that the Egyptian pyramids incorporate a sacred geometry that helps perserve the mummies. This same geometry can keep fruit fresh or razor blades sharp

    The build team interviewed Jerry Tomlinson, Pyramid Freak Expert, who offered no real helpful advice.

    They purchased a $38 magical pyramid as a reference for the precise dimensions, as they only thing they had gleaned from Tomlinson was that the shape was the most important aspect.

    For the test each item was placed 1/3 of the way up in the pyramid to match the location of burial chambers in Egyptian pyramids. A control item was placed outside of the pyramid. The pyramids were also aligned to the north.

    * Rose: Both dried out similarly
    * Apple: Pyramid apple rotted much less. However, Tory cut it with a dirty chop saw, so they ran the test once more with properly sterlized apples. They also added a cube in the second test and ran it for four months. No visible difference.
    * Milk: Milk in both was pretty nasty with milk maggots.
    * Razors 1: Kari dulled two razor blades and put one under the pyramid. They were identical under the electron microscope (2500x magnification).
    * Razors 2: Tory shaved with two razors, one for each side of the face. One of the razors was aligned with magnetic north and placed in the pyramid. Tory then shaved with both razors 16 days later. Both razors nicked him pretty good. Tory: "I would have to say that this part of the myth is totally busted." Kari: "I think your face is busted."

    Adam: "can we not do anymore of these oogy boogy myths?"

    busted

    avatar

    20.03.2007. (22:12)    -   -   -   -  

  • lav, prsten i kostur.

    Eto i link na video
    http://video.glath.com/view/mythbusters.Jet_Pack

    avatar

    20.03.2007. (22:19)    -   -   -   -  

  • V.G. Skopje

    Kolko sam ja vidio (to je bilo u Mythbusters br.32), kupljene piramide rabljene u toj epizodi, bile su sastavljene samo od okvira, nisu imale chetiri pune strane. Naravno, ne prejudiciram da piramide moraju imati pune, strane da bi pokus uspio, ili su samo okviri dovoljni.

    avatar

    20.03.2007. (22:26)    -   -   -   -  

  • brouhaha

    te piramide tako fasciniraju zato što tako malo znamo o njima :)

    avatar

    20.03.2007. (22:31)    -   -   -   -  

  • MANAH

    @lav, prsten i kostur.

    Nemoj govoriti ne radi i ne radi i gotovo, to je laž....

    Napravi piramidu, testiraj i to je to .. tek tada postaješ mjerodavniji....

    Svatko zna prditi u vjetar...
    Raspect !

    Keopsova

    a=v*pi/2

    a=visina puta 3.14 podijeljeno s 2 !

    Ako želiš visinu od 10 cm onda je to : a = 15.70796 cm (baza ) v=10 cm ....dalje ćeš znat sam ... sretno

    avatar

    20.03.2007. (23:51)    -   -   -   -  

  • skec

    EMISIJA Jučer totalan pogodak. Fala. sve je ono a ono je sve. al ko nas jebe......?

    avatar

    21.03.2007. (00:53)    -   -   -   -  

  • Shaballah

    Eto, koliko je još današnjim ljudima toga skriveno i nedokučivo. Čak i ovako male i naizgled beznačajne stvari svakako su fascinantne. Zanimljivo!
    pozz

    avatar

    21.03.2007. (01:07)    -   -   -   -  

  • trava

    Ono što fascinira kad se uđe unutra npr. u Keopsovu piramidu - je potpuna odsutnost bilo kakvog strujanja zraka (postoje ventilacijski otvori, no strujanje se ne osjeti). Provjereno.
    Toliko o subjektivnom osjećaju. Ono što se racionalno može prosuditi je odsutnost vlage i svjetlosti, što bi objasnilo usporavanje procesa truljenja (tijela, namirnica, bilo čega organskog). Pretpostavljam da se i anorganska materija usporeno mijenja iz istih razloga.
    Sličnu situaciju imamo u frižideru gdje u tami i na određenoj konstantnoj temperaturi namirnice dulje zadržavaju svježinu-«prosvjetljenje» doživimo kad frižider otvorimo (posebno ako je pun svakakvih delicija).
    Osim toga, naravno da oblik uvjetuje i funkciju, tj. djelovanje, pa tako i sve druge «vertikale»
    koje se ponašaju kao svojevrsne antene, isto je i s katedralama, pa i drugim «tornjevima», čak i stablima. Primjeri su brojni. Zanima me što bi se desilo da žilet stavimo npr. u kocku ili kuglu u iste uvjete (bez svjetla i vlage).
    O samoj simbolici oblika još bi se dalo štošta reći….sjetimo se Odiseje u svemiru. Osim toga, vertikale, katedrale, tj. piramidalni oblici nam ponekad odvedu pogled u smjeru neba, što npr. nije slučaj sa kockom ili kuglom, gdje oko ima potrebu «jednakomjerno» šetati po svim dijelovima tog geometrijskog tijela, a ne stremiti ka visini.

    avatar

    21.03.2007. (11:29)    -   -   -   -  

  • Grga

    Krešo,zar opet moram pisati isti komentar!? Piramide nikada nisu bile grobnice faraona.Nikada!!! Po svima pokazateljima,kod raznih istraživanja,ove goleme građevine bile su skladišta za žitarice u vrijeme kad na Zemlji nije smjelo biti "zagađivačke" tehnologije.U pedeset metara dostupnih hodnika i prostorija,impozantnih dimenzija...moglo bi se parkirati nekoliko kamiona sa teretom...Kakvim teretom!? Razmjerno "mala" tzv.grobna komora obuhvaća 250 kubnih metara praznog prostora.Glupo za jedan mali sarkofag.Neke od prostorija prilično vješto su zaštićene odličnom vrstom izolacionog materijala...
    Što će biti ako otkriju još koju skrivenu prostoriju pri novom pokušaju slanja minijaturnih robota sa kamerom za...!? Znamo da su jedna "vrata" probušili,pa naišli na još jedna...sa metalnim "kvakama" za otvaranje...Što se detaljnije može saznati iz mnogih drugih izvora.
    Pozdrav sa Kvarnera.
    Grga

    avatar

    21.03.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • sd

    Postovani g. Misak,
    nisam siguran da li znate za pojavu na gitarama napravljemim u sjevernoj Italiji. Naime, zice tih gitara prema zapisima jednog popa zrace tri puta vecu energiju od obicnih. No to ne bi bilo tako cudno da se u Gajnicama nije pojavio jedan djecak koji je sasvim slucajno pronasao tajni put ispod zemlje do Huma na Sutli. I sada upravo na sedmom kilometru toga puta pronadjena je jedna gitara iz sjeverne Italije, na kojoj je bila zavezana jedna gurtna. Djecak tvrdi da se radi o gurtni iz golfa dok zvanicna znanost ustrajava na tome da gurtna i gitara mogu biti samo indikator da se radi o fiatu. Molio bih Vas da malo bolje istrazite ovaj fenomen.

    avatar

    21.03.2007. (12:55)    -   -   -   -  

  • č

    Eto da se i ja javim jer ponešto znam o tome.

    avatar

    21.03.2007. (13:09)    -   -   -   -  

  • Roby

    Za to sam čuo ranije i zbilja je zadivljujuće!

    avatar

    21.03.2007. (14:43)    -   -   -   -  

  • sinkenken

    bok Kreso.citao sam o tome prije nekih godinu i po,i napravio eksperiment posto imam doma jednu piramidu od keramike.i nazalost,nisam vidio razliku.ostade zilet tup.bez obzira,jos uvijek sam fasciniran piramidama.zdravpo.

    avatar

    21.03.2007. (16:14)    -   -   -   -  

  • satans witch

    I DON'T GET IT!

    avatar

    21.03.2007. (17:25)    -   -   -   -  

  • ???

    [B]POSJETITE MOJ BLOG :D

    avatar

    21.03.2007. (21:40)    -   -   -   -  

  • darth_MarDuk

    bok Šokre... znam da nema veze ali zanimljiva je tema - do sada neviđene slike Marsa sa vrlo neobično 'biljastim' objektima:

    fotka na vladinoj stranici
    http://www.msss.com/moc_gallery/e07_e12/full_gif_non_map/E07/E0701 717.gif

    (kao da gledam cb fotku crnogorice na Alpama)

    i analiza s još malo zanimljivih fotki
    http://www.rense.com/general63/surb.htm

    i što o svemu tome misli sir A. C. Clarke
    http://www.ultor.org/Trees%on%Mars.htm

    avatar

    21.03.2007. (21:42)    -   -   -   -  

  • darth_MarDuk

    nevjerojatno da još nisu sredili linkanje u komentarima... izbacite razmak između ". gif" u prvom linku (ako imate problema s učitavanjem)...

    avatar

    21.03.2007. (21:48)    -   -   -   -  

  • marko

    ima jedan nevjerovatno zanimljiv tekst pa bi bilo dobro da pogledas ak stignes http://www.alternativnahistorija.com/AH7.htm#uvod

    avatar

    22.03.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • darth_MarDuk

    evo i zanimljiv intervju sa Williamom Lyneom o vezi Teslinih patenata i nacističkog tajnog programa (dokumentiranog) letjelica koje izgledaju kao 'leteći tanjuri' (ukucajte 'vril' u google images)...

    intervju

    avatar

    22.03.2007. (13:20)    -   -   -   -  

  • Stultitia

    Gospodine Mišak, kod nas u Bosni vele blago onom ko mlad pobudali pa mu život u veselju prođe. A vidim kod Vas veselju, osobito piramidiotskom, nikad kraja.

    avatar

    22.03.2007. (15:04)    -   -   -   -  

  • vješalica

    Zanimljiv je post, a jaako zanimljiv i dobar blog

    avatar

    22.03.2007. (18:37)    -   -   -   -  

  • darth_MarDuk

    BREJKING NJUZ:

    France opens secret UFO files covering 50 years

    snip>>>

    PARIS (AFP) - France became the first country to open its files on UFOs Thursday when the national space agency unveiled a website documenting more than 1,600 sightings spanning five decades.

    The online archives, which will be updated as new cases are reported, catalogues in minute detail cases ranging from the easily dismissed to a handful that continue to perplex even hard-nosed scientists.


    snip>>>

    avatar

    22.03.2007. (20:18)    -   -   -   -  

  • ejmi li

    si ti opsjednut sa piramidama ili se to samo meni činiP

    avatar

    22.03.2007. (20:47)    -   -   -   -  

učitavam...